Se strigă pe mai multe voci: „Trădare”!

Decizia CSAT de a trimite un sistem Patriot Ucrainei a împărțit spatiul public. Cine este împotrivă? Printre cei care condamnă hotărârea se află unii jurnalişti si aleşi AUR.

Va prezentăm câteva reacții.

Zara Ovidiu, jurnalist

„O mănă de eunuci împinge România către un conflict cu Rusia. Azi CSAT (o mână de indivizi insipizi și inodori), a decis ca România să doneze un sistem Patriot Ucrainei.
Cine sunt cei care au aprobat o asemenea „declarație de război” pe seama românilor: Klaus Werner Johannis (președinte), Marcel Ciolacu (premier), Angel Tîlvăr (ministrul Apărării Naționale), Cătalin Predoiu (ministrul de Interne), Alina Gorghiu (ministrul Justiției), Radu Oprea (ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului), Gheorghiţă Vlad (șeful Statului Major al Apărării), Luca Niculescu (secretar de stat la Ministerul de Externe), Ion Oprişor (consilier prezidențial pe probleme de securitate), Mihai Şomordolea (consilier de Stat – secretarul CSAT), reprezentanţi ai SRI şi SIE.
Cât au plătit românii pentru o baterie Patriot nouă? Peste 1,1 miliarde de dolari (400 milioane USD pentru sistem şi 690 milioane USD pentru rachetele dintr-o baterie).
Tot în cadrul ședinței de astăzi, membrii CSAT au aprobat forțele armate ale României care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român în anul 2025 (!!!) (unde?).
Și nu in ultimul rând! Președintele Johannis a solicitat membrilor CSAT să se pronunțe cu privire la candidatura lui Mark Rutte pentru funcția de Secretar General al NATO, iar aceștia s-au declarat în favoarea susținerii de către România a candidaturii premierului olandez care ne-a călcat țara în picioare!
Români, dacă nu vă „treziți” acum, s-ar putea ca mâine să vă treziți morți, vorba lui madam Gorghiu”.

George Simion, liderul AUR

„Condamn în termenii cei mai duri decizia de astăzi a preşedintelui Klaus Iohannis şi a CSAT, de a renunţa la apărarea de tip Patriot pentru România şi de a acorda acest sprijin pentru Ucraina. Ca preşedinte al României nu voi implica ţara noastră şi nu îi voi expune pe români la niciun tip de război. România nu are de ce să intre în războiaele altora, România trebuie să investească în propriile capacităţi de apărare. De aceea, vă anunţ oficial, pentru că sunt candidatul cu şanse mari de a intra în turul doi de alegeri şi pentru că sunt singurul candidat cu şanse care exprimă o altă opinie: Sistemul de apărare Patriot trebuie să rămână să apere românii, iar România nu trebuie să intre în niciun război. Suntem în plină campanie prezidenţială. Alegerile vor avea loc pe 15 septembrie. Cer tuturor oficialilor români ca această decizie să fie luată abia după alegerea noului preşedinte al României”.
Tot el a postat şi un sondaj pe Facebook.

Ciprian-Titi Stoica, politician AUR

„În ziua solstițiului de vară, comasații și Iohannis, au trădat românii iară!
Consiliul Suprem de Apărare a Țării a aprobat azi donarea unui sistem de apărare antiaeriană „Patriot” în valoare de aproximativ 1 miliard de dolari către Ucraina!
Cei care ați votat psd+pnl pe 9 iunie, pentru asta i-ați votat?”

Sebastian Suciu, politician AUR

„Trădare națională!
CSAT a decis să trimită un sistem anti-aerian Patriot, care ne-a costat 1 miliard de dolari, Ucrainei.
Această decizie sfidează logica și ignoră complet opoziția MApN, punând în pericol siguranța noastră națională.
Pentru ce sacrificăm apărarea noastră? Pentru un potențial loc de muncă pentru Iohannis? Pentru ca Ciucă și Ciolacu să rămână la putere?
Acești inconștienți ne bagă cu pași repezi într-un conflict unde nu avem nimic de câștigat dar unde avem totul de pierdut!
Lungurl șir al trădărilor trebuie să înceteze!
Deșteaptă-te române!”

