Ron Paul: ”Afacerea Ucraina” trebuie să continue

Abia s-a uscat cerneala pe semnătura prin care președintele Biden a transferat alte 61 de miliarde de dolari în gaura neagră numită Ucraina, că presa de mainstream a anunțat că acesta nu este ultimul episod al unei politici americane eșuate. Elitele nu au intenția să oprească o afacere profitabilă care transferă averea clasei mijlocii și a celei de jos din SUA către clasa bogată și cu conexiuni la vârful puterii”, scrie fostul congresman texan Ron Paul.

”Imediat după aprobarea ajutorului, Reuters a scris că «cele 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina nu sunt suficiente». Liderul minorității republicane din Senat, Mitch McConnell a mers la show-urile TV și a spus că cele 61 de miliarde de dolari «nu înseamnă mulți bani pentru noi». Pentru el este ușor să spună asta – până la urmă, este simplu să cheltuiești banii altora!

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, nu a fost tocmai recunoscător pentru cele 170 de miliarde de dolari pe care SUA i-au trimis pentru țara lui. Într-un interviu pentru Foreign Policy, după ce ajutorul a fost aprobat, Kuleba a criticat SUA pentru că nu produce arme într-un ritm suficient de ridicat. ”Dacă nu produceți suficiente rachete de interceptare pentru a ajuta Ucraina să câștige războiul împotriva țării care vrea să distrugă ordinea mondială, atunci cum credeți că veți câștiga războiul împotriva unui inamic care este mai puternic decât Rusia?”

Ce modalitatea de a mulțumi este asta? Este de înțeles că ucrainenii sunt frustrați. Cei mai mulți bani din cei aprobați nu-i vor ajuta în războiul cu Rusia. Ajutoarele militare trimise de SUA în Ucraina au redus mult stocul de muniție și arme al Americii, iar banii aceștia vor fi folosiți pentru a înlocui armele trimise deja în Ucraina. Este vorba despre industria de apărare americană. Președintele Biden a recunoscut că ”ajutăm Ucraina în timp ce investim în propria noastră bază industrială”.

De aceea Washingtonul vrea să se asigure că, dacă Donald Trump se întoarce la Casa Albă, afacerea profitabilă „Ucraina” nu va fi oprită de administrația lui sau de viitoarele administrații. Săptămâna trecută a apărut știrea că guvernul Ucrainei negociază cu administrația Biden un acord de securitate pe zece ani care ar obliga SUA să finanțeze Ucraina pe durata mandatului următoarelor două administrații. Asta ar lega în mod neconstituțional mâinile viitorilor președinți atunci când vine vorba despre politia externă și i-ar lăsa pe americani cu responsabilitatea de a trimite miliarde de dolari pentru industria armamentului și pentru un regim străin corupt.

Industria militară americană și susținătorii ei de la Washington sunt hotărâți să mențină fluxul de bani pentru Ucraina până când vor găsi o cale pentru a stârni un război cu China, după ce vor pierde războiul cu Rusia. Desigur, asta depinde de ce va mai rămâne din noi în momentul în care fumul se va risipi.

Când președintele Biden a semnat legea care oferă 95 de miliarde de dolari pentru războaiele din Ucraina și Gaza și pentru a provoca un viitor război cu China, a spus că ”este o zi bună pentru pacea mondială”. Da, ”războiul e pace”. Datoriile sunt bune. Libertatea este sclavie. Trăim într-o societate post-adevăr în care miliardele aruncate în războaie fără sens ”nu înseamnă mulți bani”. Însă consecințele vor trebui suportate și datoriile vor trebui plătite.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 55

72 de Comentarii

 1. nu exista datorii… bani din pix, datorii asemenea… toate datoriile sint facute cu bani care in mod normal n-ar trebui sa fie… deci nu exista datorii… poate o redistribuire a surplusului… fraieri cei care le platesc! n-ai cum spune ca tiparesti bani ca sa ii creditezi temporar pe unii, sa-i indatorezi. asta e o timpenie cit universul …

 2. Afacerea poate continua , dar nu pe banii românilor . Dacă vesticii vor să se sinucidă nu au decât ! Fără o opoziție reală nu putem avea democrație la nivel european. A venit vremea sâ le arătăm un bau-bau celor din PPE, nu îi mai vrem la butoane, ne-am săturat de prostia lor, iar cretinii PeSeDEPeNeLe își bat pur și simplu joc de alegeri cu această comasare. Sper să se ”comaseze” pe la casele lor după data de 9 iunie și să îi vedem ieșiți de la putere.

 3. Totuşi, când apare vreo ştire despre cel mai consecvent oponent al războiului, din tábora „occidentală”, acesta este numit, ce mai! etichetat, apostrofat, ocărit şi pe aceste pagini ca fiind putinist. Cât colo a spus răspicat că războiul slavilor de răsărit nu e a noastră, şi dincolo de tragedia beligeranților şi pierderile ” colaterale” sunt imense, pentru majoritate, – nu şi pentru elite. Şi la urma urmei, cine sunt conducătorii? Doi ruşi. Volodomir a fost Vladimir înainte, ca şi celălalt criminal de război… ca şi Şoigu şi Sîrski…Cum prodest? Că nouă, populimii sigur, ba!

