Se lărgesc culisele jafului de la Roșia Montană

Am avut parte de un final de săptămînă „aurit” de dosarul Roșiei Montane. Cică vineri-sîmbătă se dă (nu că „se va da”!) sentința în Dosarul în care pierdem de la două la patru miliarde de dolari, plus aurul care ar rămîne de exploatat la aceeași firmă. Tărăboiul cumplit a fost ridicat la rangul de tragedie națională de Antena 3 și de alți agenți media.

Digi 24: România pierde procesul cu Gabriel Resources pentru Roșia Montană. Ar trebui să plătim cel puțin 2 miliarde de dolari,

Adevărul: Tribunalul Băncii Mondiale. Sunt în joc 4,7 miliarde de dolari pe care România îi poate plăti daune,

Economica.net: România pierde procesul cu Gabriel Resources pentru Roșia Montană. Sentința ar putea să ne coste cel puțin 2 miliarde de dolari etc)

Cine Dracu a mai văzut un împricinat într-un proces care să se plîngă de mama focului că va pierde o sumă uriașă? Și pe deasupra, înainte de pronunțarea sentinței, să garanteze că va plăti tot. Așa a procedat primul-ministru de Marcel Ciolacu. A dat garanție că vom plăti, fără să aibă în față, chiar fără să existe o încheiere și o motivare.

În cazul nostru, România plînge mediatic și politic pentru o sentință care se va da și prin vocea a primului-ministru a asigurat că va plăti dacă vom pierde. Anormalitate neinspirată sau orchestrație politică? Aranjament sau prostie? Sau inconștientă invitație la majorarea sumei? În unele țări, legea interzice pronunțarea în public și presă înaintea unei sentințe. La noi, în toate zilele de la finalul săptămînii trecute, eram vinovați și s-a discutat numai despre vinovați și despre plata despăgubirilor.

Toată sîmbăta am așteptat apariția sentinței pe diverse agenții de știri. Cîteva miliarde de euro împotriva României ar fi fost o știre care n-ar fi putut trece neobservată. Dar n-a venit, în ciuda enormei agitației stîrnite de Antena 3 și de orchestra acestei nenorociri. Oare Tribunalul de arbitraj din cadrul Centrului Internațional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiții al Băncii Mondiale (ICSID) n-are somn și nici weekend?

S-a făcut sîmbătă seara tîrziu și sentința „bolovan” de 4 miliarde pe capul României n-a căzut (venit). În schimb, a apărut o altă știre bombă:
Mihai Tudose e la baza prelungirii pe șest a licenței de la Roșia Montană după ce l-a numit în 2017 la șefia ANRM pe un amic al lui Marcel Ciolacu
„Gigi Dragomir, un apropiat al fostului baron PSD de Neamț Ionel Arsene, a fost numit în 2017 la șefia ANRM de Mihai Tudose. Marcel Ciolacu, actualul premier, a fost vicepremier în cabinetul Tudose.
Gigi Dragomir era la șefia Agenției Naționale de Resurse Minerale (ANRM) în iunie 2019 când licența RMGC a fost prelungită printr-un simplu act al președintelui agenției, nu prin hotărâre de guvern. Fostul premier PSD Viorica Dăncilă a oferit, la Antena 3, propria versiune legată de această prelungire a licenței. Dragomir era și încă mai este un amic „la toartă” al lui Marcel Ciolacu.

„Conform Art.50 din Legea Minelor, Agenția Națională pentru Resurse Minerale poate emite avize și licențe de exploatare. Până aici, nu s-a încălcat în niciun fel legea. Dar Agenția Națională pentru Resurse Minerale știa de acest litigiu. În iunie 2019, a emis avizul pentru încă cinci ani, pentru că prima dată, conform Legii Minelor, se dă pe 20 de ani acest aviz, cu posibilitate de prelungire pentru cinci ani. A emis acest aviz, fără să informeze Guvernul. Normal era să avem o Hotărâre de Guvern. (Postat la: 10.02.2024 | Scris de: ZIUA NEWS)

Mă tem că suntem în fața unui caz mult mai complicat și că se pregătește situația ca România să plătească repede o sumă enormă, așa cum a făcut-o Ludovic Orban în cazul banilor achitați către firma fraților Micula.
Oricum, ne aflăm în fața unuia dintre cele mai complicate patru-cinci dosare din deceniile de sărăcire a României, la care au „muncit” din greu nenumărați miniștri și premieri, afaceriști, aventurieri, ziariști și televiziuni.
Mai ieri alaltăieri, un grup de oameni din media se plimba în Noua Zeelandă să ia pe viu o lecție despre cum se exploatează aurul cu cianuri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 62

130 de Comentarii

 1. Daca nu mă înșel, în octombrie sau noiembrie 2023 am scris din calculul numerologic și interpretare, că, 2025 va fi un an dezastru cu minciuni, hoții, escrocherii, furaciuni, pentru Romania, ceea ce se și vede! Am scris și ce trebuie să facă, dar, cum, panaramele de lux nesimțiți din politica românească nu vor să schimbe nimic în Romania dar in bine, totul va continua doar in rău. La ora actuala, nu exista niciun căpos care sa vrea sa schimbe ceva in bine in Romania, setarea e strict pe minciuni, escrocherii furaciuni, distrugere, umilință și îmbogățire rapidă! Se grăbesc să golească și să predea sau sa pună la dispoziție spațiul total al României ‘proprietarilor’ sau pentru horodinca cu rusica. Și-au luat de o grijă cu aurul la Londra pentru că a venit rândul Londrei, anterior, cu 100 ani în urmă a fost rândul Rusiei și totul va merge uns! De ce la fiecare 100 ani, bogățiile acumulate de Romania ajung când în est când în vest, nu cumva sunt considerate „taxa pentru apărare” precum cer clanurile mafiote și infractionale? Nu că în Romania politica e curata, îmbibată de clanuri infractionale organizate în partide politice.

 2. …eu va tot spun ca a existat un dosar penal pt tradare dar nimeni nu asculta!…si se termina totul, nu mai aveam subiect de discutie astazi…dar hora ar fi fost mare, isarescu, base, pontan bombonel, berceanu, ciolos, cosea, samd…

 3. cica in tara asta borfasii si escrocii platesc doar politic… adica ii sanctioneaza poporul al urne… restul e dat de la Dumnezeu…zic ei

  lista cu numele celor aflati la putere incepind cu 22 decembrie 19189 este o lunga lista de crimnali, escroci, hoti, borfasi, canalii, lichele… fara execeptii… iar cel mai longeviv dintre ei se numeste …isarescu…fost prim ministru…

 4. Pentru a plăti, vindem ,, casa poporului; catedrala neamului „,…..,vom găsi oare cumpărători ?!

 5. Evidența ne-a fost dintotdeauna evidentă !
  Întregului Sistem paraLunar, ba chiar și pentru toată Planeta Mer🌈.
  Oameni buni, eu v-am tot spus, da’ voi n-ați vrut să mă credeți:
  ANRM e doar o sucursală a PĂDURENILOR !
  Ăia de la Băneasa AU MUTAT DECIS8V și au pus de o colaborare cu Brăneștii, extrem de PRODUCTIVĂ.
  Pentru ei, nu pentru noi, măRog…🤮

 6. Romanii ??? Care au nume doar romanesc…in rest ei sunt copiii unora.

 7. Cine a lucrat în minerit știe că metalurgia aurului era majoritar cu cianurare. Tehnologia prin șteampuri cu amalgamare cu mercur era la Crâscior. O raritate de hală înaltă din lemn de stejar, te întrebai ce stejari au fost în țara noastră. Numai aceea să fi rămas muzeu era ceva fantastic. Era sub tutela Securități. Ei nu sunt de vină de jaful total la care a fost supusă România. Industria unei țari și locurile de muncă înseamnă și poluare. Acum este isteria că trebuie reluată industria de armament, că vai! rușii, dar mai ales noi locuri de muncă în UE. Asta înseamnă furnale, miner, metalurgie (Hunedoara nu mai există) oțelării, laminoare, siderurgie (ISCT câmpia Turzii, IMMN Copșa Mică și Baia Mare nu mai există) toate cu poluarea aferentă. Gata brusc nu mai țipăm de poluare, pentru războiul USA e voie, pentru Pace era câh. Tehnologia cu cianuri recuperează majoritatea cianurii și o reintroduce în procesul tehnologic. Sigur ajunge și la Iazul de decantare, dar totul e sub control. În Baia Mare s-a aplicat după 1990 de canadieni la un iaz de la marginea orașului și accidentul minor a fost tembelism local. În loc să ne alegem câteva zeci de tone de aur și sute tone de argint și câteva miliarde de dolari îi vom plăti 4,7 miliarde!!! Urși, lupi, vulpi, fecioare cu ulcioare de apă… ce frumos e să fii sărac cu ajutor social. Și culmea de vină nu sunt ONG-urile “românești” plătite (de Ungaria și alții străini) și imbecilii din politică la guvernare care au blocat proiectul ci CULMEA!, cei care au vrut ca zona apusenilor să reînvie pentru generația actuală, ci cei care au vrut ca proiectul să-și urmeze cursul ca românii și România să fie puternică.

 8. Maestre, mereu sunteți mereu „driblat”, mereu sunteți făcut în foi de vița, mereu sunteți nedumerit! Nu înțelegeți deloc „subterfugiile” puterii Oculte! Nu sunteți deloc făcut pt Mossad, deloc! Păi omule bun, ” tocmai” asta s-a dorit, plătirea către Gabriel Resources suma de 4.8 miliarde de Euro! Parandaratul s-a făcut când 1/2 din populație juca la Caritas, Gerald și Vitan Barzești era plin de blugi Pyramid aduși de la turci pe rulmenți și pe capete de Universal! De unde atunci 4.8 miliarde de Dolari? Ce semeni, aia culegi! Acum comision 33% din Suma Bruta e bine? E fff bine, e excelent! De ce luăm peste 37 de zile arme de 4,7 miliarde de Euro și nici un spital nou? 10% din Suma Bruta comision, 470 de milioane de Euro comision în bănci din Berna, Zurich, e bine? Maestre ma dezamăgiți total! Asta s-a vrut cu Roșia Montana! Acum, aici, azi, se plătesc comisioanele din „ceea ce” s-a bătut palma acum 18 ani! Timpul a avut răbdare cu Gabriel Resources!

 9. 5 miliarde euro/25 milioane de dobitoci = 1000 lei pe cap de dobitoc;

  1 mld. de lei pentru spațiile verzi din Sect. 5
  vine 3000 de lei pe cap de dobitoc !

