Sărbătorim Unirea la Alba Iulia pregătind Reîntregirea

Platforma Civică „Acţiunea 2012”, o coaliţie de organizaţii nonguvernamentale unioniste, va desfăşura în parteneriat cu autorităţile locale două momente dedicate tricolorului şi Basarabiei, incluse în programul oficial de la Alba Iulia, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

95 de lampioane vor fi lansate la ora 19.00, concomitent, în două capitale ale Unirii de la 1918: Alba Iulia şi Chişinău. Pe lângă înălţarea lampioanelor, la ora 14.00, sub genericul ,,Uniţi sub tricolor”, va avea loc şi o defilare cu steaguri tricolore de mari dimensiuni la Poarta a IV-a şi Poarta a III-a în Cetatea Unirii.

,,Este primul an în care sărbătorim în acelaşi timp Marea Unire atât la Alba Iulia, cât şi la Chişinău. Se fac paşi concreţi pentru revenirea Basarabiei acasă, practic, sărbătorim Unirea pregătind Reîntregirea”, a declarat Eugen Popescu, co-preşedintele Platformei Civice “Acţiunea 2012”.

Primaria oraşului Alba Iulia acordă anul acesta o deosebită importanţă Basarabiei şi necesităţii reîntregirii neamului. După depunerile oficiale de coroane din prima parte a zilei, va urma, în Piaţa Cetăţii, un concert extraordinar de muzică populară, “Dorul Basarabiei”, cu orchestra maestrului Nicolae Botgros.

Potrivit unui sondaj de opinie efectuat în luna septembrie, românii consideră Unirea de la 1918 drept cel mai important eveniment petrecut vreodată în istoria naţională.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.