 4. Pentru toți naivi ,care inca sunt orbiți de apus și occidentul democratic, stați pe pace , ăla a spus demult,ce vine acum de acolo ,este o grohăială globalistă,cu iz de satanism lgbt ,un dezmățat mai rău,că în Sodoma și Gomora, Însă ce nu știu acești apucați,este că Bunul Dumnezeu are ultimul cuvânt,iar aceasta șandramaua va fi făcută praf încurând,ei vor fi lăsați până la un punct ,in voia minții lor blestemate

 5. Donald Duck e un slugoi prost care nu o sa opreasca fluxul de bani pentru razboaie. Astea sunt dileme pentru gascanii jefuiti in contul razboiului.

 6. ce se gindasc unii, sa vinda sperante desarte, exact la fel cum cei de dinaintea lor au facut… e ca la cursele de ogari amagiti de cirnatul care mereu alearga mai repede decit ei… tot timpul speranta se muta intr-un viitor incert creat de amagirile din vorbele celor care probabil ar trebui sa taca. si daca ne uitam la sperantele din trecut vorbite de tot felul de persoane, azi, in viitorul trecutului imaginat de vorbele lor, unde sintem? intr-o lume macinata de razboaie, de suferinte si traume, de orgolii, de suflete instrainate si de minti pierdute… o perpetua manipulare a celor care urmaresc puterea si controlul. in aceasta paradigma vom continua, precum ogarii, sa ne sleim puterile si sa ne consumam vietile intr-o fuga fara sfirsit… ne trezim si noi?

 7. Ron este un republican ramas nepervertit de neoconii globalisti. Spune adevarul. Cat despre ucrainieni, suma de 170 de miliarde ce se zice ca le-a fost data lor este oricum foarte mica pentru sutele de mii de vieti tinere pierdute aiurea, daca acceptam nebunia ca vietile se pot masura in bani.

 8. Pe zi ce trece..
  Tot mai clar se vede cine și cu ce scop a furnizat Maidanul.. E jalnică încercarea pigmeilor politici de a îndreptați naziștii de la Kiev..

 9. Parca vorbeste Marx prin gura lui Ron Paul : „bogatii devin tot mai bogati si saracii tot mai saraci”
  Sau vorba romeilor: ‘la omul sarac ,nici boii nu trag’
  De notat ca Ron Paul are o avere de cca 8-10 milioane dolari,numai din garara politic de o viata

 10. Parca vorbeste Marx prin gura lui Ron Paul : „bogatii devin tot mai bogati si saracii tot mai saraci”
  Sau vorba romeilor: ‘la omul sarac ,nici boii nu trag’
  De notat ca Ron Paul are o avere de cca 8-10 milioane dolari,numai din gargara politica de o viata

 11. Putin egal itler!! Egal Stalin , egal cu umflatul din north korea ! Egal cu putinistii de pe acest forum ! Egal cu hamas, egal cu regimul din iran ! Și .aviz putinistilor, spune -mi cu cine te insotesti , ca să iți spun cine esti!!

 12. Duduie economia SUA…pentru ca duduie industria de armament..
  E mai rau ca-n perioada Razboiului Rece…mor oameni nevinovati iar SUA e dirijorul „pacii”, cand de fapt ar trebui sa FACA totul pentru a opri razboaiele…

 13. Ron Paul face parte dintr-o minoritate politică din interiorul partidului republican pe cale de dispariție. În Washington și printre analiștii europeni din Bruxelles se vorbește însă de apariția în SUA a partidului unic, care votează fondurile cerute de industriile complexului militar-industrial fără să ezite,ori de câte ori i se cere.

  Acest partid unic reunește politicieni din ambele partide, democratic sau republican, care se conformează unei agende comune, cum a fost cazul votului pentru Ucraina sau votului împotriva destituirii lui Mike Johnson din funcția de șef al camerei reprezentanților din Congres din 8 mai a.c.

  Niciun politician de carieră,democrat sau republican, nu mai poate spera să își păstreze postul la Washington dacă nu se conformează cerințelor complexului ( câteva excepții care confirmă regula mai există). Niciun președinte american, nici chiar Trump, nu se va mai putea de acum opune voinței legislativului, nici măcar în glumă!

 14. Adevarat sau fals ? Ce zice AI ? Ca minte nu mai are nimeni judeca AI pentru ei !

 15. Nu-i de vina piticul ca a agresat o tara mai mica, cu care avea un memorandum de aparare a suveranitatii de 30 de ani, ci sunt de vina americanii ca le furnizeaza arme sa se apere. In logica asta nu mai trece mult timp si devine si Romania vinovata ca sta in calea salbaticilor…sunt vreo 200 de ani de cand ne poarta sambetele…

 16. Domne acest razboi va escalada pentru ca elita conducatoare globala isi pierde hegemonia. De la bani se trage domne aia inseamna ca banu e ochiu dracului. Euro si dolaru se duc de ripa nimeni nu poate opri inflatia. Sintem broscoi fierti la foc mic. Moneda brics e garantata in aur si petrol nu vrajeala sau palavrajeala domne.

 17. @tibi1/Vai de capul vostru cand va veti trezi din visare. De Satana USA, UE si Israel se vor alege praful si pulberea. Pentru ca screie in Ceruri c-aceste entitati satanice trebuie sa dispara de pe suprafata Pamantului. Aliluia.

