Sentinţă în cazul grădiniţei groazei

justitie

Sentinţă în cazul grădiniţei groazei. Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au decis că educatoarele şi directoarea de la Grădiniţa “Micul Regat” din Constanţa să primească pedepse cuprinse între un an şi un an şi cinci luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă. Aceeaşi instanţă a mai stabilit că vinovatele să plătească  50.000 de euro daune morale către cele cinci părţi civile din acest dosar. Decizia instanţei este definitivă.

Cele cinci educatoare şi directoarea grădiniţ ei private „Micul Regat” din Constanţa au fost trimise în judecată în septembrie 2015, fiind acuzate că îi băteau şi umileau pe copii. Drama pruncilor a ieşit la iveală după ce un părinte, uimit de reacţia copilului cînd era dus la grădiniţă, a montat un aparat de înregistrare într-o jucărie. În ciuda imaginilor surprinse chiar şi pe camerele video montate în unitatea de învăţământ, cadrele didactice au spus în faţa instanţei că nu sunt vinovate şi că nu i-au agresat pe copii.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.