Și dacă s-a săturat de România?

Nu mai am nici o îndoială că încurcătura din calendarul nostru electoral ține și de ambiția președintelui Iohannis de a mai prinde o dregătorie importantă. Una europeană, departe de părerile concetățenilor săi. „Dulapul” nostru și-a făcut niște calcule și ele trebuie să fi fost în spatele primei „adieri” din presă despre candidatura sa la NATO. Era greu de spus dacă a apărut ca un zvon produs de o mașină de zvonuri a băieților sau a fost lansată chiar de la Cotroceni. De atunci, pe firele subțiri ale subordonării și ale prostiei au circulat păreri despre „Iohannis-șef la NATO”. Unii au ridicat din umeri, alții au rîs și cei mai naivi au început să creadă.

-Mai știi!? Poate pică norocul și pe țărișoara noastră!

Așa că marți (o veste demnă de o zi de marți!), Klaus Iohannis a citit de pe un prompter cu o expresivă traducere în limba datului din mîini:

-”Îmi asum această candidatură în numele României cu toată
responsabilitatea, iar această decizie are la bază performanța României, experiența acumulată pe parcursul celor două mandate de Președinte al României, înțelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă NATO, Europa, și în special regiunea noastră, și angajamentul meu ferm față de valorile și obiectivele fundamentale ale NATO”. 

De ce nu l-a propus guvernul României sau diplomații dintr-o altă țară, fie ea și partener strategic? Nu cred că „asumarea” a fost privită de Executivul nostru ca o afacere personală. Și nici din cauza faptului că Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă n-ar fi fost de acord. Mai degrabă a fost o socoteală că îi înjură lumea și li se strică fasonul de liberali și de pesediști în prag de alegeri. Aș adăuga și o răbufnire de ambîț. Undeva în sertarele sale ascunse, „Dulapul nostru” se vede deja o piesă europeană și un valoros mobilier internațional.

Să fie vorba la Klaus Iohannis de o „înțelegere profundă a provocărilor” din politica românească și din cea europeană, din educația tinerilor sau din încropita cooperare internațională a țării noastre? Sau experiențele sale de profesor suplinitor, de inspector școlar și de primar, plus de președinte figurant să conțină un tezaur de înțelepciune și un bagaj important de gîndire strategică? Sau marile alianțe sunt clădite pe criterii care ne scapă și în aplicarea cărora adevărurile pipăibile și părerile celor mulți n-au nici o greutate?

O ambiție personală eșuată conține un dram de iluzie și un iz de ridicol, pe cînd o promovare spectaculoasă a unui om mediocru, în care încrederea publică a scăzut aproape de marja de eroare a sondajelor de opinie aduce cu ea și o componentă de pericol public.

Chiar și pentru NATO!

Nu-mi rămîne decît să revin la bănuiala că insistența cu care Klaus Iohannis vînează o funcție euro-atlantică mai ascunde un fel de „m-am săturat de România” și o dorință nemărturisită de a trăi departe de țara în fruntea căreia a zăbovit și a fost îngăduit pentru o vreme!

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 84

122 de Comentarii

 1. 10 ani pierduți cu bolovanul ăsta, 10 cu securistu băsex, avem timp să pierdem cu toți papagalii ăștia, românii sunt foarte îngăduitori.

 2. Fiind mai mult pe la Paris și alte locuri întoarcerea în „Gura de rai” îi provoca suferințe.. 10 ani de „ocnă” politică și scandaluri a le „Chirita din provincie” i-a stors puterile.. Vrea Europa civilizată..
  Și altele..

