Ședință CSAT pe 21 februarie. Ce se discută

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), pe 21 februarie, începând cu ora 13,00, la Palatul Cotroceni, a anunțat Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului sunt incluse subiecte referitoare la: evoluţii privind situaţia de securitate în regiunea Mării Negre în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei şi implicaţii pentru România; progresele înregistrate în domeniul planificării apărării, în special privind derularea programelor de înzestrare şi demersurile de creştere a gradului de încadrare, precum şi retenţia personalului.

De asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei CSAT se află un raport privind activitatea desfăşurată de către Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică în anul 2023 şi raportul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării privind activitatea desfăşurată anul trecut.

„În cadrul şedinţei CSAT vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale”, a precizat Administraţia Prezidenţială.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

22 de Comentarii

 1. De ce nu în 24 ore când lenea nu e instalată la cotroceni? Parcă aceste ședințe sunt urgente! De fapt, la cum se mișcă, gândește, acționează și vorbește, poate sa se scufunde tara.

 2. bla bla bla… viciosi si trepadusi pun tara la cale…

  ha ha ha ha ha ha

  distractie cu tantalai… pacat ca nu se da in direct…

 3. „Consiliul Suprem de Aparare a Tarii”. Care tara?

 4. „Mircea, fă-te că lucreZi !”
  Că leafa LA STAT merge, măRog…😜
  (●●● RăuPorKKaK ●●●)

 5. …mda, clar, urmeaza iar un imprumut care va merge intr-o comanda de armament si munitie deja irosite la ucraci…

 6. Vor infiera cu manie patriotica jaful „legal” de la Rosia Montana!

 7. De ce nu ține ședința în deltă?… într-un adăpost făcut de arahat,…să fie mai aproape de linia frontului…

 8. Temele stabilite de tradatorul de tara de la Cotroceni pt. a fi discutate ,nu sint chiar o prioritate.Mai bine ar discuta cum trebuie sa se comporte conducatorii acestei tari ,ca sa nu mai puna in pericol tara ,cit si linistea si securitatea oamenilor.Inarmarea si banii investiti pt. asa ceva , aducerea in tara al trupelor straine de militari pe care tot noi trebuie sa le platim totul, nu sint solutii pt. binele tarii si al romanilor .

 9. Se discuta termenii in care Romania se poate preda rusiei, avand in vedere asa-zisul interviu (scris, comandat si platit cu peste 600.000 de $), oferit de putin unui spertar si impostor de tip trompeta, dat afara de la o televiziune cunoscuta, si devenit lingau contra-cost pentru oricine plateste sanatos! Ce CSAT este ala, care reprezinta o tara importator net de praf de pusca din Serbia, o tara mai mica, mai saraca, non UE, non NATO, cam pro-sovietica??? Ce CSAT poate reprezenta o tara, care nu are niciun program de inzestrare a armatei nationale, serios, ci doar anulari, amanari, intarzieri, iar vajnicii nostri militari profesionisti, defileaza tot cu akm – uri….!!!?? Hai sa lasam prostiile cu Ucraina, si sa vedem rusismele din capul plin cu paie, al politicienilor si propagandistilor nostri!!!

 10. @ I-a covocat fără băutură, ? Bă cine vă închipuiți voi că o să bea ce produce Isărescu ca să vă luați voi salarii de apărători, ?

 11. Și minciunile crase pot ajunge pe masa CSAT că e tot de siguranță națională! Toți urla că e digitalizare și digitalizare tocmai unde trebuie obligatoriu, nu exista! Mă refer la plata gunoiului online că sa nu mai mergi sa pierzi timpul câteva ore! Tot mă chinui sa plătesc gunoiul online și, nu exista prins la plata online! De ce? Pentru că se fura bani la greu puternic din aceasta afacere puturoasa unde sunt implicați PSD și PNL frățește?