Iulian Capsali, regizor

„ATENȚIE!
În timp ce ne uităm la fotbal și ne bucurăm de soare, acum în CSAT s-a hotărât trimiterea unui sistem Patriot de 1,1 miliarde de dolari în Ucraina iar guvernul Ciolacu se pregătește să cheltuiască alte sute de milioane pentru instruirea piloților ucraineni.
În acest ritm, demenții care ne conduc destinele vor accepta ca avioanele ucrainene să fie aruncate în luptă de pe pista de la Kogălniceanu.
Știu că Ministerul Apărării nu avizase trimiterea Patriot în Ucraina, informația a fost publică. E foarte probabil că Johannis, șeful suprem al Armatei, să fi făcut acest dar otrăvit la sfârșitul mandatului pe modelul „după mine, potopul”.
Suntem împinși spre al Treilea Război Mondial fără voia noastră, doar pentru ca planurile corporatocrației din Davos, de distrugere a lumii și a întronizării unui lider mondial unic, să poată fi puse în practică”.

Cine este de acord? Iată câteva reacţii

Radu Tudor, jurnalist

„România va primi ceva în schimbul sistemului Patriot transferat în Ucraina. Decizia n-a fost luată doar în CSAT, cu împreună cu NATO”.

Giles Portman, Ambasadorul Marii Britanii în România

„Cred că este foarte importantă (n.r. decizia CSAT) şi sunt foarte recunoscător pentru ceea ce a făcut România. Acest lucru demonstrează că România este un aliat foarte important şi puternic pentru NATO, pentru Regatul Unit”.

Andries Costin, jurnalist

„George Simion și-a început campania pentru prezidențiale cu o petardă rusească
Cum era de așteptat, a sărit cu o șarjă de dezinformări despre donarea sistemului Patriot către Ucraina, anunțată după CSAT-ul de azi.
Simion condamnă „în termenii cei mai duri” donarea sistemului Patriot, pe care o numește „renunțarea la apărare de tip Patriot”, deși sistemul donat nu era dintre cele operaționale, iar România a cerut deja de la SUA un înlocuitor.
Simion mai spune că donarea acestui sistem DEFENSIV, ar băga România în război.
Nu este clar cum anume e băgată România în război contribuind la protejarea civililor ucraineni de bombele rusești și la ținerea rușilor cât mai departe de granița noastră”.

Paul Gabriel Andrei, jurnalistul care nu mai înțelege nimic

„CSAT a decis, România va trimite un sistem Patriot în Ucraina.
Ieri toată ziua am fost asaltați cu informația că Armata nu vrea să trimită sistemul în Ucraina.
Astăzi are loc sedința CSAT cu Iohannis la cârmă și se decide că trimitem.
Și comunicatul zice că le dăm ucrainenilor sistemul cu condiția ca noi să primim de la aliați un sistem similar sau echivalent.
Bănuiesc că e vorba de durata în care ajunge sistemul la noi, nu? Că noi îl trimitem mâine și ăsta similar vine peste două săptămâni, gen, nu? Că altfel de ce nu trimit aliații direct în Ucraina?
Eu nu mai înțeleg nimic. Adică înțeleg, dar vă las pe voi”.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 11
Ioana Radu 8570 Articole
Author

69 de Comentarii

 1. Din punctul meu de vedere nu avem o opoziție credibilă în România așa că nu pot să iau în serios mai nimic din ceea ce spune. Celor de la AUR nu pot să le spun decât ” camarade nu fii trist” iar celor de la USR că nu merge așa cum fac ei. În concluzie nu putem decât să stăm cu ochii pe putere, să triem presa și să judecăm cu capul nostru. Dumnezeu să ne-ajute.

 2. Asta se intampla cand santem inselati si condusi de alogenii paraziti si cozile lor de topor !!! Tradare, vanzare la srraini, jaf, colonie, sclavie, batjocora, umilire, asuprire…
  de 34 de ani nefericiti de „valori” occidentale iudeomasonice !!!
  Trezeste-te !!!

 3. Este salutara pozitia energica a celor din AUR in acest caz. Dar nimeni nu i-a auzit pe Simion Gigel si pe ortacii sai sa scoata macar o vorbulita in legatura cu marele scandal al momentului in mijlocul caruia se afla o fosta capetenie a SRI, asa zisul general Coldea. De ce se ascunde Gigel si ai sai? Sosoaca tocmai a afirmat ca AUR asemenea multor alte partide a fost infiintat de SRI, in cazul AUR un aport avand si Coldea. Romanii asteapta o declaratie publica a lui Gigel privind scandalul Coldea. Tacerea sa il va acuza.

