Comasarea se mai tîrîie

Operațiunea de acaparare a puterii pe termen lung de către două partide umflate și rapace sub denumirea de „comasare a alegerilor” a început să patineze și să scîrțîie din toate puterile. În teorie, planul de a turna beton peste democrație în numele stabilității pentru un deceniu suna destul de simplu:
– Ne aliem și punem mîna pe putere pentru următorul deceniu! Și le zicem tuturor, pa și pusi! Împărțim funcțiile, ne punem oamenii peste tot, îi mai rotim și-i lăsăm pe cetățeni cu gura căscată!
Ambele partide ar vrea. Își ling buzele la așa ispită. Culmea, președintele, bîrna mediatoare și non-gînditoare, nu se opune. Este de acord cu varianta comasării, mai ales dacă ai săi s-ar alege cu un hartan îndestulător din putere. Ba, ar dori și susținerea PSD pentru un candidat unic al Coaliției care să-i garanteze imunitatea după alegeri. Punct ochit, punct lovit!

Dezacordul Coaliției vine de la faptul că lui Marcel Ciolacu îi adie un miros de Palatul Cotroceni. Sondajele și mediatizarea televiziunilor stipendiate îi dau aripi. Covrigarul de Buzău se vede primul președinte pesedist ales după douăzeci de ani.

Comasarea localelor cu europarlamentarele pare a fi convenabilă ambelor tabere. Primarii din țară ar pune umărul pentru ei înșiși, dar și la împingerea candidaților de partid către Bruxelles. Cele două grupări ar putea merge și pe liste comune. Numai procentele le încurcă. PSD-ul ar vrea 60% din liste, iar liberalii numai 40%. Or, aceștia se vor egalii dulăului și o împărțeală frățească.

De aici, începe hîra cea mare. PNL-ul vrea postul de președinte și, implicit, controlul asupra serviciilor secrete, în vreme ce PSD-ul este hotărît să nu piardă ocazia de a da, în sfîrșit, după Ion Iliescu, un președinte modern al României. Cu cine? Cu Ciolacu, sprijinit de PNL! Ar fi cea mai comică variantă posibilă.

Luni seara, în timp ce reprezentanții Coaliției încă mai frecau la variante, Mircea Geoană avea să declare la Digi24:

-„Eu am avut discuții cu ei, au venit la mine în birou, inclusiv Marcel Ciolacu, să-mi propună să candidez independent susținut de PSD, pentru un calcul foarte simplu, pentru că voturile PSD la alegerile prezidențiale, unde vin patru milioane în plus față de cele obișnuite, nu-s suficiente să câștigi Președinția României. Vrei să câștigi strict pe PSD nu ai voturi. În turul doi nu mai votează aproape nimeni cu PSD-ul, diaspora nu, nehotărâții nu, e o limitare. Pentru participare la vot de 35-40%, scorul PSD-ului e foarte important. Pentru prezidențiale, unde sunt 65% participare pentru președinte, românii se mobilizează și merg la vot. Nu sunt voturi suficiente. E decizia lor ce vor să facă, e decizia mea ce vreau să fac”.

Din păcate, idealul pesedist se bate cap în cap cu trăsăturile lui Marcel Ciolacu. Studiile sale temeinice sunt zero, ostatura sa este comică, limbile străine pe care le vorbește sunt inutilizabile, experiența sa managerială este nulă, în business este doar expert în covrigărie, capacitatea sa de socializare externă este anti, cultura este egală cu a fostului ministru al Culturii și Pescuitului (Lucian Romașcanu), adică zero. În plus, Marcel Ciolacu este ispitit de afaceri și învîrteli, are apetit la glezne fine și este anturat de mediocri și impostori.

De partea cealaltă, liberalii vor comasare de forțe pentru desemnarea generalului în retragere Nicolae Ciucă pentru postul de candidat unic al celor două bande politice. Limbile sale străine sunt de clasa a III-a, expreriența sa managerială s-a format sub caschetă: trupe, cazarmă, front și război, cultură-zero, capacitate de socializare externă – doar cu americanii. Greu de înțeles cînd pronunță și chinuit de cuvinte cînd vorbește liber.

Ambițiile celor două tabere se termină ca o bușeală în zidul care le desparte urmată de o scufundare în cloaca în care se scaldă amîndouă.