 3. Nu i se facea pe aici reclama astuia, acum 10 ani, ca e „ca nimeni altul”?

 4. Acum înțelegem motivul pentru care Johannis s-a preocupat de Zelenski finanțând armata ucrainiana cu banii romanilor, motivul distrugerii Deltei Dunării si a drumurilor românești pentru cerealele agricultorilor americani din Ucraina. Acest trădător arogant si-a urmărit propriile interese si nu interesele Romaniei

 5. Eu zic sa priviți spre acest dulap mancat de cariile orgoliului nemăsurat, cu balamale ruginite, scârțiitor de deranjante pentru urechea bunului simt. Având în compoziția sa doua trei polițe de pus bocancii noroiul de gânduri mărețe, indispensabili înmuiați în idei cu rahat de preamarire, camesi din reziduri organice, aceasta forma fara fond,dar cu fund disponibil pentru fetele ahtiate de distracții ale Ocidentalilor are convingerea ca a ajuns buricul pământului, când de fapt nu este decât o jigodiei minoritara fara suflet, inima și fără nici un gram de spiritualitate. O nulitate ca atâtea nulități care sunt cinvinse ca merita totul și ca tara care l-a făcut pupăză cu mot e o tara de tot rahatul.
  PS. Asa e când gunoiul ajunge sa se considere hrana pentru vegetație și speranța pentru cei cu mintea rămasă la stadiul de larve.

 6. @C.Nistorescu:
  Adica aveti preferinta pentru procesomana si cohortele ei de urmaritori la pas.
  Puteati sa spuneti pe sleau asta.

 7. speculatii media,gargara jurnalistica fara apa pe un subiect ofilit
  Atat timp cat nu exista o informatie exacta privind sansele restul e vorbarie

 8. iohannis ramine doar o pierdedere de timp…

  daca l-ati vedea cersind la colt de strada cu mina intinsa, i-ati da cun codru de paine?

 9. Sa fie „m-am săturat de România”?!
  Duca-se, sa nu-l mai vedem, sa nu mai auzim de el!
  Si s-o ia si pe dna Carmen si s-o plimbe de manuta peste tot, pe banii NATO si in rochite roz bonbon!!
  Ca altceva in afara de plimbareli scumpe pe banii Romaniei nu am auzit sa fi facut, stim bine ca nu vom auzi altceva, dupa ce timp 14 ani a dormit profund, somn prezidential(!!) profund la ditamai Palatul Cotroceni!
  Si s-a plimbat cu doamna Carmen de manuta, in strainataturi aiurea, pe unde l-au invitat si l-au primit niste sefi de stat NO NAME ca si el!

 10. Rutte sau Iohannis, tot un drac. Deciziile se iau la Washington. Fara a ne fi dor de Iohannis, ar fi de preferat lui Rutte, un personaj ostil Romaniei.

 11. cauta scaparea pentru dosarele suspendate pe durata mandatului? GEG vine tare din urma??? pentru ca GEG nu va ramine asa… incepe recuperarile… s-a terminat cu imprastierea. e valabil si pentru umdr-axa budapestei…

 12. Pai vedeți ca se leagă apropos de renovarea de 9 mil.de euro a imobilului din Primăverii.Cum sa locuiască un secretar general NATO intr-o locuință ca toți muritorii de rand ??

 13. De regulă, sentimentele sunt reciproce. Când eşti urât de o țară întreagă, în mod firesc eşti predispus să o urăşti dar să concurezi la o asemenea funcție în numele şi pentru aşa-zisele beneficii ale țării pe care o urăşti, devine absurd, un non-sens, o contradicție între termeni. Undeva există o hibă care ne scapă dar s-ar putea să o aflăm cât de curând.

 14. Plavanului ii este frica de dosarele facute, si vrea sa o taie rapid !

 15. Aroganța, ‘realizările’, cei 10 ani de vacanță și lipsa de transparența cu privire la documentele semnate la Bruxelles ‘în numele României (asemenea candidaturii la șefia NATO) certifică faptul că este ‘departe de România’, ‘mulțumiri’ lui Crin Antonescu, cu certiudine că Adina Vălean va căstiga un nou mandat de europrlamentar.

 16. – Domnilor! Onorabili concetățeni! Fraților!

  – Iertați-mă, fraților, dacă sunt mișcat, dacă emoțiunea mă apucă așa de tare… suindu-mă la această tribună… pentru a vă spune și eu… Ca orice român, ca orice fiu al țării sale…

  – În aceste momente solemne… mă gândesc… la țărișoara mea… la România… la fericirea ei! la progresul ei! la viitorul ei!

