Scandal tip Epstein la Constanța. Sunt implicați miniștri și mahări locali

Deputatul Daniel Ghiță a adresat prim-ministru al României, Marcel Ciolacu, o interpelare având ca obiect ,,Reclamarea de multiple abuzuri, hărțuieli și agresiuni sexuale la Teatrul de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța”.

Pe parcursul unui deceniu angajați ai acestui teatru, balerini și balerine, au adresat reclamații în acest sens la cel puțin șase miniștri ai Culturii, dar niciunul nu a catadicsit să facă ceva, iar organele sesizate au dormit în cizmele statului, precum ne-au obișnuit și în alte cazuri grave.

Conform unor surse, unii miniștri  au preferat să se dedulcească cu managera teatrului, care era în decembrie 1989 principala amantă a ,,prințișorului” Nicu Ceaușescu.

Poate că o să vorbească într-o zi Kelemen Hunor și Puiu Hașotti. Cert este, deocamdată, că principalul acuzat de balerinele și balerinii de la Constanța, coregraful șef al teatrului, are un frate care ocupă de mulți ani funcția de șef al Corpului de control al ministrului Culturii, iar mărinimoasa manageriță se mândrește cu prietenia sa cu un distins secretar de stat de Cultură, care a fost amic la cataramă cu Ceaușescu junior.

Angajații teatrului constănțean își pun ultimele speranțe în primul-ministru Marcel Ciolacu (al cărui ilustru tată, comandorul de aviație Ion Ciolacu, a fost instructorul de zbor al lui Nicu Ceaușescu în stagiul militar satisfăcut la baza aeriană Bobocu de lângă Buzău).

Oricum, vom reveni cu o anchetă jurnalistică mai amplă. Cu circa un deceniu în urmă, Constanța a fost zguduită de un alt scandal sexual neelucidat care a culminat cu arderea de vii a patru dansatoare într-un club (Beirut, printre victime aflându-se și o balerină de la Teatrul Oleg Danovski.

 Abuzuri, violuri, bani negri, state de plată fictive

De cel puțin zece ani, mai mulți angajați ai Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski, printre care opt balerini și balerine, au formulat numeroase sesizări și reclamații privind abuzarea lor sub aspect profesional, disciplinar și financiar, și mai ales privind hărțuirea și agresarea lor sexuală de către soții Horațiu și Monica Chereches, care ocupă funcțiile de coregraf-șef respectiv de director al Companiei de balet, cu știința și chiar complicitatea managerului teatrului, Daniela Vlădescu, care le-a asigurat tot timpul protecție și i-a favorizat profesional și financiar.

Cele mai grave acuzații i se aduc coregrafului-șef Horațiu Cherecheș, mai multe balerine reclamând că ar fi fost abuzate, hărțuite și agresate sexual, respectiv violate, sau că ar fi fost obligate să întrețină raporturi sexuale cu persoane care au deținut și dețin funcții importante pe plan politic sau instituțional.

Soților Cherecheș li se mai reproșează că ar fi obligat unele balerine să facă sex în grup, inclusiv sex a trois cu ei doi. Dacă refuzau, erau jignite cu expresii de genul ,,grasă”. ,,vacă”. ș.a. ori cu apropouri referitoare la sâni sau la sfârcurile acestora, nu primeau anumite roluri sau beneficiile cuvenite ori erau amenințate că vor fi concediate. Pe de altă parte, soților Cherecheș li s-a reproșat că au întocmit frecvent state de plată fictive, fără a le achita sumele consemnate în acestea, și că in turnee aveau asupra lor genți diplomat sau geamantane cu bani negri, pe care le purtau cu ei inclusiv la toaletă.

Motivele mușamalizării: tot felul de frății și prietenii

Balerinii abuzați precum și balerinele abuzate, hărțuite și agresate sexual au formulat plângeri către instituțiile abilitate (Poliție, Parchet, ITM, CNCD, ș.a.), dar acestea au fost tergiversate și mușamalizate datorită influenței soților Cherecheș și managerului Daniela Vlădescu pe plan local, aceasta aflându-se în funcție de 18 ani.