Negocierile continuă pe ascuns și, la vedere, pe săptămîna viitoare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 33

60 de Comentarii

 1. Citez și explic „PSD-ul ar vrea 60% din liste, iar liberalii numai 40%. Or, aceștia se vor egalii dulăului și o împărțeală frățească.”
  Nu-i rău să ne amintim cum au fost plantați în al doilea mandat Iliescu, Băsescu-turnătorul, Constantinescu a refuzat compromisurile și nu a avut parte de replasare pe baza de trocuri politico-securiste! Având la bază acțiunile anterioare și aceștia care se vor candidați au fost la aceeași masă la înțelegeri, logic, vor să continue trocul mințind și înșelând cetățenii români privind rezultatul alegerilor, una votezi și alta e in functie! Avem cel puțin un exemplu în urma alegerilor din urmă cu 4 ani, clotilda, cel de la Timișoara care nu avea acte stabilit în Romania! Oare de ce nu au sărit PSD și PNL pentru anularea voturilor acestor 2 plantați pe baza de troc înainte de declanșarea alegerilor? Logic: Nu cumva că erau înțeleși inclusiv cu usr pentru „aveți un loc sigur” doar sa nu ne mai atacați, sa avem stabilitate și liniște? Acum se vrea continuitate pe baza de înțelegeri politic procentual pentru a avea siguranța plasării în detrimentul votantului român! Credeți că Ciuca și ursarul nu știu despre acest troc pe care îl întind la maximum din toate punctele de vedere peste tot prin șantaj? Logica e clara, se vede și se simte din răgetul disperat al candidaților dar și din răgetul cerșetorului obișnuit-plavanul, cu plasarea sigura într-o funcție de alții în urma trocurilor politice! Romania a ajuns troaca infractorilor care o împart, o hăituiesc și o vând în serii oricând, oricui și oriunde.

 2. Excelenta redare a dramaticei realitati in care se afla Romania ! Oare ce se mai poate face pentru a opri distrugerea totala a tarii noastre – in care traiesc oameni ? Cum sa iesim din aceasta capcana intinsa romanilor ? Ni se cere sa votam niste submediocri , gangavi , foste slugi de puscariasi , tradatori de tara , smenari si alte gunoaie ….. Dar cine sunt cei ” din umbra ” care ii imping pe acestia in fata ??? Va avea cineva curajul sa traga cortina si sa vedem ” papusarii adevarati ” ?

 3. Păpușarii sânt de peste ocean, iar noi sântem marionetele . F.f.f. simplu

 4. Finetzea exprimarii : ” barna mediatoare si non-ginditoare…” , ” este ispitit de afaceri si invirteli, are apetit de glezne fine… ” shi ” candidat unic al celor doua bande politice…” ! Concis!

 5. Cică au indexat pensiile cu 13,8% și acum vor sa ia impozit 10% pentru sănătate. Guvernanții nu vor să înțeleagă că, majoritatea activilor nu au asigurare de sănătate sau sunt coasigurati.In loc sa introducă impozitul progresiv sa le ia 40% din venit(conform Iliescu),guvernanții tot de la pensionari vor sa ia. Succesuri liberali hoți! Tot în boul care trage dați cu biciul!

 6. Ciulaku,e-adevarat , nu-l da inteligenta afara, dar ce? daulapu-i mai rasarit ..? nu! in rest, ” mare democratie…!! si daca prin absurd ma duc la vot , ce optiuni am..? nici una ., asa ca mai bine stau acasa , iar la vot sa mearga fraierii… vezi ” alegerile” de la sectorul 1..!

 7. Comasarea alegerilor,o înțelegere între PSD și PNl nu e o piedică în a se realiza.Piedica sunt banii alocați.Mafia politica putred de coruptă și mincinoasă vor comasarea alegerilor,dar să rămână cu aceiași bani alocați pentru alegeri.Adica hoții și bandiții de la putere vor sa ia banii pentru 4 tururi de alegeri chiar daca vor fi numai două. Aici e scandalul între partidele de la putere.Nu reprezintă nici o secunda interesul populației sau interesul național,doar interesele lor meschine de îmbogățire,ale liderilor,prin furtul banilor de la buget pentru camarila lor mafiota și coruptă din administrație(vezi cazul Iulian Dumitrescu PNL Prahova,ditamai fost prim viceprim președinte PNL,adică corupție la vârful statului) Ce șanse are avea generalul de armata politizat Ciuca sa candideze la președinție,atunci când alegătorii afla că are o pensie specială de general,o indemnizație de pres.PNL,plus indemnizații,sporuri,diurne,bani peste bani in buzunarul sau fara fund și în calitatea sa de parlamentar? Nici o șansă în alegerile presedintiale,doar daca alegerile vor fi trucate.Generalul politizat Ciuca nu va fi votat nici măcar de proprii camarazi de arme,rezerviști militari cărora cu tupeul și obrazul sau gros de nesimțire,imbuibatul a amânat echivalarea pensiilor militare în funcție de vechime,funcție,grad,și condiții de muncă,existând mari inechitati la pensiile militarilor în funcție de anul trecerii în rezerva.Acum le cere Ciuca votul? După ce a demonstrat nepăsare,dezinteres și lipsa de profesionalism pentru rezolvarea nedreptății la care sunt supuși rezerviștii militari, cum mai are obrazul sa le ceara votul?

