Se împarte prada de după alegeri – Ultimele ore, ultimele zile, ultima ocazie…

Se împarte prada

După felul în care strigă fetele cu microfon din preajma partidelor și a guvernului, ai zice că politica românească se dă de ceasul morții sau că a pășit într-o perioadă de mare încercare.

Sunt ore la care ai impresia că se hotărărăște direcția de dezvoltare a țărișoarei, intrarea în război, alianța cu Ucraina sau cu Rusia și, mai ales, soarta urmașilor.

Fals, fals, îngrozitor de fals! Se pompează din greu la o tensiune publică de natură politică pînă se creează un soi de prejudecată uriașă de anvergură națională ca un balon uriaș cu gaz fantomatic ridicat deasupra Carpaților.

Ca să ce? Oricum, n-ar fi hotărîtor pentru țară nici dacă decidenți tembeli ar lua măsuri care să o îngroape.

În fapt, nu sunt decît zile cheie dintr-o zbatere disperată pentru a ocupa un loc mai important la împărțirea și cheltuirea enormei roți de cașcaval care este bugetul României. Așa a fost și la alegerile precedente, chiar și înainte de Caragiale!

Ce să înțelegem din dorința PSD-ului de a avea un candidat la președinția României sprijinit și de PNL? Că s-au umflat covrigii în Marcel Ciolacu? Exact același lucru pe care trebuie să-l înnțelegem din disperarea PNL de a obține un sprijin în favoarea lui Nicolae Ciucă și a liberalilor. Şi din care mai suntem obligați să deducem că lupta enormă se dă mai ales pentru funcția de președinte al României.

De ce ?

Este oare cea mai bănoasă? Aparent. În fapt, salariul președintelui este o nimica toată față de cîți bani cîștigă premierul sau un ministru, sau directorii operativi din SRI. Uitați-vă pe ce picior mare trăiește Florian Coldea, după ani și ani de la demisie, el nefiind decît un sforar cheie în principalul serviciu secret al României. Sau ce viață duc băieții din agențiile la care se cară cu sacoșa!

Pentru ce visează și luptă toate partidele să dea un președinte de țară? Pentru călătorii de tip vacanță? Un mandat de doi ani la guvernare poate aduce unora bani pentru zeci de ture în jurul globului. Ca președinte te bucuri de onoruri mai mult prin Africa, prin America Latină și prin Asia. În Europa, ciu-ciu! N-ați văzut cum stătea Traian Băsescu pe la summit-uri ca un părăsit într-o gară între președinții țărilor europene? Nu-i dădeau nici bună ziua, nu-l întrebau nici cît este ceasul. Nu l-ați văzut pe Iohannis cît este el de busumflat cum și-a redus implicările europene la zîmbete, la dat din cap și „How do you do”?

În țară este o bîrnă înghețată, în străinătate, un ghiocel scăldat de surîsuri și rînjete! În țară, se bucură de toate onorurile și deține principalele sfori ale mecansimelor de putere. Pune premierul, alege procurorii cheie și directorii seriviciilor secrete principale (SRI, SIE și SPP). Cu aceștia învîrte România pe degete. Este „mediatorul” tuturor deciziilor importante. Un fel de autocrat într-o butaforie de tip democratic.

Și după toate acestea, cu abuzurile lui Traian Băsescu, porțile marilor afaceri s-au deschis ademenitor. Dai președintele, ai aproape toată puterea!

De la acest om în aceast post începe tot balamcul pentru comasare. Adică pentru cine susține și cine pune prședintele. Geaba a încercat Mihai Tudose să ne vrăjească în stil brăilean cu dificultatea negocierilor și cu obositoarele „subiecte de discutat, cum ar fi stadiul implementării construcţiei de autostrăzi, cum ar fi execuţia bugetară”.

Deciziile pentru comasare s-au amînat pentru că nu s-au înțeles în afacerile împachetate frumos în principii și funcții.

Au ajuns să împartă din timp posturi cheie, proiecte de autostrăzi și bugete.

Cine ia Transporturile (casa de bani), cine SRI-ul, cine ce pod peste Dunăre mai face și în ce buget? Și cine este garantul tuturor acestor împărțeli de posturi și „proiecte” (afaceri)? Toate se pot bloca de la prședinte.

Negocierile pentru comasare sunt dificile pentru că ele se poartă ca o tentativă de acaparare a puterii pentru următorii 10 ani, peste care să se toarne o placă de beton a înțelegerilor (cu toate beneficiile de rigoare).

Seamănă perfect cu o împărțeală a vînatului înainte de a porni la vînătoare la care vînătorii se bat pentru numele și postul celui care să garanteze că hălcile din „trofee” (pradă) se vor repartiza așa cum au stabilit.

Comasarea se mai tîrîie

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 51

90 de Comentarii

 1. Ce este aceea comasare? Eu am crezut ca inseamna ca se tin alegerile pentru toti odata, nu ca ti se impune sa votezi cu altul strangandu-te de gat.
  Nu asta e intelegerea!
  Intelegerea e ca nu comentezi pe cel din alianta dar alianta nu intra in alegeri. Are voie sa se sparga la sfarsitul mandatului.
  De unde aceasta idee ca trebuie sa fii obligat altuia de care stii sigur ca e corupt si de ce sa mergi sclav lui sa-i respecti lui ideile politice?
  Nu trebuie, nenaica! Fiecare pe cont propriu si cu meritele sale!
  De ce sa fii conditionat cand esti liber sa decizi ce vrei tu in partidul tau?
  Sa fii conditionat de smenari infractori? Nu se merita! Libertate pentru ca e prevazuta in Constitutie! Votul liber si secret!

  „Seamănă perfect cu o împărțeală a vînatului înainte de a porni la vînătoare”
  Asa https://www.youtube.com/watch?v=op7fRsvWowA ?
  Sa-i ascultam intai pe fiecare cu ce voce vin la Cantarea Romaniei!

 2. Păcat de această Țară Minunată…
  Ajunsă o Colonie Marginală Esuată, un stârv pe care se bat hoitarii.
  ȚARA TREBUIE LUATA INAPOI !
  Ultima șansă, măRog…🎯

 3. Problema este că orice s-ar întâmpla cu poporul roman, acesta trebuie condus de cineva! Că cei care se agata cu ghearele de ciolan se vad cu ochiul liber, ei sunt nemuritori la ciolan! La un popor de sclavi trădători de neam și tara, nu poti avea pretenții! Mai trebuie sa legifereze sexul anal și tacâmul e complet!

 4. Actuala clasă politică, cu tineret cu tot, trebuie dusă la tomberon, la groapa de gunoi a istoriei,. OBLIGATORIU !!

 5. Zece ani de rușine națională. Moldovenii chiar au rămas dezamăgiți. Activitatea lui chiar a fost negativă pentru unire.. Posibil el nici n-a avut-o în vedere.. A dăunat mai mult.

 6. Mă gîndesc ca la ora asta de faliment statal ”prada” ar fi banii mei și din buzunarele altora ..inspre pensii nerușinate și indemnizație de revoluționar, cu merite deosebite,.Doar ei sunt importanți in țara asta. Restu,. să pape grîu ukran,..