  – Bravo!

  – Fraților, mi s-a făcut o imputare și sunt mândru de aceasta! O primesc! Mă onorez a zice că o merit!

  – Mi s-a făcut imputarea că sunt foarte, că sunt prea, că sunt ultraprogresist… că sunt liber-schimbist… că voi progresul cu orice preț. Da, da, da, de trei ori da!

  – Bravoooo!!!!!

  Numai cu gandul la tarisoara si pentru tarisoara…
  Oare Ioha se intreaba cat a facut Romania pentru el si cat a facut el pentru Romania?
  Cineva spunea ca a fost un gest patriotic din partea sa sa-si anunte candidatura… Farfuridi…
  Poate voi sunteti optimisti. Eu, nu!

 17. A fost mare dobitoc cel care i-a băgat in cap prostia asta !! S-a făcut de râs în toată Europa la cât e de naiv !!!

 18. Problema cea mai complicata este dacă exista avioane cu girofar ca nu cred ca va face naveta la sfârșit de săptămână cu mașina…Iar aproape de pensionare vad o halta la…ONU !

 19. Daca ajunge mare mahar la NATO, va primi onorul de la soldații americani cu „afina” de mana?

 20. Nu cred ca s-a saturat de Romania,ca mai bine nici in vis nu o ducea. Nu face nimic si se plimba prin toata lumea cu ravasitoarea de manutza cu avioane de lux. Mai repede cred ca s-au saturat romanii de acest imbecil tradator. S-au?

 21. Dar… trebuie sa recunoastem, Ioha este un adevarat profesor pentru oportunisti. Ii pot studia parcursul , cum sa-ti fixezi tintele, scopul si mijloacele.
  A invatat sa nu faca greselile predecesorului, sa nu se expuna, sa nu-si asume, sa se ascunda in spatele guvernului in momentele de criza, sa-si construiasca apararea ca la sah… Ce i-a folosit lui Base ca a iesit in toate conflictele, ca si-a asumat? A luat toate bobarnacele posibile si lasul de Ioha a privit fara un minim semn de curaj….

  A citit liber angajamentul de a candida?

 22. @ Domnu’ Nistorescu ,instruit ziarist de Ceaușești, cu ,,Și dacă…”,de Mihai Eminescu ,?

 23. Oricum KWI are ceva schelete in dulap si va avea niste procese. Mai intai incearca varianta oficiala pt mai multa imunitate. Daca nu castiga nimic ramane varianta sa plece in Germania sau Italia. Avem destui puscariasi care sunt in aceste tari de ani buni si mai au si pensii speciale. Carmena stat la scoala ca sa faca anii de pensie integral si sa o poata transfera in alta tara din UE.

 24. „vrea Europa civilizata”

  Are Sibiul, care reprezinta chintesenta civilizatiei, de la Uruk incoace. 🙂

 25. Nistorescu il trage de urechie cu blandete pe plavanul din deal ca sa nu i-o rupa cumva. Cand la terfelit pe Patriotul Liviu Dragnea facea spume la gura de ura anti-romaneasca, atunci Nistorescu era in stare sa-i scocta si ochii de furios ce era pe Patriotul Liviu Dragnea. Acum se da lovit ca plavanul vrea sa fie numit sef la Nato?

 26. „DU-L DOAMNE DE NU LA BRUXELLES,LA MUNCHEN”! ÎNCĂ N-AM UITAT – „DU-LE DOAMNE LA PLOIEȘTI!( ERAU BOMBARDIRELE CE VENEAU DIN EGIPT ASUPRA BUCUREȘTILOR)! CĂ„CÂT BINE A FĂCUT OBIECTULUI RESPONSABILUL! POATE PLECA -ÎN JUNGLA UNDE AU DISPĂRUT TOLTECII,OLMECII,MAIAȘII ȘI AZTECII! DU-TE GEOANĂ ÎNAINTE/ȘI-I FĂ LOC LA PREȘEDINTE!// TRIMITE-L DOAMNE-N PAPUA-NOUA GUINEE CĂ-I ÎN STARE SĂ NE ȘTEARGĂ DE PE FAȚA PĂMÂNTULUI

 27. Cand vrei sa comasezi, a vorbi liber sau a citit, iese a citit liber 😂

  Ma gandeam la pupaza, pu pu pu, vreau sa stau si eu aici…

  Odata, cineva multumindu-mi mi-a promis ca o sa se revanseze si eu i-am replicat ca macar sa nu-mi faca rau… Asa si cu Ioha, macar sa nu ne faca rau.