 18. @Sus pe deal-acești trolli despre care vorbești, cu care acest site e infestat (axon,Zamolxis,intox,Toma etc. etc.) nu cred nimic din ce „comentează”, mint pentru bani pentru a răspandi narațiunile de propaganda ale regimului mafiot Putler, dar se prefac in general destul de bine pentru ca e foarte important sa para c-ar exprima niște opinii personale sincere, pentru a putea manipula cat mai multi cititori.

 19. Sunt foarte opăriți mesagerii proruși.Sunt negri de supărare pentru cele 60 miliarde.Le spun,sa stea liniștiți,atât cât va fi nevoie Ucraina va mai primi ajutor de la lumea civilizată.Cum sa vă mai explic,cu vâna de bou? Dac-aș putea!

 20. Să continue dacă așa scrie la carte numai că afacerile conțin în ele și riscul falimentului. Știe cineva și ce urmează după!?

 21. Adrian Severin este doctor in politica globala a momentului.Daca i-ati fi citit articolul „Avertismente și sfaturi pentru America”,articol care este inca pe pagina Cotidianului,n-ati mai fi scris asemenea bazaconii.

 22. @Ghita am senzatia ca tu si colegii tai ideologici NU intelegi nimic. Hai sa te lamuresc cum e cu miliardele. Marea majoritate a banilor au mers in insutria de armament pentru completrea stocurilor Armatei americane pe care le-au golit deja ukrainienii. Ei au primit ceva bani de pensii, salrii pentru mercenari si pentru supravietuirea administratiei. Arme au primit de numai 500 milioane dolari.

  Asa ca mie chiar imi este mila de modul murdar in care americanii se folosesc de ukrainieni pentru a incerca sa isi apere hegemonia.

  Tu presa occidentala nu citesti ca sa te lamuresti si sa nu mai scrii rahaturi?

 23. Bai zdrențe neomarxist, ve ati vrea ba sa faceti afaceri din lagăr de exterminare in timp ce rusi si chinezi se lăfăie pe toată planeta

 24. Iată cum descrie Even Larsen ( în European Conservative ) situația politică actuală din Congresul american:

  ” Ceea ce ne duce la punctul cel mai important din spatele noului Uniparty. Membrii săi, unicornii din epicentrul politicii americane, sunt acum atât de puternici încât pot neutraliza președinția. Nu numai că pot obține toată legislația pe care o doresc – Senatul este deja de facto un Unipartid – dar există destui unicorni în ambele camere pentru a depăși dreptul de veto al președintelui.

  Vorbind direct, cu un partid unic (Unipartid ) care conduce Congresul, nu există loc pentru un președinte jucător. El poate face asta atunci când există majorități restrânse în Cameră și Senat; indiferent de direcția în care micile majorități se înclină, un președinte își poate negocia oricând voința în proiectele de lege și în procesul legislativ.

  Acum, că democrații și republicanii au încheiat efectiv epoca majorităților înguste, echilibrul de putere dintre Casa Albă și Capitol Hill se va schimba decisiv de la prima la cea din urmă.”

 25. Când poporul american doarme, cei ajunsi la putere își fac de cap, le impun taxe si impozite
  mai multe si mai mari spre a întretine industria de armament si finanțarea unor războaie
  de pe glob precum cele din israel, ukraina. Halal
  Evident paranoicii ăștia sunt obsedati de putere, control, averi si menținerea sistemelor perfide.

 26. de Harkov.
  Restul e gargara obosită a Cetei lu’ Pițigoi, măR🤣g
  ■[RumburKK- StatMajoriZdu Gărzilor Patriotice Tulcene -RumburKK]■

 27. Nimeni nu mai vorbeste despre dreptul international, despre ONU si principiile care guverneaza relatiile dintre state, despre pace ca stare naturala a omenirii… Razboiul este esecul diplomatiei mondiale si ar trebui sa plece capul in tarana toti cei care au putut face ceva ca el sa nu se produca si nu au facut. In 1994, cand SUA, RUSIA, Marea Britanie garantau securitatea Ucrainei in schimbul dezarmarii nucleare a acesteia, toti se bateau cu pumnul in piept ca „uite, dezarmarea nucleara este o posibilitate reala, nu doar un vis”. Acum, cand una din tarile semnatare atunci a invadat Ucraina, toti ii gasim scuze istorice pentru gestul facut, iar ceilalti ajuta cu sferturi de masura. Dar cum ar fi aratat Europa cu o Ucraina mare putere nucleara? Evident, ei i-ar fi fost mult mai bine, iar noua mult mai rau. Din lectia ucraineana vor invata tari ca Iranul, Israel, Coreea de Nord, Pakistan si altele care inteleg ca descurajarea nucleara este eficienta si nu tratatele internationale.