 7. Președintele în exercițiu al României este intristat de moartea opozantului lui Putin,Aleksei Navalnii în pușcărie,și cere autorităților rușe o anchetă internă transparenta.Ha ha ha președintele este cumva un agent acoperit rus,de face jocul lui Putin? Cum sa ceri făptașului ancheta transparenta? Este ca și cum în mod ipotetic,cerem o anchetă transparenta președintelui Johannis în situația în care în mod ipotetic, Elena Udrea ar fi decedat în pușcărie la plimbarea de seara. Toată lunea cunoaște că ascensiunea lui Johannis umflata cu pompa de serviciile care cică nu fac politica,sa făcut pe anii de închisoare luați de portocalii basisti în gala Bute.Desii sa urmărit un alt rezultat,Udrea a refuzat să-l de-a în gât pe omul iubit Base,și și-a asumat întreaga vinovăție,facandu-si în japoneză sepuku politic.Astazi autorul moral al infracțiunilor ,care și-a băgat fratele în pușcărie că sa scape el,se apropie încet dar sigur de judecata lui Dumnezeu pentru păcatele sale.Macar de ar avea puterea să-și mărturisească crimele și păcatele împotriva românilor acest informator al securității comuniste și post comuniste zis și Petrov.Petrov nu-si va mărturisi niciodată pacatele pentru că este un ateu practicant.Un creștin adevărat nu și-ar fi turnat niciodată ,prietenii,colegii,nu și-ar fi băgat fratele în pușcărie că să-i de-a o lecție,după zicala frate,frate dar branza-i pe bani.

 8. Lupta se dă pentru a pune mâna putere și nu pentru binele Româmiei, asta înseamnă că ‘licuricii’ nu au ajuns la consens, nici nu s-ar putea deoarece urmează niște alegeri în UE și USA.

 9. Lupta se dă pentru a pune mâna putere și nu pentru binele României, asta înseamnă că ‘licuricii’ nu au ajuns la consens, nici nu s-ar putea deoarece urmează niște alegeri în UE și USA.

 10. Președintele în exercițiu al României este intristat de moartea opozantului lui Putin,Aleksei Navalnii în pușcărie,și cere autorităților rușe o anchetă internă transparenta.Ha ha ha președintele este cumva un agent acoperit rus,de face jocul lui Putin? Cum sa ceri făptașului ancheta transparenta? Este ca și cum în mod ipotetic,cerem o anchetă transparenta președintelui Johannis în situația în care în mod ipotetic, Elena Udrea ar fi decedat în pușcărie la plimbarea de seara. Toată lumea cunoaște că,ascensiunea lui Johannis a fost umflata cu pompa de serviciile care cică nu fac politica,sau făcut pe anii de închisoare luați de portocalii basisti în gala Bute.Desii sa urmărit un alt rezultat,Udrea a refuzat să-l de-a în gât pe omul iubit Base,și și-a asumat întreaga vinovăție,facandu-si în japoneză sepuku politic.Astazi autorul moral al infracțiunilor ,care și-a băgat fratele în pușcărie că sa scape el,se apropie încet dar sigur de judecata lui Dumnezeu pentru păcatele sale.Macar de ar avea puterea să-și mărturisească crimele și păcatele împotriva românilor,acest informator al securității comuniste și post comuniste zis și Petrov.Petrov nu-si va mărturisi niciodată pacatele pentru că,este un ateu practicant.Un creștin adevărat nu și-ar fi turnat niciodată ,prietenii,colegii,nu și-ar fi băgat fratele în pușcărie că să-i de-a o lecție,după zicala frate,frate dar branza-i pe bani.

 11. nu e nicio lupta. este deja o obisnuinta. este un sistem penibil care se perpetueaza/permanentizeaza prin cei mai nepregatiti, indolenti, nesimtiti, lasi, duplicitari, mincinosi indivizi organizati sub forma de partide si care pretind puterea pentru a o folosi in interes propriu… sint atit de traumatizati de prorpia lor existenta incit simt nevoia sa exhibe constant si permanent propria lor natura primitiva. si de unde pot face asta cel mai bine daca nu de la „putere”, ca sa-i vada toata lumea?

  moarte sistemului!

 12. @Zalmoxis:
  Si totusi ai un vot. Si votul tau poate sa conteze mai mult decat al altora.
  Intrebarea e: cui il dai? Cine te reprezinta mai bine?

  N-am cerut sa-mi spui acum.
  Am zis doar ‘Hai sa-i vedem ce pot fiecare!’ adica sa inceapa show-ul.
  Dar daca tu te superi si spectacolul nici n-a inceput…

  Trebuie sa stim pe cine ardem si prajim intai, nu?

 13. Pina la sa ne alegem hotii ar fi cazul sa facem curatenie in profunzime.In aceste circumstante astea nu mai sunt alegeri.Romanii par o adunatura de descreierati,fara vreo reactie la apa clocotita si dezumanizati.Cum poti baga in urne asemenea creaturi,numai satan stie.Pe partea cealalta avem tabara infractorilor care au dus Romania la ruina? Este ca si cum am merge la inchisoarea Poarta Alba,”sectia periculosi” ca sa ne alegen conducatorii.Romania a ajuns deja la capat,dar se pare ca si acest capat este pe categorii de chin din care sunten condamnati sa alegem.

 14. Depinde cum va dispune arbitrul intern (nu-i Johanis) in consens cu sefii de afara. Este greu de crezut ca de aceasta data politicienii (care?) vor face jocurile dupa placul lor.

 15. Cadavrul tarii este numai bine fezandat pentru hacuiala bugetara intre hienele hamesite ale guvernarii sterpe si confuze.

 16. impart zgarciul de pe oase. Pana la vara intram in faliment, sa vezi atunci excursii in Madagascar si Costa Rica…
  Nu or sa mai fie bani nici pentru mici sau bere la halba, romanii vor invata iaras sa dea cu sapa sau vor muri de foame!

 17. @depinde-Doar de aceasta data? Cand le-au mai facut de capu’ lor?

 18. „Se împarte prada de după alegeri” ?!
  Eu cred ca se stabileste-in coalitia de guvernare- cine va gestiona bugetul tarii, pe capitole; ceva absolut normal, si ar trebui ca aceste discutii sa existe si in partidele de opozitie cu pretentii la guvernare. Important nu e cine o face, ci cum. Si, ca sa nu cadem in depresie intelectuala, sa observam ca prabusirea Ro. e amanata de la o alegere la alta.

 19. Uneori mă intreb de știe de fapt romînu de ce inseamnă ”țara”, ”patria” ?? Se pare că nu știe,.. Romînu e doar oportunist lacom. Are doar nevoie de bunuri de obicei a altora, Iar de el nu poate, nu le știe produce, pleacă, se duce in neant după vise sau după bunurile altora.. E demonstrabil și vizibil..

 20. Va dati seama! Cat se cearta si se lupta ei .. pentru binele nostru!

 21. @ Acum : Sunt de acord cu comentariul tau , in totalitate . Analfabetii si descreieratii psd-pnl , parca au intrat in anul mortii , se reped cu capul direct in zid .

 22. Democratia butaforica….bun termenul gasit de Autor!!…Poporului ii place butaforia, ii place flecareala poetica, ii place vrajeala manelista, reclama, propaganda Lidl care satura si pe cei cu pensia de 1000 de lei…Flecareala poetica da impresia ca politrucii lucreaza, ca poporul da in branci de munca si de dorinta de munca…160 de miliarde euro datorie externa, Parizer cu Soia de la NATO, e fericire mare in Romania. Singura belea la romani sunt rusii…fara rusi romanii ar zburda de fericire. Asa se spune si la televizor

 23. DECÂT AȘA -MAI BINE SĂ VINĂ ÎN MAI SCRISOAREA DE PE POTOMAC-ÎN CARE SĂ SE SPUNĂ FĂRĂ ECHIVOC ,,ECCE HOMO” PE EL ÎL URMAȚI FĂRĂ CRÂCNEALĂ,EL ARE TOT SCRIS ȘI PARAFAT CE TREBUIE FĂCUT ÎN PROTECTORAT –ȘI CE ALEGERI VĂ MAI TREBUIE – MĂ-MĂRGINAȘILOR?!!…ȘI CE ECONOMIE DE PIXURI,HÂRTIE ȘI–AICI E AICI-DE FONDURI DE SALARII PENTRU ORGANIZATORI,PREȘEDINȚI,FUNCȚIONARI DE PRIMĂRII,……ETC CKC!

