Schengen în regres, Iohannis prinde avânt. „Am avut o discuţie excelentă cu Vera Jourova”

Administrația Prezidențială a României a transmis, pe Facebook, faptul că preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, luni, cu vicepreşedintele Comisiei Europene pentru valori şi transparenţă, Vera Jourova.

Cei doi au discutat despre statul de drept şi reformele din justiţie, aderarea României la Schengen, despre sprijinul pentru Ucraina şi situaţia din Orientul Mijlociu.

Am avut astăzi, la Bucureşti, o discuţie excelentă cu vicepreşedinta Comisiei Europene, Vera Jourova, despre statul de drept şi reformele din justiţie, aderarea României la Schengen, sprijinul pentru Ucraina, situaţia din Orientul Mijlociu. I-am mulţumit vicepreşedintei Jourova pentru sprijinul său nepreţuit şi constant pentru România”, este mesajul scris de Administrația Prezidențială a României, pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

20 de Comentarii

 1. Palavre ! Fugi la golf !
  Până se deschid pârtiile de ski…măRog…🤮

  • Ne-am reafirmat milogeala eterna la Schengen! Va rugam, va imploram prntru a mia oara! Dati-ne si noua Schengen! Nu, nu vreti? Nu-i nimic noi ne milogim…

 2. La asa conducator cu fata ca buca, normal ca presedintia comunica poporului pe feisbuci. Caci, activitatea presedintelui este dedicata doar celor cu fete si buci.

 3. Iohanis….un mare esec ! Fara o politica coerenta si bine pusa la punct de SANTAJ LA AUSTRIA nu iese nimic. Este Iohanis capabil de asta ? Nu! Doreste el asta ? Nu ! Doar mimeaza….

 4. asta baga pumnu’ in gura presei iar cotidianu’ ii promoveaza inepțiile;treziti-va si face-ti orice ,cat de mic,pentru alegerii libere,altfel le numara tot STS si viitorul nostru va fi anost

 5. Ce limbă lungă de lemn ai Marlane. ,, Sprijinul nepretuit și constant pentru Romania “ ! Explica-te . Poți ?

 6. Minte Plavanul de stinge. Atâta timp cât nu exista politica externă serioasa, nu exista seriozitate in politica românească, nu poți crede minciunile vehiculează pe banda rulanta de plavan și de oricare individ din politica românească!

 7. Vera Kourova este un parazit. Este plin Bruxelles-ul de astfel de paraziți care sug bugete enorme pentru a trăi în lux ei şi familiile lor, iar în schimb fac ce face orice parazit: atacă şi distrug organismul-gazdă care-i hrăneşte, adică Statele Membre UE.
  Singura metodă de a scăpa de aceşti paraziți este de a le distruge mediul în care trăiesc şi prosperă, respectiv instituțiile UE.

 8. Au trecut 9 ani de când tot vorbește despre statul de drept și singura concluzie pe care o putem trage e ca în urma discuțiilor a ajuns ușor cocoșat din cauza acumulărilor de termeni de specialitate care i s-au depus pe piept arcuindu-i coloana de nevertebrat cu care iasă la păscut alături de melcii corectitudinii politice de la Bruxelles și de aliatul strategic posesor a unei tehnici rudimentare. Firește din discuție nu putea sa lipsească dragostea sa liliputana Zerlinsky. Am înțeles ca scula cu care degetelul canta la pian a întrat în remise și acum se fac eforturi disperate ca sa-i fie descoperite rădăcinile cu clape dezacordate ale potentei de alta data. Despre Shengen a discutat în greaca veche și latina,in termenii Academiei lui Platon Pardau și a Lyceumului lui Aristotel Hancescu. Momentan Gagamita Dandamache e la Sibiu în pauza de refacere intelectuala. I-a obosit mana cu care șterge la fund marile valori ale antichității de la Bruxelles. Se zvonește ca unii dintre ei au fost prieteni cu dinozaurii și cu Fred Flistone, în epoca capetelor de piatra și a inimii de lăcuste comestibila. Așteptăm o noua declarație pe propria răspundere de presa cu care sa vina în fata opiniei nepublice și care sa ne vorbească despre statul de drept în poziția patru labe1 TV și la alte labe cu care este familiarizat.

 9. …cum se numeste consecventul?…simplu, bou!…oare nu i-a spus nimeni ca vrea sa intre in ceva care se vrea desfiintat curand-de facto, este deja, daca privesti granitele statelor care au impus controale la frontiere-?…dar stiu ca sunt nedrept, acum i-a picat fisa, el gandeste asaaaa, mai mooolcooom, precum sasii…

 10. Ai fost la munca azi?…curios!…te-a trimis cotoroanța de-a acasă, avea program de sală…

 11. Imi place mai mult cand se relateaza despre el plecand.. ma uit in departare si sper.

 12. 10 ani trebuie sa stam cu acest clovn infatuat in fruntea tarii!grea pedeapsa am primit.pre grea,as zice.

 13. Ma mir cum mai are tupeu sa pacaleasca pe romani cu minciunile astea pe care ni le tot repeta mereu.Mai are sa vorbeasca cu Zelenski ca sa ne spuna ca si ala este de acord cu aderarea in Schenghen si se va rezolva ,trebuie sa mai avem putintica rabdare ,macar pana pleaca individul de la Cotroceni.

 14. Stat de drept? De unde? Tradatorul de la Cotroceni iar isi bate joc de romanii pe care i-a jacmanit si i-a lasat in fundul gol cu stomacul lipit de coaste de foame!

 15. Sărmana Vera, e cea mai batjocorită din europa.. Nu prea-i iese nimic din ceea ce se cere din funcția ei.. Acu s-au găsit ca să plângă pe umeri reciproc ,..și pe tema Schengen..Europa fierbe,..luntrea lor găunoasă se scufundă, iar ei și-au găsit teme,.. de consolare.

 16. Exceptional ! Ati auzit? Presedintele nostru a avut o discutie cu d-na Jourova? Ce te joci, munca , nu gluma, la Presedintie! Si cu asta ce-am facut? Care este efectul , masurabil, al acestei discutii , cu ce ne-am ales , noi romanii , afara de bagatul in seama? Cu promisiuni mincinoase, vesnic neonorate si vrajeli!

 17. wow…s-a rastit la vera johansky…si asa se scrie inc-o pagina din comedia umasna din romania

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.