 28. Ne mai amintim de infestarile „accidentale” si a fermelor de porci =distrugerea productiei de export al Romaniei(probabil cu drone de hartie care probabil au deversat bacterii/virusuri specifice ,in fat unei aparari antiaeriene inferioare)..
  Acum cica Rusia exporta milioane de capete spre Chiana .. parca imi amintesc ca noi eram dintre principalii exportatori spre China..
  Ce sa-i faci lui ALA-DE-SERVICIU daca e lipsit de initiativa si trebuie prin comentarii,in ziare, sa il educi sa mai faca si grajdiuri acoperite si sa sporeasca securitatea biologica..ma mir ca a aprobat 10 mil roni sa repare gaura din curtea lui proprie,prahoveana 😀

 29. E trist că noi turma, oile, stăm căscați și nu ieșim la proteste, la alungat astfel de politicieni, care te fac carne de tun,.. și incă se vor și patrioți..

 30. Postacii kopeicari sa nu se bucure…daca prin absurd ar ajunge piticul la Bucuresti primii pe ei i-ar jupui de vii ca sa nu vorbeasca. Asa a procedat Stalin cu toate propriile cozi de topor pe care i-a gajbit. Pe de alta parte f bine ca le mananca salbaticilor rublele, influenta lor in poporul roman satul de atatea jafuri rusesti de-a lungul timpurilor, este zero

 31. @IQ100

  am inteles, din partea mea te bucuri de cea mai mare credibilitate! si atunci e musai sa fie cum spui tu.

  da, recunosc, sint un troll platit si am facut gramezi de bani din a manipula. dar se pare ca nu mi-a reusit fiind prins cu mita-n sac.

 32. Fostul ILEGAL BOLSEVIC congresman e o Tha Best ie care-si face PROPAGANDA propriei monstrupozitati concentrata in zicerea ABJECTA,
  „afacerea Ucraina”!!! Cum poti sa le bagi in tzestele lor vidate SCLAVETILOR SOVIETICI ADEVARUL AXIOMATIC ca NICIUN MILIARD NU SE DA DE POMANA!!! Datoriile noastre externe or fi cumva „nerambursabile”, IENICERI SOVIETICI dislocati pe forum? Daca ar fi asa ati fi niste PROVOCATORI ordin Narr-i acuzand ILEGALII SOVIETICI care conduc Romania de peste 100 de ani ca „indatoreaza generatiile viitoare”, pe „copilasii nostri nevinovati”? E ora 12:16…

 33. @ S – nu te supara . @ gh(u)itza are un singur neuron . Dar e ca ” vina de bou” , de aia si foloseste sintagma. El e ca ” proasta satuluyi” . Afla ultima ca sexul cu forta se cheama viol. Pe el nu-l scoti de pe fagasul lui. Plus ca el este si etalonul ” Rominiei educate” !Nu ai ce cere daca nu-i de unde.Creatorul ne-a inzestrat cu ” cerebleg” tocmai pentru a fi o ” tresie ginditoare” . Lui ii mai trebuie un cip -apropo , nu ai o masina de spalat urkaca sa-i dai cipul?- ca sa gindeasca singur. Din singuratatea ” cotetzului” doar atit vede si intelege.

 34. Ron Paul scrie „robbery”, adica „jaf”, nu „afacere” @Marchievici draga: o fi vorba de afaceri pentru Robinette & comp, complexul militaro-industrial, UrSSula, Macron, Baerbock…, însa pentru populatiile SUA-UE e jaful banului public, al impozitelor pe care le mai si platesc pentru a ajunge-n transee, morminte, ori sa-si piarda locuintele, fiindca nu le mai ajung banii de chirii sau rate bancare si, mai târziu, sa si moara de foame. @Moromete: zdreanta -si-nca-mputzita -, tu însuti esti. Analfabet violent, periculos, traficant, la fel caizilor de tip @IQ100, Ghita, tibi 1, sus pe deal, Marele Râs, intox … Mai bine citeste-l pe Marx decât sa-ti deversi public tembelismul. La fel restului care bat din palme la neo-nazismul ucraino-american. @S: fondurile de pensii americane, apropo, au dat deja faliment, la ultima criza financiara (2008, Obama), si-a fost nevoie de ingeniozitate maxima ca sa fie „reaprovizionate” (în Bursa, fiindca SUA nu mai au bani adevarati, $ e pe drojdie, si cheltuielile sociale fac obiectul speculatiilor bursiere -de-aia si dezastrul din centrul tarii si pe coastele vestica, Hollywood, tot în faliment, si estica – începând cu Chicago al lui Obama, pe care, în loc sa-l sustina, prin investitii, regimul tipului, dupa „modelul” lui Bush-fiul, l-a saracit si-nfrundat si mai rau, la fel restului tarii, înmultind cohortele de drogati care dorm pe sub poduri si comit crime pentru o doza, c-altceva, n-a mai ramas din „visul american”.

 35. LACUL LONDON … LACUL NEWYORK spune:
  12 MAI 2024 LA 9:32
  Asteptam finalizarea lucrarilor .

  Cand, in 🙁ctombrie cum spune mishetaux ?

 36. Dragă IQ100 dacă locuiești în București , pe lângă pădurea Băneasa este o bucurie pentru noi ”trolii lui Putler” să îți transmitem multă sănătate și toate cele bune . Ne ”auzim” la următorul articol despre marea victorie a guvernanților ucrainieni împotriva propriului popor. Sper ca ai noștri guvernanți să se abțină de la asemenea ”realizări”.

