Șeful laboratorului toxicologic CHU, verdict fără drept de apel: ITIA să plătească pentru Halep!

Se apropie momentul în care, în sfârșit, după o așteptare absolut anormal de îndelugată Simona Halep va încerca să scape de acuzația de dopaj în fața tribunalului sportiv de la Lausanne. Sunt foarte multe păreri pro și contra Halep în lumea tenisului, nume celebre, precum Chris Evert, declarând că este convinsă de nevinovăția Simonei iar altele, venie chiar din partea unor colege din circuitul WTA cerând drastic suspendarea româncei. În această perioadă extrem de dificilă pentru psihicul lui Halep, care a mărturisit că se confruntă cu anxietatea și chiar cu atacurile de panică, un mare profestor de toxicologie de la reputuatul laborator de specialitate CHT de Garches, academicianul Jean Claude Alvarez, care este chiar șeful laboratorului, dă un verdict fără drept de apel, afirmând că perntru faptul că a condmnat un om nevinovat ITIA trebuie să se pregătească, în mod normal, de plata unor serioase despăgubiri.

El susține, o dată în plus, faptul că Simona Halep este nevinovată în această speță, din simplul motiv că trebuie făcută diferența clară între doping și contaminare. A doua variantă reprezintă în linii mari un proces desfășurat mai degrabă în mod neintenționat.

„(n.r. despre situația Tarei Moore, suspendată de asemenea recent pentru dopaj) 19 luni în viața unui sportiv de top sunt scandaloase… Același lucru care i s-a întâmplat și Simonei Halep… ITIA ar trebui să plătească despăgubiri pentru asta!
În cazul Simonei, contaminarea în suplimentele alimentare a fost recunoscută de instanță, chiar dacă laboratoarele WADA nu au găsit-o… Contaminarea nu înseamnă dopaj!
Să sperăm cu adevărat că de data aceasta TAS va ține cont de rezultatele științifice mai degrabă decât de ideologia anti-doping pe care o susțin unii, fără să încerce măcar să înțeleagă ce s-a întâmplat”.

Același reputat toxicolog, specializat pe dopaj si droguri, făcea un adevărat rechizitoriu asupra modului cum a fost declarată vinovăția Simonei Halep într-un interviu acordat în septembrie în Equipe.

Ai crede că visezi. Suntem în plin proces de condamnare a unei femei nevinovate. Ea a pledat întotdeauna pentru un sport fără dopaj. Aceasta este o greșeală.

Având în vedere concentrația din părul ei, este imposibil ca ea să fi luat roxadustat (un produs care crește producția endogenă de eritropoetină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii) în mod eficient. Roxadustat este o substanță care abia există în Europa, nu există în Statele Unite”.

Simona Halep, unde te așteptai mai puțin!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10

10 Comentarii

 1. Alo, ce-i tot dati cu nevinovatia Halepei si cu opinia atator experti, alde Alverez , CHT de Garcea si altii, cand ITIA a spus-o foarte clar : 4 ani suspendare si orevoar Halepa, caci i-a stricat cariera lui King Kong si casa celeilalte primate a lui Karachioglu… Nu sunt sufciente aste doua capete de acuzare ? ! Ce-a spus Serena este lege : ‘ 8 era un numar mai bun decat 4!’ si asta este pe intelesul lui banciu si al postacilor gsp care este cel mai specialisti mare in tenis cu piciorul intre blocurile din medias si garsonierele din Zabrauti!

 2. Celei ori celui care semnează Banciu:
  „Ca românul nu-i niciunul
  Unde-s doi te vinde unul!”
  Habar nu ai ce scrii, ești negru-n cerul gurii, câine turbat.
  Dai exemplu pe Serena Williams? Aceasta A AVUT aprobare sa evolueze în competiții oficiale sub influența unor substanțe INTERZISE invocându-se starea ei de sănătate, CAZ UNIC în lumea tenisului.
  Daca conducerea Cotidianul ar fi o conducere profesionista, ar interzice comentariile, Simona Halep a făcut mult bine României. Cine o ataca pe Simona? Nulitățile !