  (nu va impacientati:
  pe Dvs. nu v-am luat in calcul,
  noi facem si exceptii ! )

 10. Au fost 10 fecioare , 5 de la SRI, 5 de la Guvern! A venit pețitorul Gabriel Resources și le-a promis celor 10 fecioare din SRI și Guvern 33% din Suma Bruta, numai atunci când se plătesc daunele de către Statul Român! După 18 ani cele 10 fecioare au rămas fără ulei în lămpi dar le dă Gabriel Resources 33% din Suma încasată! C’asai în tenis! Dacă România este sat fără câini, și prostul de pe strada este Miliardar în Euro! Dl de la CJ Prahova cu 48 000 000 de lei furaciune și cu Lamborghini de 680 de cai putere este exemplu viu, exemplu de urmat! Votați pnl și pe dl Ciucă și scăpați de extremiștii de la AUR! Scăpați și de 4,7 miliarde de Euro de la buget, bani către Gabriel Resources și „catre” cozile de Topor din România!

 11. Rețeta pentru cancer de Pancreas pentru talpa țării care votează de 35 de ani psd-pnl, că doar ăștia de pe Șoseaua Nordului și Primăverii nu beau Nectarul Zeilor al fraților Micula! Copchilul lui Micula își spăla gențile la Lamborghini cu șampanie Franțuzească, la fiecare 19 minute moare un bolnav de cancer de plămâni în România și România plătește la frații Micula 900 de milioane de Euro despăgubire? Șampanie cu care speli gențile la Lamborghini și țăranii cu trei litri de lapte cumpără 1 litru de apă plată în Market? Ce votezi de aia ai parte! Votați covrigari și balbaiti și trăiți ca în cutii de carton! Fraierilor!

 12. În spatele afacerilor veroase stă întotdeauna ‘oameni de bine’, evident, nu vorbim despre mineri. Toți vremelnicii vorbesc și decid ‘în numele tării’, în schimb, decontul revine celor mulți, cei care tocmai urmează a fi ‘împachetați’ în … vorbe goale (promisiuni).

 13. Prostia se plateste intodeauna mai baieti.
  Prin anii ’90 cand polonezii isi modernizau industria cu mari firme occidentale noi urlam in strada ca nu ne vindem tara. Acum suntem suparati ca luam de la polonezi tramvaie si elicoptere.
  Problema e ca nu bagam nimic la cap. Cum apar cativa zdruncinati sa ne zgandere putin la nationalism parca dam in bongo-bongo.
  Nu conteaza consecintele, noi suntem stapani la noi in tara.
  @parere- orice partid, om politic onest apare si incearca sa ia masuri bune,dispare imediat pentru ca ar trebui luate masuri drastice, nepopulare. Noi suntem natia de asistati sociali, noi vrem,sa ne dea. De unde? Dumnezeu cu mila.

 14. TREBUIE Re_UNIREA CelorCareSUNT, CatDePutiniArMAIFi.

  APOI de Punerea DIRECTA a Problemei CUISeDaStapanulInelelor P’Aici, da’ ishi LASA Iobagii la Discretzia Vatafilor si Logofetzilor LUI, ca Naroduu’ PUTUROS si LACOM.

  ASA au facut CIOCOII de Aici cu BOIERII de Aici si le-au LUAT Tot!
  Averi, Muieri, Pamanturi, VIETI!

  Si Intrebarea DIRECTA ca:
  Ce AI BA, de GAND P’Atchilea SI APOI in LUME?

 15. UNDE
  Au fost
  UNDE LE STIE” si |
  Sunt,
  UBDE vor fi
  „ROSHIORII de „LE STIE” si „LE VEDE” …

  Rumega Tainuu’SI Soldele DEGEABA?

 16. Maestre Cornel Nistorescu! Domnule dragă dacă ai tupeu,dacă ești șef de CJ, trăiești muuult peste elvețianul de rând! Domnul de la CJ Prahova cu 48 000 000 de lei furaciune și cu Lamborghini de 680 de cai putere, ce să caute in Germania? Să culeagă sparanghel, să șteargă la cur de că’cat paraliticii germani? Sau aici Duce, Conte, Baron peste proștii Europei, proștii Proștilor? Dacă unu’ ca Ciolacu e PM, unu’ ca Ciucă a fost Ministru al Apărării și PM, ce pretenții ca să mai ai de la România? Bomboana de pe colivă, sluga Varanului de meserie bibliotecara, a fost primar general al Capitalei? Deci? Oameni zero barat, așteptări zero barat! Apă, aer și fraieri, România = raiul lu’ Vanghelie, Piedone, Rareș Bogdan, Frații Muraru! Apă, aer și fraieri…

 17. Maxtor, Editat, câte mii de dolari datorie plătești?
  Ne Cornel e îngrijorat, o să-i treacă Ciolacu palatul in patrimoniul UNESCO și trebuie să trăiască la Ardei umplut, in gazdă.
  Categoric, Dăncilă a fost un prim ministru mai bun decat Orban, catzu, Cioloș….
  Despre Băsescu și iohannis, numai de bine,care nu au discutat in CSAT problema, nimic, nimic? Nistorescu are buze unsuroase de la „Ciolacu, este dependent de antena 3 si realitatea TV. Mă aștept ca Anca Alexandrescu să se țină de cuvant și să publuce lusta cu ziariști” omeniți „de canadieni. Să avem răbdare. Vom avea surprize.

 18. UNDE au fost,
  UNDE sunt,
  UNDE vor fi „Roshiorii de „LE STIE” si „LE VEDE”?
  Rumeaga linstiti la Locuu’ LOR, Tainuu’ de „OVAZ”?
  SAU se dau Armasari de RASA si sunt doar Inchipuiri, CAI umflatzi cu Tzeava de catre Gemabashi Otzi si cu PLACA_MESTECA in Loc de Dintzi?
  POATE era mai BiNE sa se duca in Alte Meserii, DIRECT Interlopi …

 19. Da greu și tîrziu vă dați seama bre,. Abia după ce ești jupuit , țepuit, distrus, incepi să vezi cîte ceva …

 20. Maestrul Cornel Nistorescu are sula conștiinței în coaste și nu ia 4 000 000 de Euro ca dl Iosif buble, bani de PR! Dl Buble e fericit, 4 000 000 de Euro anual net, doamna Diana Tușă iar pe „liste eligibile” PSD, dl Vasile Dancu iar pe „liste eligibile” Europarlamentar de Timiș, un aptsolvent de Economie Agrară șef la Port Constanța! Covigarul Analfabet, slugoi la un terorist arab ( Așa spune DIICOT nu eu), vrea ca Manole de la BNR vrea să fie tot la BNR până în 2928! Cu cele mai mari dobânzi de pe Planetă , băncile cu capital integral străin, cele mai mari profituri de pe Planetă, mediul privat cel mai subfinantat de pe Planetă! Covigarul se umple de bani, este tâmpit dacă în 4 ani nu sare de 50 000 000 de Euro bani la Zurich, Berna! Caricatura de la CJ PRAHOVA cu 48 000 000 de lei furaciune și Lamborghini de 680 de cai putere este mai jmecher decât covrigarul? Nu cred! Mieros în voce, hiena în afaceri, hiena la parandarat! Dinu Paturica : pupă’l în bot și fură’l de tot! Pe Stat, pe prost , pe oricine! Bate fierul cât e cald, altă ocazie nu e!

 21. 10 ani răi, așa clamează Ciuvica 10 ani ai lui Băsescu! 18 ani buni, așa clamează investitorii de la Gabriel Resources și cozile lor de Topor din SRI și Guvern! Să iei 5 miliarde de Euro de la Proștii Europei, fără ca să bați un cui, e mare, mare lucru! Ai așteptat 18 ani și pleci acasă cu basculante de bani este un lucru tare minunat! Bravo României, bravo votanților psd-pnl! Mai aveți frați acasă???

 22. Emisiunile despre Roșia Montană si vaccinurile Pfeizer, au pomenit de ministrul de finanțe Nazare, care a fost destituit, imediat după o ședință de guvern in care voia să semnaleze pericolul Roșia Montană, memorandum pe care , din prostie sau interes, nu l-a pus pe ordinea de zi. In ce îl priveste pe iohannis, fiind sesizat de Viorica Dăncilă, a pasat problema la Guvern.
  La fel ca nistorescu, Iohannis participă, dar nu se bagă. Aștept ca nistorescu să faca6o anchetă proprie la fosta Regie a Cuprului, că n-or fi murit toți. Curios, au plecat in Canada geologi, ch tot cu hartile geologice. Njmic despre Berceanu, Isărescu, inchiderea mineritului de catre PD? La adapostul unei averi consistente, Cornel Nistorescu se vaită, arată cu degetul pe Ciolacu. Ca jn militian care intervine după ce bătaia a incetat, cheamă medicina legală să adune mortii.
  Ciolacu a spus că va scoate dochmente ch cej care poartă vina pentru Roșia Montană sj Pfeizer. Urmează procesul intentat de bulgari pentru firma de asigurări falimentară in România.
  Va fi un an cu multe mizerii, e an electoral. Dacă vom trăi, vom citi bocetele lui nea Cornel Nistorescu. Urmeaza serialul despre Gabriela Firea, ciolacu, peseedee, Geoană si… AuR.

 23. Licența de exploatare a fost prelungită în 2019 cu avizul directorului de la direcția de resurse minerale Elena Sava. Factica este director și la momentul actual și se pregătește pentru o nouă prelungire a licenței RMGC. Documentația de prelungire este elaborată și așteaptă semnătura Elenei. Aici este de fapt marea problemă! Președinții ANRM se plimbă prin post în timp ce tanti rămâne acolo de ani și ani! Ea este autoarea prelungirilor și surpriza firmă care întocmește documentațiile este sub controlul ei total, adică PRoMIN.cFR-istul

 24. Acum cu 3 litri de lapte de vacă proaspăt mulși cumperi 1 lt de apă plată din Market! Dacă supt covrigarul analfabet cu o vadra de lapte vei cumpăra tot un litru de apă plată e bine! Va fi foarte bine dacă se închide Alro Slatina și Liberty Galați! Dacă se închid 88% din IMM-uri ar fi minunat! Să plătească idioții pensiile speciale și Burghezia Securista Bugetară? Mai bine nu! Dacă se face 8 Euro o pâine ar fi excelent! Acolo ne îndreptăm…Are covrigarul proștii lui? Are! Deci, nu vă mai plângeți de prețuri, inflație, viață grea!

 25. Na…e si nu prea e asa! Oricare compartiment ‘baban’ din Guvernele foste la rRomanica-bramburica erau pline de juristi care avizau, avizau cam toate hartiile…dar mai mult isi dadeau cu parerea. Trebuie sa cunoastem si avizele acestor birouri de drept guvernamental-bastinas, ele, ce au scris pe documentele in cauza…au BA sau DA.
  Aici e toata cheia afacerii!

 26. Nu aveau de gind sa trudeasca pentru exploatarea minereului cu continut scazut , cistigul vine din prevederile contractului ( un fel de beckktel ) facut pentru nu a fi respectat , de si aici despagubirile .

