Şapte premieri europeni îl susţin pe Victor Ponta

Şapte premieri europeni îl susţin pe candidatul PSD-UNPR-PC Victor Ponta în cursa pentru alegerile prezidenţiale. Mesajele lor de susţinere au fost transmise joi, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

Matteo Renzi, premierul Italiei şi preşedintele Consiliului Uniunii Europene, a fost prezent joi, în platoul emisiunii „Sinteza Zilei”, unde şi-a afirmat susţinerea pentru Victor Ponta, candidat la funcţia de preşedinte al României.

Prim-ministrul Moldovei, Iurie Leancă, s-a alăturat susţinătorilor lui Victor Ponta, candidatul alianţei PSD-UNPR-PC pentru Preşedinţia României, iar şeful Guvernului de la noi i-a spus joi, la Sinteza zilei, că se simte onorat de acest gest.

Leancă a spus că susţinerea sa pentru Ponta se bazează nu numai pe prietenie, dar şi pe pragmatism.

„Această relaţie a început de mai mult timp, de circa un an şi patru luni, de când am devenit prim-ministru. (…) Îl susţin din prietenie, dar şi din pragmatism. Relaţia dintre Chişinău şi Bucureşti nu poate fi determinată doar de afinităţi politice”, a spus premierul Iurie Leancă, joi, într-o intervenţie la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

Leancă a spus că are o relaţie „cantitativă şi calitativă” cu Ponta, premierul nostru i-a demonstrat că prietenul la nevoie se cunoaşte şi „sigur că mă determină să am încredere în el şi să-l susţin pe el”.

Acest video nu este inca activ

În replică, Ponta i-a mulţumit pentru sprijinul acordat.

„Sunt foarte onorat de sprijinul tău, suntem mândri de apartenenţa noastră. Prietenia mea cu Iurie s-a legat de faptul că el a spus că cetăţenii din Republica Moldova care au avut de suferit vor să fie cetăţeni europeni.

Unul din cele mai fericite amintiri din viaţa mea de premier a fost când am mers cu el (Iurie Leancă – n.r.) la Bruxelles, am fost primiţi de preşedintele Comisiei Europene de atunci, Jose Manuel Barroso, şi a ieşit cu noi în conferinţă şi a spus că cetăţenii moldoveni vor merge în Europa fără viză”, a rememorat Victor Ponta, joi, la Sinteza zilei.

De asemenea, a adăugat Ponta, un alt vis al său este acela ca, în 2019, Republica Moldova să fie membră UE.

„Cel mai important lucru pentru România este Republica Moldova”, a încheiat Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.