Semnal de la Raed Arafat: „Vor destabiliza tot sectorul public de urgență”!

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat critică miercuri ordonanța Guvernului Orban pe sănătate care a deschis robinetul banilor publici pentru spitalele private.

Potrivit lui Arafat, deciziile Guvernului vor destabiliza tot sectorul public de urgență, de la serviciile de ambulanță până la SMURD si UPU, fără excepție.

„Ieri (marți – nr.) in cadrul sedintei de guvern au fost introduse in OUG destinata sectorului privat noi articole care vor avea cu siguranta un impact major, si nu unul pozitiv, asupra sistemului national de urgenta.
Inca de la inceput am trimis un puct de vedere asupra unor prevederi cu impact negativ pe sistemul public de urgenta, mai ales referitor la modificarea articolului 111 din Legea Sanatatii. Spre surprinderea mea, si a multolra dintre colegii mei, s-a mers si mai departe ieri seara prin introducerea unor noi articole care deschid drumul integral sectorului privat comefcial pentru accesarea bugetului de stat destinat sectorului medical de urgenta, care si asa este limitat ca suma comparativ cu nevoile reale.
Nu inteleg care a fost caracterul de urgenta ca se se ia astfel de decizii peste noapte, fara analiza reala de impact si fara dezbateri reale, luand masuri fara precedent, care vor destabiliza tot sectorul public de urgenta, de la serviciile de ambulanta pana la SMURD si UPU, fara exceptie. Deschiderea accesului comerciantilor la bugetul de stat prin care este finantat sectorul public de urgenta este un pas care inseamna ca in cativa ani vom imparti sumele cu toti care vor aparea pe piata in urma acestei decizii aberante, ducand implicit la reducerea finantarii sectorului public in favoarea celui comercial.
Voi reveni cu explicatii mult mai clare in urmatoarea perioada si sunt convins ca sunt multi care vor intelege foarte bine temerile pe care impreuna cu multi dintre colegii mei le avem.
Oricum aceste demersuri in mod cert nu sunt in favoarea pacientului, chiar daca ele sunt prezentate in acest mod. Nu inteleg de ce se doreste atat de mult destabilizarea unui sector functional si care si-a dovedit eficienta inclusiv prin gradul de incredere al populatiei in acest sector care mai necesita mult de facut in urmatoarea perioada.
In poza atasata, gasiti articolele noi care deschid bugetul de stat pentru comercianti. Ca sa intelegeti mai bine, tot sistemul integrat de urgenta este finantat din bugetul de stat, Partea medicala consuma sub jumatate din suma totala iar aceasta suma incet incet va fi impartita cu comerciantii care au multe metode ca sa elimine treptat sectorul public.
Voi reveni cu mai multe explicatii pe parcurs!”, a scris miercuri Arafat pe pagina sa de Facebook.

În cadrul ședinței de guvern de marți, liberalii au schimbat unele articole din Legea Sănătății. Unul dintre acestea vizează modificarea articolului 111, prin care spitalele private vor asigura servicii medicale de urgență decontate integral.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Ioana Radu 8556 Articole
Author

11 Comentarii

 1. Practic este o privatizare mascata. Astfel daca mergi la un centru nedical privat, toate costa mai mult si banii publici se vor termina rapid. Astfel de acum incolo chiar daca mergi la stat ori privat, pacientii vor scoate bani din buzunar. Bugetul de stat al sanatatii nu este prea mare care sa cuprinda ambele sisteme, de stat si privat. Costache si Orban, chiar ne cred pe toti idioti ?!!!

 2. Of,of,of doamne! Cum ma provoci tu arafat sa te asociez cu cei din sectorul: selectia gunoaielor! Mai stai bre putin linistit si nu mai iesi ca ma apuca dracii! Sunt enorm de multe acumulate privind sectorul urgente si 112!

 3. @Zdrang, parere: sa dea Domnul sa va rostogoliti cu masina, sa ramaneti incarcerati si de la 112 sa vi se ceara mai intai codul asigurat la serviciul privat, dupa care numai dupa ce virati malaiul sa va salveze. Doctorul Raed Arafat merita tot respectul si e mult mai roman decat voi si stapanii vostri.

 4. Pentru ce au murit romanii in decembrie 1989,pentru ca statul sa ramana dictator si stapan pe domeniile esentiale sau pentru democratie si privatizare?
  Arafat este in afara Istoriei,un dinozaur comunistoid!

 5. Auro lacii lui XX cred ca primesc banii pe card ca si postacul de mai sus.Eu sunt ing,pensionar si nu-mi pot permite sa merg la un spital privat.Am incercatsi am pierdut bani. Ce vor face pensionarii cu pensie mai mica decit a mea ?? Sunt dobi toci in pn l care si acum 2 luni spuneau ca in privinta pensiilor spuneau ca vor respecta legile in vigoare.Unul din ei chiar promu lgase respectiva lege.Ce nu au spus era ca vor micsora pensiile de 10 ori putin inainte prin lege. Citi bani s-au fu rat la SA FI ??

 6. ARAFAT ESTE SINGURUL CETATEAN CARE A FACUT CEVA UTIL PENTRU ROMANI. RESTUL SUNT GUNOAIELE ISTORIEI. TOTI FOSTII PRIM-MINISTRI, SEFI CU MULTE STELE, PRESEDINTI, ETC. GUNOAIELE ISTORIEI ROMANIEI. Suntem un popor pe cale de disparitie si o tara pe cale de dezmembrare. RESPECT ARAFAT!!!!

 7. Eu nu cred ca cei care au murit in 1989 au vrut o oranduire social-economica in care un grup de sarlatani egoisti si hrapareti din Tara in cardasie cu egoistii , sarlatanii si hraparetii mondiali sa acapareze tot ce a fost proprietate comuna in socialism. Eu nu cred ca ei au vrut ca un grup de hrapareti sa acapareze toata averea Romaniei si sa obtina privilegii si putere in defavoarea majoritatii cetatenilor din tara. Eu nu cred ca ei au vrut TRIUMFUL EGOCRATIEI IN ROMANIA. In preambulul primului cod de legi, al lui Hamurabi, se sublinia ca legea trebuie sa apere pe cel sarac impotriva celui bogat si pe cel slab impotriva celui puternic.

 8. Tu / „Zdrang” esti un „pacate nationale” ! Rebrenduieste-te, de vrei sa fii om !

 9. Triumful egoismului..Primul discurs public al premierului Roman dupa investire a fost sa ne spuna ca vechea oranduire comunista ne-a educat prost in sensul sa punem interesul public in prim plan. In noua societate trebuie sa primeze interesul personal,numai asa vom progresa .Daca ,atunci , am fi fost mai atenti….

 10. ARAFAT SI-A FACUT LOC CU COATELE IN SISTEM ,SI-A BAGAT GHIARELE IN SERVICIILE DE URGENTA VEZI SERVICIUL DE AMBULANTA PE CARE-L CAPUSEAZA CU SMURDUL PE CARE-CONTROLEAZA 100%.Nu-i mai plingeti de mila ca nu-i de plans e destul de smecher arabul stie unde sa unga sa nu-i scartaie sandramaua.Nu-i convine sa fie concurat de alt privat ?.
  Trecerea spitalelor la discretia primariilor ,amestecul lui neica nimeni in actul medical ,capusarea spitalelor de catre primari si clientela lor este mult mai toxica decat orce alt contract ,atunci cand este vorba de sanatate ,de viata oamenilor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.