 27. Roșia Montana cu Gabriel Resources? Alt parandarat( Serghei Mizil citire). Maestre dvs scrieți cu sufletul de român curat, nu scrieți cu conștiința! Dl Adrian Năstase cu vânzarea Petrom, cu Miliardul de Dolari comision, s-a gândit la România sau la copii lui? Cei care au aprobat vânzarea Roșia Montana s-au gândit la ei nu la România! Ce Dracu Maestre, in afaceri sentimentele sunt excluse! Talpa Țării poate ca să trăiască în următorii 100 de ani cu mămăligă și cu apă rece! Activul de partid PSD-PNL în lux și megalux! Ce este așa greu de înțeles? Alt parandarat ca multe alte mii…Ăsta e ceva mai vizibil, dar tot parandarat este!

 28. Cum s-a mai spus,a fost si este o afacere strict PSD.
  Numele lui Victor Ponta e pomenit de 160 de ori in plangerea Gabriel Resourse la Tribunalul Băncii Mondiale ,al lui Ciolos niciodata
  Trebuie sa o rugam pe duamna Dancila sa nu mai minta pe la televizuinile unde este invitata ,nu o ajuta ipocrizia sa iasa din prostia-i celebra.

 29. Sa nu se vorbeasaca, puschea pe limba lor!

  Se pare ca la inceput a fost un tip pe num3ele lui, Vasile Frank Timiș n. 28 ianuarie 1963, Borșa, județul Maramureș, un controversat om de afaceri român cu cetățenie australiană. Revista Capital a considerat că Timiș este al 9-lea cel mai bogat român, estimându-i averea la 290 de milioane de dolari începând cu 2006. În 2012 a devenit cel mai bogat român, cu o avere netă de 1,34 miliarde de lire sterline (2,13 miliarde de dolari). Acesta ar fi facut rost de hartile cu toate datele, la care lucrasera echipe de specialisti romani, geologi…. El a „stiut” ce sa faca cu ele.

  Gelu Visan, spunea ca in vremurile acelea era asociat pe la o firma… si stie despre ce este vorba. Ar fi interesant sa spuna.

  Oricum, daca s-ar scrie o carte despre acest mega tun de la inceputuri si pana astazi, s-ar prezenta modelul tunurilor mai mici sau mai mari de dupa ’89. Rechinii internationali au profitat de lacomia si tradarea unor „vanzatori”? Da, pentru ca lichelele s-au bucurat pentru o excursie, o masina, o casa…

 30. Vad din articol ca incompetenții, corupții au sărăcit România ani la rand. Nu Bruxellul.

 31. Frumoase comentarii , pline de adevar, doar ca noi , comentatorii, nu existam, nu ne baga nimeni in seama , suntem considerati un fel de dusmani inraiti ai Romaniei , ticalosi si nedemni ! In realitate suntem dintre aceia pe care-i doare de ce se intampla in tara asta, dar…degeaba! Marii megalomani prosti de bubuie , s-au catarat pe treptele puterii , doar , ca sa mulga capra si nu se gandesc la binele tuturor ci , numai, la binele lor si al acolitilor lor ! D’aia am intrat in UE , ca cei mai saraci si acum , dupa atatia ani suntem tot acolo si in plus datori vanduti pietii de capital! In afacerea „Rosia Montana”, paguba de miliarde de euro va fi aruncata in spatele nostru , al tuturor, adica va fi trecuta la datoria publica. Pai, ce vina avem noi oamenii de rand? Cu ce am gresit de suntem pusi la plata nevinovati ? Ce se intampla cu marii si adevaratii vinovati ? Stim toti : absolut nimic! Dragilor , trbunalele internationale nu dau verdicte nominalizand persoane fizice( ministri , p-ministri , magistrati , etc.), nu ei dau verdicte , doar , impotriva tarii, urmand ca tara , la ea acasa sa se indrepte , impotriva celor vinovati ! Asa-i in Romania ? Nuuu, nici vorba ! In Romania deciziile finale ale unor tribunale internationale sunt luate ca atare , adica sa platesca tara ! Aceasta este consideratia cu care cei ajunsi la putere, ii trateaza pe oamenii de rand! Schimba sensul unor decizii ale unor tribunale internationale , cum vor si cum le convine lor , batatdu-si joc de poporul pe care-l considera drept prost ! Ei , bine, eu unul nu vreau sa mai platesc pentru incompetenta unor profitori , nu vreau sa platesc pentru Rosia Montana , nu vreau sa platesc pentru pagubele afacerii „Covid”, nu vreau sa platesc pentru procesele pierdute de Romania la CEDO ! Gata, ajunge! Sa plateasca vinovatii autentici , nominalizati de JUstitie! N.B. Ce face mass-media romaneasca, are vreo pozitie ? Cucu, cucu, cucu! Acolo nu-s romani? Nu!

 32. CARITAS
  GERALD
  MONDOPROSPER
  SAFI
  BANCA RELIGIILOR
  FNI
  ROŞIA MONTANĂ
  PFIZER

  ÎN STATUL INFRACȚIONAL ORGANIZAT FAVORIZAREA INFRACTORULUI SE PLĂTEŞTE CU PENSII SPECIALE!

 33. N am auzit o pe d na Gorghiu cum se va face dreptate…
  Ea ne anunță cînd mai vine cite un urmărit general deosebit de periculos condamnat pentru că a mers fara bilet în tramvai
  In rest fiecare își așteaptă partea…

 34. Agenția Naționala de Resurse Minerale este o firma strict sub control SRI/SIE de peste 30 de ani dar si inainte,in perioada xcomunista a fost sub control Securitate
  Cei care obtin licente sunt exclusiv gradatii din serviciile respective, deci un Frank Timis nu are cum sa fie altceva,nu exista milionar roman sa nu fie omul Serviciilor.E clar?
  Sa fie pusi sa plateasca vinovatii cu averile proprii

 35. @Drag de Romania -ai uitat sa te semnezi
  Rumburik!

  -avem si o stire pozitiva:
  as e toata Planeta,
  moare si capra vecinului!

 36. Domnule Trandafir, dumneata ca profesor de mimica ați școlit o întreagă garnitură de infractori! Aoleu, am dat de Dracu? Asta cam așa e! Profesorul de istorie de la Piatra Neamț, fostul diriginte al lui Ionel Arsene fost la CJ din partea PSD, spunea despre el că va ajunge ori hot în politică, ori infractor! Elev extraordinar, extraordinar de slab dotat intelectual! A ajuns și hot și infractor! 200 de milioane de Euro furaciune! Deci? Gabriel Resources vine ca ” o mănușă” peste România condusă de 35 de ani de elevi precum dl Ionel Arsene de la Piatra Neamț! Profesorul de istorie, dirigintele dânsului, nu s-a înșelat! S-au înșelat în schimb alegătorii! Dl Ciolacu vrea ca dl Isărescu să stea la BNR până în anul 2028! Avem cele mai mici dobânzi la credite de pe Planetă! Dl Ciolacu are un diriginte ca dl Ionel Arsene, să ne spună ce geniu era dl Ciolacu la școală? Dl Ciolacu premiat la Olimpiade la Matematica, Chimie, Fizică! Aur pentru România la olimpiada internațională de la Moscova la Fizică! 5 miliarde parandarat din partea PSD la Roșia Montana? Un fleac, v-am ciuruit! D-aia nu mai are somn noaptea Rareș Bogdan cu profit net, bob numarat de 650 000 de Euro pe 4 ani Parlament Brussels! Nu i se mai scoală pe stânga, i se scoală pe dreapta!

 37. S-a trezit talpa țării că este păcălita copios de 35 de anu de psd-pnl cu găleți goale din plastic roșu cu sigla psd? Gabriel Resources & Cozile de Topor din SRI, 5 miliarde de Euro net și talpa țării minim pe economie, mâncat cu maini nespălate, unghii netaiate, parizer din gheare de pui cu carne dezosata mecanic(?) și spirt filtrat prin miez de pâine și băut ca Bourbon veritabil? S-a trezit talpa țării că este luată de proastă de psd-pnl, de Neosecuristii Bugetari? Târziu, Claudiu Târziu, foarte târziu!

 38. *Istoria românilor: un lung și nesfârșit șir de infamii și trădări!*
  _*11 februarie 1866, ziua infamiei și a tradarii.*_
  Alexandru Ioan Cuza, domnitorul Principatelor Unite ale Țării Românești și Moldovei silit sa semneze abdicarea de către un grup de ofițeri tradatori și forțat să abdice de o coaliție între conservatorii și liberalii radicali, cunoscută în istorie sub numele de “Monstruoasa coaliție”.(E.C.)

 39. Pai si baietii din SRI ce-au lucrat? La salariile lor astronomice si armata de turnatori acoperiti introdusi peste tot ar trebui sa stie si cat lapte pe zi bea Mandolina. Unde-i securitatea lui Ceausescu?

 40. …nu numai pt didos…si ce facem in cazu asta?… si nu ma refer la rosia montana!…

 41. …pt 10;59…la pensie!…dar poate fi reactivata, daca se vrea, noi suntem dispusi, chiar si pro bono!…

 42. Pe vremuri, pentru tradare de tara, erai impuscat. Fortul 13, langa Bucuresti!

 43. Dl Lucian Isar cu dl Vasilică Câțu au vrut ca să distrugă moneda națională, așa cum a atacat George Soros Lira sterlină, de a castigat 1.34 miliarde de lire sterline și dl Nistorescu îmi zice de jaf? Vasilică Câțu și Lucian Isar sunt patrioti? Adrian Năstase Miliardar în Dolari că a vândut Petromul, e patriot? Dl Manole de la BNR, că avem cele mai mari dobânzi de pe Planetă la credite, e patriot? Pensionarii speciali sunt patrioți? Domnul de la CJ Prahova cu furaciune de 48 000 000 de lei și Lamborghini de 680 de cai putere, e patriot? Dl Mitică Buzatu cu 250 000 de Euro în portbagaj, e patriot? Pute România de patrioți!

 44. Rosia Montana, ca de altfel TOATE TUNURILE date in Romania pseudodemocratica si pseudocapitalista au fost ORGANIZATE si PUSE IN PRACTICA de PARTID siSecuritatea ETERNE, rebotezate dupa LOVITURA DE STAT KGB/GRU/Comintern!!!

  Am explicat repetat cum a functionat DIVERSIUNEA in colaborarea SECURITATE-COMINTERN care nu s-a redus cum crede naiv Nea Cornel,
  la TUNUL cu cele 4(patru) MILIARDE pe care-l garanteaza, logic, TERORISTUL ANTICEAUSIST ISLAMIC Ciuciu Olacul, TUN care inca NU S-A CONCRETIZAT nici dupa aproape 30(TREIZECI) de ani!!! Crede cineva ca ILEGALUL Comintern si MILIARDAR ROSU specialist atat in LOVITURI DE STAT BOLSEVICE, cat si in LOVITURI LA BURSE, astepta O VIATA pentru FIRFIRICII de PATRU MILIARDE? NU, COMINTERNISTUL din familie Söros A DAT TUNUL atunci, cand SECURITATEA si COMINTERN au perfectat CONTRACTUL in anii 1990!!! Si am explicitat deja repetat, TUNUL DEPRECIERII AURULUI cand toti AGENTII BOLSEVICI AU CUMPARAT AUR cu ZECILE-SUTELE DE MILIARDE, pt ca dupa primele „obstacole-tergiversari” care au CRESCUT PRETUL AURULUI la un nivel superior pietei de la momentul TUNULUI, SA VANDA!!!

