Salariu brut de 11.283 de euro. Aleşii italieni, printre cei mai bine plătiţi din UE

Cu un salariu brut lunar de 11.283 de euro, parlamentarii îndatoratei Italii sunt printre cei mai bine plătiţi aleşi din Europa, se arată într-un raport publicat marţi, în plină perioadă de austeritate în Peninsula.

Salariile celor 630 de deputaţi italieni este cu 60% peste media europeană, iar salariul celor 315 senatori este şi mai mare, se arată în studiul Institutului Naţional de Statistică, citat de Reuters. Doar indemnizaţiile pentru deplasări ajung la 3.503 euro lunar pentru fiecare parlamentar. Salariul mediu brut al parlamentarilor din Germania, Franţa, Spania, Belgia, Olanda şi Austria este de 6937 de euro.

„Parlamentarii germani şi francezi au indemnizaţii mai mari”, subliniază un deputat din partuidul fostului premier Silvio Berlusconi. „Aceasta pentru a spune că acei care îi descriu pe parlamentari drept o castă care vrea să delapideze ignoră faptele sau urmăresc scopuri ideologice”, spune parlamentarul.

În Italia, funcţionarii statului sunt priviţi ca o castă privilegiată, pe care nici măsurile de austeritate luate de guvernul de tehnocraţi al lui Mario Monti nu au atins-o, motiv pentru care tratamentul de care se bucură funcţionarii suscită acum dezbateri intense.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.