 24. Le dau eu macete sa se hacuiasca între ei sa nu mai rămână unul viu.

 25. Lenuto, to’ la pedikur ești? Vin’ degrab’ acas’ c-o inșeput a orăcăi bruotacii…

 26. Parca vad ca flecareala poetica romana aduce un AUR la putere…Asta mai lipsea, resuscitarea Leghionara….Leghionarii aveau ceva dreptate cand acuzau coruptia, furtul partidelor burgheze. Greseau la modul de rezolvare, puneau toate belele in carca alogenilor, a evreilor, adica voiau o echitate sociala pe critetii etnice. Adica hotul, chiaburul , coruptul e rau fiindca e alogen….si d – aia exista hotia si inechitatea spciala, fiindca in functii publice sunt alogeni…Total gresit…Singura rezolvare logica a inechitatii sociale a fost oferita de Comunisti…

 27. D-le CN, doresc sa stiu parerea dumitale despre „conflictul” din Ukraina.

 28. Cu Nea Cornel se produce o METAMORFOZA ABRUPTA care a ajuns sa ma uimeasca si pe mine care sesizez cele mai subtile schimbari de cap compas…Dupa 35 de anii de PSEUDO-DEMOCRATIE/PSEUDO-CAPITALISM SECURISTE Nea Cornel a inteles sau mai bine zis a CONSIMTIT sa recunoasca acest ADEVAR UNIVERSAL, situatie posibila DATORITA CONTINUITATII impuse dupa LOVITURA DE STAT KGB/GRU/Comintern prin CONSTITUTIA „republicana” a lu Ilici GENOCID care NU A FOST CONCEPUTA DE SOCIETATEA CIVILA, vorba lu PROFI Marga!!! In aceasta CONSTITUTIE NECONCEPUTA si NEREDACTATA PRIN CONSULTARE POPULARA au fost prevazute SMECHERESTE PREROGATIVE PREZIDENTIALE
  care EXCED unei DEMOCRATII AUTENTICE si care au fost SUPLIMENTATE cu PUTERI DISCRETIONARE ASCUNSE IN PARAGRAFE si ARTICOLE prin care au fost CREATE INSTITUTII DE FORTZA precum CSAT!!!

  Deja din 2012 sustin aici NECESITATEA MODIFICARII RADICALE a CONSTITUTIEI prin care PRESEDINTELE sa posede un ROL DECORATIV, asa cum poseda TOTI REGII MONARHIILOR CONSTITUTIONALE europene, NUMIRILE MAGISTRATILOR SEFI si ai DIRECTORILOR SERVICIILOR SECRETE sa fie facute de PARLAMENT la propunerea Guvernului, respectiv dupa CONCURS organizat de CSM, numai CEREMONIA DE INVESTIRE sa fie
  data Presedintelui!!! In paralel, dar nu de catre STATUL PARALEL, sa fie DEMILITARIZATE DIRECTIILE REBOTEZATE ALE SECURITATII si PROCURORII sa fie SCOSI DEFINITIV DIN RANDUL MAGISTRATILOR!!!

 29. Se împarte prada?
  -la Cătălin Toma se imparte coliva:
  să le stea in gatzi!

 30. Eduard M: luata inapoi de la cine si data cui ? E oricum pe mana lui Ciolacu, cum a fost pe mana lui Dragnea.
  Romanii dau intitdeauna vina pe altii
  Mai bine l-ai citi pe Caragiale sa vezi ca totul e deja-vu

 31. O fi ajuns Nea Cornel la vorba mea nu numai in ce priveste ILEGALUL LEGENDAT de Securitate in Deal ca sa-i asigure CONTROLUL TOTAL asupra Romaniei, respectiv ca NU MAI EXISTA NICIO SPERANTA sa li se ia SECURISTILOR COMINTERNISTI SUB ACOPERIRE PSEUDO-DEMOCRATA, PSEUDO-PROAMERICANA PRADA? Ce nu ne spune Nea Cornel e: Cum ramane cu STATUL PARALEL? Mai precis ce rol mai joaca Securitatea ca INSTITUTIE A STATULUI PARALEL daca opereaza la vedere cand STABILESTE LEGENDARILE OFICIALE ALE SLUGILOR ?

 32. Marele Urs, excepționale postări, adevărate, crude, reale, insuportabil de reale! Dacă ar ști Maestrul Cornel să vadă „ceea” ce văd eu zilnic, și-ar da foc la buletin românesc și ar emigra în 2( două) milisecunde! De ce la fiecare 19 minute moare un bolnav de cancer de plămâni în România? Exemplific : Focșani alcool? Sau apă, zahăr + vopsea de ouă plus metabisulfit? Cel mai bun brutar? Sau coca congelata, emulgatori cu cancer, plus tot Tabelul lui Mendeleev? Putrezește peste un secol? Mezeluri? Sau 680 de ace cu apă și cu NaCl + Nitriți, egal cancer? Văd zilnic, mi se sfâșie sufletul! Moartea vine pe bandă de Magnetofon, cancerul vine pe cale orală! Suntem veceul Europei Occidentale Civilizate, cancer la copii de 2 ani, luăm arme americane de de 47 mld de Euro? Cancer la copii sugari vs Complexul Militar Industrial American? Complexul Militar Industrial American Won! Dacă ar vedea Maestrul ceea ce vad eu în procesul de producție(?), ar mânca pâine cu ceapă și ar pleca pe jos cu toată familia din România! Parol!

 33. Marele Urs pseudonimul , dvs ca om, ca ființă umană , mai dați o ceapă degerata pe Politică Românească? Nu cred! Deșeurile din poză, nici ca să desfunde veceuri de rahat uman nu sunt buni! Buni la furaciune și la somn da! Da, de un miliard de ori da! Dacă în România 80% din populație e idioată cu acte în regulă, e analfabeta funcțional, de ce vă mirați că PSD are 45% intenție de vot? La asemenea gunoaie din politică, asemenea gunoaie votanți! Se atrag unii pe alții ca pilitura la magnet! Țară de doi lei gauriti! Dvs nu vă duceți la Cornu ca să numărați oule unui vânzător de țară, de resurse gen Petrom! 97% din populația României face coadă ca să ii numere oule! Asta e! Iobagi am fost supt Fanarioți, iobagi suntem supt Burghezia Securista Bugetară! Idioți tot timpul!

