Scrisoarea lui Coldea către Comisia de anchetă a alegerilor din 2009

Florian Coldea refuză să se prezinte la Comisia de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009, alegând să trimită luni o scrisoare.

Fostul prim-adjunct al directorului SRI precizează că în cursul zilei de 6 decembrie 2009, cât şi anterior şi ulterior acesteia, a avut, „ocazional”, şi „activităţi cu caracter privat”.

„ Atât în cursul zilei de 6 decembrie 2009, cât şi anterior şi ulterior acesteia, în calitate de prim-adjunct al directorului SRI, am desfăşurat cu precădere activităţi circumscrise apărării (…) De asemenea, în mod firesc, ca orice alt cetăţean, ocazional am avut şi activităţi cu caracter privat – fără nicio legătură cu atribuţiile mele de serviciu sau care să implice calitatea mea profesională”, a scris Coldea.

El a menţionat că aceste activităţi, deşi private, se supun prevederilor din normele şi regulamentele militare aplicabile personalului SRI şi nu au afectat în niciun fel conduita sa profesională sau îndeplinirea sarcinilor de serviciu.

Coldea mai precizează că nu a luat cunoştinţă de niciun fel de date, informaţii, respectiv fapte sau împrejurări referitoare la posibilitatea afectării rezultatului scrutinului electoral sau cu privire la alte aspecte care fac obiectul activităţii Comisiei.

„Vă asigur, cu deplină responsabilitate, că şi în ziua de 6 decembrie 2009, atât în cadrul activităţilor profesionale, cât şi al celor private, am acţionat în spiritul legii şi al regulamentelor militare”, a mai scris Coldea.

Săptămâna trecută, în faţa Comisiei de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009, fostul director al SRI, George Maior recunoscut că a fost în seara scrutinului la Gabriel Oprea acasă, la un eveniment privat, dar nu a vrut să spună dacă au fost prezenţi Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi.

Kovesi şi Coldea au fost aşteptaţi, marţi, pentru a fi audiaţi de către Comisia de anchetă a alegerilor din 2009.

Scrisoarea lui Coldea:

content-image

content-image

Despre (R.C.) Articolele 3799
Author