 28. Bravos natiune , de 10 ani maninci tu o piine alba , pesedista , pe Cotidianul ? Ca si Johannis ! Gloabele care se aseamana , se aduna ! Zicala populara .

 29. Oare acest Iohannis nu va fi mai ostil Romaniei decat Rutte? El urăște Romania in subconștientul lui. Si când te gandesti ca multi fraieri au pus speranta in el.

 30. Nea Cornel e plin de haz in naivitatea proverbiala…Sa nu intelegi in 35 de ani ca „BAIETII” cu ochii cei mai albastri se afla la Cotroceni, nu in alta parte unde opereaza spalacitzii?Sau te pomenesti ca a identificat sorgintea lor sovietica, dar ii e jena
  sau groaza sa specifice clar? Oricum, cu tot flerul sau analitic nu a sesizat ca tambalaul initial cu „comasarea locale-europene”
  pregatise de fapt adevarata tzinta a DIVERSIUNII, DEVANSAREA PREZIDENTIALELOR, intrucat NATO are nevoie de un nou KOMISAR deja din septembrie!!! Titlul e oricum PROVOCATOR, exact pe gustu lu Alogenu Secu-i caruia-i plac PROVOCARILE, ordinare!!! Precum aceea cu „figurantul”, noroc ca noi stim ca figurantii in TRAGEDII/DRAME NATIONALE sunt cei mai importanti, altfel TRAGEDIILE nederulandu-se de la sine!!!

  Dar ESENTA acestei DIVERSIUNI de scoatere „triumfala din scena DRAMEI NATIONALE” nu a fost sesizata de Nea Cornel sau nu a vrut sa o puna pe tapet, doar n-o sa ne dea totul mura-n gura…ESENTA e ca fara DEVANSAREA diversionista, de DRIBLARE a CONSTITUTIEI,
  IMPRICINATU era nevoit SA DEMISIONEZE INAINTE DE TERMENUL CONSTITUTIONAL…Doamne ajuta sa trec de avanposturi…

 31. Intrebare: daca sasul Klaunus ajunge, prin „noroc”, secretar general al NATO, Romania ii mai plateste indemnizatie de fost presedinte si-i mai da vila si secretar personal? Ii mai putem propri sumele datorate statului, stabilite de o instanta de judecata?
  PS.Am glumit..

 32. Dl. Nistorescu crede că Iohannis nutreşte „o dorință nemărturisită de a trăi departe de țara în fruntea căreia a zăbovit și a fost îngăduit pentru o vreme!”, ceea ce are sens.
  Dar de ce i-ar trebui lui Iohannis o dregătorie îmtr-o instituție unde ar trebui să aibe o anumită activitate? De ce nu ar sta bine-mersi la pensie, să se dea cu skiurile în Austria sau Elveția, să se bronzeze prin insulele din Pacific şi să joace golf pe unde şi când are el chef? Nu ar fi mai plăcut aşa?
  Iar toată povestea asta cu „căutatul inui post” să fie doar o cacealma a serviciilor, ca să aibe lumea ce comenta în timp ce se fac alte jocuri?

 33. Ori la NATO ori la Bruxelles, cred ca nici de dulap in care tine maturile si galetile femeia de serviciu de acolo nu e bun. In plus, ca un dulap de la IKEA care, faci ce faci da’ dupa doua zile de montaj tot o noptiera rezulta, cred ca nici aia de la UE sau NATO nu vor reusi decit dupa vreo citeva luni de prezenta sa-l puna la treaba !