 8. ‘ Planul de acasă nu se potrivește cu cel din târg ‘, pe lângă tema constituționalități în piată a apărut și scenariu ca PNL ‘să coboare la prima’ (Iulie) pentru a face o alianță de dreapta lăsând PSD ‘cu ochii în soare’, deci, ‘încurcate sunt căile alegerilor’ în contextul anului 2025 cănd, ce să vezi, nu vor mai fi alegeri. In topic : nici introducerea impozitului de 10% (CASS) la pensiile peste un anumit nivel (chiar dacă este in formă de proiect) nu prea ajută pentru a nu vorbi despre retragerea propunerii de impozitarea cu 10% a Concediilor medicale.

 9. @ Dacă d’ăștia ca Nistorescu scriu vremurile, vă imaginați și de ce omenirea funcționează așa prost, ?

 10. PSD nu are nici o sansa in turul 2 daca va veni cu un candidat propriu (exceptie Geoana care ajuns in turul 2 aduna voturi de la toti). Nici macar votantii PNL nu-l vor vota pentru a se razbuna pentru ca PSD nu a vrut un candidat comun. Cat despre Ciolacu, acesta nu va asuna nici macar voturile partidului. Dar totul pare a fi doar un joc de glezne pentru a arata alegatorilor ca nu-i vor trada. Securitatea interna face jocurile dar cu ingaduinta sau interventia celor de afara.

 11. Eu cred că niciunul nu vrea să-și asume răspunderea de a trimite carne de tun pe frontul ucrainean. Nici actualul vechil al coloniei, deși aceasta i-ar garanta imunitatea pe încă vreo zece ani. O fi conștiință? O fi frică?
  Stăpânul o să-i mai lase să bâjbâie puțin, după care va începe hora dosarelor.

 12. Se screm și ocupă timpul și spațiul cu o temă inutilă, imposibilă, in vree ce nu au de unde scoate bani de pensie.

 13. Joană se vrea președinte…un nou serial marca utan!…dați-mi o țară de condus!…si o flacără mov la spa-ul lui vântu…

 14. @??????, ce vrei sa spui? „Realitatea” nu se inscie intr-un sistem linear. Daca ne limitam la comentatorii de la acest articol, „realitatea” pe care o traim toti in acelas timp, este perceputa in multe feluri si o putem descrie in consecinta. Ceea ce ramane, sunt faptele. Ioha a inlaturat PSD-ul pentru „guvernul meu”. Cand l-au dat jos, PSD-ul a stat deoparte asa ca Orban i-a cerut ajutorul lui Ciolos in schimbul dosarului UNESCO pentru Rosia Montana. Cine a fost „capul rautatilor”?
  Se spune ca liberalii se vor retrage strategic din alianta prin iunie, iulie…Precum copiii. Cine a dat cu piatra, nu eu tanti, el si tot asa…

 15. Cine are constiinta va vot un alt partid, voi ati devenit toxici, periculosi. Eu deja am hotarat sa nu mai votez PSD, nu mai reprezentati un partid cu specialisti sunteti o adunatura de ghiocei plini de tina. PNL-ul oamenii lui Basescu si restul PSD, USR, etc. sa speram ca intr-o se va indura Cerul si ii va rasplati pt tot ceea ce au facut Romaniei.

 16. … vrăjeală pentru fraieri. Cică nu se înțeleg, nu vor, dar … vorba lui Caragiale:
  ”So`ntâmplat un eveniment de o covârșitoare moralitatea politică și după care țara noastră de secole tânjea!
  So`ntâplat câ după tragice lupte politice și intestine, șî pot să zâc chiar fratricide, muma noastră comună țara ne-o strâgat: ajunge fii mei, eu am nevoie de armonie! șî noi am auzito
  URA! URA! URA!

  Ne-o cere Guvernul!
  Ne-o cere națiunea!
  Ne-o cere Președintele!
  URA! URA! URA!”

 17. Plastica si invaluitoare analiza a zerourilor din capul statului. Partea proasta este ca analiza converge catre alta, a zerourilor tarii de peste tot, incepand cu natia. Care va alege una din cele doua loaze si va aplauda sfarsitul democratiei, pentru ca atata stie si poate.

