Şeful Gărzii Financiare Neamţ şi alţi doi comisari, reţinuţi pentru mită

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au reţinut pe şeful Gărzii Financiare Neamţ, Constantin Nistor, şi alţi doi comisari, sub acuzaţiile că au primit mită de la zeci de agenţi economici, pentru a face control formal şi a nu aplica contravenţii.

Potrivit DNA, pe 29 septembrie 2011, cei doi comisari, Nistor, Enăşoaie şi Antonie, au efectuat un control la zece agenţi economici de pe raza judeţului Neamţ. Cu această ocazie, inculpaţii au primit de la reprezentanţii societăţilor comerciale verificate suma totală de 4.110 lei în scopul efectuării unui control formal, pentru a nu sancţiona contravenţional toate neregulile constatate şi pentru a aplica amenzi contravenţionale minime, susţin procurorii.

Cei trei vor fi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.