 45. Cineva a facut o lista cu jafurile crimei organizate uitind de renumitul caz Bechtel sau rafinaria Midia-Navodari oferita de iliescu pomana lui Dinu Patriciu.Dle. Nistorescu,dupa parerea mea relatiile dintre gruparile de crima organizata din Romania,in speta guvern,parlament,presedinte si cele transfrontaliere sunt evidente si complicate.De exemplu in acest caz sediul Tribunalului Băncii Mondiale care se afla in SUA,PRINCIPALUL JEFUITOR AL ROMANIEI.Balaoachesul a facut vizita in SUA dupa care la scurt timp s-a reactivat scandalul RM dar nu de aici din Romania,ci de la ei,din SUA,unde balaoachesul a facut vizita.Interesant este si momentul in care a izbucnit scandalul:exact acum dupa ce faptele s-au prescris,ca sa existe numai plata,nu si pedepsitii.De asta s-au ocupat sobolanii din parlamentul Romaniei.Toate sunt sincronizate perfect,nu este nimic la intimplare.Pina si loviturile impotriva tarii noastre nu sunt date des,ar bate la ochi.

 46. Evident, nici nu se putea altfel, analistul Cotidianul a gasit imediat vinovatul prin deductie logica. Este exact cel care n-a avut vreo treaba cu Csolosh, USR, Mucusor Ban sau Ponta. Pacat, a devenit prea predictibil, cum sa mai citesc maine un articol intuit fara greseala de azi. O noua forma de autodistrugere. Vorba ziaristului japonez: „cu cianura nu se putea” ?

 47. Luati toate guverneke si presedintii din ultimi8 30 ani. Toti la puscarie si va fi bine acestui popor. Dar nu uirati sefii serviciilor care indembau la distrugere si vanzare. Unu e Talpes …PSD si PNL TREBUIE SA DISPARA…

 48. Oricit s-ar da cu fundul de pamant, oricine trebuie sa stie ca acest dezastru a inceput sub guvernarea CDR, cind finanta mondiala a ordonat dezindustrializarea Romaniei. Restul povestii aduce doar durere…PS. Tribunalul ala de la NY, e clar ca tine cu „capitalul”..

 49. Romania va pierde procesul deoarece rezistii lui Ciolos/Soros au depus acel dosar incalcand legea si doar cu acest scop. Practic, le-a servit victoria pe tava.
  Si cand vad cati oameni naivi au pus botul la propaganda hashtag rezist USR..meritati ce ati votat!!!

 50. Constat siderat ca procesul Halep si procesul Rosia Montana ,ambele tergiversate aleator,au ajuns la final in aceasi data si ora.
  Ce coincidenta, ce probabilitate, ce sincronism!

 51. Schema folosita de crima organizata din Romania(guvern,parlament,presedinte,SRI) in strinsa lagatura cu cea transfrontaliera este simpla:1) se face un contract,de regula de miliarde-2) la clauze se prevede expres ca anularea lui,indiferent de cauze,va costa miliarde partea care abandoneaza contractul.3) conform unei intelegeri prealabile dinte bandele criminale Romania initiaza abandonarea contractului.4)-Romania este data in judecata la un tribunal international (intodeauna american) unde pierde procesul conform planului prestabilit.5)enoriasul bea una mica la chiosc,injura,plateste,scuipa si voteaza.Asa au trecut 35 de ani de democratie in UE si NATO.

 52. „Suntem conduși de criminali profesioniști” spunea Whitney Webb referindu-se la lumea de azi.La toată lumea, inclusiv România, care nu face excepție, mai ales în clasamentul negativelor.

 53. Hidra cu 2 capete botezate la caterinca , unul psd si unul pnl , da tircoale zi si noapte lesului numit Romania ! Niciun mat nu va ramine nemincat de aceasta Hidra ! Nu se va mai sti ca aici a fost o tara ! ps- Asta daca nu cumva se va intoarce roata , va veni Harap Alb si va reteza cu palosul cela 2 capete ale Hidrei ! S-au mai vazut cazuri !

 54. Se pare ca rene/URA FATZA DE ROMANIA GENERICA a inceput sa simta cum bate pulsul pe aici, char daca a ramas acelasi ceausistoid de pe Vremea cand nu-l lovise shlogu precum pe geamanul Cpt core/Core…De cateva luni SECURITATEA ETERNA a trimis la produs o alta CLONA SOVIETICA de calibrul marxistoid/bolsevicoidului ordin Narr dez axon natu rollasonat, Conul ticacalos care ca sa nu fie cumva identificat a dat-o la-ntors de la davosienii trilaterali masono-mafioto-khazari la „crima organizata”!!!

  ALATRINEZII astia opereaza in HAITE si urla la unison asa cum i-a invatat PROFI ce prefera sa stea in fundal mimand echidistanta
  ideologica…Chiar daca au moace diferite sunt identici, dejectiile lor provenind direct de la Rasputin pe filiera lu PROFI din Padurea Faget…

 55. Am uitat sa scriu ca tate aceste activitati ale bandelor de crima organizata au legatura cu pensiile speciale care nu sunt altceva decit niste recompense date celor care protejeaza crima organizata din Romania,in speta justitia si serviciile secrete.Preocuparea principala a tuturor guvernelor este mentinerea privilegiilor mafiei.Ati vazut cum dulapul a semnat imediat pensionarea arlechinului Cristi Danilet la 48 de ani cu 3000 €uro pe luna? Aia e recompensa pentru serviciile facute mafiei,nu pensie,si in mod sigur mai are niste beneficii tinute la secret.Asta e numai un exemplu de cum au grija unul de altul.

 56. E bine! Foarte bine! Sa ajungeti sa va furati praful din buzunare unii la altii si sa faceti coada la tomberoanele de gunoi – asa meritati! Vai de mama voastra!
  Vorbiti , grohaiti, soptiti, faceti semne, va trageti in cap unii la altii,va tradati, etc. de zeci de ani nu sunteti in stare nici sa va incheiati singuri sireturile – „insa capra riioasa tine coada sus” – va meritati soarta!
  Orbecaiti mai departe in abisul preistoriei – dormind mai departe dupa versurile imnului!

 57. Vreau , ca in Romania, vinovatii de jaf , coruptie si habarnism , care au aruncat tara in haos si mizerie, sa plateasca ! Vreau ca pierderile, tarii , sa nu mai fie aruncate la datoria publica , adica in spatele nostru , al tuturor! Noi n-am furat , iar banii nostrii sunt castigati cu truda si nu sunt destinati sa acopere , magariile si incompetenta altora ! Cine a gresit sa plateasca ! Nu asa este democratic, corect si cinstit ? Altfel sa pazeasca sfantul , daca vom fi impinsi sa iesim in strada! N.B. Ciolacu a si declarat, deja, ca este , dispus sa plateasca pierderile de la Rosia Montana , Covid , etc. , in rate, adica sa platim tot noi , din munca noastra cinstita, din bugetul tarii! Ajunge d-le Ciolacu , ajunge ! Sa plateasca cei vinovati, nu nevinovatii oameni de rand!

 58. Cine este ” osatura” psd-pnl, cine votează de 35 de ani „invariabil” jegurile din Securitate, Leprele din psd-pnl? Cine a votat cu Nelu Iliescu 78% președinte? Cine i-a votat pe Adrian Năstase cu masonul în grad 33, Dan Ioan Popescu, Popescu cu viloaie în Miami, mason în grad 33, distrugător de Industrie din România? Nu cumva trolii Core, Rene, Drag de România, Yahweh? Nu nataraii ăștia i-au băgat lui Dan Ioan Popescu 600 de milioane de Euro în cont, fier vechi Constanța, Uzină 2, Steagul Roșu Brașov, Tractorul Brașov? Nu Core, Rene, Drag de România au făcut un obez mason cu vilă de 34 de milioane de Euro în Miami? Amprenta pe Hall of Fame? Nu Core este paravan pt Dan Ioan Popescu? Sau tata din groapă? Rău este ca să fii slugoi psd, înghiți ca pelicanul, pe nemestecate ceea ce ți se „livrează ” supt nas! Bravo DIP! Bucura-te de cei 600 de milioane de Euro din fier vechi Tractorul Brașov! Adrian Năstase cu 1 mld de Dolari Petrom, râde necontrolat, râde în hohote! Rușinea Core! Țu slugoi, Masonilor în grad 33 DIP în Miami???

 59. O tara jefuita în.plina zi !! Și toată lumea se varietă în loc sa iasă în strada și sa răstoarne căruța cu incapabilii și banditii de la guvernare și din fruntea statului. Totul se intampla sub ochii noștri și nimeni nu e în stare sa acționeze pentru a opri raptul!! Pana când??!!

 60. Bunul Dumnezeu lucrează și prin lepre și prin pleava, prin proști! Cei 6 miliarde pt Gabriel Resources erau ” cumva ” pentru 16 spitale gen Floreasca sau „”pentru” 6 miliarde de Euro, armament American de oe vremea războiului din Vietnam cu comision 10% din Suma Bruta? Idioții adentați care votează psd-pnl nu își dau seama că 600 de milioane de Euro întra în ” buzunare selecte psd”? Nu își dau seama vitele de povară, imbecilii slugoi psd, că la achiziții de armament, 10% din Suma Bruta e comision?;Talpa țării atât d3 idioată a rămas? Rareș Bogdan Rolex, defectează pe principiile peneleului? Voi votați noi ne facem miliardari în Euro? Justinianus! Da-mi 200 000 de Euro și votez cu 4000 de voturi Firea! Te bagi?

 61. 14.09, natarau esti tu si uituc! Nu ti-am zis ca eu am votat cu Ion Ratiu, Constantinescu si Base? Cu Nelutu Iliescu ai votat tu, las’ ca stiu eu!
  Si, la urma urmei, fiecare dintre noi este natarau in ochii celuilalt pentru ca fiecare poate avea argumentele lui. Noi suntem din proverbul cand doi se cearta, al treilea castiga sau din povestea cainii latra, caravana trece.
  Stand stramb si judecand drept, fiecare dintre noi, am fost nataraii cuiva… Dar, am fost natarai sau naivii sperantelor neimplinite?

 62. Și cainii de pe stradă dacă sunt lipitori de afișe la cancerul generalizat PSD-PNL, sunt milionari in Euro in Rromanistan numai tractoarele și proștii muncesc! Țară tribala unde dacă ești pe „drojdie” suni un Privat abonat la Stat și în 5 minute îți bagă în portbagaj 250 000 de Euro! Numai cretinii muncesc în cea mai coruptă țară din Europa de Est, veceul Europei Occidentale Civilizate! Covrigar analfabet PM și voi vreți civilizație? Vai de mama voastră de proști făcuți grămadă….

 63. La această ora, toți cei implicați, oricare va fi numărul lor, ar trebui scoși la vedere și dați în judecata!! Dar cine sa o facă?