 18. Și dacă nu mergem la vot ce se întâmplă? Eu am curiozitatea asta. Nu spun mulți că dacă votul nostru ar conta nu ne-ar mai lăsa să votam? Hai să-i lăsăm fără obiectul muncii.

 19. Erată: „Co masarea este definită prin lege ca fiind dorința protagoniştilor de a rămâne împreună cel puțin 10 ani la aceiaşi masă indiferent ce se întâmplă. Orice funcție de conducere sau post este bine venită pentru interesul nostru la nivel național şi internațional.”
  Chiar aşa: ce ți-i tanda, ce mi-i manda? Noi să fim sănătoşi la cap şi să rămânem în cărți. Esența contează. Justificările sunt de decor sau de conjunctură, de abatere a atenției, de pamplezir cum ar veni. Nu merită a fi discutate de noi, comesenii, lăsați-i pă ăilalți să discute despre ele. Deocamdată nu decidem nimic concret. Avem nevoie să cultivăm suspansul şi ambiguitatea, să conservăm uriaşele cantități de emoții pozitive pentruca la momentul t să fie descărcate acolo unde le vom direcționa tot noi, cu găleata. Sper că nu ați uitat cu toții de a doua campanie a lui Johannis! Ne prefacem că suntem ocupați cu căutarea celor mai bune soluții pentru țară iar țara va crede că suntem. Aşa se fac cărțile dacă vrei să câştigi oriunde, oricum şi oricând indiferent de adversar. Manipulare cap-coadă, pas cu pas, ca la carte.

 20. Comasarea asta este un act anti democratic. Daca ei chiar ar vrea sa „faca economii”, atunci ar fura mai putin! Nu puneti botul la minciunile psd-pdl! Iar o sa fiti luati de fraieri, asa cum in 2019 v-ati luat teapa de la propaganda hashtag rezist USR!

 21. Castiga UDMR 7% din locurile din Parlament. Cum? Daca sa spunem sunt 100 de votanti pe lista si nu merg decat 30 la vot, iar in Romania maghiarii reprezinta sa spunem 5% din alegatorii de pe lista, dar ei merg TOTI atunci daca din 30 de voturi 5 sunt ale maghiarilor, i-a vezi cat reprezinta 5 din 30? inseamna chiar 15%, asa ca tineti-o asa: NU MERGETI LA VOT CA SA CASTIGE UDMR-ul si cei pe care nu-i vreti in Parlament, adica PSD si PNL a caror primari sigur ii vor incuraja sa mearga.

 22. Ceea ce e greu de ințeles , e cum puii mei de ăștia sunt convinși că ei ar fi primii doi votați,..și că ar avea procentajele pe care le vedem după ”sondje”..??

 23. Nu m-ar mira ca gruparea securisto-infracțională PNL-PDL-PD-Petrov să îi coacă lui Colacu o frumusețe de dosar penal cu procurorii-ospătari Florența şi Voineag ai lui Predoiu, ministrul de-facto al „justiției” ultracorupte.

  Nu de alta, dar Rolex Bogdan, la cei 15% ai partidului său, este mult prea sigur pe el când îl dă drept câştigător pe Generalul Fasole cu Cârnați. Suspect de sigur pe el. S-ar putea ca „civilii” frumoşi şi inteleghentsi de la Cluj să ştie nişte lucruri, pe care nu le ştiu toți fraierii.

 24. …eu cred ca softul de furat nu a fost conceput sa fure de doua ori in acelasi timp…glumesc, desigur!…presupun ca. la ura acumulata acum in cocioc, sunt ingroziti de sondajele de opinie reale care le arata un lucru simplu: pierzand ei cam 80% dintre bugetari, votanti traditionali, si prezenta uriasa la urne-caci va fi, indiferent de comasari, combinari- nu le vor ajunge nici cele 4 milioane de votanti inexistenti pentru a accede ambele clanuri-psd si pnl- in procente indestulatoare prin diverse dregatorii…si sa nu uitam: mai sunt vreo patru luni pana in iunie!…la ritmul de degradare a nivelului de trai s-ar putea sa nici nu mai reuseasca sa stranga semnaturile necesare…oricum vor face comasari, in caz contrar fac pariu de-acum ca penele se retrage de la guvernare altfel…