 4. lipsa propriilor valori si imbratisarea temporara a valorilor altora, fie est, fie vest scoate in evidenta buimaceala existentiala a unor trogloditi care nu sint in stare sa creeze pacea… sintem ca in cazul tuturor razboaielor, spectatori fara norma si fara insemnatate, numia buna de carne de tun.

  stind strimb si judecind drept, avem un imbecil agresor, putin, si o victima in care imbecilul isi vira furculita pentru ca el vrea sa aiba. interesant cum in ochii imbecililor, asemeni lui putin, agresorul devine victima. victimele sint copiii, femeile si batrini omoriti de placere de catre un maniac nenorocit. doar un singur lucru se poate trada: natura umana. restu-s justificari pentru imbecilii agresivi si pradatori.

 5. Giles Portman e ce este din totdeauna perfidul Albion, Radu Tudor dacă nu-i fudul… din totdeauna dezgustătoarea trompetă a licuriciului, dar acest Andries Costin de unde a răsărit la înghesuiala lingăilor?

 6. Consiliul Suprem de Aparare a Tarii tocmai a lasat tara fara aparare.
  Adica a sabotat capacitatea de aparare a tarii.
  Poate intr-o zi se va infiinta un tribunal militar sa-i judece pe toti pentru inalta tradare, pentru subminarea economiei nationale, pentru decizii care pun in pericol viitorul poporului roman.
  Cum altfel s-ar putea califica lasarea tarii fara aparare antiaeriana, crearea unui prejudiciu de 1,1 miliarde de dolari la bugetul statului si pozitionarea Romaniei fara sa fim provocati si fara sa fie nevoie ca un dusman direct al Rusiei ?!

 7. lasa ca le mai luam si 54 de obuziere din Coreea de Sud ! si totul din banii de meditatii si chirii ai Mutului national !

 8. Voi vota AUR pentru că sunt singurii care vor pace, de data asta e în joc viața noastră și a copiilor noștri, aceste javre trădătoare PSD PNL vor să împingă România în război iar fiecare român va avea de suferit

 9. In loc sa doneze patrioate țările îndepărtate de conflict,da Romania ca să rămână descoperită! Felicitări trădători de neam și țară! Johannis nu are nicio tangenta cu România! Numai împotriva României a hotărât în ultimii 10 ani!

 10. sa citească ATENT Codul Penal art. 394-398 privind infracțiunile de trădare și inaltă trădare.
  Vorbim mai târziu, ca Roata Istorie n-a stat niciodată pe loc.

 11. De la 172 miliarde de euro datorie publica , KalauSS JoiAnnuSS WermeruSS, FalSSificatoriSS vrea sa plece lasind tara cu o datorie de 200 miliarde ? Tradator de tara ,alaturi de maCiuca , Talhar , pardon Talvar , Ciocolacu si pedeneleprele din CSAT. De ce nu au facut referendum ? Ca nu-s banii lor dati acolo ci sunt banii nostri. Sunt salariile mizere ale noastre si ale copiilor nostri , sunt pensiile mizere (nu cele speciale)ale seniorilor care au trudit 40-50 de ani pe ogoaresi in celelalte domenii, sunt banii care trebuiau sa mearga la educatie si sanatate , etc. Niste marsavi care de 34 de ani isi bat joc de POPORUL ROMAN , isi mai bat joc odata. Stimati compatrioti , degeaba auzim in fiecare dimineata : ” DESTEAPTA-TE ROMANE!” noi inca dormim ” somnul cel de moarte” !Ce mai urmeaza daca nu ne „desteptam” ? Disolutia si extinctia! Aveti grija ce va doriti, s-ar putea sa se intimple!Multe guri spun pe acest forum lucruri dureroase , dar sunt etichetate ca fiind -” rusofone , putiniste, antiamericane si antiUE” .Si acum la final o intrebare : Citi dintre voi ati lua de la gura copiilor si bunicilor si ati da unui cersetor care sta la poarta ta mereu ?

 12. bai zdrentelor, pana mai ieri erau prea scumpe, vca le cumparam degeaba. ca dam banii … ect.. ect iar acum este tradare. bai zdrentelor, poate careva din „csat” si-a tradat stapanul adica pe putin.