De exemplu, fostul șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, chestorul Constantin Glugă (eliberat din funcție în urma scandalosului accident mortal provocat de un șofer drogat în localitatea 2 Mai, ale cărui victime au fost doi tineri nevinovați, eveniment după care actualul ministru de interne, Cătălin Predoiu, a anunțat că va desființa IPJ Constanța și va reconstitui integral instituția), are soția angajată la Teatrul Oleg Danovski, pe post de soprană, și se află în relații apropiate cu managerul Daniela Vlădescu, tot soprană de profesie.

Angajații abuzați s-au adresat și miniștrilor Culturii din această perioadă, teatrul lor fiind subordonat Ministerului Culturii din 2004, de la Kelemen Hunor, Puiu Hașotti, Ionuț Vulpescu, Bogdan Gheorghiu, Luciano Romașcanu până la Raluca Turcan, dar niciunul nu a dispus măsurile solicitate și nu a curmat situația șocantă și traumatizantă de la teatrul constănțean.

Principala cauză a neimplicării Ministerului Culturii și a titularilor acestuia este faptul că fratele coregrafului șef Horațiu Cherecheș, Daniel Cherecheș, ocupă funcția de șef al Corpului de control al ministrului Culturii de foarte mulți ani.

Pe de altă parte, managerul Daniela Vlădescu a afirmat că ar fi avut o relație mai apropiată cu fostul ministru al Culturii Kelemen Hunor și s-a lăudat frecvent că se află în relații de prietenie cu secretarul de stat Mădălin Voicu de la Ministerul Culturii.

Fapt notoriu, acesta a fost un amic apropiat cu Nicu Ceaușescu, fiul dictatorilor Nicolae și Elena Ceaușescu, căruia  Daniela Vlădescu i-a fost principala amantă în ultimii ani ai regimului comunist, inclusiv în cursul evenimentelor din decembrie 1989, perioadă în care acesta  era prim-secretar PCR al județului Sibiu și locuiau împreună în municipiul Sibiu.

În după-amiaza zilei de 22 decembrie 1989, după fuga părinților amantului său din Comitetul Central al PCR, Daniela Vlădescu a plecat împreună cu Nicu Ceaușescu de la Sibiu la București, cu autoturismul personal marca Oltcit, pentru că acesta spera să preia puterea sau să acceadă în noile structuri de putere.

Profitoare în comunism, profitoare în capitalism

Daniela Vlădescu a beneficiat de marile privilegii ale regimului comunist, în cursul relației sale cu Ceaușescu junior, poreclit Prințișorul, și a beneficiat de privilegii la fel de mari și în regimul postcomunist, așa-zis capitalist.

Ocupă de aproape două decenii funcția de manager al Teatrului Național de Operă și Balet din Constanța, unul din cele mai importante teatre din România.

Locuiește într-un apartament de lux din incinta teatrului, unde nu se știe dacă și câtă chirie plătește. În această funcție a obținut câștiguri considerabile, inclusiv din afaceri necurate cu artiști și cu dirijori străini, și s-a plimbat prin toată lumea.

Potrivit reclamanților, managementul său lasă însă mult de dorit, în instituție fiind vizibile o lipsă de organizare crasă și o lipsă de igienă constantă, mai ales la cabine și la toalete, care se igienizează precar doar când se anunță controale de la minister.

Majoritatea angajaților trăiesc sub imperiul fricii pierderii locurilor de muncă, având în vedere că nu a mai fost încheiat contract colectiv de muncă de la preluarea funcției de manager de către Daniela Vlădescu, precum și al deznădejdii că nimeni nu se implică să verifice cum se cuvine și să soluționeze nepărtinitor gravele probleme sesizate.

Situația reclamată la Teatrul Național de Operă și Balet din Constanța are similitudini cu mediatizatul caz Jeffrey Epstein, magnat american din domeniul showbizului arestat și acuzat de zeci de infracțiuni de proxenetism, hărțuire sexuală, viol și raporturi sexuale cu minore. Diferența este că justiția americană și-a făcut datoria.

Având în vedere situația foarte gravă de la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța, nesoluționarea problemelor de atâția miniștri ai Culturii și starea de deznădejde la limită a angajaților acestei instituții, deputatul Daniel Ghiță i-a solicitat primului ministru Marcel Ciolacu să dispună efectuarea de verificări de către Corpul de control al primului-ministru, urmând să i se comunice constatările efectuate și măsurile dispuse, inclusiv sancțiunile aplicate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 13
Valer Marian 276 Articole
Author

23 de Comentarii

 1. Rahat de lumea a treia.Ăsta-i nivelul politicii românești, despre asta sunt multe structuri in stat.Mizeria morală ajunge la marginea universului cunoscut dacă bagi un ochi prin orfelinate.Epstein putea lua lecții.