 25. Se pare ca in viziunea lui Nea Cornel DEMOCRATIA SECURISTA nu ar fi suficient de „beton” ca sa „asigure stabilitate” NOMENCLATURII
  PCR/Securitate, de aceea necesita sa se mai TOARNE ceva „beton”…Despre Ilici GENOCID numai de bine, la fel despre „IMUNITATEA” CRIMINALILOR CONTRA POPORULUI ROMAN din Deal…Ceva GARGARA cu „prostocratia” si uite asa, DISTRUGEREA perfect organizata de catre Partid/Securitate a Romaniei, indiferent ca A FOST COMISA DE PROFI sau „covrigari” in ultimii 35 de ani e MISTIFICATA ca fiind doar a matelotilor, suplinitorilor si viitorilor covrigari, racani sau ALTI FII DE GENERALI DE SECURITATE…

  Chestia cu „presedintele modern” in asociere cu Ilici GENOCID, AGENTUL SOVIETIC/Comintern zis si ROMANOCTONUL/ASASINUL DE ROMANI
  mi s-a parut geniala…Nu mai zic ca Alogenul Secu-i a ordonat conspirativ punerea pe tapet a COMASARII, ca sa vina de la SLUGILE Securitatii cu propunerea, dupa care sa emita „aprecieri” din putzu gandirii somnoroase…

 26. De 34 de ani, aceasta este toată puterea şi opoziția noastră. Fără ei noi nici nu existăm, fără ei țara românească e pustiu. Îmi vine să plâng de atâtea emoții pozitive! Se poate îndura Dumnezeu să ne lase fără ei? Ai nimănui!?

 27. Nea Cornel se face a nu pricepe ADEVARUL ELEMENTAR ca de 35 de ani NEOSECURISTII/NEOBOLSEVICII care prin LOVITURA DE STAT KGB/GRU/Comintern au ASIGURAT CONTINUITATEA Partidului si Securitatii NU MAI DAU Romania din mana!!! Si repet, Nea Cornel e manevrat, IN ORB, de o seama de PROFI cu STAIF ceausist care au dat in damb Blau a „democratiei”…Pana si Securitatea recunostea in 1990 ca „democratia mioritica e ORIGINALA”… Orbit sa fii si tot poti PIPAII aceasta REALITATE care, vorba pacatosului, e o „realitate internationala”…

 28. Nu o sa voteze nimeni Ciolacu, Ciuca sa Geoana…va fi o mare surpriza pe Sosoaca, Simion sau chiar Dan Puric…vrajeala s-a terminat…

 29. Dar de ce nu se comasează toate partidele într-un singur Partid Unic şi facem o singură rundă de alegeri? Ca să fie bine şi stabilitate. Să avem şi noi Mare Cârmaci pe un General Idi Amin sau pe un Mobutu Sese Seku.

  Stat eşuat.
  Juntă militară.
  Colonie bananieră.

 30. Asa cum Iliescu, care il cunostea f bine l-a numit, asa i s-a schimbat porecla in renume: „Prostănacul”.. Stapinul lui hamerican i-a gasit un post caldut la NATO de vicepresedinte bagator de seama al unui baubau anti-Russia organization pe hirtie, un ONG international in care se fac afaceri cu armament si se creeaza teme false de razboaie globaliste…e vai de capul lui, demn de mila, dispret si dezgust…

 31. Geoana minte cu clabuci, e disperat ca niciun partid nu-l sustine (ciorba reincalzita) si atunci agita apele calme de la varf si vrea sa strice „comasarea” si „rotativa” Putin/Medvedev. Secucu s-a betonat prea tare in cei 34 de ani si:
  ” … e-n toate.
  E-n cele ce sunt
  Și-n cele ce mâine vor râde la soare
  E-n holda întreagă şi-n bobul mărunt
  E-n pruncul din leagăn şi-n omul cărunt
  E-n viața ce veșnic nu moare.” – George Lesnea
  Doar ca PROFI, pretenul tau, nu e-n ceva. Altfel, ai scrie fix pe dos, orto-dos.

 32. @otova. Cred ca aveti dreptate. In privinta celui pe care il numiti actualul vechil al coloniei, cred ca respectivul, fiind (si) omul Germaniei a facut in zece ani un singur lucru bun: a incercat sa nu dea cu copita in teava de gaz.
  Referitor la zbaterile PNL/PSD pentru presedintie, le propun o solutie simpla si sigur castigatoare: sa vina cu un candidat comun, Simion George, pe nume.