 64. ”Tărăboiul cumplit a fost ridicat la rangul de tragedie națională de Antena 3 și de alți agenți media.”

  DA !!! Este o tragedie nationala. De vina, din pacate, ca deobicei este tot PSD-ul, cu relicvele lui Ponta si altii. Romanii l-au alungat pe acest mascarici -Ponta, acum Cioloacu l-a readus ca sfatuitor. Oare ce il sfatuieste acest individ? Simtea nevoia, Ciolacu, sa refaca ”bisericuta” Ponta-Dragnea-Ghita-si ”ilustrul” Grindeanu?!
  De aceea Marcel Cioloacu este atat de impaciutor si linistitor. ”Vom plati tot.”Serios?! Sa garanteze din banii lui, nu din sacul gol al nostru, al tarii !! Sa nu se trezeasca cu proteste mai ceva ca cele ale fermierilor, si mai de amploare ca cele (trecute) tot pt. Rosia Montana. Platim destul pt toate magariile si furaciunile politicienilor, acum muncim si pt procese pierdute? Unde-i justitia?! Nu exista ! Trebuie sa raspunda toti cei care au pus vreodata mâna si semnatura pe acest caz Rosia Montana. Cazul a fost disecat in toata media. E f. limpede !! Greseli intentionate s-au facut (pe acest caz) inca din fașă. La prima greseala s-a mai adaugat una, (peste ani) si inca una, si inca una. Asa s-a ajuns aici. Toti trebuie sa plateasca ! Ne-am saturat sa platim pt ei !!!

 65. ACELASI MOD DE OPERAE INFRACTIONALA S-A FOLOSIT IN TOATE CAZURILE DE JEFUIRE A TARII DUPA 1989 (sistemul bancar, petrolul si gazele, padurile, fabrici si uzine, toate bogatiile naturale etc

 66. Nea Cornele ce incerci matale sa faci aici? Are Romania pibul cel mai mare din Europa si nu puteam trai fara Rosia Montana inscrisa in Unesco? Sau unealra Ciolos care a lucrat impotriva Romaniei tot timpul dorea sa ne tina la un pib mic? Calculul este simplu. Banii pierduti de aia plus daune pt ca un maidanez precum Julien Ciolos s-a comportat precum un prim ministru din Congo unde ziceai matale ca emigrezi daca iese Nastase presedinte. Ai cam adus Congo in Romania prin bubosul matale!!! Nu te doare capul de atata prostie? Nu-ti e un pic rusine sa mai mazgalesti hartia?

 67. Dna Core nici usturoi nu a mâncat, nici gură nu ii pute a Anhidrida Sulfurica! Distinsa doamnă, trol psd până la ultima celula, iubește pe masonul cu nas coroiat în grad 33, Dan Ioan Popescu! Core scuipă pe mormântul ostașilor morți la Oarba de Mureș și iubește sânge străin care a tocat la fier vechi Steagul Roșu Brașov și Tractorul Brașov! Dan Ioan Popescu cu 600 de milioanele de Euro în cont, viloi în Miami, muncitorii de la Tractorul Brașov șomeri și doamna Core vb în franceza pe Net? Ce mai este de spus decât vomă, o mare, mare vomă! Vânzător de țară la Miami e Miliardar, o slugoaie psd pe net, sărăcie, spurcaciune, miros de hoit, tot tacâmul! Tot Putin Vladimir e vinovat! Țară de curve, slugi, imbecili!

 68. ”ACELASI MOD DE OPERAE INFRACTIONALA S-A FOLOSIT IN TOATE CAZURILE DE JEFUIRE A TARII DUPA 1989 (sistemul bancar, petrolul si gazele, padurile, fabrici si uzine, toate bogatiile naturale etc”

  Exact !!! Si tot noi platim si consecintele furaciunii prin scaderea drastica a nivelului de trai, si procesele pierdute !!
  E prea mult !!
  Cineva trebuie sa-i opreasca !

 69. Curve, slugi, idioți, proști, mizerii…Cu toții se plâng dar pun ștampila pe covrigarul analfabet, slugoi la un terorist arab? Vrei ca să trăiești ca în Elveția, tu pui votul ca în Somalia? Cum vine asta? Unu’ îți pune la masa rahat uman, tu zici că este tort Diplomat? Rareș Pobeda Bogdan, cimpanzeul rujat zice că Ionel Ciucă este Alexandru Graur al limbii române. Voi îl credeți? Nu că este prostul României? Ăștia ne iau de idioți sau noi pe ei???

 70. De mâine Manole de la BNR nu mai bea de supărare 3 sticle de șampanie Franțuzească de 1300 de Euro sticla, bea numai două sticle! De supărare Ciucă nu se mai scoală la 12, se scoală la ora 11! Iosif Buble furajat de psd (Ministerul Finanțelor, listă firme, date publice) cu 4 000 000 de Euro anual, va incasa 3 990 000 de Euro anual! Țară de ratați, proști, imbecili! Numai cine nu a vrut, nu s-a făcut miliardar pe spinarea proștilor votanți de 35 de ani psd-pnl! Roșia Montana Gold Resources? Previzibil dragul meu Watson, previzibil! La o țară de proști, invariabil hoți, lepre…

 71. SCHEMA E SIMPLA.Au făcut un contract intre jizdanii de la putere & Mossad,că dacă nu reușesc să le fure aurul românilor,lucru mai greu de facut,să.i ardă cu o clauză care prevede despăgubiri de la statul român(contribuabili).ADICA IN AMBELE CAZURI SA PLATEASCA ROMANII IAR EI CU BENEFICIILE.FRANK TIMIS &CO🇮🇱.SHALOM SHARMUTA!😁

 72. ..toti comenteaza ca Romania e o tara de prosti,etc…eu as spune ca e o tara fara SRI si SIE,..ce au facut si fac aceste servicii,ce rol au ele?

 73. Mason de grad 33,
  Tica nici usturoi nu a mâncat, nici gură nu ii pute a Anhidrida Sulfurica! Troll până la ultima celula, il iubește pe masonul cu nas coroiat în grad 33, Dan Ioan Popescu! Tica scuipă pe mormântul ostașilor morți la Oarba de Mureș și iubește sânge străin care a tocat la fier vechi Steagul Roșu Brașov și Tractorul Brașov! Dan Ioan Popescu cu 600 de milioanele de Euro în cont, viloi în Miami, muncitorii de la Tractorul Brașov șomeri și Tica vb în franceza pe Net? Ce mai este de spus decât vomă, o mare, mare vomă! Vânzător de țară la Miami e Miliardar, un slugoi pe net, sărăcie, spurcaciune, miros de hoit, tot tacâmul!…

 74. Cum de ce sunt supărat? Nu masonii și evreii ne duc la ruină ci Leprele noastre autohtone plus SRI! Cu toții vor bani mulți și repede, timpul trece, ei îmbătrânesc! Știți vorba din bătrâni citez: Fuu’ti nu fuu’ti, vremea puuuu’li trece! Pe Latină Carpe Diem, trăiește clipa, pe românește cu ce tragi in Puuu’la, cu ce tragi în gură, cu aia rămâi! Simplu, clar, țărănește! Nimic sofisticat, nimic încâlcit!

 75. Comentariul anterior, este o prelucrare a comentariului de la 15.31 asa ca raspunderea gogomaniilor cintinute in comentariu ii apartin in intregime autorului original, eu facand doar adaptarea care aplica porunca ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

 76. sa se mai dea? Ponta si Ciolacu au stiut demult, intre 2 si 4 miliarde!
  De unde au stiut asta este secret, vom afla peste 50 de ani!
  Vedeti dragii mosului de ce s-a scos pedeapsa cu moartea?..

 77. Maestre, de mâine la muncă? Nu toți am avut norocul ca să ne punem semnătura pe Roșia Montana și după 16 ani să „culegem” roadele, 5 miliarde de Euro, bani la Zurich, Berna, bani negri de la țară albă, albă de bunătate, albă de prostie, albă de lipsa totală a justiției! Ăia din justiție nu sunt „conștienți” că și copii lor suferă de cât vând, cât distrug ăștia țara? Ei locuiesc în Libia sau tot în România? Sunt imuni? De ce nu bagă hoții în Pușcărie? Sunt miloși???? Copii lor nu vor trăi tot în bălegar, laolaltă cu ai noștri? Mai sunt patrioti in România sau numai mamaligari? Întreb, nu dau cu paru’….

 78. Daca se vor da banii (personal nu cred ! legile-s contra !)
  romanii vor dezvolta anti.semitism (tinand cont de etnia celor implicati)
  daca GAURA PAGUBEI va fi simtita socio.econmic prin TAXE si IMPOZITE si necresteri de salarii si pensii !

  Israelul la anaghie economic acum … are nevoi de miliardele din „ROSIA MONTANA” insa … romanii la fel de la ananghie vor intelege si URA vrea creste !

  dor cei 2 centi comment al meu !

  VIITORUL va re-arata daca romanii pot fi „stransi cu usa” si anti-semiti !
  [Desi se crede altfel „ceshtiile astea” izbucnesc factual politic NEDORIT in vreme de criZA ! Speranta mea ca evreu e ca Israelul sa se abtina … sau 😐 … s-i fac cu masura fare TUN-uri de moment ! NULANDIERII au arata prin graba lacoma in Urkania -> CUM NU SE FACE o TREABA ! 😐 ]
  In caze de „rasturnari” de paradigme istorice … anti-semitismul va sigur exploda romaneste din cauzle astea … crtezut ingropate ! E vorba de psihologia masselor si … romanul are inca subteran subliminal probleme cu … pro-semitismul fara win-win !
  ❤️
  Nu cred ca mai pot „ei” fura pe fata cum ne_au facuto cu „BECHTEL”-ul, istoric de neuitat romanshilor valahi ! 😀 !

  IQ=?
  SHALOM !

 79. Oare când s.or ridică românii sa.i aștepte prin niste locuri exotice,să le de-a niste răngi in gura la lipitorile astea infecte.

 80. Core, cum o dai, cum o întorci, tot cu nasul Editat Varanului ești! Ești un om ” teribil de destept” dar supozitor la psd! Păcat de sufletul tău! Te-ai vândut pe doi arginti precum Iuda! Nu mă înșeli pw mine, sufletul tău ți-l înșeli! Păcat de cortexul tău, tot slugă te numești la covrigar! Dumnezeul le vede pe toate!

 81. Maestre, io, Tică, am dat de dracu, am ramas fără hartie igienică, scoate cotidianul pe suport de hartie, cu chipul tău și cip de protectie intectuala.

 82. Doamna Core, eu de mâine Sfânta Muncă, dvs de mâine ce? Ce? Pensie? Troll păduchios la covrigarul analfabet? Aveți timp căcălău pe aici, timp căcălău Aveți! Nu Aveți rufe de călcat, mâncare de făcut? Cum o femeie văduvă, cum pretindeți ca sunteți, Aveți atât de mult timp căcălău! Sunteți ” cumva” ceeea ce nu sunteți? Troll psd plătit din bani publici? Ce caută o femeie Bătrână duminică seara pe Forum? Ce caută o femeie Bătrână iubitoare de cur psd, pe un sait care scuipă cur psd? Nu Vedeți „ridicolul”? Nu îl vedeți? O văduvă e pe sait Duminică seara? Nu Aveți ceva mai bun de făcut? 24 h din 24 h pe Forum? Dacă închide Maestrul Forumul, dvs Emigrați? 24 h din 24 h o văduvă pe forum? Dna Core! Cineva este idiot, imbecil în ecuația asta! Cine e idiotul?

