Se pot face exproprieri ca să satisfacem industria de apărare

Ministerul Economiei, în calitate de minister de resort, poate iniţia şi desfăşura proceduri de expropriere pentru cauză de utilitate publică exclusiv în scopul realizării de proiecte de construire, modernizare, extindere şi reconversie a capacităţilor de producţie şi/sau servicii pentru apărare de interes strategic la nivel naţional de către operatori economici din industria naţională de apărare, prevede o ordonanţă de urgenţă aprobată, joi, de Guvern.

Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local, cu modificările şi completările ulterioare în vederea optimizării procesului de implementare a proiectelor de construire, modernizare, extindere şi reconversie a capacităţilor de producţie şi/sau servicii pentru apărare de interes strategic pentru securitatea naţională.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, ordonanţa de urgenţă completează cadrul legal al exproprierii pentru cauză de utilitate publică, adăugând la raţiunile de expropriere „implementarea proiectelor de construire, modernizare, extindere şi reconversie a capacităţilor de producţie şi/sau servicii pentru apărare de interes strategic pentru securitatea naţională”.

Totodată, pe lista reprezentanţilor expropriatorului, care este statul român, este adăugat Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), prin operatorii economici din industria naţională de apărare care funcţionează sub autoritatea sa pentru lucrările prevăzute în titlul actului normativ.

„Sensul OUG, în contextul actual de securitate pe scena internaţională, este de satisfacere a intereselor de securitate ale României. Practic, a fost creat cadrul pentru implementarea proiectelor de infrastructură necesare dezvoltării continue şi durabile a industriei naţionale de apărare. Ordonanţa de urgenţă a fost elaborată de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, pe baza orientărilor formulate de Strategia Naţională Apărare a Ţării în direcţia descurajării unei agresiuni asupra României şi articulării unui răspuns internaţional adecvat la provocările de securitate, şi a fost avizată de CSAT”, se arată în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

11 Comentarii

 1. La moara motanul ăstuia, chiar își fac mendrele puternic cu Romania scârbele din politica românească. Abia aștept iulie sa vad ce porcarii mai execută lingăii din politica românească că ordin din strainezia.

 2. Ciolacule tată dai bine în poză , te pricepi, lunetist frutaș al guvernului. Bine că ți-a explicat marele gheneral pe unde să tragi cu ochiu . Mi-am adus aminte o zicere : cum e turcul și pistolul, cred că se potrivește cu ”clipa” surprinsă de fotograf. Acu nu știm care e turcu, pistolul l-am aflat.

 3. ” La pomul laudat sa nu te duci cu sacul”. Probabil niste ” ghenerali” au ceva interese pe la fostele uzine din ROMARM si mai pun de un schimb ca ala dintre Jiji si Babiuc.Ca pina la urma banul conteaza, Ce-i aia industrie de aparare ?Au avut tunurile si mortierele pe la Resita, vikersurile si AG-urile pe la Carfil , puscoace pe la Cugir , boambe si bombonele pe la Metrom , Tohan ,Sadu ,etc.Tancuri la Craiova , autoamfibii la Moreni si Plopeni, gloante la Sf.Gheorghe ,Tg.Jiu , Iasi, Timisoara , etc ,vedete , si alte nave la Mangalia …. Acum OUG sa mai instraineze ceva.NU NE VINDEM TARA . O dam pe bucati….

 4. tantalica asta nici nu stie sa tzina pusca in mina…si vrea sa conduca o tzara…
  diplomat, dansator…un fel de pretonius …arbitrul elegantzei s-o vrea…
  iar bocancila…frumos…rotofei…sclipind si pleznind de sanatate
  misto poza

 5. Ciolacu în luptă cu păcănelele pe telefon la unu’ în bucătărie la etajul 6; cascadorie pentru dublura sa, Vincent Gigante cu Gambino în lunetă.

 6. @ ,,La armată nu se fură se completează”, și la voturi , ? Li s-a ”înfierbântat” OUG în campania electorală ,?

 7. Daca.i ținea și lu HOmar Hāisan puștile cum o tine în poza e clar ce erou al Loviturii de stat 89 e ăsta,Ce dezamăgire mă fraților!,😁

 8. (vezi poza)
  Ciolacu seamana cu Ceausescu
  o fi phootut nea nicu ceva prin Buzau,
  facea vanatori p-acolo;
  poate l-au schimbat direct la nastere)

 9. @ Fred și Barney cei mai buni, că e cu bâte și cu Dino și cu auto marcă pe care nu o are în colecție Țiriac, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.