 34. CTP își punea problema cum a reușit ăla din dreapta ca să termine clasa a VI-a, că după limbaj pare repetent! Și Dumnezeule, este general cu 4 stele, fost șef al Armatei și fost PM? CTP zice că dacă ăsta încearcă ca(?) să fie spiritual, în bou adult se sinucide! Mai e ceva de spus? Nu că a trecut de 6( șase clase, nu șase case), cum a luat BAC-UL, doctoratul? Refuza ca să ii fie verificat Doctoratul? Ăsta nici măcar nu știe cine i l-a scris, d’apoi numele Tezei! Garbidge, Trash, Gunoi…

 35. Ăla de la CJ Focșani s-a dus la 2 metri! Nu l-a salvat Medicina din România Medicina care este la nivel de Ev Mediu! Furi, dar nu te gândești la copii tăi, la părinții tăi, la bunicii tăi? Banii la Complexul Militar Industrial American 10% din Suma Bruta ca comision în detrimentul spitalelor moderne? Complexul Militar Industrial American exulta și populația României moare cu zile? Știi ce este bine? Muriți și voi cu zile, și voi crăpați cu zile! Nu numai pe noi ne ia Dracu, și pe voi vă ia Dracu, și pe copii voștri, și pe părinții voștri, nu numai ai noștri! Lăcomia ” voastră” distruge România total! Lăcomia fără limite…

 36. Fosila de la BNR, supozitor și cârpă
  de șters pe jos la Davos, spune că dacă el mănâncă 2 găini și eu zero găini, înseamnă că împreună mâncăm câte o găina și amândoi suntem fericiți, foarte fericiți! Mumia este de 35 de ani acolo, 6 milioane de români au emigrat, avem cele mai scumpe credite de pe Planetă, băncile au cele mai mari profituri de pe Planetă, covrigarul analfabet, prostul României vrea ca să îl lase acolo până în anul 2028! România nu contează în „calculele” covrigarului analfabet slugoi la un terorist arab, contează Davos, Forumul Mondial Evreiesc, B’nai B’rith! Românii sunt pe ultimul plan! Votează Tabletele STS, de ce a făcut rahat uman de la Cotroceni 6 generali STS din 6 Colonei STS? Prostimea Votează, covrigarul analfabet se face Miliardar în Euro! Zero spitale, Complexul Militar Industrial American bubuie de bani din România! La noi cancerul e în floare, și sugarii sunt pacienți! Planul Kalergi, suntem prea mulți pe Terra? Covrigarul aprobă pozitiv!

 37. tot vor sa imparta prada, sa imparta si datoria de 180 miliarde, nuu?

 38. Sa faca comasare Mai tepede ! Ca sa-l dea afara PE Cershetor Dan din Capitala !

 39. Cateva intrebări..Cîți romîni știu că gaura din bugetul ukrainei este mai mic decît cel din bugetul romaniei ?? Și ukraina e in război cu hoțiile recunoscute. Cîți știu că PIB ul romaniei este produs in 2/3 in transilvania și doar 1/3 in moldovlahia ? Cine mai crede că vor fi pensiile mărite și inflația va scădea ?? Ce crezi că urmează la anul ?? De ce romania face jocul stupid al americanului de provocare a rusului și de vonța de război ?? Cum crezi că poți ieși din aceste impasuri ??…etc, etc..

 40. Dintre toate persoanele de pe planeta aceasta cel mai mult îl invidiez pe Klaus Iohannis.El e unic pe planeta Pamant,este monumentul relaxării,al pasivității ,al încremenirii in proiect.
  Dacă relaxarea ar avea o statuie,ea ar fi bustul lui Klaus Iohannis.
  Omului acesta i-a ieșit totul în viața.
  E de o relaxare inumană.
  Sunt sigur că e extraterestru așa ceva nu are cum sa existe și să fie om.
  Orice explicație incerc nu îmi iese, nu-i suficientă,de aici vine și curiozitatea mea pentru personaj,care încet s-a transformat în obsesie!

 41. Stimate domn, azi a fost ziua dvs! Excepționale postări! Cu cretinoizi, cam 80%, care populează inadecvat România, ce așteptări ca să ai? Șube pline de transpirație, nespălate cu anii, jeg la tonă, căciuli rusești cu clăpari, nu ne vindem țara, la sediul PNT-CD s-au găsit droguri și tiparnite de bani! Firesc, firesc ca Adrian Năstase să vândă Petrom și să fie Miliardar în Euro! Complex de vile la Poiana Brașov, spălare de bani? Dar de Miliardul de Dolari de la Zurich, comision vânzare Petrom nimic, nimic? Țară de bovine analfabete! Votați psd-pnl și la 54 de ani vă duceți 2 metri! Din 2025 2 Euro litrul de Motorină și 24% TVA-UL? Fraierilor cocliți! V-ați vândut sufletul pe o găleată de plastic roșu cu sigla psd și ăla de la CJ Prahova are 48 000 000 dei furaciune și Lamborghini de 680 de cai putere? Văcarilor analfabeți, până când Votați cancerul generalizat PSD-PNL? Până când????????

 42. @ marele urs: Analfabete, tot de la Budapesta iti culegi informatiile diversioniste? Pune mana si citeste sau iti pica greu limba romana? Bucurestiul plus Ilfovul singuri produc aproximativ 30% (mai mult decat toata Transilvania) din venitul Romaniei iar impreuna cu sudul ‘miticilor’ fac peste 60% adica de peste doua ori cat Transilvania si Banatul impreuna. Raspandesti minciuni unguresti fara rusine. Iar daca am amintit de ‘buda’ si ‘pesta’, capitala romanilor le-a depasit de mult devenind cel mai puternic centru economico-financiar din aceasta zona a Europei. Nu-ti plac astfel de stiri adevarate!

 43. Mi s-a imprimat pe cortex spusele unui domn acum ceva timp pe Forum, referitor la alegerea d-lui Piedone ca primar Bucale( în batjocură spus) sector 5 ! Dânsul a spus că citez: La ce compoziție socială are sectorul 5, nu e de mirare că a ieșit Piedone primar, primar cu 8 clase la 23 de ani, bac- ul la 27, economist la 40 de ani la Petroșani, toate categoriile auto într-o zi la Pitești! Marele Urs! Dar cu o analfabeta din Bacău, Biliotecara la calificare, slugoi la Varan, primar al municipiului București? De asta ce spui? O analfabeta al cărui bărbat este jude peste orașul V. Azilurile groazei? Birkenau, Auschwitz? Pui piper și ardei iute în mâncarea bătrânilor că să le iei casa? Asta vrea iar primar? Aista’i casă? Aista’i balamuc!

 44. Nu cerceta aceste legi
  Ca esti nebun cand le’ntelegi….

  „NumaiVarsta nu inseamna cat de batran esti, ci cat de batran te simti.”
  Gabriel Garcí­a Márquez

  „Cei care iubesc profund nu imbatranesc niciodata; ei pot muri de batranete, dar mor tineri.”
  Dorothy Canfield Fisher

  „Marele secret pe care il impartasesc toti batranii este ca nu te schimbi cu adevarat in saptezeci ori optzeci de ani. Trupul tau se transforma, dar tu nu te schimbi deloc. Iar acest lucru, desigur, da nastere unei mari derute.”
  Doris Lessing

  „Tineretea este o betie fara vin, iar batranetea este un vin fara betie.”
  Proverb englezesc

  „Imbatranirea este un obicei prost pentru care un om ocupat nu are timp.”
  Andre Maurois

  „Batranetea este ca orice alt lucru. Pentru a avea succes cu ea, trebuie sa incepi de tanar.”
  Theodore Roosevelt

  Pentru Batrânii nelinistiti.