 83. Am citit articolul de pe Coti: „Avocatul Piperea despre cazul Roșia Montană. De ce nu trebuia să piardă România”. In 2010 era guvernul Boc II. Intrebarea ar fi, exista vre-un politician care sa nu fi fost implicat in aceasta afacere RMGC?
  Se incumeta cineva sa scrie o carte document pe acest subiect?

 84. @mishteaux E vorba de psihologia masselor si … romanul are inca subteran subliminal probleme cu … pro-semitismul fara win-win !
  ❤️ Esti un scump! koszonom

 85. Doamna Core dacă dvs sunteți precum iapa lui Buridanbla adresa lui Ciucă, Ciolacu, psd, pnl, asta se vede din fundul grădinii! Ai grijă ca să nu faci pe prostul că așa rămâi! Dvs nu vă crapă obrazul de rușine că sunteți sclav, supozitor la cei mai prosti dintre români! Nu aveți palpitații la inimă, nu vă blestemați viața! Dvs sclavete și ăla de la CJ Prahova 48 000 000 de lei Lamborghini de 680 de cai putere? Dvs câine credincios cu ochii beliți pe Forum 24h din 24 h și ăla de la CJ Prahova în Dubai, Tenerife? Vă place postura de capră, capră la psd-pnl? Tac, altceva ce! Fiecare pasăre pre limba ei piere…

 86. Doamna Core, dvs troll psd-pnl, dacă ați avea conștiință cât un bob de muștar, nu ați zice acelui munte, aruncă-te în Mare, ci ați zice propriei conștiințe, ce caut eu aici ca troll psd-pnl? Cine îmi da mâine de mâncare, varanul Voiculescu sau inginerul Tică? Cine ma tine în viață? Un șarlatan, un pușcăriaș, sau un amărât în salopete jegoase? Eu mai mă pot numi o ființă umană atunci când bag bolul alimentar nemuncit în gură? Mai am somn? Sau conștiința mea este ceva infinitezimal, o cantitate neglijabila????

 87. Diviziunea muncii! De mâine covrigarul analfabet cu balbaitul, somn dulce și bani în cont, idioții din Privat la saiba, sunat neincasatii, plătit dările la Stat, spaimă de faliment, zvarcolit noaptea in pat, ca un șarpe făr’de cap! Amar, stres, inimă rea! Să suni unu’ din Privat ca să îți aducă 250 000 de Euro în portbagaj? Vise taică, vise…

 88. De mâine Sfânta Muncă cinstită@
  Core,vin-o la mine, rufele te-așteaptă și prin rotație, odată la trei luni cîte unul dintre cei trei copii minori, te-așteaptă! Ca să nu te mai plângi aici pe forum că ai un copil. Au și alți copii, nu numai eu!

 89. Unde este Radu Humor, precis e competent in materie de evrei implicati în afacerea Roșia Montană.
  Raspuns:a murit călcat le deget de metrou. Avea degetul in nas. Vatmanul avea acte pe numele charlie Tică Darius…

 90. „911 semnul fiarei spune:
  11 FEB. 2024 LA 17:00
  @mishteaux E vorba de psihologia masselor si … romanul are inca subteran subliminal probleme cu … pro-semitismul fara win-win !
  ❤️ Esti un scump! koszonom”

  DANKE ! 😐
  (SHALOM !)

 91. Definitie:
  Un troll este un provocator fără cauză, cineva care lansează o discuție cu scopul de a recrea un conflict de idei. De asemenea, un troll poate fi definit precum o persoană care eronează anumite informații pe care le face credibile cu scopuri diverse.

  Obs.
  1. Buridambla este o variatie pentru dambla, inventata de un…?

  2.vino se scrie legat fiind modul imperativ al verbului a veni.

  3. au si alti copii minge rosie sau au si altii copii? Un i in plus sau in minus, face diferenta.

  4. Cum subiectul articolului este clar, ma limitez la aceste replici pentru ca refuz sa particip la trollarea articolului initiata de un troll.

 92. „gmbplay spune:
  11 FEB. 2024 LA 18:03
  @ mischtooooo : ce este IQ si la ce taraba se vinde ?”

  E ceva GENETIC-CONDITIONAT
  care nu se vinde nicaieri … exact cum numerele castigatoare la LOTTO sunt
  inainte de extragere …POTENTIAL …toate ! La fel GENIUL se releva doar dupa ce …
  cele prezisedevin prin realizare si retroactiva analiza ratioanla …STRANIU PRE_STIUTE !

  Vezi MISHTEAUX ci celebra, inca inainte de cacialmaua ukrana prezisa:

  „PUTIN va pierde LOCAL doar pentru a castiga GLOBAL !” ->VANGUARD si BLACKROCK au pierdut laund banii din gaz-ul romanesc din marea Neagra …pentru a-i pierde impreunaq cu FONDURI DE PENSII europene ( pierderi inca secretizate dar pe cale sa explodeze inca inainte ca TRUMP sa devina POTUS!)

  MISHTEAUX e straniu de …intelligence ! Ca entitatea ! 😐
  IQ=?
  😉

  [ce mai face …LLOYD AUSTIN 😉 ?]

 93. Sunt la bere! Dacă vin acasă și dau drumu’ la TV, pe 1 mie de Euro pariu că dau de Morsa Competenta Slinoasa si transpirata, dau de Profesorul Epiderma de la veceul SNSPA fost Ștefan Gheorghiu? Sf Teodora de la Sihla cu Sf Parascheva! Lache cu Mache și duminică seara? Ăștia doi sunt ca sarea din Mămăligă, ca sutienul lui Sosoaca,dacă nu îl are se împiedică în biberoane? Doi paraziți Mediatici care sint ca Tanga la Cruduța, nici nu acoperă, nici nu descoperă interesul privitorului!

 94. Mi-a bătut azi toamna’n geam/ Mi-a bătut cu degete de ploaie! Și la fel ca’n fiecare an/M-a rugat s-o las să intre în odaie/ Ca’ Mi aduce frunze de Capstan/ Și țigări din foi din Rotterdam! Mi-a bătut azi Ciucă ‘n geam/ Mi-a bătut în mod grobian/Îmi aduce un ciolan/ Și ordinul de’ncorporare!

 95. Scuze maxime doamna Core, scuze maxime! Am sufletul trist, sufletul opărit, acid Fluorhidric( HFl) pe cornee, Parasimpaticul e la pământ, corticosuprarenalele sunt agitate! De mâine iar în salopete ca să muncesc pentru un bâlbâit analfabet, prostul României, idiot cu pensie specială, buruiana cu 4 stele? Să muncesc pentru un covrigar analfabet? Doamna Core când aveți timp liber faceți probleme de Loc Geometric? Ați auzit de Puterea punctului față de Cerc? Ați auzit de teorema celor 3 perpendiculare? Ați auzit de formula lui Heron referitoare la Aria unui triunghi oarecare? Ați auzit de formula prin care se calculează baza naturală a logaritmului natural numărul e? Ați auzit? Știți că într-o celula se petrec 3500 de reacții electrochimice pe secundă? Doamna Core îmi puteți scrie o ecuație Re-Dox simplă? Asta se întâmplă de 3500 de ori pe secundă într-o celulă din corpul dvs+ doamna eu nu sunt Varan, eu mi-am câștigat Mântuirea prin muncă, suferință , jeg, sudoare! Tata a murit înecat, eu am venit în București gol pușcă! Eu muncesc, dvs munciți? Eu aduc plus valoare, nu sunt vierme….

 96. Am citit in mai multe scrieri ca unii le-au dat bastinasilor din America si Africa o credinta, in schimb le-au luat aurul, argintul si alte bogatii. Cei care se ocupa de afaceri grandioase au experienta de sute de ani si transmisa, in taina, din generatie in generatie. De multe ori pe marii sarlatani, chiar de la inceput, nu i-au interesat sa faca ceva, sa produca sau sa proceseze, ci sa incaseze penalitati. Daca niste naivi de cetateni romani incearca sa intre in hora cu ei, trebuie sa stie ca pierd si fac si puscarie. Au fost trasi pe sfoara nu numai romani! Putem spune ca sunt putini in Lume care nu au putut fi trasi pe sfoara. Intrebati pe cei care inainte de 1990 au fost nevoiti sa incheie contracte Externe!

 97. Vezi Tica, pentru ca de multe ori m-ai facut sa cred ca esti autentic, pentru asta am intrat din cand in cand, intr-o polemica prieteneasca. Noi doi nu avem nimic de impartit iar daca ne-am apuca sa facem inventarul ranilor… Sa fim sanatosi Tica si sa apucam vremuri mai bune!

  Seful ii zice secretarei, Fifi ai grija de copii iar ea uitand de copiile pe care i le lasase, ii raspunde, nu te ingrijora Sefu, vor semana cu tine.

  Limba română este atât de frumoasa! O spune un tanar student la Oxford care stie 10 limbi.

 98. @Tica degeaba aduceti plus valoare deoarece exista specimene specializate in deturnarea sa, fie economica fie politica. De pilda politic, unii sunt abonati la deturnarea plus valorii egalitatii, samd. Sper ca aveti un plan b.

 99. @Ochi Urechi Creier, Mult mai BINE este ca in Loc sa vindEM (Noi, Romanii) Realizari Simbolice de Demnitte Nationala si Vizibilitate in Lume,
  (Cestii care TAAAARE iti dau Triple Secretii de Fiere PUROINDA, repetate … insotite de Vomele-ti Scarboase pe Forum, inspirat de DREACuu’, Tac’tuu’ … 😊)
  Mai BINE si Mai BINE si MaiBine, vindem la Pret de FORMA, pe un Dollar Mia de OUCs, like You!
  Si, le dam Cumparatorilor si pe TOATA Partea Femeiasca a VOASTRA?
  CINE sa va cuumpere?
  Crez’ca OriCE Entitate isi are Valoarea danshii de InTrebuintzare si ASHA vom gasi si Cumparator.
  Sigur Ala, Cumparatoruu’ va STI CE sa faca el cu Partea Muiereasca data ca Bonus, peste Dollaruu’ dat pe MIA de OUCs … 😊
  VOI?
  Va UITATI cu Ochii in Lacrimi laaaa, CE LE fac Aia … 😊,
  AUZITI Suspinele in Actiune ale Femeilor si Grohaiturile pline de Satoiisfactie ale ACTANTILOR in Siruri Indiene … 😊
  Va dati cu Pumnii in Cutia CRANIANA, care VA contzine fisteCaruia “Ciribomflexeruu’ Creierului”, ca de Acolo vi se trage Beleaua.
  Adica VII TU, un “OUC” si NE iei la MitStock cu Catedrala Neamului Romanesc si cu Palatul Parlamentului, (Pe care un Tzigan GREU in Averi MISTERIOS capatate dupa Lovilutie il voia CAZINOU)
  bucurndu-te JEGOS Moral la Extrem ca NU MAI avem Bani, BANI Furati de care NU se poate sa NU ai Stiintza de catre CINE, CUM, CAND, daca NU cumva esti si TU in GASCKA de HOTZI.
  Pai la ASHAO Pezentare MORALA a ta, NU se poate sa NU te fac, ASHACUM meritzi, un BocInIarba, care activat de Dracuu’, TAC’Tuu’, sarishi in Poteca Forumului, doar, doar pe va lua careva pe Talpi sa ii imputzi CASA … 😊

 100. Domnul Ciolacu declara ca va plati, gresit, NOI VOM PLATI , de 36 de ani NOI platim toate furaciunile, mitele, excrocheriile, delapidarile, comisioanele incasate de baietii destepti, suntem la mana hoardelor de jefuitori, precum pe vremuri erau prostite popoarele din tarile care ajungeau colonii, britanice, franceze, spaniole, olandeze, belgiene……cu oglinzi, boli si arme. O tara frumoasa si bogata ajunsa pe mana jefuitorilor cu ajutorul lacomiei celor care ne-au condus si ne conduc.