 13. Pomana asta mare facuta ucrainienilor pentru a se apara este dovada ca cei din Csat sunt convinsi ca rusii nu vor ataca niciodata Romania. Foarte multi romani sustin acelasi lucru. Dar atunci de ce acelasi Csat cumpara la greu tehnica militara? Este un nonsens.

 14. Corul barbatesc al Armatei Rosii’Alexandrov’:)))cati au mai ramas, dupa ce restul a cazut cu avionul in dec 2016
  PS zara ovidiu e membru AUR,oficial,poate nu stiati

 15. Cârlanu’ ăsta de Iohannis își cumpără viitoare funcții cu banii iobagilor românași și iobăgeii bătuți în cap nu au nimic împotrivă, nu se revoltă , nimic 😆😆😆
  Bravo Klaus, ești forță, te susțin ! Abia acum te susțin. Mi-a luat 10 ani să înțeleg de ce prostimea te-a votat și cât ești de șmecher. Respect !

 16. Impotriva trimiterii nu pot fi decat imbecilii si rusofilii.
  Probabil ca la fel ar gandi si daca Romaniei aflata la ananghie ci rusii, celelalte tari europene i-ar intoarce la fel spatele, cum vor aceste gunoaie umane in cazul Ucrainei…….[Rumburak]

 17. Gloata perversă antiromânească mârâie a pagubă.Pentru ea nu exista valori precum libertate ,democrație,dezvoltare.Gloata nu înțelege că ,ajutând Ucraina,ne ajutam pe noi.Ce bine că gloata e minoritară.Majoritatea înțelege urgenta ajutorării poporului ucrainean.Am mă făcut această superbă observație: boții proruși și anti Ucraina sunt tot aceiasi care au lătrat in trecut împotriva vaccinării.Romanii majoritari nu sunt proști.Leprele latră in pustiu.

 18. Daca și Ovidiu Zara este ziarist atunci eu sunt episcop.Cum de permite Cotidianul afișarea zicerilor acestui pervers moral?Rău ați ajuns!

 19. Razboiul dintre Rusia si Ucraina este, din punctul nostru de vedere, o paruiala intre doi banditi, dintre care unul a fost luat in brate de catre asa zisa lume civilizata. S-a mai intimplat aceasta incepind cu 1941. Pentru Ucraina, ajutor umanitar da, militar ba, indiferent forma acestuia.

 20. Sa profesezi și să răspândești idei false(că Ucraina nu trebuie ajutată)este o dovadă clară că cei care fac asta au un deficit major de caracter,sunt imorali și, deopotrivă ,amorali.Socrate ,prin gura lui Platon,ia definit exact.

 21. Nationalistii adevarati s-au exprimat de mult cu privire la acest subiect….
  Despre ceilalti, afirm ca sint pseudo…
  ioanus si interfata tradatoare executa intocmai ordinele juntei militare adusa in Romania de Satana Iliescu (tii minte ce decizie ai luat dupa intalnirea cu Eltin din 1992….)….

 22. Episodul acesta dovedește clar faptul că marja de manevră a României ca membru NATO este de fapt inexistentă. Militarii români au fost împotriva trimiterii bateriei Patriot în Ucraina, dar degeaba : Washingtonul a decis, Bucureștiul plătește și trimite Patriot la Kiev. Așa se va întâmpla și când va veni timpul cu trimiterea de trupe românești în Ucraina.

 23. Cu un ”Patriot” lipsă nu se face primăvară , dar se va face război. Ce credeți voi că vor face blânzii de ruși în momentul în care ”escadrilele” ucrainiene de F16 vor decola de pe undeva de pe teritoriu României și vor bombarda pe undeva prin Federația Rusă/ Eu cred că în loc să ne ceară (rușii) să ne ajute la plantat panseluțe vor trimite niscai hiper-rachete. Cum le vor opri cele 6 ”Patrioate” rămase (din care doar unul e operațional) ? Ne explica unul pe șa TeVe co Patriotul poate opri hiper-racheta. E ca și cum ar fi încercat să lovească un glonte cu măciuca. Cum poate ”prinde” un obiect care se mișcă cu viteza (zic ei) max 10 mach un obiect care se miscă cu viteza începând de la 25 mach ? Acțiunea asta a CSAT nu face decât să ne ”apropie” și mai mult de război cu rușii. Să vă fie de bine celor care ați vota cum ași votat , minciuna și trădarea, la fel și celor care nu au votat deloc. Ne trebuiar cel puțin 10 partide la europarlamentare . Supa securiștilor trebuia diluată, nu s-a întâmăplat. Poate la toamnă…

 24. Pentru mine singura concluzie logică este aceea că domnii din CSAT au mare încredere în fair play-ul rușilor. Adică ei nu te vor ataca dacă tu nu ai cu ce să te aperi.
  Așa că, să nu mai aud că rușii așa și pe dincolo. Domnii din CSAT știu mai bine.

