Sevil Shhaideh a făcut un stagiu la USAID, un ONG partener al Fundaţiei Soros

Toată tevatura făcută de PSD şi Liviu Dragnea împotriva oamenilor lui George Soros care au condus România în ultimul an s-a stins odată cu nominalizarea lui Sevil Shhaideh pentru funcţia de Prim-ministru. Ca manager de proiect la ONG-ul american USAID, şi Sevil Shhaideh se încadrează în categoria „sorosiştilor”! Priviţi cu atenţie această fotografie apărută odată cu scandalul „Panama Papers”:


Dacă ne uităm pe CV-ul lui Sevil Shhaideh, premierul nominalizat de Liviu Dragnea, aflăm că aceasta a făcut două stagii de pregătire sub umbrela USAID, Washington DC (SUA), un ONG american, partener cu Fundaţia Soros în mai multe proiecte comune:


În 6 aprilie 2016, deci acum cîteva luni, în „Cotidianul”, a apărut articolul semnat de colegul Călin Marchievici, al cărui titlu era „WikiLeaks, despre legătura dintre Panama Papers, Soros, fundația Ford și USAID”, pe care-l reproducem integral:

WikiLeaks acuză Consorțiul Internațional al Jurnaliștilor de Investigație, care a lucrat la analizarea și publicarea Panama Papers, că nu publică toată baza de date pe care o deține, preferând să facă o selecție dictată de rațiuni politice și strategice.

Într-un mesaj pe Twitter, WikiLeaks acuză CIJI că este ”finanțată de Fundația Ford din Washington și de Soros”, care ”au o problemă cu WikLeaks”. La scurt timp a apărut un alt mesaj: ”Atacul la Putin a fost făcut de Proiectul pentru Relatări despre Crima Organizată și Corupție, care vizează Rusia și fostele republici sovietice și este finanțat de USAID și Soros”. WikiLeaks cere de aceea publicarea tuturor celor 11 milioane de documente și nu doar o selecție făcută de anumiți jurnaliști.

Cei de la WikiLeaks își exprimă îndoiala că în aceste documente ar apărea doar 441 de clienți din SUA. Mai mult, la fel ca în scandalurile anterioare (OffshoreLeaks, LuxLeaks, SwissLeaks – gestionate tot de CIJI), clienții americani care fac evaziune fiscală nu sunt politicieni și nici mari afaceristi, ci mai degrabă pensionari, stomatologi, chirurgi, etc.

Directorul CIJI are o explicație pentru politica organizației. Gerard Ryle spune că organizațiile media nu au în plan să publice întreaga bază de date, in stilul WikiLeaks, pentru că în felul acesta ar fi publicate informații sensibile despre ”indivizi nevinovați” la un loc cu cele despre personalitățile publice avute în vizor de CIJI. ”Nu suntem WikiLeaks. Încercăm să dovedim că jurnalismul poate fi practicat în mod responsabil”, spune Ryle.

CIJI se recomandă drept ”o rețea mondială cu mai mult de 190 de jurnaliști de investigație din peste 65 de țări care colaborează pe subiecte de investigație” și arată și cine sunt o parte dintre finanțatorii organizației.

Printre aceștia avem: Adessium Foundation, Open Society Foundations, The Sigrid Rausing Trust, The Ford Foundation. Fundația Adessium finanțează activiștii ecologiști, deseori in parteneriat cu Fundatia pentrui o Societate Deschisă a lui George Soros. Adessium a oferit sprijin și publicației Euobserver”.

În mod necesar, atît Sevil Shhaideh, cît şi Liviu Dragnea trebuie să explice opiniei publice legătura posibilului viitor Prim-ministru al României cu USAID, cum a ajuns să beneficieze de stagii de pregătire în SUA şi dacă are cunoştinţă de legăturile financiare dintre USAID şi Fundaţiile lui George Soros, din moment ce, în recenta campanie electorală, atacul la adresa ONG-iştilor a fost un punct important al PSD în partea naţionalistă a programului acestui partid.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.