 33. Din pacate am trecut de la cultul personalitatii direct la cultul mediocritatii, fara etape intermediare!

 34. Va mai atenționez cu inca o porcărie liberală in complicitate cu PSD. Știți că există asigurările de turist la diferite firme, prin care plătești asigurare inițial și dacă ai probleme de sănătate urgent fiind în străinătate, te chinuie in stil barbar cu acte! Trebuie să trimiți la firma de asigurări, cică obligatoriu, copia de pe fisa medicala de la medicul de familie din ziua în care te-ai înscris până în anul in care ai avut urgenta in străinătate! Aceste firme au legături cu străinătatea și golanii din politica și guvern, urla că secretul pe sănătate, secretul financiar este total secretizat! Cum naiba e secretizat daca la firma de asigurări pentru recuperare daune financiare îți cere copia de pe fisa medicala de când exiști la medicul de familie? Nu e bășcălie, e cât se poate de real! E adevărat că e de recuperat în jur de 3.000 franci dar deja sunt achitați la urgenta obligatoriu în Elveția. Sa vad recuperarea daca se va reuși cu atâtea hârțoage cerute online, nu garantează restituirea dar firma de asigurări e obligata sa restituie daunele. Va atenționez că, trebuie sa fiți atenți la achitarea unei polițe de asigurări pentru turist. E jale mare in Romania stufărișului legislativ și Gorghiu se tine doar de politica, nu de serviciul ocupat în funcție.

 35. Alegerile din acest an, depind mult de moscova…Putin o sa mai plateasca vreo cativa ,,jurnalisti” ,,celebri”, sa-i ia interviu, interviuri in care va ameninta voalat, ,,anumite” tari (iar Romania, e in prima linie si usor de infricosat, la cate televiziuni are), iar alegatorii din Romania, ajutati de ,,cei ce numara voturi” (cum spunea stalin, ca ,,nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile”), si in felul acesta, vom avea niste politicieni, mai dubiosi ca niciodata!

 36. Va avea cineva curajul sa traga cortina si sa vedem ” papusarii adevarati ” ?

  Ne avand o solutie va place sa complicati realitatea, sa inventati aparente. Nu exista papusari ascunsi, exista doar electorat debil (voi l-ati votat si facut presedinte pe unul care pierdea doua case in justitie pentru fals si uz de fals). Iar pe autoarea faptelor penale o alintati „prima doamna”, desi nu exista acest termen in Constitutia Romana. Eu cand vad indicativ de femeie la o postare pe forum, vad in spate pe papusarul cybeROG.

 37. In contrapartidă, ia „fetele mari” de la PSD:
  – Ciolacu care i-a împroprietărit pe fi-su, nepoată-su plus sor-sa vitregă (Carmen Orban care a jefuit Institutul Fundeni);
  – Oprișan care a moștenit de la mă-sa baritai averea de vreo juma’ de miliard €
  – Dragnea care i-a împroprietărit pe fi-su și fi-sa cu zeci de ha + imobile + Belina

  Ia la rând „fetele mari” in special de la vârful PSD

 38. Si tu, tomlin?
  Ai semn pe nas?

  – Porți ochelari?
  – Nu.
  – Te întreb pentru că ai semn pe nas.
  – E de la halba de bere.

 39. Eu, când văd pe forum indicativul tomlin, mă gândesc la un câine cu o tinichea de coadă, îmbrăcat într-un tricou pe care scrie „Tică”, fugind să prindă avionul spre Călărași.., urmărit de doamnele de pe forum.

 40. …pt functional…neavand, nu ne avand…votam psd/pnl!…

 41. Core, stii bine despre cine este vorba, nu despre tine. Cred ca ai gresit ca ai sarit sa te amesteci cu avalansa de indicative cu nume si prenume feminine ale soldatilor dezinformarii „papusarului” cybeROG. In plus, eu nu-s poet, deci, bautura nu este muza mea.

 42. @Tomlin tocmai voia să scape de hingherii fiscali, intorsese tricoul pe care scria „tomlin”, acum scria „charlie” și Fugea schelălăind în trei picioare. Se intorcea de la o nuntă de câini,unde fusese bătut de câinii cheflii din Ferentarii lui „Almanahe”, când a dat nas in nas de hingherii fiscali, voiau să îi pună impozit pe postări si uite așa, ban cu ban, se sfdange o pensie specială.

