
Gazprom estimează că sectorul sloven al conductei la un miliard de euro. Un studiu de fezabilitate va fi gata în iunie. Părţile au decis şi ridicarea restricţiilor de opt miliarde de metri cubi pe an impuse asupra capacităţii sectorului sloven al South Stream.
Compania rusă Gazprom şi cea slovenă Geoplin Plinovodi au semnat marţi un acord pentru înfiinţarea unui joint venture care să se ocupe de contruirea sectorului sloven al gazoductului South Stream.
Proiectul de gazoduct vizează diversificarea rutelor de alimentare cu gaz rus şi va ajunge pe coasta bulgară a Mării Negre, apoi în Italia şi Asutria, relatează RIA Novosti.
Directorii companiilor, Aleksei Miller şi Marjan Eberlinc, au semnat acordul marţi, în cursul vizitei premierului rus Vladimir Putin în Slovenia.
Miller a declarat că Gazprom estimează că sectorul sloven al conductei la un miliard de euro, adăugând că un studiu de fezabilitate va fi gata în iunie.
Părţile au decis şi ridicarea restricţiilor de opt miliarde de metri cubi pe an impuse asupra capacităţii sectorului sloven al South Stream.
De asemenea, Gazprom Neft şi Petrol au semnat marţi un acord de cooperare privind vânzarea produselor petroliere în Europa Centrală şi de Sud-Est, relatează ITAR-TASS. Petrol este interesată de livrarea de combustibil de la rafinăria Pancevo, din Serbia, la benzinăriile sale din ţările europene.
Cele două companii consideră că o cooperare pe pieţele din Bulgaria şi România va fi promiţătoare.
Părţile vor studia şi opţiunea livrării de ulei de motor, lubrifianţi şi combustibil de avion de către Gazprom Neft şi NIS pentru nevoile Petrol.
Ele ar urma şi să dezvolte împreună o reţea de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în special pe pieţele în dezvoltare.
Fii primul care comentează
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.