
Constructorii gazoductului Tuzla – Podișor au reușit să finalizeze subtraversarea Dunării pe sub Brațul Borcea, cea mai importantă lucrare de subtraversare, prin lungime, prin complexitate, pe sub o acumulare de apă, fluviu, din istoria Europei, după cum spune Ion Sterian, directorul Transgaz, care este beneficiarul acestui proiect.
Acest gazoduct va permite evacuarea în Sistemul Național de Transport a gazelor ce vor fi extrase din Marea Neagră, din 2027, de Petrom și Romgaz. Prin punerea în funcțiune a conductei de transport gaze Tuzla-Podişor vor putea fi alimentaţi cu gaze naturale aproape jumătate de milion de consumatori casnici și instituții publice, a declarat Mircea Man, vicepreşedinte ANRE, care a participat la evenimentul ce a marcat realizarea acestei lucrări.
Subtraversarea fluviului Dunărea este una dintre cele mai solicitante și complexe subtraversări din Europa din punct de vedere tehnic. Având o lungime de 1.815 metri și o adâncime maximă de 63 de metri, această lucrare a fost una complexă datorită forajului orizontal dirijat, complexității geologice, dar și dimensiunii echipamentelor utilizate.
Constructorul acestui gazoduct al cărui beneficiar este Transgaz este compania turcă Kalyon, iar furnizorul țevilor este o altă companie turcă, Toscelik Spiral Pipe.
ce trebuie sa inteleaga rromanii din asta? colonia cu care se lauda in sus si-n jos nu are firme care sa faca o amarata de subtraversare, ca nu mai are specialisti pentru asta, si ca nu mai are nici industrie siderurgica sa produca niste tevi
ne rugam sa nu avem vreo explozie, am vazut la austrieci un crater de 150m, la 60 atm…
Cand e vorba ca strainii sa ajunga la resursele noastre orice se face rapid fara probleme, banii sunt arhisuficienti. Mai greu e cu nevvoile noastre interne, acolo nu exista ONG sa nu aiba ceva de obiectat
He ,mda.. Acu le-a reușit,. Cînd Dunărea o poți trece in ape pîn la genunchi..Oricum un tub nu se inneacă,.poate doar ruginește mai repede și nu știi pe unde pierzi gazul.. Apropooo.. americanii au dat alarama la rumîn, se vede din spațiu cum se pierde f. mult gaz din puțurile prost intreținute din trumania.. A mișcat cineva din urechi ?
După brațul Borcea, acum autostrada, doar că aceste reușite tehnice nu sunt pe români ci ca Transgaz-ul să ducă gazul la petrochimia Ungariei și industriile țarilor bogate din UE. 46% din România neconectată la gaz poate să mai aștepte. Ungaria are legată la gaz 87% .
mai repede spre buda si viana!
Sii, sa nu uitati, din primavara liberalizati gazul pentru iobagi!
Felicitări! Aferim!
Pusesem prinsoare cu mine că firma ce-a săpat nu-i românească. Am cîștigat și nu mă bucur.
Pt cei cărora le mijește mustața; nu cred că vă puteți închipui mărimea sectorului minier din România de dinainte de 1989 și așadar expertiza.
Dar, precum e vorba cu orice fel de energie, s-ar putea să fie cioacă, minciună de-ngheață apele, furt la drumul mare. Cel puțin după numerologia vînturată; 1,8 km lungime, 63 m adîncime.
Vai de noi – o sa vedem „reusita” curand. O vom trai pe pielea noastra.