 43. Mi-amintesc cum TROLII/LIMBRICII /SCLAVETII SOVIETICI care nu auzisera nem de neamul lor de la COADA VACII confiscate de Dej si Ceausescu, COMINTERNISTII FOSTI ROMANI, de PARTIDUL MONDIAL Comintern, se dadeau de ceasul mortii in frunte cu gigelu bagat la inaintare, dupa ce au „surfait” pe google nopti intregi, cum caCominternu a fost „dizolvat” in 1943…Degeaba i-am tras zdeavan
  de urechile clapauge…Degeaba le-am vorbit de „Institutul Nr….” mutat in Turkestan cu AGENTII MONDIALI cu tot…Degeaba le-am explicat ca SUTELE DE MII de ILEGALISTI MONDIALI stationati de DECENII in TARILE BELIGERANTE, inclusiv Germania hitlerista-Italia fascista-Japonia militarista, dupa PUCIUL din anii 1930 al LUPILOR TINERI BOLSEVICI trimisi la STUDII MILITARE de Lenin si Stalin si MILIOANELE de AGENTI fluctuanti in functie de MISIUNI, deci TOTI ACESTI TERORISTI IDEOLOGICI NU PUTEAU RAMANE FARA OBIECTUL MUNCII!!! Si ca o DOVADA ZDROBITOARE, din 1944 si pana la sfarsitul MACELULUI BOLSE$VIC mondial GARNITURILE DE ILEGALI au iesit din ILEGALITATE in fiecare NOUA COLONIE SOVIETICA si deasemenea ZECI DE DIVIZII de AGENTI au fost DESANTATI sau ADUSI PE TANCURI
  pentru BOLSEVIZAREA COLONIILOR si instaurarea „republicilor” PERPETUATE si dupa 1989 de ODRASLELE DE COMINTERNISTI!!!

 44. Ok, m-am linistit.
  Nu, nu stiu despre cine este vorba dar bancul mi s-a parut simpatic.

 45. România cetățenilor nu are nici un lider de trimis în arena?! Eu tot sper, aștept.

 46. Se face Comasare si Rusii vin la Putere in Romania ! Putin si Poporul Rus de Imperialisti ne-a scăpat ! Si va fi Pace in Romania !

 47. Probabil ca au aflat si ei ca comasarea este chestiune de constitutionalitate,nu de oportunitate cum perora neoliberalul d bruxel Daniel Buda ,fix CU argumentul interesului national demonetizat de un Gabriel Oprea pina la luciul de arama flasa.
  Tocmai de aceea,ceea ce vor sa faca adica sa prelungeasca dincolo de asa zisa comasare o alianta de guvernare comuna intre 2 sau mai multe formatiuni politice opuse ca doctrine frizeaza reinstaurarea partidului unic intr-o guvernare comuna(din nou)ceea ce contravine princip.pluripartismului si a st.de drept,autodeclaratei democratii.Nicaieri nu se spune ca este vorba de o democratie”liberala sau neoliberala”cum vor ei sa o faca.In Europa se afirma deopotriva si social democratia,dar PSD a ajuns asa de corupt si respins de cetateni incit ,prin Ciolacu supraliciteaza legea.
  Definind Romania ca stat democratic,SOCIAL,de ce nu se poate adpata acest Stat la suportulei ei social,si politic prin social democratie in asa fel incit sa aplicam legi si norme adecvate soc.ns postsociliste-comuniste,sa aplicam sistemele deja experimentatet,autohtone in ind.,agric,finante,comert atit cit este posibil sub „haina”noua a capitalismului ce se neaga a fi autohton,si impiedicat la tot pasul de ue,banci,corporatii?Toate normele sunt straine apartinind anglo saxonilo,protetsantilor si a altor grauri promovind hranirea cu viermi,lacuste,muste?
  Astia procedeaza ca niste infractori guvernamentali,iar ei si reteaua lor trebuie controlati la singe de societate si opozitie-atita cat se poate,din pacate.

 48. Ce zice Constitutia, se pot da premii celor care nu voteaza URA, USR si UDMR ? Asta asa, sa-i mai agitam pe micuti !

 49. …nimic nu zice constitutia in privinta acestui gen de premii dar mai grav este ca nu spune nimic impotriva prostiei si a ce ar tre sa facem impotriva purtatorilor…deci, fii linistit, nimic rau nu ti se va intampla, in drept este considerata circumstanta atenuanta, lipsa de discernamant…fericitule!…

