Scene şocante: susţinătorii lui Trump, bătuţi la sânge de hispanici

Scene şocante în San Jose, California, acolo unde susţinătorii lui Donald Trump au fost hăituiţi pe străzi, bătuţi şi “terorizaţi”, după cum relatează ABC News. Susţinătorii lui Trump au fost atacaţi de demonstranţi care purtau drapelul mexican. Aceştia au ieşit în stradă înaintea unui miting pro-Trump. Atacatorii erau înarmaţi cu leviere şi au dat foc mai multor drapele americane.

Presa americană arată că atacatorii erau în marea lor majoritate tineri şi purtau însemnele unor bande din oraş.

Protestatarii au distrus maşini, au aruncat cu ouă şi baloane cu apă în susţinătorii lui Donald Trump, au smuls de pe capetele acestora şepcile cu sloganul “Make America Great”, le-au dat foc şi apoi au început să-şi facă selfiuri cu resturile rămase din materialele de campanie ale magnatului.

Poliţia a scăpat situaţia de sub control în primele momente, dupa care a reuşit să disperseze mulţimea. Camerele de luat vederi au surprins momente în care susţinătorii lui Trump au fost loviţi. Unii dintre ei sângerau puternic şi aveau tricourile rupte şi pline de sânge. Cel puţin un atacator a fost arestat. ‘Poliţia din San Jose a operat câteva arestări după mitingul pentru Donald Trump. Nu avem informaţii despre aceste arestări. Nu s-au înregistrat daune materiale însemnate. Un poliţist a fost agresat”, se arată într-un comunicat al poliţiei.

“Mergeam cu un însemn cu Trump şi mi l-a smuls, spunând că sunt rasist. Apoi m-a urmărit şi m-a scuipat”, spune unul dintre susţinătorii lui Trump. Au început să circule imagini cu încăierările de pe stradă, în care oamenii lui Trump sunt bătuţi fără ca în fundal să fie observat vreun poliţist. Unele victime spun că au sunat la 911, însă au fost puşi să aştepte. Când i-au întrebat pe poliţişti de ce nu intervin, aceştia au spus că nu au suficiente forţe.

Incidentele vin după o serie de altercaţii între susţinătorii lui Trump şi cei care se opun acestuia. În urmă cu o săptămână, în New Mexico au avut loc încăierari violente şi poliţia a operat mai multe arestări. La fel s-a întâmplat în California, in Costa Mesa, cu o lună înainte.

The Washington Post relatează că protestele populaţiei de origine latino-americană din San Jose au fost în bună măsură paşnice. Scenele violente nu au fost foarte numeroase. “Suntem aici pentru a-i sprijini pe latino-americani şi pe cei de culoare”, spune Cindy Zurita, o studentă de 23 de ani.

Candidaţii democraţi Hillary Clinton şi Bernie Sanders au condamnat violenţele din San Jose. “Nu putem opri retorica violentă a lui Trump prin violenţă – doar protestul paşnic de la urne poate face asta”, a spus unul dintre oamenii din echipa de campanie a lui Sanders. Primarul democrat din San Jose dă însă în primul rând vina pe Donald Trump. “Donald Trump trebuie la un moment dat să-şi asume responsabilitatea pentru comportamentul iresponsabil din campanie”, a spus primarul Sam Liccardo.

, a atacat-o pe soţia de origine latino-americană a lui Jeb Bush, l-a dat afară din sala de conferinţe pe un cunoscut jurnalist latino-american şi a dat vina pe hispanici şi negri pentru valul de violenţe din Statele Unite.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.