 45. Circula pe net o constatare de nota 10: Cotroceniul lui Iohanis a devenit o agentie de turism international.

 46. Trolii psd sunt veseli, plini de umor, sfătosi, plini de timp liber! Nu’i o meserie grea ca să dai muștele afară din Cișmigiu, să fii slugoi la Varan, Firea, Ciolacu, tăietor de frunze la câini! Meseria de iobag psd-pnl te decerebreaza, încât pe nesimțite devii din om animal! Tac căci altceva ce? Să te lupți cu proștii? In zadar! Să te lupți cu idioții? În zadar! Să te lupți cu Burghezia Securista Bugetară? În zadar! Să citești comentariile slugoilor psd-pnl și să rămâi cu ceva? În zadar! Să asculți ce scoate din gură Ciucă și să încerci ca să emigrezi? Binevenit…

 47. ”Ultimele ore, ultimele zile, ultima ocazie…”
  Ultima strigare.
  Ciolacu se simte putin mai itarit dupa ce a fost si pe la Papa. Si Veoricai i-a mers mai bine…. dupa ce a bifat ac importanta vizita.

 48. Stralucitul ziarist dl Iosif Buble furajat de psd cu 4 000 000 de Euro net anual( Listă Firme, Ministerul Finanțelor, date publice) își mai pune nevasta, pe Diana Tușă pe liste „eligibile’ psd? Că de 25 de ani vorbește în Parlament ca pestele în acvariu! Iese Maestre „iar” Diana Tușă Parlamentar pe voturile vacarilor votanți psd & pnl? Iese Tușă la loc dulce, șofer, mașină, diurnă, bani cu Basculanta! Psd-pnl nu își lasă limbricii afară din intestin! Simbioza gazdă-parazit merge unsă la psd-pnl!

 49. Presedinte va fi cel dat de coalitia psd-pnl. Si Ciolacu si Ciuca intrunesc preferintele stapanilor din interior subordonati celor de afara. Ramane ca un sondaj profesionist dar secret prostimii sa faca diferenta dintre cei doi desi va fi inutil cata vreme tableta care l-a facut presedinte pe Iohanis s-a perfectionat intre timp. Singurul care-i poate incurca pe cei doi figuranti este Geoana, un adevarat politician si diplomat. Si el se bucura de aprecieri din partea celor de afara dar spre deosebire de cei doi pe el nu-l vor securistii lui Imre. Le-ar incurca retelele mafiote.

 50. Dvs puneți în balanța slugoii noștri vs oamenii normali din Danemarca, Elveția, Suedia? La noi ca la nimeni! Gravidele mor pe treptele Maternității, PM sunt analfabeți total, slugoi la teroriști arabi, tot tacâmul! În România numai tractoarele și idioții depun efort fizic! Restul? Parandarat! Cum zice Vanghelie, secretul succesului meu în România? Apă, aer și fraieri! Dezarmant de simplu ! Apă, aer și fraieri…

 51. Pai „ca cam” le spui pe „drepte” Don CORNEL! Totul este supus … „tocmelii”! Ca la taraba! Credem ca ar fi buna o lege care sa-i oblige sa plateasca taxe pentru … „tocmeala fonctiilor”! Ar fi cea mai tare … piata! Atunci sa te tii „nineaca”! Cine scoate mai mult, ia potul! Vedem ca unii se dau de „ceasul mortii” pentru NAVALNII! Pe buna dreptate! Dar nimeni nu comenteaza de cei care au murit in ROMANICA din cauza dosarelor fabricate de marca inregistrata „DNAPOLITICA”! Pe la TV se vorbeste despre … „dosare in pregatire” si de „pesti in vizor”! deh, e an electoral si „divizia putinista” din ROMANICA trebe sa-si justifice … pensiile speciale! Oare o fi greu la 47 de ani cu pensie speciala de plecare de … 220 mil de lei??? Oh, si cand te gandesti ca ditr-o astfel de „speciala” puteau fi „oblojiti” cu ceva „malai” vreo 25 de „nespeciali”! Dar vorba romanului „cine poate oase roade, cine nu nici macar … un covrig de Buzau”!

 52. Blestemul copiilor nenăscuți! Nouă ce ne lăsați după ce voi muriți? Slugi la OMW Austria? Pentru asta a murit Mihai Viteazul jupuit de viu de valonii generalului Basta? De asta au murit cu țărâna în gură 11 000 de ostași la Oarba de Mureș ca Adrian Năstase să vândă active de 83 miliarde de dolari la OMW Austria și el ca să aibă profit 1 mld de Dolari? Crești PIB-ul Austriei cu 2,68% și scazi PIB-ul României cu 12,67%? DNA doarme? SRI doarme? Plutonul de Execuție doarme? Bă! Voi nu aveți copii, sau numărați coaele unui iubitor de trup bărbătesc de la Cornu? Iubiți pe copii voștri? Voi sunteți normali la cap? Ați jurat va să apărați România sau pe alții, Davos, Forumul Mondial Evreiesc, B’nai Brith, etc! Țară second-hand, jeg! De ce nu am emigrat, nu știu…Plâng, sunt tâmpit, umil, jeg….

 53. Alinuta umbla la acelasi croitor cu Iohannis de are rochia albastra ca si Iohannis sau au aceeasi debara?

 54. La ziarul analistului politic Bogdan Chireac dcnews, Sonia Baciu angajata analistului politic Bogdan Chireac ii scrie discursul analistului politic Bogdan Chireac de la Realitatea Plus! Analistul politic Bogdan Chireac este îngrijorat că Dl Dan Puric dacă devine președinte din partea AUR ne scoate din NATO și din UE? Analistul politic Bogdan Chireac crede că este un pericol real ca un președinte să vină din partea unui partid extremist antieuropean! Analistul politic crede că acest lucru nu se va întâmpla! Analistul politic Bogdan Chireac e convins că PSD va da președintele României în 2024! Analistul politic nu crede că psd va pierde alegerile! Sonia Baciu angajata analistului politic Bogdan Chireac îmi aduce aminte de ND Cocea: „Fecior de slugă” Dragii mei! Ați auzit la Cotidianul exprimarea: Analistul politic Cornel Nistorescu si-a exprimat convingerea că… Analistul politic Cornel Nistorescu e convins că….Cotidianul nu are ” Fecior de slugă” om fi neam de popor de tâmpiți, slugi, sclavi, sclaveti? Pupi cur patron de presă, ăsta e Jurnalism? Bravo d-lui Cornel Nistorescu, bravo redacției Cotidianului! Cum e patronul, așa și angajații! Analistul politic bla, bla,bla! Râd în lacrimi! Slugi!

 55. Ăla din poză, primul din dreapta, se crede de Paști sau de Crăciun? Așteaptă pomana porcului cu o ceașcă de țuică fiartă cu boabe de piper negru? Are habar ce caută el în camera aia? Sex pe nevăzute, Baba-oarba, care o are mai mare pe nesculate? Se duce de luni in Spania, Italia ca să vorbească cu Diaspora? Nu mai au aia de cine râde? Păpușile Muppets live? În uzine nu se duce mecanic de întreținere? Să vopsească măcar balustradele ruginite, să fie „folositor” societății cu ceva! Bine că pleacă din țară, ca să nu îl mai aud vorbind la TV! Poate îmi crapă ceva la cap de Draci! Numai de ăsta nu am chef!

 56. Evident recomand tuturor să stea cu urechile ciulite și ochii deschiși.. Mai ales să nu inghită din prima orice gălușcă, informație care provine din presa romînească, dar și din alte surse..din păcate..E mult mai sănătos..