 25. Măcar dacă îl VINDEAM! Chiar ci banii …mai încolo.Macar in acte sa fi fost pe bani. Sau offset… Donandu-l aratam cat suntem de OSTILI rusilor.Afica
  Ii uram atat de mult incat DONAM armament, performant cica, inamicului lor. Pana la urma rusii ne vor baga in seama . Nu militar, nu e cazul, ci economic.Cu BRICS la pachet….
  Sloogo11 nostri puteau ramane sloog1 si daca il vindeam…ca de la nemernicani tot cumparam…

 26. Unde sunt „pokemonii justitiei”, acei „mineri intelectuali” cu Rares Lighean in frunte, care „beculeau” cu lampasele mobile pe strazile Romaniei in 2017, la nici 2 luni de la alegeri ? … nici acum nu e clar ca acele miscari de strada au pornit „spontan-la-ordin” si au fost finantate de sri-sie ?

 27. To’arsu’ @ ghita -ce-ai patit etalon al „Rominiei educate” ? Ti-a incins caldura neuronul ala ca ” vina de bou” ?Mai marghitean inept, unde vezi tu” gloata” ? Poate ai vazut glod si ” ieducat cum esti l-ai confundat cu gloata. Du-te in Ukruina si-ti ia portia de ” libertate” .Ce tot” guici” vorba lui Marin Preda pe aici pe forum? Daca atit gindesti cu” vina de bou” nu te erija in purtator de cuvint al poporenilor. Si @ gh(u)itza de ce nu rupi tu de la gura alor tai sa le dai ” aparatorilor libertatii” ?Parca ai fi ultimul ” Cavaler al Apocalipsei” . Stii care ,nu ? PROSTIA. Aia care vine de-a-nboulea si perverteste si putinii oameni lucizi ramasi…. Daca ar durea prostia …. Ce gemete si jale ar fi in Romania si nu numai.PS nu te mai da doct vorbind de Socrate si Platon.Probabil tu esti cu ” Banchetul” ca de ” Republica si Apararea lui Socrate” esti paralel.

 28. Sub-coloniile nu mai au niciun drept fiind guvernate de ricani prin slugi băloase ( atât ukRUINA cât și Romanistan ) !! … Rușii au de mult toate motivele ( dar asta cu ” patriotul ” este clar o declarație de război tacită ) să ne servească ceai rusesc ! Spălații pe creier se vor trezi doar când va ploua cu rachețele de toate tipurile ! Până atunci mâncați mici , urlați ” slavă” , înjurați pe ” putinisti ” și dormiți ” liniștiți” : ” NATO ne apără!!! ” … Pacea este ” rea” , doar războiul aduce mulți $$$ ocultei și … mulți morți și suferință proștilor !

 29. Anonimule de la 9:03,ai perfecta dreptate !
  Colosul rusesc e mai aproape de noi decat de SUA, Germania, Franta ,iar pe de alta parte Ucraina nu de mult facea parte din URSS si-i aplica cu sarg politica externa.Lupul isi schimba parul,dar naravul ba !
  Istoria nu sta pe loc,ponderatia in politica externa a tarilor mici e de preferat si nu istericalele de moment.Istoria noastra ne-a demonstrat-o.
  PS:Nu stiu cum s-ar traduce in engleza:”interesul poarta fesul”.

 30. Eu nu stiu de ce sunteti revoltati,doar acu o saptamina fura alegerile.Daca nici atunci cind ati avut puterea in mina nu ati facut nimic,acum ce tot oracaiti.Patriotu nu a fost dat degeaba,ci pentru acel 3-0 cu ucraina.Sai in naivitatea voastra credeti ca Edi si pirtiitorii lui au facut minunea.Ha,ha,ha.