 2. Dacă încă mai visați că au totusi competente, cele ce ati aflat sunt revelatoare.O încrengătura de neamuri si profitori fară scrupule ce continuă din fostul regim, vopsiti cu patalamale de 2 lei, straini complet de interesele voastre, care râd și-și bat joc de voi.Asta-i tot.

 3. nimic surprinzator:
  -in opinia noatra „teatrul” e o constructie masonic,
  sinagoga lu Satan.

 4. Daca vreti sa stiti povestea lui Epstein si oaspetii lui pe insula va fac recomandarea Whitney Webb pe YouTube.

 5. Ca-n bancu’ cu vinatorul, calul si centaurul … bine taica, cu balerinele abuzate am inteles, da’ cu balerinii ce-ati avut ? …

 6. Divizia de scandal și diversiune a SRI, cea mai importantă și activă unitate a numitului Serviciu Român de Informații aruncă în arenă noul subiect de sfâșiat pentru fiarele din televiziuni. Ghiveci tipic titlu asociat unui scandal USA de cu totul altă dimensiune și scopuri. “Abuzuri, hărțuieli și agresiuni, Daniele Vlădescu- o privilegiată a comunismului și post comunismului, Ceaușescu junior-prințișorul (ca din întâmplare amintiți în ajunul “Cine-a tras în noi 16-22”), balerinii abuzați precum și balerinele abuzate, hărțuite și agresate sexual, soților Cherecheș (alt nume cu lipici), unii miniștri au preferat să se dedulcească cu managera teatrului (născută în 1956 -67 ani!!!), fostul șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța are soția angajată la Teatrul Oleg Danovski, pe post de soprană, lipsă de igienă constantă mai ales la cabine și la toalete care se igienizează precar, justiția americană și-a făcut datoria”… Ați reușit să vă stăpâniți greața la așa o turnătorie de mizerabil. Iată de ce a fost ales și la ce-i bun deputatul Daniel Ghiță. Urmează probabil distanțări de la virtuoasa ministrul Culturii Raluca Turcan.

 7. se vede perfect de la Satu-Mare situatia,mai ales cand nu e marea agitata

 8. 28 dec. 2020 · OFICIAL Cheltuielile administrației Firea:
  Concerte și luminițe – 74 de milioane de euro / Investiții în rețeaua de termoficare – 15 milioane de …

  Firea, în 2019. Cea mai mare scădere a … Cea mai mare parte din veniturile teatrelor din București sunt subvenții date de Primăria Capitalei.

  George Ivaşcu către Nicuşor Dan: „Afirmaţiile inexacte pe care le …
  adevarul.ro › Știri locale › București
  11 apr. 2022 · Subvenţia alocată Teatrului Metropolis, al cărui director sunt, este de 8.915.000 lei. Din aceasta, 3.016.000 lei reprezintă suma necesară …

  Liceenii este un film de dragoste românesc din 1986,
  George Ivașcu — elevul care aduce cadou un iepuraș

  lumea teatrului este intradevar o lume murdara,
  spurcaciuni peste spurcaciuni
  dar se ascund destul de…mult.

 9. Pe modelul FBI, listele de clienti sunt secrete la toate cazurile din rromania, aveti incredere, institutiile statului lucreaza sa va protejeze… sa va protejeze in a cunoaste vreodata clientela. Alo, DIICOT ce se mai aude cu toate cazurile de prostitutie organizata? nimic? Daca nu apareti la TV odata la 6 luni sa va mai luati cate o castana in dosarul inscenat fratilor Tate, aproape ca as uita ca existati

 10. Epstein sau Harvei Weinstein, cel cu marele scandal sexual de la Hollywood?

  Bravo Ghiță! Dacă Ciolacul nu face ordine, du-te tu și ia-i la Editat!