 50. Birocrații de la UE, această nouă uniune sovietică, impun comasarea europarlamentarelor cu localele pentru că știu că dacă se votează numai pentru euro…., prezența la vot va fi de râsul cur…cilor și nu vor mai putea să-și facă de cap dictând aiurea tot felul de euroreguli, care contravin nu doar democrației, dar și bunului simț elementar.
  Culmea e că asta convine pe moment și clicii mixte de la guvernare și atunci chiar cu prețul încălcării Legii fundamenatele( cu care ăștia au înțeles că se pot șterge la… fund 😎 ) care impune că nu se pot aduce modificări procesului de votare decât cu cel mult un an înainte de alegeri, fac ce vor . Pentru că pot !
  Și pot, pentru că noi milioane de români ne lăsăm călcați în picioare de o mână de alogeni, cuplați cu o alta de cozi de topor autohtone, care s-au cuibărit în fruntea României și dispun după bunul lor plac, nu doare de bogățiile României, dar și de viețile noastre !
  Nu vi se pare suspect, sau chiar nedrept ca dintre toți președinții post decembriști, Iliescu, Băsescu, Constantinescu, Iohanus, să nu fie nici unul neaoș de-al nostru ci toți niște cor cituri străine, care și-au bătut joc în ultimul hal de acest popor prea blând și îngăduitor, ca să nu spun prea prost și lipsit de onoare și demnitate națională ?
  Și măcar de-am avea și noi prin Israel și Germania sau măcar prin Polonia și Ungaria vreun românaș de-al nostru, măcar ceva ministru, dacă nu președinte, , premier, sau banker , cum ne-am pricopsit noi de 34 de ani încoace !
  Se zice că Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă !
  Și văd că ne-am obișnuit cu traista goală 😉

 51. 1784 Numărul zilelor de muncă ale iobagilor ajunsese la patru la săptămână cu brațele, trei cu animalele și două pentru jeleri. Asupra țăranilor apăsau și o serie de dări: zeciuiala din produsele agricole și animale, plocoanele, cărăușiile, cazarea funcționarilor ce încasau birurile, încartiruirea militarilor…Iobagii aveau voie să se căsătorească numai cu aprobarea nobililor.
  „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan” Au participat iobagi români, maghiari, sași de pe domeniile nobililor și statului, mineri din Munții Apuseni și ocnele din Maramureș, meșteșugari, preoți etc.
  13 februarie 1785, Crisan şi-a pus capăt zilelor, sugrumându-se cu curelele de la opinci.
  Horia si Closca au fost trasi pe roata…
  Au fost tradati de tarani. Ştefan Trif şi Nutu Matieş se aruncară amândoi, unul asupra lui Horea, celălalt asupra lui Cloşca, îi prinseră de gât, îi trântiră la pământ şi îi legară.
  Noua tarani, sub conducerea popii din Cărpiniş, l-au prins pe Crisan si l-au predat.
  Au facut-o pentru certificatul de scoatere din iobagie si un pumn de galbeni…

  240 de ani.

 52. Vreți să ne furați alegerile după ce ați furat miliarde de euro, chiar și stuful din deltă, nu va saturati

 53. „Neamul „lor” [adica neamul NOSTRU cel STRAVECHI de pe acest TARAM/inchegat dpv. genetic inca din Neolitic/acum 8000 de ani] de la COADA VACII [format inca din epoca agro-pastorala Neolitica/dovedit de inscrisurile NOASTRE de la Tartaria/5500 BC si dovedit paleogenetic din TOLERANTA la LACTOZA] FOSTI [GETO-DACI, DACO-ROMANI si actual ROMÂNI/]ROMANI” … crede CINEVA (din alt neam decat al NOSTRU/’al lor’ dupa el) ca NE-A PASAT VREODATA de Comintern sau de bolsevici ? NICIODATA !
  Deoarece in cei 8.000 de ani de EXISTENTA a NEMULUI NOSTRU (dovedit genetic), 10 ani NU CONTEAZA deloc !

  PS. Instaurarea „republicilor” a APARUT la ROMANI inca din anul 510 BC ! Daca folosesti numele de ‘fosti ROMANI’ … PROBABIL ca te REFERI la acel NEAM ! NEAM care NU A AVUT, la acea VREME, vreo LEGATURA cu Comintern !
  Dar, deoarece NEAMUL nostru ACTUAL este SOCOTIT de ginta ROMANA, FOLOSIM, dupa anul 1947, NUMELE de…REPUBLICA ROMAN(I)A !

 54. Acum la orele 11,00 decolează avionul spre Roma cu ursarul și târla de păcătoși, merg la plimbare și o mărturisire sa fie iertați de păcate de papă de la Roma! Deja sunt convinși total că vor câștiga alegerile după ce trec pe la popa și-i pupa mana. Seceneta cu târla și ursarul pacatosi sărutând mana popii ar fi geniala de pus într-o sceneta de teatru, cred că va avea succesul neașteptat, sau, ironii/caricaturi geniale pe aceasta tema!

 55. Votati mah schmbare, ce tot votati amarati ca PSD si PNL?…la gunoi cu partidele astea de excroci…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.