 37. Si georgienii astia ce prosti…rusii le vor tot binele din lume inca de pe vremea tzarilor, Djugashvili era de-al lor si ei tot steagul american il flutura… pana si filipinezii s-au potolit cu „yankee go home”…au vazut ca daca pleaca americanii, sharpele galben care vrea mari nu numai tzari ii va incolci prietenos…se pare ca postacii kopeicari n-au succes nici prin partile alea..

 38. Prostii de europeni să plătească batul prin gard băgat de americani! Petrov a fost pionul de pe tabla de șah care a dat șah Rusiei la summit-ul NATO din 2008 din București! Tot ce a atins Petrov a distrus,inclusiv stabilitatea europeană! Asta-i blestemul pe care trebuie să-l plătească poporul român (un amalgam de 22 de naționalități conlocuitoare)!

 39. Ron Paul este unul din idiotii utili ai lui Putin. Idioti utili au avut-o si Hitler si Stalin.

  Abandonarea Ucrainei seamana leit cu abandonarea Spaniei Republicane si a Cehoslovaciei in ghearele lui Hitler, a Finlandei si Romaniei in ghearele Rusiei bolsevice.

  Cirdasia cu Putin, pe care o recomanda ipochimenul, este acelasi lucru cu cirdasia de odinioara cu Stalin si urmasii.

  Putin trebuie oprit acum. Mai tirziu va fi mult mai rau.

 40. Atita timp cit Ukraina primeste armament ,munitie de razboi pe moka de la fraieri ,ce or face ei cu atitea miliarde de dolari trimisi de paraliticul sclerozat ? Nu am auzit ca Ukraina ar cumpara armament si nici munitie de razboi.Ce or face ei cu atitea bani ? Stati sa vedeti dupa ce se va termina circul asta, cite zeci de alte miliarde vor trimite fraierii pt. reconstructia Ukrainei.Am impresia ca animalul Zelenski ia hipnotizat pe toti incit fraierii fac tumbe si nu stiu cum sa sara mai repede ca sa ajute Ukraina.

 41. @S.-10:32.Unele din ideile dumitale consider că merita ascultate,chiar daca domnia ta tine cu rușii.Draga prieten, in occident sunt mai multe centre de putere ale presei și ale media ,in general.Dar ,hotărât,cred că nici dumitale,nici eu nu trebuie sa ne uitam in gura acelei prese in care se uită axon,Ileana Rollanson,Gelu,ori Putin,și alții că ei.Cred,încă ,că ești de bună credință,și că atare când spui”Marea majoritate a banilor au mers in indsutria de armament pentru completarea stocurilor Armatei americane pe care le-au golit deja ukrainienii”îmi place să cred că nu te bucuri,fiind un om normal și rațional,te întristezi că nu sunt mai multi bani care ajung la ucrainieni.Ca e de rău, adică.Daca citești cealaltă presa,cea adevărată,te vei convinge că mulțime de țări au trecut la construirea de fabrici de armament deoarece au fost prinse pe picior greșit de către Putin.Deosebirea între occident și Rusia este că oricând ,primele,pot înceta fabricarea de armame Nr,pe când ,ultimii,nu, pentru că , dacă o fac,se duce de râpă tot eșafodajul susținerii economiei unei țări(nu poți face ceva,imediat,după ce ai mobilizat întreaga economie pentru război.)Ori, mai trebuie,o aspirină,caiete la elevi,pâine,medicamente in spitale,întreținerea metroului,etc.Nu poți fi ultimul om, precum trolacii de duzină, sa nu crezi că ,în momentul în care economia de război rusă,se oprește ,nu urmează ,a doua zi ,dezintegrarea federației ruse.Ucraina luptă și pentru noi nu numai pentru SUA.Cu plăcere îți ofer o cafea când treci pe la Marghita.Inclusiv vânătorului de vivandiere,care nu-i deloc prost,chiar daca ,dânsul, îi face pe alții proști.

 42. @ IQ 100 , vai de mine , ” geniule” …. Mai haterilor , cum va ” propagati” voi imbecilitatile afisind -O Tempora- IQ-ul , asa si ceilalti isi emit parerile. La IQ-ul vostru maret , cine nu-i cu voi e impotriva voastra si-ii catalogat ” putinist , prorus,etc” Ia vedeti la IQ-ul ala ” mare” ce-l afisati nu cumva va bruiaza un” cip de la masinile de spalat urkace” ?Da parca pe vremea stalinismului era :” Cine nu-i cu noi e impotriva noastra !” Geniule” ai gasit” dusmanul de clasa”? Pai au mai fost uniica voi . Ti-ii enumar pe citiva : Hannah Rabinshon aka Anna Pauker , Walter Neulander , Bodnarenko , Pantiusa, Mikhail Roller, Sasa Sidorovici, Ghizela( Gitta) Vass ,Imre Orban,Laszlo Luka ,etc. Deci ” geniule” se pare ca tu , @ tibi1 , @ghita ,@ Viorica Ianc,etc sunteti „urmasii” demni ai acelor enumerati , nu ?Ati inlocuit Internationala” cu imnul amerloc pe post de noua internationala ?Unde cintati :” Multumim din inima Partidului” ?

