Rusia nu a primit încă nicio solicitare de azil politic din partea lui Snowden

Fostul consultant Edward Snowden încă nu a solicitat azi politic Rusiei, informează BBC News.

Fostul consultant NSA Edward Snowden, aflat în aeroportul din Moscova, a declarat că doreşte azil politic temporar în Rusia până va putea pleca în America Latină, fără să precizeze dacă a depus şi o cerere oficială pentru a obţine azil în Rusia.

Preşedintele SUA, Barack Obama, l-a sunat vineri pe omologul său rus, Vladimir Putin, pentru a discuta despre cazul fostului consultant NSA Edward Snowden. Conversaţia între cei doi lideri intervine după ce Casa Albă a îndemnat Moscova să nu îi ofere o „platformă de propagandă” lui Snowden, aflat în zona de tranzit a unui aeroport din capitala Rusiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.