Se cântă prohodul majorității

Legea privind combaterea spălării banilor a fost amânată la vot miercuri în plenul Camerei Deputaților, USR susținând în acest context că președintele PSD, Liviu Dragnea, pierde majoritatea, „cel puțin” în rândul deputaților.

Dragnea a declarat că Legea privind combaterea spălării banilor nu a fost adoptată, deoarece grupul USR nu a fost de acord cu unele prevederi, însă acestea sunt prevăzute expres în directiva UE și dacă nu sunt transpuse riscăm să continue procedura de infringement.

„Din ce mi-a spus liderul grupului deputaților PSD, Daniel Suciu, grupul parlamentar USR nu este de acord cu unele prevederi, dar ele sunt prevăzute în directivă în mod explicit. S-a stabilit să mai fie discuții, pentru că există riscul real dacă nu introducem prevederile directivei să continue procedura de infringement”, a afirmat președintele PSD miercuri la Parlament.

USR susține însă că de fapt legea nu a avut majoritate.

„Ceea ce a spus Liviu Dragnea este parțial adevărat în sensul că, într-adevăr, noi ne-am opus pe anumite chestiuni și am fi votat împotrivă în plen. Știți foarte bine că au trecut toate multe proiecte față de care noi ne-am opus, de fiecare dată, argumentat. Acelea au trecut la vot. Ce trebuie să se înțeleagă este că Liviu Dragnea, cel puțin în Camera Deputaților, pierde majoritatea. Acest proiect, chiar cu opoziția noastră și a PNL-ului, dacă ar fi avut majoritatea pe care a folosit-o de atâtea ori ar fi putut trece. Nu are majoritatea, nu trece, ceea ce este grav, pentru că România poate fi condamnată pentru această chestiune legată de implementarea unei directive”, a declarat deputatul USR Stelian Ion.

Potrivit acestuia, PSD folosește pretextul adoptării legii în concordanță cu directivele europene pentru „a-și construi o armă pe care să o îndrepte împotriva ONG-urilor care îi sunt critice și care îl deranjează.”

„Ca atare, nu am putut fi sub nicio formă de acord cu aceste prevederi. (..) Am observat că și UDMR a fost, cel puțin pe această chestiune, pentru că și ei au asociații, uniuni ale minorităților naționale, și se simt orarecum vizați, și aici am fost pe aceeași lungime de undă și au votat și ei împotrivă. Probabil și asta a fost una dintre cauzele care a dus la blocajul pe această lege” a mai precizat Stelian Ioan.

Este pentru a doua oară când Dragnea ar fi făcut un pas înapoi în Cameră pentru că nu mai are majoritatea necesară. S-a mai întâmplat la legea offshore, la începutul acestei luni, care nu a avut sprijinul UDMR și ALDE.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8501 Articole
Author

4 Comentarii

  1. Adica mareata MAJORITATE cu care pana acum PSD-ALDE Vota en-fanfare toate Faradelegile la Legile Justitiei s-a impiedicat de USR?!
    Pai, PNL si USL si PMP s-au IMPOTRIVIT la TOATE mizeriile vostre de 1 an si jumate si le-a contestat la CCR, iar acum va impiedicarati doar de USR??!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Sictir, mincinos ordinar, Dragnea MINTE cum nu am vazut in politica romaneasca!
    Scartaie alianta penalilor Dragnea si Tariceanu, fix ca la USL!!

  2. Pai, daca pungasul asta userist se vaita ca Romania poate fi sanctionata, din cauza ca nu are Dragnea majoritate, DE CE NU A VOTAT LEGEA CARE AR FI EVITAT PEDEPSIREA ROMANIEI? Astia mint si cand tac!

  3. Probabil legea se refera si la ONG-uri si uniuni de tot felul,care nu declara sursa banilor dupa care functioneaza !Nu m-ar mira sa aflam lucruri interesante despre valize cu bani,veniti din diverse tari „prietene:!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.