 43. ”Într-un interviu pentru Foreign Policy, după ce ajutorul a fost aprobat, Kuleba a criticat SUA pentru că nu produce arme într-un ritm suficient de ridicat.”

  Asta da nerusinare! Astia ar trebui lasati sa se bata precum chiorii singuri. Ordinea Mondiala de care vorbeste Ucraina nu se poate schimba in cativa ani.
  Rusia are ceva cu teritoriile lor comune: ucrainene si rusesti si nu cu ale altora. Pt aceste teritorii se impusca se omoaara, se dusmanesc de ani de zile. Ar trebui lasati sa-si rezolve problemele singuri. Li s-a suflat in ceafa, au fost tratati precum copiii rasfatati si au sarit calul. Le-am ocrotit populatia, le-am hranit-o, ne-am distrus economia si pe fermierii nostri cu puzderia lor de produse agricole de cea mai proasta calitate, ne-am distrus soselele cu milioanele de tone de cereale tranzitand tara noastra, au facut ce-au dorit cu canalul Bîstroie, isi bat joc de comunitatea romaneasca si efectele negative pt noi pot continua. Si tot nu-s multumiti. Eu cred lumea se va satura si ii va abandona cat de curand. Nu poti pompa bani (de pomana) catre o tara cu o conducere atat de nerusinata. Au impresia ca lumea le datoreaza ceva. Ei sunt ”buricul pamantului.” Asta se intampla cand la conducerea tarii ajunge un habarnist de actoras.
  Daca nu ar fi fost ajutati pana acum s-ar fi asezat la masa negocierilor. Nu-i nicio diferenta intre Putin si Zelensky.

 44. @Zamolxis-din păcate nu spui adevărul.Nu ești un trol platit(ai avea circumstanțe atenuante).In cazul tau e altceva:tu spui din convingere ce spui.De ce ai fi platit ,degeaba?Uni se nasc,așa că tine.Nu te supăra.Slava Ucraina!

 45. @Marele Urs-daca ai avea dreptate ar ieșii 599000 la proteste(eu acum nu pot),că atunci când Dragnea a vrut să facă ceva rău împreună cu Iordache.

 46. Con spune:
  12 MAI 2024 LA 13:38
  Lucratura de WW3 soft a khazarimii mondiale, vrea sa bata departe, incepand de fapt cu acest blat de razboi khazar, adica khazarul Zelea nsky=legionarul verde vs. khazarul Putin=legionarul roshu galbejitul, depashind cu mult WW2=marele macel Pobeda=mare kacialma de Poker Mondialu a derbedeilor Planetei, cu invingatori stabilitzi din start, la care militarul Antonescu, nefiind politician nu s-a prins. Dovada fiind Romania a 4-a fortza militara contra Germaniei (dar pe care Stalin a atacat-o fiind tzara NEUTRA), nu a fost admisa ca invingatoare, depashiind Frantza in ce priveshte efortul. Acum algoritmul razboiului mondial a fost scris de khazari la Malta, parcurgand cu minnusuri shi plusuri, ca asha este la Cain shi Abel, etapele lui, ca sa nu sa prinda poolimea=goyimii lor. Cu prosteala britanicii nu stau prost, ex.Britexit din UE, dar de ce nu reactzioneaza ei mai pe shleau la cerintzele obraznice de intrare in UE, NATO, ale Ukrainiei, sau macar la lamurirea Trasnistriei=adevarata granitza naturala intre popoare ca sa fie pace shi linishte in UE, nu inventzii de chipurile au ce sa rezolve ashtia alles bulake. Daca vor fi, in final va vrea shi Rusia sa fie in NATO shi UE, shi atunci apare miza lor cea mare ashteptata=ce va zice China?=nu ca Rusia acum ca este extindere….Momentul lor ideal sa atace China=asta va fi…
  O zi buna.
  Con
  p.s. JOS LABELE DE PE GURILE DUNARII, CARE SUNT INCA DIN ANTICHITATE ALE EUROPEI!

 47. Ce au ajuns,între timp Dragnea și Iordache?Niste ciurucuri(fiind bătrâni nu se mai pot îndrepta).Așa e când faci,crezi,lucruri false!Așa vor ajunge toți extremiștii de la noi și trolii proruși.Cei proamericani,nu.Acolo ,daca ceva nu merge,desființezi,și te apuci de altceva(visul american).Vreme frumoasă la Marghita.

 48. Totuși,am mai întrebat,postacii angajați de Kremlin nu trec un examen,o grilă,ceva?Toți cera au scris mai sus,laudativ la Moscova,nu ar trece nici gimnaziul(sa fie cei din categoria analfabeți funcțional?)

 49. Ron Paul este unul din idiotii utili ai lui Putin. Idioti utili au avut si Hitler si Stalin.

  Abandonarea Ucrainei seamana leit cu abandonarea Spaniei Republicane si a Cehoslovaciei in ghearele lui Hitler, a Finlandei si Romaniei in ghearele Rusiei bolsevice.

  Cirdasia cu Putin, pe care o recomanda ipochimenul, este acelasi lucru cu cirdasia de odinioara cu Stalin si urmasii.

  Putin trebuie oprit acum. Mai tirziu va fi mult mai rau.