 57. Care „pradă” Maestre, care pradă? Viețile noastre? Munca noastră, impozitele noastre, suferința noastră? Adică ei undeva sus, sus de tot, departe de muncă, jeg, șomaj, lipsă grijei zilei de mâine, noi cu botul în lut, sărăcie, chin? Exploatarea omului de către om? Când și cum scăpăm de plaga asta, habar nu am! Dl Johannis face 6 generali STS din 6 Colonei STS, totul pe banii românilor că nu din banii lui! Deci? Vremi bune nu ne așteaptă, ăștia nu ne vor binele!

 58. Te îmbraci în albastru ca Președintele, fugi ca Dracu de Tămâie din Tecuci, faci un veceu de particulară de Drept la Spiru și ai dat ” brânci” la Muncă pentru Eternitate! Bărbatu’ cu Vasilică Câțu a vrut ca să distrugă moneda națională și este liber ca pasarea ceriului, ca Corbu pe hoit! Blând popor, blândă Justitie! În rest somn, acumulare de averi uriașe, trăit ca in Sânul lui Avraam în cea mai săracă și coruptă țară din Europa de Est!

 59. Cat de reconfortant e sa constati cum sclavetii sovietici dialogheaza lejer, dar totusi plini de respect cu Marele urs siberian IREDENTIST doar pentru ca e rasputinoid ordi Narr ca ei…Imi aminteste de amusinarile dintre Cpt core/Core si hemo roizii din HAITA ceausistilor-anticeausistilor „revolutionari” pesedisti resovietizati…In rest Ticutza se zbate mai departe contra celor doua facaturi ale Secucu aflate la guvernarea TRADARII NATIONALE fara sa aduca vreo vorba de „Diana dragostea mea!” care in ring
  se macelareste cu geamanul patriotard-legionar cominternist SeMe Ivan sau de usereii sörosisti-cominternisti…

 60. În monarhiile constituționale, monarhul este considerat șeful statului.
  El poate avea un rol ceremonial sau simbolic (de exemplu, în Regatul Unit, Norvegia, Spania) într-o monarhie constituțională ceremonială.
  Sau poate avea o putere executivă semnificativă (de exemplu, în Monaco, Liechtenstein, sau în România înainte de 1947) într-o monarhie constituțională executivă.
  Deci România intre 1881-1947 a fost o monarhie constituțională executivă !
  Constituția din 1 iulie 1866 (a lui Carol I) a stabilit principiile de guvernare și regulile de succesiune la domnie ale monarhiei constituționale ereditare nou-înființate. Constituția acorda Domnitorului (iar dupa 1881 Regelui) puteri semnificative. De exemplu, un act al celor două adunări parlamentare (Adunarea Deputaților și Senatul) devenea lege doar după ce primea sancțiunea domnească (care putea fi refuzată).
  În istorie au existat și monarhii constituționale cu o constituție fascistă sau cvasi-fascistă (Italia, Japonia, Spania), sau unde guvernul a fost condus de o dictatură militară (România între 1940 și 1944, Tailanda).
  Deci România intre 1881-1947 a fost o monarhie constituțională executivă, si cu tente dictatoriale între 1940 și 1944 !

  ROMÂNIA a fost Republica Parlamentara intre 1948-1974 (Președintele Prezidiului Marii Adunări Naționale/(1948-1961), Președintele Consiliului de Stat/(1961-1974).
  ROMÂNIA a fost Republica Prezidentiala/(1974-1989) (cu tente autoritare si dictatoriale).
  ROMÂNIA este Republica Semi-Prezidentiala/(post 1990).

 61. Pana nu dispare aceasta mafie Fsnista, cu toți incompetenții lor angajați pe spagi la stat, România va fi terminata!

 62. posteaza niste ursi, batrani, tomlini, etc.
  Sunt curios, ideeile sunt proprii, primesc felicitari de afara, de aici, sunt romani, vecini?
  Cred ca ar trebui provocata o discutie pe aceasta tema si atunci am avea si multe raspunsuri.

 63. Cel ce semnează @zilnic,chiar semnează zilnic pe forum , nu are alte păreri decât ale lui Cornel Nistorescu si pare că este o bocitoare profesionistă la pensie, sub acoperirea unui manechin cu multe nume, care par a fi mai interesante decât comentariile imbecile, laudative la adresa unor editoriale pe măsura celui care le scrie, un ziarist bogat, căruia nu-i pasă decât de bani, indiferent cum îi intră in cont. Prin numărul de comentarii, chiar noi îl facem mai bogat pe Cornel Nistorescu, care, ce să vezi, are o singură gură, buzunare mari, blindate. Îi doresc să ia cu el averea acumulată.
  Cum se face că oamenii de stat cu putere de decizie nu au copii?
  Cine îi impinge din spate?
  Neavand copii, au dreptul să hotărască pentru milioane de oameni , sau continente intregi?

 64. Din 2004 incoace noi am avut alegeri pe bune la presedentie? Chiar crede cineva serios asta?

  Acum inca nu avem candidati la presedentie pentru ca americanii inca NU au hotarat care este candidatul cel mai DEVOTAT intereselor americane…Unde sunt interesele romanilor>
  Hahahahahahahaha – o sa ne convinga in cor mas media ca „alesul americanilor” ne va aduce lapte si miere si va distruge coruptia. si, bininteles, va ,upta cu Putin…
  In 2004 a iesit la vot Nastase, dar au fost falsificate cifrele si a fost declarat castigator Base, alegerile din 2009 au fost falsificate in vazul lumii, cu nerusinare…acu pana si Base recunoaste cu juma de gura…
  In 2014 alegerea lui Iohanis este un mister „american”, iar in 2019 a fost chiar prosteala…..si a mers prosteala pentru ca Dragnea spera sa scape de inchisoare….
  Acum suntem in asteptare….se pare ca americanii au prea multe probleme acasa, romanii sunt niste oite cuminti si Departamentul de stat isi permite sa intarzie candidatul perfect pentru ei…./in finaL o sa ni-l serveasca, iar media romaneasca il va transforma in EROUL care lupta impotriva lui Putin, impotriva coruptiei, este pentru bunastarea poporului,
  AstA NUMITI DEMOCRATIE sau este de fapt PROSTOCRATIE la nivel national?

 65. Monaco si Lichtenstein NU SUNT REGATE, ci PRINCIPATE MINUSCULE DINASTICE in care Principele are si rol executiv moderat!!!Fapt ce NU S-A REGASIT la MONARHIA CONSTITUTIONALA ROMANEASCA avand ROL CEREMONIAL SIMBOLIC, REGELE ROMANIEI avand OBLIGATIA de a semna sub forma de DECRETE REGALE DECIZIILE Parlamentului si Guvernului!!!REGELE Mihai I de ROMANIA GENERICA asa tanar cum a fost dupa MACELUL BOLSEVIC MONDIAL A AVUT CURAJUL SA REFUZE SEMNAREA DECRETELOR IMPUSE de MILIARDARUL ROSU/COMINTERNIST P. Groza de ORIGINE din Groznii, Ucraina!!! SCLAVETELE SOVIETIC APATRID doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE, tot ALOGEN UCRAINEAN BOLSEVIC ca Groza, ocoleste AUTOCRATISMUL instaurat de Stalin in „republica populara romania”, continuat de Ceausescu si reinstaurat de Ilici GENOCID in 1989!!! Aceasta fiind ESENTA, ocolita de Cpt core/Core alias doru popescu, MONARHIILE ABSOLUTISTE modernizandu-se in MONARHII CONSTITUTIONALE pe cand „republicile marxist/bolsevice” au aruncat inapoi in istorie STATELE GENERICE, in ABSOLUTISM!!!