 12. @ miki 13:02
  Înțelegem că ai vrut să acoperi INTERVIUL ANULUI (cel puțin) cu ETICHETELE $oro$iZdilor supărați…
  Da’ ai plasat textul pregătit cu atâta trudă la alt articol.
  Să nu se piardă CAPODOPERA, măRog…😜

 13. @ O să fiți dezamăgiți însă, nu chiar peste mult timp, probabil că toate armatele se vor desființa, globalismul capitalist și păstrarea echilibrelor biodiversității neacceptând, neasimilând în funcționarea societăților elementele neproductive, consumatoare de resurse, astfel de chestiuni de înțelegere, chiar și în zone ale socității în care ,,prostia este bubuitoare”, putându-vă folosi la reconversie, reorientare profesională, ?

 14. Cel mai important risc la adresa siguranței nationale este siguranța alimentară a persoanelor vulnerabile.Se vorbește prea mult de pensii și puterea de cumpărare prăbușită a persoanelor vulnerabile cu pensii sub 1500 lei și salariul minim pe economie de 2000 de lei la pe este 2 milioane de angajați.Acesta însemna înfometare științifică,creșterea exponențială a malnutriției la copii și analfabetizare in masa a copiilor din zonele cu preponderenta rurale,comunități de romi,etc.Sa discuți în CSAT riscurile la adresa siguranței naționale,înzestrare ,înarmare,mobilizare,fara sa ei în discuție sărăcia crunta,infometarea copiilor și a bătrânilor este o nebunie o inconstienta a presedintelui.Sunt foarte îngrijorat de întârzierea măsurilor care trebuiesc realizate,la mare distanță de timp după culegerea informațiilor.Pana se trezește Johannis să pregătească armata,Putin va ajunge deja la porțile Bosforului.In Romania Putin nu va avea nevoie să tragă un glonț,poporul umilit și infonetat va ieși în stradă la revoluție,o repunere în scenă a revoluției din 1989 urmată de judecarea vinovățiilor.Primiti infomatii exacte și voi ridicați din umeri a neputință amânând luarea măsurilor că nu sunt bani.Inca o sută de lei va înfuria populatia și vor ieși n strada.Scapa cine poate.

 15. Johannis nu vede foamea și sărăcia,e spune:
  12 feb. 2024 la 14:22
  Foarte corecta opinia D-vs. aveti perfecta dreptate !

 16. Se va executa o miuță prezidențială cu iz de SRI despre securitatea națională , sau mai pe înțelesul românilor: ”metode sigure pentru îndobitocirea poporului” sau mai pe șleau : cum vom mai cumpăra noi (românii) vechiturile occidentalilor la prețuri exorbitante. Între timp Iranul și Coreea (cea de nord) le-a cam distrus business planul cu scoaterea la vânzare a obuzelor și dronelor la preț de dumping.

 17. @ Ăsta nu are bă să pună la conducerea armatei d’ăia care nu cer bani de bubuit, ?

 18. taina asta cu analizarea situatiei securitatii LA MAREA NEAGRA E …CUM ZIC AMERICANII UN COPAC CE TOT DA ROADE …FRECTIE LA PICIORUL DE LEMN …LA ROMANI E IMPORTANT NU CE FACI CI CE CRED AI DIN JURUL TAU CA FACI…DACA ROMANIA AR FI CHIAR IN PRIMEJDIE AR FI INTERESANTR SA-L VAD PE DOM PREFESOR DE FIZICA JOHANSKY SI CEATA LUI CE FAC …IN UCRAINA AM VAZUT CE FACE UN CLOWN PE POST DE SEF ..50 000 DE UCRAINIENI LIPSA…MORTI SAU SCHILODITI…E INTERESANTA PARALELA CU MANAGERII PORTURILOR ROTTERDAM SI CONSTANTA…NOI GENII AI MEDIOCRATIEI…

 19. Nu va mai dati de ceasul mortii.Se discuta BUGETUL PENTRU URMATOAREA ESCAPADA a preshului. Binenteles cu proma ….. genuchele, genunchele.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.