 50. @IQ1.00

  trebuie sa te hotarasti pentru ca te contrazici singur…

  am mutat punctul in zona mai potrivita avind in vedere postarile tale…

  sper sa nu te superi pe noua realitate. tu ai creat-o.

 51. Pentru toți.prostovsnii: Dacă Putin nu invada Ucraina, nu exista nici o „afacere”. Doar romanii prostovani pun botul la propaganda. Și mediocri și conspiraționiste. Proasta nație și inapoiata Dacia libera.

 52. Murika face ce a făcut de aproape 200 de ani.Tradiția a fost întărită derothchilzi care a finanțat WW2 ambele părți, a dat bani cu camătă și Axei și Antantei, cât despre politruci, făceau pe ei discursuri și ideologii iar prostimea se dădea cursa cu preșul, smiorcaindu-se pe la parade și eroindu-se prin războaie îngrozitoare și inutile lor ca toate războaiele dereglaților. D’Ia vin eu și zic:lădați odată dreaq psihologia de microbist prost și uitați-vă la menajeria elitardă, nici deșteaptă, nici grijulie de voi după cum se lauda și nici buna de ceva sau necesară.

 53. Kierkegaard spunea despre principiul diabolic care creaza masele:”Fuga depropria persoana,dorinta de a nu mai fi raspunzator,si de a deveni deodata participant la puterea divinizata a Anonimului.Or Anonimul are mai multe sanse de a deveni cel caruia ii place sa spuna : EU SUNT NIMENI!Multimea este locul de intilnire al oamenilor care fug de ei insasi,de ei si de vocatiile lor”.Citi au curajul individual sa apara si sa spuna : ECCE HOMO? Mai usor este sa preia ce spun altii si sa le puna in paradigma . Nu-i asa @IQ 100 , @ ghita @ etc?Fuga de responsabilitate si aruncarea cu acuze asupra altora- suna mai bine.Ceasul bate la fel pentru toti. Ramine sa-l auziti ” TIC-TAC!

 54. Murika face ce a făcut de aproape 200 de ani.Tradiția a fost întărită de rothchilzi care au finanțat WW2 ambele părți, au dat bani cu camătă și Axei și Antantei, cât despre politruci, făceau pe ei discursuri și ideologii iar prostimea se dădea dusă cu preșul, smiorcaindu-se pe la parade și eroindu-se prin războaie îngrozitoare și inutile lor ca toate războaiele dereglaților. D-aia vin eu și zic: lăsați odată dreaq psihologia de microbist prost și uitați-vă la menajeria elitardă, nici deșteaptă, nici grijulie de voi după cum se laudă și nici bună de ceva sau necesară însa mincinoasă, hoață la pătrat și disprețuitoare la greu, ca nu cumva să-i fie comparată nula cu rostul celui care produce și le este superior la toate capitolele pozitive ale rasei umane

 55. Homo faber, ridiculizat ca prost, în reclame, filme, desene animate, disprețuit de filfizonii de caviar, fie el din Orient, Occident, Sud sau Nord, este pus fățiș, pe scara valorilor, sub disforiile sexuale, sub nivelul infractorului de rând azi.Asta e statul vostru în comparație cu elita care vă susură azi propagandă care va cere sa scuturați banuții și să acceptați orice rahat(a se citi”criză”) cu care aruncă ei în voi.Nu e greu de înțeles.

 56. Nu numai ca MILIARDELE au fost APROBATE PREA TARZIU de fiecare data, fapt care i-a permis lu SATANA ROSIE Rasputin sa-si refaca fortzele si nu numai ca NU SUNT DATE DEGEABA, ci cu DOBANZI URIASE, dar aceste MILIARDE NU S-AU EXPRIMAT IN ARMAMENT GREU!!!
  Ticacalosia congresmen-ului e mai mult decat clara, ca si a acelora care au tradus „afacere”, pt ca se preteaza propagandisTic-a
  DIVERSIUNII ordin Narre cu „afacerea Ucraina”!!! Cpt core/Core alias ileana/Ileana Rollasonata dez axon nata traduce corect, dar lovind in ILEGALII BOLSEVICI legendati in fruntea SUA, cu toate ca stie ca-i sunt CAMARAZI!!!
  Cand Anonim o sa inteleaga ca Hitler a fost ILEGAL BOLSEVIC si nu un „idiot util”, o sa fie prea tarziu…Stalin a cedat Spania
  fascistului ucrainean Franco dupa ce din 1936 pana-n 1939 a PUSTIIT-O/FACUT-O UNA CU PAMANTUL si a supus POPORUL SPANIOL celui mai cumplit GENOCID de dupa 1917 in Rusia Sovietica, neuitand sa RAPTUIASCA TEZAURUL insumand MII DE TONE DE AUR adunate timp de SECOLE din Lumea Noua!!! ILEGALU „regalist” Franco NU A RESTAURAT MONARHIA pastrand „republica” pe care O INSTAURASE Comintern in 1931!!! Brejnev a decis altfel in 1975 RESTAURAND MONARHIA SPANIOLA!!!

 57. Noah mai @ Gh(u)itza , cu scuzele de rigoare , eu nu am facut ” prost” pe nimeni.Chiar daca unii au fost procreati asa.Nu-s eu vinovatul. Mie imi place sa spun pe NUME lucrurilor. Fiind unii , dragalita doamne procreati asa – eu, doar le-am spus pre nume.Dar ma bucura faptul ca mai sunt si momente de trezire , chiar daca-s rare.Ce bine ar fi daca ” trezirea” asta ar functiona in corpore.Persevereaza , poate ajungi la rezultate . Auguri!