 3. …a zis proaspătul ginere ‘talean a’ unei clujence, cînd a venit în prima lui vizită în Rro’ și la masă i-au dat să m’înce CEAPĂ VERDE, cu brînză (șarlatanii dă la Ibănești mai avea’ cîțiva ani pînă să iasă în evidență cu Appellation d’origine contrôlée fiindcă i-a ajutat șuolduovianu’ șovin Kelaru’, C.I.-istu’ dîn martie 1990)… Deci mulți boy, multe păreri…
  Bă, iarăși veniți cu basnele „științifice” debitate pă $$ii mustăciosului dă șarlatanu’ ăsta șpaniel? Ăsta nu-i șăf dă labrador, ăsta-i responsabelu’ cu prevenirea incendiilor la Ferma dă Boarfe a Daților maki’ dă la Garș, uitați-vă la mutra lui:
  https://iamsport.ro/img.php?u=https%3A%2F%2Fiamsport.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2023%2F9%2F13%2F3927%2Fc177-cb1fa463-1694582032b71ee4d3.jpg&w=960&h=540&c=1
  Acolo nu-i „LABORATOR”, acolo-i un centru dă recuperare păntru băbătii ca aia dă care-i îndrăgostit Micron, iar ăia speră s-o aivă ‘colea șî pă flackonata dă la Karadeniz păstă 5 ani, că tot se plîngea ea dă dureri în koor…
  Scandaloasă a fost suspendarea Șarapovei din tenis, și a altor 400 de sportivi ruși și baltici, pe „Meldoniun” = o SUBSTANȚĂ CE ÎNCĂ NU A FOST DOVEDITĂ ȘTIINȚIFIC CA DOPANTĂ! …ci doar a fost DECLARATĂ DĂ AMERLOCI – păpușarii dîn W.A.D.A. – ca fiind „dopantă”! Cu aia să se strofoace albanezu’ dă la C.H.U… PARDON! alvarezu’! …dacă se crede mare om dă știință! Da’ păntru aia nu-l mituiește nimeni cu brînză dă oae maki’……[Rumburak]

 4. Ai DAT-O Cu Manda si – pana am ajuns la FINAL – eram pregatit sa te „injur” … 🙂

 5. Voi sunteți normali la cap?…ce tot îi dați cu proasta asta?…

 6. CINE si DE CE il pune cu NeRushinare pe Radu Banciu sa isi verse Frustrarile in DIRECT la un TV, vis a vis de Simona ?
  Ca EL este CumEste CaCARE este, „IE” CLAR … 🙂

  Cevaaaa, Cumvaaaa este in Cestie !

  Ca vaz’ca SI OLvidiu Ioanitoaia, “Persoana Respectata in Oras” …😊se CAM KKa pre Dansuu’ in Cestie!

  Rugam Stiutorii care „LE STIE” a NE spuie si NOUA, BOBORenilor
  CE Parerile NOASTRE DREPte se intampla ?
  Ca SE vrea, ca SI in Tenis ul Romanesc, sa SE intample CE s-a intamplat cu Fotbalul ROMANESC ?
  Turtirea Mandriei NATIONALE !

  Deci, este fff important pentru NOI, Romanii sa STIM !
  Un Dujman STIUT, este UNuu’ pe Jumate scos din Joc …

 7. Articolele acestea sunt pentru voi, sa nu va pierdeti speranta. In lumea antrenorilor de tenis, grecul era cunoscut pentru „contaminarea” unor substante considerate dopante. Iar Halepa s-a dus direct in bratele lui. Deja nu mai conteaza, lumea tenisului s-a lamurit. Despre Maria Sharapova ati mai auzit ceva ?

 8. Wokeseii în sportul alb.Ori ei nu suportă albul.Dacă se declara lezbi și îngenunchea când auzea imnul, Simona devenea campioană din oficiu, dar așa, și straight, si blondă cu gagiu alb, si prea est-europeană(„caucaziană” altă bazaconie wokeseasca dar msi veche) doar nu era să intre în șenghenu’ balșoilor.Acu, câteva scuze si ceva sute de mii”despăgubire” cine stie când și au dat-o gata.I-au rupt nervul si au trântit chestii maro si peste unul dintre cele mai spectaculoase si bine plătite sporturi feminine.Prost o fi ăl de se mai uită la mânăreala lor și de le-o mai băga bani în pungă.

 9. La câți dezaxati comentează, o șansă că pot să-și verse veninul prin scris, se autodetensionează, altfel ar fi pericole publice dacă nu se duc la medic ori nu-și iau medicamentele la timp!

 10. Halep a fost lucrata ca la carte.
  Vina ei principala: este romanca. Daca ar fi fost o le_pra americana sau occidentala, nu i s-ar fi miscat macar un deget……[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.