Ropharma a raportat afaceri în creştere cu 34%

Distribuitorul de medicamente Ropharma Braşov a avut în primele şase luni din acest an o cifră de afaceri de 176 milioane de lei, în creştere cu 34% comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar profitul net a crescut de la un milion de lei la aproape 8,6 milioane lei.

Firma a consemnat în perioada ianuarie-iunie de anul trecut o cifră de afaceri de 131,2 milioane de lei.

„Profitul net al semestrului întâi din 2010 a fost de 8,57 milioane lei, corespunzător unei rate de 4,9%, faţă de 0,8% rata netă a profitului pentru primele şase luni ale anului 2009”, se arată într-un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

La jumătatea anului, Ropharma avea creanţe de 168,5 milioane lei, mai mari cu 54% faţă de începutul anului. Datoriile firmei s-au majorat de la 136,6 milioane de lei la 176,5 milioane de lei.

De asemenea, la sfârşitul lunii iunie, compania înregistra o linie de credit pe termen scurt în valoare de 5,25 milioane de euro, în creştere cu 750.000 de euro faţă de închiderea anului financiar 2009.

Distribuitorul de medicamente are un capital social de 12,6 milioane lei, divizat în 126,5 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei.

Ropharma este controlată indirect de omul de afaceri Mihai Miron. Firmele ADD Pharmaceuticals şi Rimia Investments, înregistrate în Cipru, deţin 23,4% din acţiuni şi, respectiv, 26,6% din titluri. În acţionariat se mai regăseşte Arrow Pharmaceuticals, firmă înregistrată în SUA, care are 31,31% din capital, în timp ce Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului deţine 0,33% din acţiuni.

Titlurile firmei au închis şedinţa de marţi la un preţ de 1,84 lei pe acţiune. La această cotaţie, capitalizarea Ropharma este de 232,8 milioane de lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.