 66. Ia să vedem dacă şi la alegerile astea se va evita confruntarea televizată dintre candidații din turul 2 aşa cum au decis securiştii acum 4 ani, dacă nu va exista nici acum aceste confruntări televizate ca să vadă şi poolimea pe cine să pună deştul în cabina de vot, atunci la bulivar birjar, nu trebuie să mai mergem la vot , pt. că tot pe cine vor ei î-l vor agăța la trei coceni, dacă sasul înpuțit avea confruntare televizată cu Veorica acum 4 ani ,am certitudinea că Veo î-l făcea muci pe sas, eu aşa văd lucrurile.

 67. Ahh era să uit, cred că vor trebui boicotate alegerile dacă nu va avea loc confruntarea televizată, nu credeți?

 68. Charlie, un zambet, o floate, o raza de soare… Eu zambesc dar nu stiu cum gandeste „doru popescu”

 69. România republica prezidențială cu un analfabet president cu sceptru neales de multimi

 70. MONARHIA CONSTITUTIONALA ROMANEASCA NU a avut, NICIODATA, un ROL CEREMONIAL SIMBOLIC.
  România intre 1881-1947 a fost o monarhie constituțională executivă, si cu tente dictatoriale între 1938 și 1944 !
  Regii germanici ai României S-AU IMPLICAT in Razboaiele din 1877, WWI, WWII.
  Pactul SECRET incheiat de Regele Carol I cu Germania si Austria din 1881 DOVEDEA IMPLICAREA sa ACTIVA in POLITICA Româneasca din perioada pre-WWI.
  Politica ACTIVA a Reginei Maria (si in subsidiar a Regelui Ferdinand) din timpul WWI, precum si in Pacea ce a urmat, DOVEDEA IMPLICAREA ACTIVA a Casei Regale in POLITICA Româneasca din toata perioada pre si post WWI.
  Dictatura Regala a lui Carol II din 1938 a fost un act UNILATERAL al Regelui Mihai I, care DOVEDEA IMPLICAREA sa ACTIVA in POLITICA Româneasca din perioada pre-WWII.
  Actul de intoarcere a armelor la 23 august 1944 a fost un act UNILATERAL al Regelui Mihai I, care DOVEDEA IMPLICAREA sa ACTIVA in POLITICA Româneasca din WWII.
  In schimb, GREVA REGALA a Regelui Mihai din vara anului 1947 A NENOROCIT România, prin NEPREZENTAREA SA la Trativele Pacii WWII de la Paris, MOMENT in care România a pierdut si Basarabia si Bucovina. SI TOCMAI de ACEEA, la 30 decembrie 1947 a FOST SILIT sa ABDICE (devenind NOCIV intereselor României).
  Sa amintim si de episodiul ‘Scrisorii de la Budapesta’, din iunie 1989, CARE DOVEDEA IMPLICAREA ACTIVA si NOCIVA a fostului suveran Mihai in POLITICA Româneasca din perioada Revolutiei Române din ’89.

  PS. TOCMAI ca sunt Român din România (nascut si botezat in orasul Craiova din România) STIU si INTELEG atat de BINE … ISTORIA României, precum si IMPLICAREA ACTIVA si uneori NOCIVA a fostilor suverani (straini de neam si popor) in POLITICA Româneasca din perioada 1866-1947 si din perioada anului ’89.

 71. alegerile inseamna acum doar comasare . cine vrea comasare cistiga alegerile ca doara nu o sa mergem de nebuni de dimineata pina seara tirziu la vot .

 72. Mai corect este sa se spună că se împart responsabilitățile.Spunand pradă dam de înțeles că ne referim la corupție.Nu,se împarte responsabilitatea fiecăruia de la guvernare pentru ,strict ,interesul cetățenilor.Daca nu zic bine,rog să mă corectați.

 73. Cel FARA Dumnezeu … NU poate CUNOASTE adevarata TITULATURA a conducatorilor nostri cei STRAVECHI (GETO-DACICI). Cea de BASILEI/IMPARATI (si NU de regi).

  Dar REALITATEA acestei denumiri de Basileu/Imparat … transpare si din Rugaciunea Tatal Nostru …
  [Greaca/325 AD] Πάτερ ἡμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς ἁγιασθήτω τὸ ὄνομά σου• ἐλθέτω ἡ βασιλεία σου• γενηθήτω τὸ θέλημά σου, ὡς ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ τῆς γῆς•
  [Latina/Vulgata/400 AD] Pater noster, qui es in caelis; sanctificetur nomen tuum; adveniat regnum tuum; fiat voluntas tua, sicut in caelo et in terra.
  [Franceza, sec. XII] Sire Pere, qui es es ceaus, sanctifiez soit li tuens uons; avigne li tuens regnes. Soit faite ta volonte, si comme ele est faite el ciel, si foit ele faite en terre.
  [Română, prima tiparitura a polonezului Stanislau Sarnicki. „Rugăciunea domnească” fusese scrisă la cererea cărturarului polonez de logofătul Luca Stroici/1593] Părintele nostru Ce ești în ceriu Svințască-se numele Tău Să vie împărăția ta Să fie voia Ta Cumu e în ceriu Așa și pre pământu.
  [Română] Tatăl nostru care eşti în ceruri, sfinţească-se numele Tău, vie împărăţia Ta, facă-se voia ta, precum în cer aşa şi pe pământ.
  [Bulgara, slavi crestinati de catre Chiril si Metodiu/850 AD] Отче наш, Ти, който си на небето, да се свети името Ти, да дойде царството Ти,b да бъде волята Ти, както на небето, така и на земята.
  [Maghiara/1000 AD] Miatyánk, aki a mennyekben vagy, Szenteltessék meg a Te neved. Jöjjön el a Te országod,

 74. Este absolut remarcabil cum un Kingonian din Brăila este ” extrem” de preocupat că partide extremiste(?) acumulează voturi în România! Kingonianul cu Bioterra ca „pricepere intelectuală”,
  fost PM, este puțintel nervos, are nervi( nu aia cranieni știuti de toată lumea) că și alții se infrupta din Uzufructul Muncii tălpii țării? Tortul trebuie tăiat numai în 2( doua) , numai de psd-pnl, nu și de AUR, SOS, etc! Multe hiene pe hoit înseamnă bol alimentar mic, metabolismul protetic, lipidic și glucidic sub minim, peristaltismul intestinal lent ca limba lu’ Băsescu la blondă! Frica de muncă, frica de a fi exclus de la Ciolan/ Ciolacu, inspaimanta necalificații, proștii, lingăii, oamenii făr’ de meserie, oamenii care dau muștele afară din Cișmigiu! Te fixezi ca parazit de gazdă ( bugetul), nu cu ancore moi ca limbricii in colon, ci cu ancore chimice rezistente la o forță de 13 000 decanewtoni! Frica de a fi iobag la Patron îți dă putere ca să sbori ca libress-ul cu trei straturi oriunde, în Parlament, Guvern, Deconcentrate! Kingonianul nu are mamă, nu are tată, are briceag cu formă de pește, este înarmat, fioros, golan, cu tupeu! Brăila =Texas fără arme, așa era înainte de 89′, așa e și acum! Locul unde timpul are răbdare cu oamenii! Până și Lacul Sărat a secat!