 101. „Dejectiile” UNUIA provenind „pe filiera lu PROFI din Padurea Faget ” …
  „Recent am trecut prin Faget unde am servit masa de pranz intr-o liniste care acum, aici (la popota unitarii secu), ma surprinde ” …
  „asa PREcum L-AU invatat PROFI sa prefere SA stea (intr-o liniste) in fundal mimand echidistanta ideologica” …

 102. Am ascultat aseara tarziu pe Realitatea, A.A., Gusa si Mitica Dragomir.
  Doamne! Pentru ce ne certam si ne facem sange rau, noi intre noi, oameni cuminti?
  Din toata laudarosenia desantata, am inteles doar ca sunt niste grupuri formate din tunarii Romaniei care si-au dus averile pe la Monaco sau in Dubai si acum trag sforile (ce-o fi insemnand asta) pentru diversi candidati… Cineva a si intrebat, bine daca ei fac jocurile si pun presedinti…, ce rost mai au voturile noastre?

 103. 1. cate miliarde am pierdut cu fratii micula??
  2. s-a vrut o xerocopie după procesul cu fratii micula?
  3. cine i-a dat hartile lui FRNK TIMIS?
  4. CE ROL a avut ambs din Australia Ioan Gaf Deac , fost secretar de stt la resurse minerale in guv petre roman?
  5. ce profesie s=i functie a avut frank timis in romania si australia??
  . 6. ciolos si suteu sunt cercetati, anchetati, ????

 104. „multi ingheata de frig in case, multi nu au nici macar soba. Este obligatorie asigurarea casei sub semnul amenzii” titluri de tv
  Sunt multi romani la limita si sub limita si tunarii de prin tara, Monaco, Dubai se gandesc cum sa-si mareasca averile pe seama lor.
  O, da, cand nemultumirea creste, vor veni cu placa, strainii sunt vinovati… Nu noi v-am distrus munca, strainii…

 105. Au devalizat tara, au fugit cu averile, milioane de romani au ramas fara locuri de munca si acum Statul nu mai are bani penteu ajutoare sociale, pensii cu contributivitate, etc.

 106. Cel mai reprezentativ si autodemascator comentariu, de fapt dejectie ceausistoida scabroasa, a livrat-o una din cele mai vechi forme de vegetare pe forum, Emile…O chintesenta a formelor de spalare pe creiere si o monstruozitate a MISTIFICARII! Trec peste
  abjectia cu „PACEA” din BOLSEVISMUL OFICIAL de pana-n 1989, pace intretinuta cu O INDUSTRIE DE ARMAMENT puternica si care LIVRA LA FOC CONTINUU pt A INTRETINE TOATE FOCARELE DE MACELURI BOLSEVICE de pe toate meridianele, organizate si monitorizate de catre
  Comintern inclusiv cu consilieri militari gen Sergiu Nicolaescu CUBANEZU de la 1959 si Gelu Che Guevara de Dambovitza in America Latina, Africa si Asia!!!

  Trec si peste spiritul DEJECTIEI lu Emil-e, SECURITATEA DRAGOSTEA MEA!!! Si tot ramane PROVOCAREA ordin Narr-a cu CIANURILE care „se recupereaza”, DEZASTRUL ECOLOGIC asemanator unui peisaj de pe Marte fiind „sub control!? Omu cu pseudonim de trans vestit e din HAITA lu Cpt core/Core care-i intruneste in trupul lui fragil pe hemo roid, marius ticacalosu tomlin maxtor, rene, Batranul!

  In anii din urma acesti doru popesti si-au dezvaluit treptat sorgintea de mahari bolsevici in siderurgie, tehnologii de varf, toti IENICERI clonati la Stefan Gheorghiu care au fost preluati de la CODA VACII, dupa ce FAMILIILE le-au fost MASACRATE de catre COMINTERNISTII Ceausescu si Dej!!!

 107. De aici de la resedinta mea din Regatul Monacu fac un apel enrgic catre toti fatalaii deci baa, sa nu mai atacati pe Excelenta Sa Domnul Presedinte Marcel Ciolacu ca ca spitez intre ochi ba fatalailor, deci nu ma provocati ca cat as fi eu de leidy va sparg in arsice.
  Deci sa fie clar cat sunt eu influensera Domnului Excelenta Sa Domnul Marcel Ciolacu deci executati tot ce ordona, inclusiv va vaccinati cu Pfizer daca asa cere Tratatul Plandemiilor, nu conteaza ce maro am mancat acu 2 ani, atunci Pesede era pe cai mici, in opozitie.
  Si hai ca am treaba, ma duc la epilat analist cu buna mea prietena intima Mihaela Svartenbec.

 108. Pardon … sunt ABSOLVENT al Facultatii de Matematica din Bucuresti, specialitatea Astronomie (Bc. D, Ms. D, Ph. D)/din anii 1970.
  ACTIVEZ, in domeniul Astronomiei/1961, precum si in tehnologiile de varf IT/1972, Big DATA din Astronomie/1975, HPC supercomputing/1992, AR si VR/1995.

  Am fost, dintotdeauna, OCOLIT de catre ABSOLVENTII de Stefan Gheorgiu, si de catre BAIETII cu ochii albastri !
  Posibil, deoarece am locuit pe taramul Revolutionar/1821 al Taberei lui Tudor/Vladimirescu.

 109. E plin forumul de siderurgisti/turnatori si alte specialitati ingineresti, plus „matematicieni” precum Cpt core/Core doru popescu
  „ocolitu”…Ce legatura e intre matematica, stiinta stiintelor exacte si astronomia PROBABILITATILOR? Probabilitati doar in cazul
  ATEILOR marxistoizi/bolsevicoizi care au misiunea de a „demonstra INEXISTENTA” lui Dumnezeu!?

  Ultima MISTIFICARE, dupa ce le-am demonstrat ca DISPARITIA DINOZAURILOR a insemnat DISPARITIA MAJORITATII VIETUITOARELOR TERESTRE si SUBMARINE EVOLUATE, fiind ca ar fi existat atunci niste „pre-mamifere in miniatura”, un fel de „corcituri intre veveritze si lilieci”, de cativa centimetri, care „ar fi supravietuit” fiind mititei si zglobii!? Nu intamplator, „descoperirile de fosile”
  s-au comis in China BOLSEVICA cu putini ani in urma, „revolutionand” ATEISMUL marxistoid/bolsevicoid!? Planeta de „revolutii si de revolutionari”…In consecinta, toti popestii ceausistoizi se trag direct din LILIECI, de aceea sunt ORBI la REALITATILE LUMII
  si UNIVERSURILOR CREATE de Dumnezeu…

 110. DUPĂ LECTURA CELOR SCRISE DE LA TITLU PÂNĂ LA-„182I AL TABEREI LUI TUDOR VLADIMIRESCU„ răzbate cu putere în mintea omului –în 1989 a fost o TEMBELO LOVILUȚIE ARANJATĂ DE MARII LUMII -SCOPUL FINAL VA FI ATINS ÎN 2025-26 CÂND ROMÂNII VOR MURI EFECTIV DE FOAME;ȘI VOR RECURGE IAR -DAR-LA CANIBALOREVOLUȚIE—BOGAȚII VOR FI PĂZIȚI DE ROBOȚI NEMILOȘI ÎN BUNCĂRELE LOR FABULOASE,ROBOȚII VOR FACE LUCRURILE PERFECT IAR BIEȚII „NORMALI ȘI ANORMALI ” VOR TERMINA PROVIZIILE ȘI VOR APELA LA CANIBALISM -SIGUR CEI MAI „REVOLUȚIONARI „ VOR SPARGE TOTUL„VOR MÂNCA TOTUL ȘI APOI SE VOR MÂNCA ÎNTRE EI !!! VENI-VA DECI VREMEA CÂND NE VOM DORI O BOMBĂ SĂ NE SFÂRȘEASCĂ CHINURILE!

 111. Profanii si profanatorii vietii si destinului poporului roman,ajunsi la guvernare isi faca in continuare de cap,lichele grase,imbuibate si dezordonate in aruncarea banului public oriunde in intern si extern.LA fel a facut Ponta cu gaz munai gaz,a platit desi procesul era pe cale sa fie cistigat,400-500 mil euro,iertindu-i de obligatii ,la fel Ciuca prietenul americanilor a platit la Exxon 1 miliard,miliarde in plandemie,fratilor Micula sarlatanilor nu se stie cit -degeaba-si nu se stie daca a fost intoarsa executarea adica rabursata plata nedatorata:srlatatnii Micula au pus poprire si au blocat conturile statlui !
  Ciolacu este un ceea ce se zice ghiolban,el nu are nici-un fle de carte,dar independent de asta nu-ti declari tara vinovata in ajunul pronuntarii!In plus acest dublu,triplu ghiolban a stat cu ei la masa impartelii aurului romanesc pe sub masa,deci avea idee despre matraselile facute de catre ei cercul imbecililor rauvoitori si malefici mafioti cu gulerele albe ce au napadit scheletul deja albit de ros si rontait al Tarii.
  El trebuie sa-si dea demisia,imediat!baiatul de mingi al lui Hassam,cel care l-a dedulcit din tinerete la bistari arabesti si care acum se strecoara precum camelonul printre boschetii afacerilor nerusinate,incompetent si uns cu toate alifiile!
  Un om de onoare nu accepta facatura lui Iohannis pt.”coalitie”al carui scop nu era,nu este si nu va fi decit mentinerea unui grup majoritar sa conduca tara spre acelasi dezastru antinational.