 31. Respect si mult succes politic pentru partidul AUR ,restul la gunoi si la puscarie pe viata de tradatori drogati si homalai ,USR ,PSD si gunoaiele PNL

 32. Nu exista clasa politica sau CSAT format din politruci.

  Deciziile importante ale guvernului, sau in CSAT le stabilesc altii care nu se afla in Romania. Inclusiv cine va fi viitorul presedinte cum au stabilit cu Basescu si Iohannis. Doua mandate de doua ori la rand nu sunt picate din cer. Ghinion contrafacut la Washinghton si Brucsel.

 33. Viguros și vigilent apărător al democrației, domnule Ghiță, presupunem că postați comentarii din tranșeele armatei Ucraina. Sunteți conațional cu USR-istul Evgheni Tomac de cetățenie Ucraina?

 34. Există cineva mai ” nedestept” decat Rumburak, haholul „cinstit” antirus? Da.Ghita, care crede ce i s a predat pe la școlita.
  Auzi colo: democratie si libertate!

 35. Ghita sa investim in educatie, 9.03…” Socrate ia definit” .
  Poate, inainte de a trece la relatii internationale si geopolitica, investesti intr- un curs de gramatica elementară …

 36. ”Decizia STABOR de a trimite un sistem Patriot Ucrainei a împărțit spatiul public”.Respectiv românii adevărați care sunt revoltați de slugărnicia STABORULUI bulibașei Klaun BABAȘHA care pupă ”inelul și face temenele opresorului și prigonitorului romănilor ortodocși bucovineni și hahalerele mercantiliste care zic că trebuia vândut (la preț SH ca și Bucovina , Basarabia , insula Serpilor ) , Voi ziceți c-ar mai fi niște Mareeni care-l DONEAZĂ , cum văd și p-aci , dar ăștia sunt din wc-ul public.

 37. @D. Costin: superb comentariu! Mulțumesc! Nu am crezut că găsesc azi o miștocarie bășcălioasă care să mă amuze dar e realitate inconfundabilă.

 38. Ma asteptam ca imediat dupa luarea deciziei in CSAT ca trebuie sa donam acest sistem de aparare Patriot Ukrainei,in secunda doi toti romanii sa fi iesit in strada sa demonstreze .Si ce sa vezi ,liniste totala ,noi sintem ocupati acum cu meciurile de fotbal ,nu ne intereseaza ca din buzunarele noastre sa platit cu bani foarte multi aceasta arma ,iar noi o donam pe moka Ukrainei.Pe noi nu ne-a interesat nici cind au fost vindute bogatiile tarii ,si nici cind am devenit sclavii altor tari straine parasindu-ne tara si familia ca sa gasim ceva de lucru.Asa ca ne meriam soarta si si tot ce sa intimplat si se intimpla in Romania se datoreaza nepasarii si dezinteresul de care dam dovada.

 39. E o contradicție logică.. De ai dat banii și ai luat-o, precis ai avut argumente că e necesar.. Acu de o dai, ești in străchini,. ori ești trădător și borfaș mituibil, ori ești slugă bleagă care risipești banii poporului,.Ai de ales,. Deci in ambele cazuri ești cu spatele la zid in fața plutonului..

 40. @IQ100-recunosc că am greșit(corect,,i-a”)Îmi cer iertare!Dar,moralmente,am dreptate in tot ce am spus!Nimeni,cu mintea întreagă nu poate tăgădui doua lucruri:invazia ilegală a lui Putin in Ucraina precum și necesitatea de a ajuta Ucraina până la capăt (adică înfrângerea Rusiei,ori ,daca nu poate fi înfrântă,până pier câteva milioane de tineri ruși pentru o aventura extrem de costisitoare pentru ruși).O greșeală gramaticală nu anulează demersul meu ,extrem de moral și drept,vizavi de inepția flagrantă cu care va împăunați pe forum.

 41. Am o întrebare:cum vă simțiți,voi cei numiți de către subsemnatul,, gloată perversă „?Puteți dormi noaptea,nu aveți insomnii lucubre?Nu va alunga lumea ,pe stradă,cu pietre?.Nu se poate sa nu aveți voi un semn clar pe frunte,pentru care lumea sa de-a in voi cu pietre.Dintr-un acut sentiment de dreptate în acțiunea de a micșora strâmbătatea lumii ce o predicați voi!Așa cum făcea Luther,aruncând cu călimara după diavol.