 11. „TOATE ARTISTELE AU FOST HĂRȚUITE ,AGRESAT”E SEXUAL,BĂTUTE PESTE „ROTUNDURI” CÂND ERAU TINERE ȘI „NEȘTIUTOARE” ȘI LE PLĂCEA ! ANII AU TRECUT ,FARMECELE S-AU OFILIT,„LIBIDĂURILE” S-AU DUS ;AȘA CĂ CE BIATĂ A MAI RĂMAS DECÂT LĂCRĂMAȚIILE LA AUTORITĂȚILE MAI MULT SAU MAI PUȚIN SECURISTO-COMUNISTOID-IMORAL ȘI BUM-BUM ”. ȘI EU CARE AM CREZUT CĂ ESTE VORBA DE VIOLUL UCRAINEAN -PE BRAȚE,ÎN PORTURI ȘI PE„AUTO-ULIȚELE SCUMPEI NOASTRE FOSTE PATRII”!

 12. Trump are câteva trucuri verbale care l-au dus mult prea departe în viață. De asemenea, este un prădător sexual cronic și un narcisist feroce, tipul pe care îl vedeți pe mini cartea neagră a lui Epstein. „Numele încercuite” din cartea neagră a contactelor erau persoane despre care Alfredo Rodriguez credea că fac sex cu fete minore. Alfredo Rodriguez era administratorul casei, sau majordom, pentru casa lui Epstein din Palm Beach. Afredo Rodriguez a înconjurat numele lui Trump ca o persoană căreia, ca si lui Jeffrey Epstein, îi plăcea fetele tinere.
  „Îl cunosc pe Jeff de cincisprezece ani. Un tip grozav”, a spus Trump pentru New York Magazine în acel an, pentru o poveste intitulată „Jeffrey Epstein: International Moneyman of Mystery”. „Este foarte distractiv să fii cu el. Se spune chiar că lui îi plac femeile frumoase la fel de mult ca și mie și multe dintre ele sunt mai tinere. Fără îndoială – Jeffrey se bucură de viața sa socială.” Ințeleg ca mulți dintre romani sunt fericiți să fie asociați cu un pedofil fudul și ignorant. De la suportul acordat multiplilor corupți si hoți locali asta e un salt evolutiv politic în plan internațional, remarcabil.

 13. Câțulică n-a spus nimeni că se dedulcesc azi cu bașoalda,ci ca au facut-o în trecut.O coardă antrenată e vandabilă până hăt, spre 50.Cât despre fervoarea ta, cre-c-ai neamuri p-acolò de te dai cu dosul de beton așa tare.Cannabis man, I’d seen that, Withney means bussines, I’d also recommand you Redacted. Good stuff, very good stuff.În plus, fetele de la „Beirut” sunt un caz prea de tot ca să fie lăsat în coadă de pește chiar și-n duhoarea aia de oraș.Aștept cu interes ancheta și răspunsul Csolakului.Sper ca nu se lasă doar cu demisii.SRI are oricum prea mulți oameni așa că se poate lipsi de câțiva care „compromit” instituția.Poate merg într-o croazieră…Cât despre fete, sunt destui oameni care câștiga suficient și le pot închiria o sală in care să predea la copii un pic de mișcare.

 14. Toleranţa faţă de fapte precum violul spune totul despre ce fel de ţară a ajuns România: o scursură infectă de clanuri de animale! Nu este primul caz în care au existat zeci de plângeri ignorate de porcii din parchete. Un celebru astfel de caz este al poliţistului-pedofil Eugen Stan, despre care colegii ştiau tot ce făcea şi îl alintau „Violatorul”. Animalele de la teatru sunt protejate de animalele din minister şi parchet, pentru că mai mult ca sigur au aceleaşi preocupări!

 15. Țară, la stat e un principiu respectat cu sfintenie:fiecare fură de acolo de unde este.Asa sunt șpăgile din spitale,număratul steagurilor lui pristanda aka parandădătul și banii pe lucrări nefacute prin primarii, facultăți de stat etc., cadourile pentru duamna la școli, copiii închiriați și/sau furati de prin orfelinate și bătrânii jepcuiți și înfometați prin azile etc.La baletul din Constanta se vinde sexul, sunt băieți vânjosi și fete frumoase și fraiere, care nu știu ce contează cu adevărat în viață.Celelalte teatre fura la recuzita si fac bani cu pălăria prin turnee.Umblu de ani și am văzut de toate așa că nu ma mai miră nimic.