 75. (CONTINUARE) Cel FARA Dumnezeu … NU CONOASTE adevarata TITULATURA a conducatorilor nostri cei STRAVECHI (GETO-DACICI). Cea de BASILEI/IMPARATI (si NU de regi). Asa cum STA INSCRIS in PIATRA in DECRETUL DIONYSOPOLITAN ÎN CINSTEA LUI ACORNION (inscriptie sapata in piatra/lapidarium) ca TITULATURA folosita (“βασιλέως Βυραβε[ισ]τα” ). Si in descoperirea arheoloogica din cetatea Buridava (Ocnita,jud Valcea) a vasui cu inscriptia „Basileus Tiamarcos”, datat cu aproximatie in perioada 40 BC-10 AD.
  Deci NEAMUL nostre cel STRAVECHI/ GETO-DACI folosim inca din paleo-crestinismul anilor 50 AD, si crestinismul anului 325 AD, aceeasi denumire de „împărăţie”. In timp ce grecii folosesc, in NT de dupa 325 AD (Conciliul de la Niceea) denumirea de ‘βασιλεία’; latinii, in traducera lor Vulgata a NT/post 400 AD, folosesc denumirea de ‘regnum’, italienii de ‘regno’, francezii de ‘regnes’, spaniolii de ‘regnes’, gotii (neam crestinat pe taramul nostru de Wiulfila/350 AD) de ‘þiudinassus’, neamurile slave (crestinate post 850 AD) de ‘царството’/bulgarii, ‘Царствие’/rusii kieveni/988 AD, ‘országod’ maghiarii/post 1000 AD.

 76. Când erau ,,separați,, măcar mimau că nu sânt deacord unii cu furaciunile altora ,acum au dezvoltat o filiera de furaciuni care sa.i satisfacă pe toți împreună.Cum dracu înainte de PANDEMENTA românii😂😂😂😂 aveau datirii100 de miliarde ,acum de când sânt împreună 165 de miliarde 😂😂😂😂.Cât de fraieri pot fi românii ,așa ne-am de prosti mai rar daca nu chiar unic și împrumutați și săraci😂😂😂

 77. Dictatura Regala a lui Carol II din 1938 a fost un act UNILATERAL care DOVEDEA IMPLICAREA sa ACTIVA in POLITICA Româneasca din perioada pre-WWII.

 78. Arta de a convinge are un raport direct cu modul în care oamenii consimt la ceea ce li se propune și cu starea lucrurilor pe care vrem sa-i facem să le creadă( Blaise Pascal). Eeuuu o’ooammenii buuni sss’sinnt on’ onnnorratt ccc’a ssa vv’va fiu pre’ pre’preesedinte! Bb’bunaa ziuua! Limbaj de general de 4 stele care a driblat de la repetenție clasa a VI-a( CTP citire). Veți cunoaște Adevărul și Adevărul vă va face liberi! Adevăr? Teza de Doctorat scrisă de alții? Procurorul responsabil cu plagiatul, e Procuror DNA că așa a vrut Dna Gorghiu? Speach less…

 79. Pacientul Englez sau Pacientul doctorului Ciomu, nu mai are ceas cu cuc, are ceas clasic cu limbi! Nici profesorul Ioan Lascar de la Floreasca nu a mai avut ce face la 3 tăieturi la ghuidem de Babadag! Ciomu te face femeie, femeie rămâi! O exista transplant de lob temporal responsabil cu vorbirea? Unu’ cu 4 stele are mare nevoie! De cognitie nu mai zic, se suptînțelege! Țară cu Fizică Atomică a dat asemenea exemplare publice care ne conduc viata? Mare păcat pe sufletele noastre, mare păcat! Și șantierele patriei duc mare lipsă de caratori de roabă, mare lipsă duc!

 80. Maestre vă spun un adevăr care vă vă durea! Academicienii ăia din poză vor sta la Putere exact cât sta și acum fosila impaiata de la BNR, adică până moare! Noi postăm „doar” ca să ne usuram sufletul, altceva nimic! Nici teorema celor 3 perpendiculare, nici puterea punctului față de cerc, nici stresul oxidativ nu îl dezbatem! Pur și simplu ne răcorim sufletul! Pe aștia, noi ii numim gheare și colți! Cu astea se agață de Buget, nu cu examene, capacități intelectuale, priceperi! Zarurile au fost aruncate când s-a trecut nu Rubiconul ci pseudorevolutia din 89′ Securitatea si-a luat țara înapoi!

 81. Tocmai de aceea prezentați l pe omul providențial de la „România cetățenilor”, demnul, patriotul, ortodoxul, familistul….

 82. Cine este patriotul, ortodoxul, familistul, viitor președinte? Eu îl văd pe dl Dumitru Buzatu de la CJ Vaslui! Omu’ nu a spart o bancă, „doar” a dat un telefon, deoarece a rămas pe drojdie, a rămas în pană de bani! Înlocuitorul lui Mitică Buzatu la CJ Vaslui este un tânăr pesedist care îl divinizeaza pe Buzatu, îl consideră al 2-lea tata! Tot județul Vaslui îl iubește pe nea Mitică! Dânsul e o victimă politică, DNA-ul e cancer pt oamenii cinstiți din România! Iau oamenii din pat, din mașini, de pe stradă! Așa nu se mai poate! Dl Savaliuc vrea desființarea Abuzului în Serviciu, dl Ciuvica vrea desființarea DNA! Ambii doi au mare, mare dreptate! Așa nu se mai poate! Clasa Politică e corectă, dna e cancer! Mitică Buzatu președinte al „tutulor” românilor! Mare om, mare caracter! Navalnai doi!

 83. Ce sentiment au impostorii din poză stând la Vila Lac 1, înconjurați de o armată de valeti, de alugoi, de pupatori de cur securist? Serotonina la tonă? Și cu ceva timp în urmă absolvenți de Fizică Atomică spălau vase în centrul vechi? Ce șanse are un amărât de la țară, suflet bun, să acceadă în societatea asta putred, putred de coruptă? Șanse zero tăiat în Opt! La ce studii au ăia din poză, eu la Oficiul Forțelor de Muncă eram angajat ca văcar, spălător de vase, să spăl de căcat la cur boșorogii cu bani! Alte șanse nu! Eu mint? Ce interes am? Eu mint? Asta e scara valorilor în România? Dacă CTP este ” oripilat” cum a ajuns un repetent de a Vl-a general cu 4 stele, ce mai este de spus? Cimpanzeul rujat care extirpa pensiile speciale în 30 de zile, ar fi fericit dacă impostorul ăsta ar fi președinte! L-ar pupa în cur, i-ar băga limba de la rect la amigdale, s-ar umple de bani! Banii nu miros a urină clama împăratul Vespasian! RB Rolex aprobă pozitiv! Cimpanzeul rujat se complace cu 650 000 de Euro luați în 4 ani de la Brussels!

 84. Condiția materială determina conștiința! Manole de la BNR mănâncă 4 găini, eu niciuna! Statistica lui spune că împreună mâncăm câte 2 găini! Manole are profit anual de 6 milioane de Euro, orașul Tecuci cu 600 de oameni are profit zero! Aceiași Statistica spune că cetățenii orașului Tecuci au profit anual însumat cu al aceluiași Manole câte 10 000 de Euro net anual de căciulă de moldovean! Statistica minte, Manole minte, psd-pnl minte și fură! Este o țară dura, scapă cine poate!

 85. Psd/Pnl/Pmp/Usr a facut din Romania cea mai saraca, corupta si jalnica tara din UE si chiar din lume ( vezi nr de refugiati pe timp de pace). E timpul sa alegem alte partide. Daca nu, meritati mizeria in care a fost adusa o tara fara datorii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.