 42. Acest act ticălos de trădare semnalează faptul că la comanda din vest, Ciolacu si dulapul de cotroceni vor activa hingherii de carne de tun pe străzi care vor mobiliza „voluntar” bărbați români

 43. Mai sunt cativa papagali care inca mai cred ca razbelul din Ucraina este despre democratie si aparare. Bah, v-a zis Licuriciul cu guritsa lui ca Ucraina e folosita ca berbece in speranta demantelarii si jefuirii Rusiei (cea mai mare camara cu bunatati a lumii). Problema e ca degeaba vointa daca nema putirinta. Apropo, Patrihotu’ a fost donat demult si va aparea curand expus la Moscova la muzeul in aer liber alaturi de mirobolantele wonder weapons ale occidentului, spre bucuria copiilor moscoviti. Vrajeala cu hotararea CSAT e doar pentru aburirea pelikanilor.
  @Ghita: pregateste ceai de menta si izmene maro, in caz ca rusii chiar ne vor baga in seama. Vei avea nevoie, macar pentru alea cateva minute cat va dura totul. Pusi!

 44. Da’ tu ghita, sluga (editat) vânzător de neam și tara,dormi cu conștiința liniștită? (editat) specimen,sluga este mai ticaloasa decât stăpânul!(editat)(editat)(editat)(editat)(editat)(editat)(editat)(editat)(editat)(editat)(editat)

 45. Felicitari celui care a hotarat sa ajutam Ucraina sa se apere de rachetele salbaticilor. Un gest demn care ii arata lui Putin ca nu ne temem de amenintarile lui. Bravo Romania.

 46. banii romanesti apara investitiile unor cetateni britanici din ukraina…MOCA
  nu vad nimic in contrapartida…facem exact ce am facut in ww2 cu nemtzii…
  ne-am bazat pe caracter si ca sunt oameni seriosi…sanchi…nu exista…nu au fost seriosi..:)
  unde mai pui ca ukraina ocupa teritorii romanesti si controleaza acum si gurile dunarii prin bastroe…harasho tovarashie

 47. Du-te (editat) Ghiță cu minciunile tale! Invazia și războiul în care ne împing stăpânii îți plac,se justifica? Minciuna celor mai j(editat) politicieni și a celor ce aservesc tara sunt justificate? Sunt,de (editat)(editat)(editat)(editat)

 48. Sa le doneze pe toate 7 Patrioate la numar. Sa doneze si Himarsurile si F-35. Le produce pe toate la anul industria iohannisto-ciolacista. In 2025 termina de fabricat alt Patriot.

 49. Ghiță (să investim în educație,extr spune:
  21 iun. 2024 la 13:31
  Mergi tatae si consulta un medic psihiatru,nu mai iti pierde timpul aici pe forum !

 50. Am jucat tare ! Am fost de acord sa ne dea un spit in instalatie , doar daca ne lasa sa-i pupam prima data noi in cur.

 51. „nae girimea”
  Ha ha ha! Asta e comentariul saptamanii. De fapt este doctrina noastra de politica externa expusa intr-o singura fraza.

 52. De ce nimeni nu se întreabă,cum se face că Statele Unită care posedă peste 100 de sisteme Patriot,NU a DONAT ea macar un sistem lui Zelenski și a obligat Romania să doneze.

 53. @cib 13:54-“Ucraina e folosita ca berbece in speranta demantelarii si jefuirii Rusiei (cea mai mare camara cu bunatati a lumii).“Draga cib,asa este.Eu nu contest adevărul din fraza dumitale.Dar nu e normal ,scăpând de Putin,să ne înfruntăm din bogățiile imense împreună cu poporul rus?Daca Putin da lumea peste cap,in loc să-și vândă bogățiile la preț corect.Si rușii câștigau profit imens.Asa ,profitul de război merge numai pentru înarmare și nu pentru școli,spitale,stațiuni balneoclimaterice,etc.Bogatiile imense le vom lua noi ,lumea civilizată și Rusia va fi împărțită în stătulețe de mărimea Ilfovului.Iată ce a câștigat Putin.Ori ești de alta părere?Nu poți fi,deoarece pari om cu mintea limpede.

 54. Ce atata tevatura ? Am donat noi si insul Serpilor, zice-se un sacrificiu istoric pentru a accede in NATO, cand vorba aia, interesul vestului si al SUA ne-ar fi bagat si in NATO si in UE. fara aceste „sacrificii” lase si tradatoare.
  Covrigarul bronzat din fruntea executivului cerea cu ceva timp in urma ca Germania sa disloce ceva trupe in Tara. Noroc ca au refuzat.Inca nu era un avantaj pentru ei.