 112. Vânare de vânt e sufletul omului.. Domnule, daca v-au murit laudatorii va pot recomanda o asociere cu userul misteaux ca sa faceti un duet DC Comics. Va puteti adula si ridica in slavi reciproc si fiecare la randul lui pe sine, va puteti ridica in slavi IQ-ul vostru superior si arian, ne puteti vorbi despre genele vostre fericite cu asa posesor, spre iluminarea plebei ignorante si confuze. Apropo, ca v-am prins acuma, aveti idee de ce la Auschwitz I, camera de gazare are usa de lemn?

 113. După ce am urmărit în reluare Super Bowl-ul american :San Francisco 49ERN – Kansas City Chiefs: 23- 20 , am prins și ceva din meciul cacealma desfășurat la Antena 3 CNN dintre vreo doi generali conduși de Mihai Gâdea ( nu știu ce grad are 😉 ) și încă vreo doi popotari și poponari, inclusiv Ciuvică , cu Federația Rusă !
  Scorul ? Era 2-0 pentru ruși , care cică ne-au luat Tezaurul și ne-au distrus întreaga industrie ! 😎
  La fel ca-n cazul celor veniți pe tancurile sovietice să instaureze prin jaf, crimă și teroare , visul lor de AUR – Comunismul erau mai toți de stirpea Anei Pauker, deci e vrei, nu vrei, toți niște mișei, așa și cel care a preluat și tăiat bucăți un combinat care fusese mândria RSR era și el tot dintre cei aleși pe sprânceană , Oleg Peripravska parcă, după nume rus, după apucături unul dintre mulții magnați ruși și ucrainieni care au reușit până la urmă să facă ambele țări să se încaiere și să se distrugă reciproc !
  Cât despre Tezaur, în loc să-l întrebe pe Itzărescu de cel recent, îi acuză pe ruși că nu ni-l dau pe ălaltul dus la ei pe vremea Țarului și prăduit de aceiași aleși cu Lenin și Troțki în frunte, care după ce au asasinat întreaga familie țaristă și au șparlit toate bogățiile de-acolo, inclusiv tezaurul nostru adăugându-l la pușculița lor internațională au întrebat foarte mirați:
  – Kakoi Tezaur !
  Răspuns care a fost dat mai târziu și de Gorbaciov și Putin , că Elțân nu cred că a putut fi prins treaz ca să înțeleagă despre ce-i vorba, mai ales că nici Băsescu nu duce la ureche ! !

 114. „intox spune:
  12 FEB. 2024 LA 18:45”

  Nu ma laud ci chiar sunt REAL PROPHET ! Nu ma crezi ?
  verifica unde e si de ce dinnou 😉 -> LLOYD AUSTIN ! 😛 (pe care l-am ghicit taman in „1 ianuarie” 😉 la fel ca si uciderea merceanrilor francezi a le caror famiglii jura ca mai bine m-ar fi crezut REAL …prophet !)

  Uite ca sa vezi ca nu glumesc …fac o PROPHETIE temporara … pana duminica seara (evetual sambata dimineata 😉 ) ISRAELUL
  va avea o trissta surpriza 🙁 ! SHALOM !

  Nu ma crede cum , deoarece n-ai IQ-ul sa ma intelegi ! Discutam exact aici la acest articol insa …DUMINICA seara ! 🙁

  IQ=?

  (PS: am un IQ~155 insa pentru ca nu vrea sa fac prostii tristi si invidiosi il spun mereu sub forma IQ>145 !❤️=)

  PPS: IQ-ul meu …ca si IQ-ul oricui nu a depins si nu depinde de vointa mea … SOARTA … ne-intrebata si ne-rugata a
  „hotarat” asa ! Eu nu l-am voit si nu-l vreau de aceea folosesc deseori acool si „alte cele” pentru al micsora temporar … cred ca voi murii cu el … ne-micsorat totusi ! E prea mare üentru un singur OM ! Am chiar construit un deceniu „paianjenii mei din retea” superiori oricarui serviciu de informatii … insa …deageaba ! PLICTISSEALA e enorma ! Prea putini ca mine 🙁 !
  pe thema ISRAELULUI 🙁 vom sigur vorbi … 🙁
  🤐🤐🤐🤐

 115. „Radu Humor spune:
  12 FEB. 2024 LA 23:34
  San Francisco 49ERN – Kansas City Chiefs: 20- 23 !!!”

  ❤️❤️❤️🤞🎶❤️
  MAGA ! 😐
  (daca nu-l pre-instiinta „Dr Q”-> Mishteaux pe TRUMP de ce urma la Mar-a-Lago nu dosea continutul dossarelor „alora” 😉 )
  TRUMP = POTUS (dintr-un pariu 3301 intre genii !)

 116. Balamalele si „incuietoarea” usii de lemn
  din ce erau ?

  Istetz ne-genialule !
  Vrei o intrebare de geniu (?)_

  – de ce dusurile la Birkenau n-aveau … geamuri ? (din cauze …de pudicitate cumva ?)

 117. dupa CE citessti toate comentariile…adevarate relatari ale INROBIRII ROMANIEI MODERNE..Observi ca lipseste …COMENTARIU CONCLUZIE..asa ca mi permit sa l adaug..fara nici o pretentie…ROMANII AU HUMORIU

 118. DA … STIINTA Astronomiei (cea aparuta la anul 746 BC in Noul Babilon, stiinta si a lui Zamolxis/550 BC) DOVEDESTE ca „CERURILE (cele vizibile cu ochiul liber acum 3000 de ani) si PAMANTUL” … AU FOST CREATE de catre UN simplu OBIECT de tip ASTRONOMIC (Universul Extragalactic/descoperit la anul 1930) in FAZA sa de EVOLUTIE de tip FIZICA de EXPANSIUNE si RACIRE ADIABATICA.
  Aceasta este REALITATEA (cea obiectiva si concreta), realitate PE CARE OMENIREA a DESCOPERIT-O in ultimii ani, si pe CARE va TREBUI sa o ASIMILEZE si SA SE OBISNUIASCA cu EA … precum conceptiile (anilor 1600) cele heliocentrice (Pamantul nu se afla in centrul Sistemului Solar), NONantropocentriste (si nici in centrul Universului), devenite astazi si NONantropomorfe (Universul/Extragalactic, un simplu obiect astronomic, in cursul evolutiei sale fizice, a CREAT si Cerurile si Pamantul). Vrand, nevrand, STIINTA ACTUALA poate DOVEDI SI DEMONSTRA (tuturor OAMENILOR) ACESTE ASERTIUNI !
  Particulele elementare, atomii de H fiind martorii primelor secunde din existenta si evolutia Universului Extragalactic, atomii de C, N, O, Mg, Si, Au, Ag, Fe fiind sintetizate, in prealabil, de catre o alta stea (supermasiva) din Galaxie, in cursul exploziei sale de tip supernova (tot o faza de expansiune si racire adiabatica), pe a carei ramasite s-a format Sistemul Solar si Pamantul, iar folosind aceste elemente (sintetizate in prelabil) a PUTUT sa APARA si VIATA pe Pamant.

 119. DumneZEU (DZEU, DZEUS) in credinta noastra cea PRE-CRESTINA, MITOLOGICA (pe filiera PIE/3000 BC) si AUTOHTONA (a GETO-DACILOR) … iNSEAMNA chiar CERUL (cel vizibil cu ochiul liber).
  DumneZEU este o DIVINITATE de tip MITOLOGICA Proto-Indo-Europeana/3000 BC, ASEMANATOR cu EL cel MITOLOGIC, zeul CANAAIT a lui Melchisedec si Abraham/2000 BC si a urmasului lor (preot in ritul lor) Iisus/33 AD.

  Si NU DE CATRE o ‘entitate’ de tip ‘antropomorfa’ pe care un neam afro-asiatic l-a ‘denumit’ drept Yahwe. Entitate antropomorfa INEXISTENTA insa ! Deoarece, NU POATE FI PROBATA ca asertiune despre existenta unor ‘entitati false’!

  „VII,3,5. Se spune că un get cu numele Zamolxis ar fi deprins de la acesta unele cunoştinţe ASTRONOMICE, iar o altă parte ar fi deprins-o de la egipteni, căci cutreierările sale l-ar fi dus până acolo. Mai întâi, [Zamolxis] s-ar fi făcut preot al ZEULUI cel mai slăvit la ei, iar după aceea a primit şi numele de zeu.” (Strabon/(64 BC–24 AD), Geografia).

  PS. Existena AURULUI (elementul chimic Au) pe PAMANT (in particular din ABUNDENTA pe TARAMUL nostru) este CHIAR acea DOVADA ca Stiinta Astronomiei (aplicata in studiul unui simplu obiect astronomic/Universul Extragalactic) POATE DOVEDI ca acest obiect Astronomic (in cursul evolutiei sale fizice de expansiune si racire adiabatica) a PUTUT sa CREEZE si CERURILE (galaxiile/in particular Galaxia noastra Calea Lactee, sistemele stelare si planetare din galaxii/in particular Soarele si Sistemul nostru Solar din Galaxia noastra) si PAMANTUL (a treia planeta din Sistemul Solar), si VIATA pe PAMANT (datorita elementelor cele necesare aparitiei vietii, elemente create anterior in cursul evolutiei fizice a Universului Extragalactic si a stelelor din Galaxie) .

 120. CEEA CE VEZI pe CER … NU este o probabilitate sau o posibilitate ! Este o REALITATE de tip EMPIRICA (OBSERVATA de catre toti OAMENII). MULTE dintre aceste OBIECTE existand si inainte si dupa disparitia speciei umane (Homo Sapiens).
  Dar … exista unele neamuri, care in IGNORANTA lor, NU SE UITA pe CER … pentru a descoperi, observa si studia aceste OBIECTE si FENOMENE de tip ASTRONOMICE ! VAI DE ACELE NEAMURI IGNORANTE si OBSCURANTISTE in gandirea lor!

  Matematica ESTE un LIMBAJ de tip FORMAL.
  LIMBAJ de tip FORMAL al CUNOASTERII UMANE despre Univers (Astronomie), adica A NATURII (Fizice, Chimice, Biologice)…
  „Natura este scrisă în limbaj matematic.”
  „Filozofia este scrisa in acea mareata carte care se afla chiar in fata ta – Adica Universul – dar nu o putem intelege daca nu invatam intai limbajul pentru a capta simbolurile cu care a fost scrisa.”
  “Am iubit stelele prea mult ca sa ma tem de noapte.” (Galileo Galilei).

  Si de aceea CUNOASTEREA UMANA a NATURII, CERULUI, PAMANTULUI este O STIINTA de tip EXACTA (STIINTA Astronomiei care foloseste LIMBAJUL de tip FORMAL al MATEMATICII).
  STIINTA aparuta in Noul Babilon, la anul 746 AD, pe vremea lui Nabonassar II.

 121. Dinozaurii NU au disparut! In urma CATACLISMULUI COSMIC de acum 66 milioane de ani, au disparut doar DINOZAURII de talie MARE (din lipsa de hrana suficenta)
  PASARILE … SUNT niste DINOZAURI pitici care au supravietuit cataclismului COSMIC de acum 66 milioane de ani.. QED.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.