Şeful Poliţiei Române le-a transmis japonezilor recomandări pentru călătoriile în România

Să urce numai în taxiuri autorizate, să nu intre în vorbă cu persoane necunoscute, să contacteze personalul aeroportului dacă suspectează că ar putea fi victimele unor infracţiuni – acestea sunt principalele recomandări transmise de şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, japonezilor care vin în România.

Surse oficiale au declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că şeful Poliţiei Române le-a mai recomandat japonezilor să apeleze numai la personalul aeroportului, dacă au neclarităţi după coborârea din avion, şi să schimbe bani numai la casele de schimb valutar.

Recomandările i-au fost comunicate, vineri, lui Masahito Hayashi, secretar II şi consul al Ambasadei Japoniei la Bucureşti, cu prilejul unei întrevederi la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Cu acelaşi prilej, Tobă a precizat că Poliţia Română a tratat cu foarte multă seriozitate cazul studentei japoneze care a fost ucisă în urmă cu aproximativ două săptămâni, subliniind că acesta este un incident izolat, România fiind o ţară sigură, potrivit unui comunicat al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.