 55. @ ghita – ce ” lucubru” poti fi . Am spus ca esti ETALONUL ” Rominiei educate” …. Nu am gresit. ” Lucubrule” stai in cotetz , mai ” guica” pe ici pe colo , nu de alta dar fara tine nu am avea etalonul ” prostiei” . PS ce zice Piroska , doamna ta , sotie? Sau ea a ramas doar la limba maghiara ?PPS -daca ar mai fi la moda lapidarea -pe unde ai fi acum @ gh(u)itzane ?

 56. @Rau e Doamne cand n-ai creier ! /Bai tu asta cu creier, crezi ca rusii cu 6.000 de bombite nucleare si termonucleare nu se vor folosi de ele daca se impute treaba? Vai de capul tau daca nu esti fitilist de meserie iar daca esti ai un caracter de tot tacacul.

 57. E mai rau decât atât, un miliard de euro din o tara fara aparate pentru un job pentru majestatea prezidențială

 58. Romania cumpara arme de aparare si suntem datori pana`n gat,de ce sa le dam noi moca,de ce nu isi cumpara,de ce nu le da moca cei ce au interese in Ucraina [USA] ??????????!

 59. Prostovani că rumânul nimeni nu-i. Ce mă dacilor,trebuia dat rușilor și nu mai era trădare? Nație de ipocriți . Nu știți să fiți recunoscători celor care v-au clădit că nație. Rușii mereu v-au chinuit tălâmbilor. Piere Ucraina ,pieriți și voi ,nație de imbecili.

 60. Acesta este un act de trădare și de dispreț la adresa românilor de către președintele Johannis,care a furat un miliard de dolari din apărarea națională,constând într-un sistem Patriot,donat Ukrainei prin abuz de funcție,fara acordul ministrului apărării și al premierului României,de către trădătorul românilor Klaus Werner Johannis,cel acoperit cu decorații germane pentru interesele Germaniei și care va primi în schimb o funcție înaltă de demnitate publică în cadrul UE.Acesta este prețul trădării țării noastre care va platii cu sânge și morți rămași fără Patriot de apărare împotriva rachetelor rusești.Klaus se felicita singur pentru ticalosia și crima sa împotriva românilor împreună cu consoarta și o sticlă cu șampanie si care-l felicita că și-a cumpărat o funcție de demnitar la UE cu miliardul de dolari donat de la prostii de români care îl mai și suporta președinte,împotriva intereselor și siguranței naționale a României.Nu mai avem ministri și comandanti la SRI,SIE,MAI,MApN doar niste arătări slugarnice corupte și puturoase ca președintele lor filogermanul Werner.

 61. ,,Partidul AUR a semnat o declarație de susținere a Ucrainei, în contextul aderării la grupul ECR din cadrul Parlamentului European, a anunțat La Repubblica… Iată textul integral al declarației, semnat de președintele George Simion: Declarație de poziție cu privire la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei Conducerii Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni din Parlamentul European, Stimate domnule Legutko, Stimate domnule Procaccini, Noi, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), dorim să ne articulăm clar poziția cu privire la conflictul în curs între Rusia și Ucraina. AUR condamnă ferm acțiunile agresive ale Rusiei împotriva Ucrainei. Considerăm aceste acțiuni ca pe o flagranta încălcare a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei. Partidul nostru este neclintit în sprijinul său pentru pacea si respectarea stricta a dreptului international. Suntem solidari cu poporul ucrainean și sprijinim pe deplin dreptul acestuia la o viață liberă și suverană naţiune. Integritatea teritorială a Ucrainei trebuie păstrată și orice soluție a acestui conflict trebuie să fie bazată pe respectarea standardelor și normelor juridice internaționale. AUR rămâne angajat să promoveze și să susțină principiile păcii, securității și guvernării legislația în Uniunea Europeană și regiunile învecinate. Credem că includerea noastră în Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR) va spori eforturile noastre colective de a promova stabilitatea, pacea și respectul pentru dreptul internațional în Europa.Așteptăm cu nerăbdare oportunitatea de a discuta în continuare poziția noastră și de a contribui activ la ECR misiunea grupului în Parlamentul European. Cu stimă, George Simion Președintele AUR GRUPUL EcR [06.07.2024]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.