 16. Autorul face confuzie intre miscarea MeToo si scandalul Epstein.
  In primul caz e vorba intr-adevar de actrite abuzate, dar majore. Pe cand reteaua Epstein exploata minore in scopul compromiterii politicienilor-cheie. Legaturile acestei retele cu serviciul secret al unicei democratii din Orientul Mijlociu au fost demult aratate.

 17. Este un act imbecil ca cineva, indiferent cum se numește, sa o numeasca pe amanta lui Nicu Ceausescu sa conducă o institutie a statului roman, intr-un oraș martir, mai ales! Oare nu ați înțeles NIMIC!din lovitura de stat din România? Oare morții nevinovati și familiile lor indoliate nu va spun nimic? Oare tot ce a platit tara asta din cauza dictaturii ceaușiste, nu inseamna nimic pentru voi, niște miniștri nesimțiți, care numiți o astfel de individa la butoanele unei instituții de cultura, culmea!!?? Ce face ea în orașul Cta, în teatrul asta amarat și subculturalizat, nu va interesează deloc? Va spun eu: afaceri cu japonezii amatori, care plătesc formal sume modice sa facă prestații artistice si parnosul la sefa în buzunar, care ce sa vezi? Isi face anual concediile în Japonia, fraierilor și plătitorilor de taxe si impozite. Și multe angajări scandaloase și promovari de gunoaie și rebuturi cu iz de artiști. Calitatea spectacolelor este o rusine, o anomalie.Filiera de tip mafiot pe banii proștilor.
  Afara cu ministrul culturii, cu culturnicii care au distrus aceasta institutie cu premeditare, care au legături cu ramificațiile politice PSD din județ, care premiază astfel de diseuze pe post de valori manageriale naționale. Pe ungur îl inteleg ca a vrut și a reușit sa distrugă acest teatru, dar pe voi romanilor, cine dracul sa va înțeleagă ce ați avut cu acest lăcaș de arta unde au muncit și au cantat mari artiști și mari muzicieni;au dansat stele ale baletului national, au activat mari regizori și mari dirijori. Va meritați un HUOOOOOOO cu repetiție, ministri de 2 lei care sunteți!

 18. CE POATE FACE FUSTA, NU POT FACE ACADEMICIENII SI PROFESORII UNIVERSITARI, DE LA ELENA LUPESCU PÂNĂ ASTĂZI!!!

 19. 11 sept. 2008 · Ion Iliescu s-a intalnit cu Li Peng, a vizitat Teatrul National si Stadionul Olimpic.

  „Stadionul Olimpic”?????

  -11 septembrie,
  9/11,exact.

 20. @Artist, ăsra-i materialul din care e făcut statul român.Revolutie a fost în câteva orașe mai mari, în rest, la birtul sătesc, și acolo s-a încheiat Revoluția. Acolo a fost ales tovarășul ion iliescu, om bun, din popor, de-al nostru, oltean dat dreaq dă dăștept, nu ca boanghenii ăilanți,Ruralul de oraș tip-huooo golanii- au votat în Duminica orbului „revenirea la normalutate” pe care o vezi tu, ca mai târziu să aclame faptul ca au fost descoperiti „bani și droguri” la „Căposu”-n sediu.Câțiva „ozmeni de bine” au organizat un rahat la Tg.Mureș care a rămas in coadă de peste.Dupa ce s-a stabilit cine și de unde fură, s-au pus”pe treaba” iar dobitocul defazat stă si azi cu degetu-n nas încercând să înțeleagă unde a greșit.Dupa care dă vina pe tembelizor si trage concluzia: „ce, cu ceilanți ar fi fost ! mai rău!Păi dacă mai trăia ceausescu…”.În mintea lui îngustă nu intră ideea că o țară nu poate sta într-un singur om.Asa c-o ia pe”umorul” gros cu hăhăieli înregistrate gen „Las Fierbinți” sau altele si ridică din umeri:ce poți să faci!

 21. Nimeni nu mai poate pretinde ca-si poate apara onoarea fiindca onoarea nu se mai poarta. Balerinele si balerinii n-au decat sa se uneasca si sa se apere reciproc. Pentru roman nicio ofensa nu-i prea mare, totul poate fi indurat. Cata mizerie pe neamul nostru!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.