 58. Ce inseamna sa te cultivi pe internet ca cititor Cotidianul, ajungi sa auzi si de Kierkegaard precum SCLAVETELE SOVIETIC al Secucu Yahwe Yoram Hassan Hayssam Bairam RamaDan El Zorab…Cand eu dezvoltam aici acum 12 ani CONCEPTUL de MASA cu trimitere la Ortega y Gasset si a sa „Revolta maselor” si dezvoltam conceptul, bodyguardu lu Cpt core/Core se juca in tzarana din Padure…
  DEMOS-ul e cu totul altceva decat MASA…DEMOS-ul e un cumul de INDIVIDUALITATI DISTINCTE, LIBERE, pe cand MASA e O ADUNATURA DE SCLAVETI!!!Vezi si „masele largi populare”, respectiv „masele de oameni ai muncii” cunoscuti si ca „aplauDACI”…
  PROPAGANDA MARXIST/BOLSEVICA/NAZISTA a TRANSFORMAT POPOARE INTREGI in MASE dupa preluarea samavolnica a PUTERII prin LOVITURI DE STAT GENOCIDARE!!!

 59. Să ziciem că-i război nu teatru de război. Dacă „Putin nu invada Ucraiiina” încă eram cu covidu. Slava!

 60. Este foarte corect ca „Afacerea Ucraina” sa continue! Scopul era infiintarea Noului Israel pe teritoriul Ucrainei (Kievul de acum un secol avea 98% populatie evreiasca) fara acordul Federatiei Ruse ci prin obligarea acesteia. Toate actiunile anterioare (preluarea datoriei externe de clanul Rothschild si transformarea in „Republica Rothschild”, inarmarea, pregatirea agitatorilor in Polonia, lovitura de stat Maidan, acordurile de la Minsk, etc.) au fost derulate in acest scop. Din nefericire, actiunile armatei ruse au cam pus pe butuci planul A si s-a trecut la planul B – ocuparea Fasiei Gaza si eliminarea populatiei palestiniene de acolo si, in paralel, vanzari de armament fara numar pentru atenuarea piederilor si profit nesimtit, desigur!

 61. Corect.Vorbim despre capitalism.Zelenski intelege patriotism.Busteanul din Carpati intelege parvenitism.Macron intelege dominare teritoriala.Scholtz intelege revansa.America vrea totul.Rusia nu da nimic.Si-a inchipuit cineva ca toti vorbitorii cu putere de decizie ,care sunt legati de Ucraina ,cred ei insisi in apararea vestului de catre Ucraina?Nu.Fiecare derbedeu si-a facut un calcul curgandu-i balele imputite la ce halca va infuleca din post Ucraina.Iar Ucraina va plati aceasta aventura cretina a lui Zelenski care a propus o neghiobie iar poporul ucrainean l-a votat incalzindu-se cu iluzii bolnave ambalate sclipitor de gornistii democratiei.O noua intindere de pamant debusolata ani de zile si datoare vestului binevoitor.Asa se intampla cand ai un presedinte din categoria „”
  ratati profesional””.

 62. U-Krainienii sunt Rushi ! Limba U-Krainiana e o limba Rusa cu multe gresheli de ortografie shi pronuntzie folosita shi in Rusia de catre cei care nu au fost pe la scoala ca sa invetze Rusa corecta. Volodimir e un diminutiv folosit inclusiv in Rusia. Numele correct e Vladimir. Ceva similar se intampla shi in Anglia unde unii vorbesc Cokney shi in Japonia unde doar imparatul stie Japoneza corecta pe care restul Japonezilor nici nu o intzeleg.

 63. Rusia a atacat Ucraina,punand in pericol pacea mondiala si ordine bazata pe reguli stbilita prin tratate si conventii internationale ! Rusia trebuie oprita si pedepsita , alfel va fi un exemplu pentru alti autocrati si dictatori !

 64. @IQ100
  Cu profund dispret constat ca si tu esti un slugoi malefic al camatarilor care fabrica bani din pix si ni-i vand noua cu dobanda camatareasca desi au o valoare mult mai mica si decat cea a frunzelor cazute din copaci.

 65. @Munteanu:

  Ucrainenii nu sint rusi, pentru simplul motiv ca ei nu se considera rusi, chiar daca multi dintre ei, daca nu cumva majoritatea sint bilingvi – consecinta indelungatei ocupatii rusesti, cu tot ce inseamna asta, ceea ce stiu prea bine si altii.

  Limba ucraineana este inteleasa doar in parte de rusi, ea fiind influentata semnificativ de poloneza. In plus, din cauza neacceptarii ei la nivelul puterii, a pastrt forme vechi, din popor, pe care rusa le-a repudiat. Nu se poate deci spune despre ucraineana ca este o rusa stricata, decit din interes politic. Acelasi interes prin care rusii pretind ca graiul din Moldova este limba distincta de romana. Ce nu pot face insa politrucii, culturnicii si comisarii bolsevici? …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.