 34. Ce inseamna CREDINTA in Dumnezeu, am trecut fara daune/blocaje de avanposturi…Cum poate fi numit „figurant” PATRONU tuturor CRIMELOR CONTRA POPORULUI ROMAN din ultimii 10(ZECE)ani, chiar daca a patronat din postura de MARIONETA? Deci MARIONETA si NU
  „FIGURANT”, pentru ca repet, DEZASTRUL a fost PERFECT COORDONAT si a avut O GANDIRE/PLANIFICARE/PREMEDITARE!!!

 35. Nu s-a saturat de Romania ci fuge din Romania ca sa nu intre la inchisoare.
  Stie ce-l asteapta dupa terminarea mandatului.

 36. Păi, Iohannis n-a manifestat o profundă înțelegere a formulelor simple ale fizicii, de unde acum o altă profunzime la el, alta decât înțelegerea abisală a capitalului de ură pe care și l-a acumulat în români?

 37. @ALE
  Romanii ingaduitori? Nu!
  Romanii nu stiu pe ce lumea sint. Le da Soros 1 € la salar si vind si nu au ce viande.

 38. Pe teletextul TVESPAÑA a aparut aceasta cerere a lui johanis folosind cuvintele „decision de postularse” care inseamna ca s-a propus singur,dar mai poate insemna printre altele si „a suplica”,dupa dictionarul spaniol.Noi romanii am cam ignorat raul care zace in pramatiile astea care se tot vinzoiesc in administratia Romaniei,In cazul de fata l-am numit „dulap” si „mut” pe fostul negustor de copii.Ce s-o fi distrat licheaua!! Eu cred ca vrea sa imita diplomatia lui Victor Orban si sa se foloseasca de favorurile oferite Ucrainei,favoruri pe care nici macar nu le cunoastem in totalitate.Stim doar de Distrugerea Deltei Dunarii,de distrugerea economiei si infrastructurii cu cerealele lor,de traficul cu armament,dar de miliardele platite Ukrainei in kash nu stim nimic.De aici in mod cert va iesi ceva,in cel mai rau caz o burta de ris din cauza ridicolului.Risul asta va fi in cascada:noi vom ride de dulap si Europa de noi.Asa cred.

 39. ŢOPÎRLANEEEEEE, CIUCIU NATO! RĂMÎI ÎN ŢARĂ ŞI TE BELEŞTE KOVESI!

 40. IENICERII SOVIETICI nu inteleg ca Golema si daca ramane in patria unde i-a fost legendat de Comintern TATUCUL intre MACELURILE BOLSEVICE MONDIALE, pentru CREAREA COLOANEI A V-A Quintus NAZISTE, NU PATESTE NIMIC!!! Avem exemple CELEBRE, Ilici GENOCID care
  o sa crape „ASASIN si SARAC”, cu duhul de AGENT SOVIETIC la 102 ani precum ODRASLA lu ILEGALU De Gaulle sau exemplul Emilutz zis Tzapu, instalat de Ilici GENOCID sa-i tina caldutz fotoliul din Deal, CRIMINALU BOLSEVIC care impreuna cu ALT CRIMINAL BOLSEVIC,
  AU CONCEPUT SI INCHEIAT la ORDINUL Moscovei TRATATUL TRADARII NATIONALE din 1997 sau Mongolu Ceacar autoru altor CRIME CONTRA POPORULUI ROMAN si toate aceste CRIME intr-o INLANTZUIRE/CONTINUITATE perfecta!!! Ce au patit precedentii de la STATUL SECURIST, COMINTERNIST sun ACOPERIRE „ANTICOMINTERNISTA”?

  Chiar nu se intelege ca ROMANIA GENERICA a fost CAPTURATA pe veci de IDEOLOGIA GENOCIDULUI, la fel ca INTREAGA PLANETA?

 41. Toarasi, sa gandim pragmatic. Oiropa e in rahat eco-nomic. Bacsisul de 50 Mld coco catre Ucraina (aka MIC murican) va fi ultima suflare. Dupa, americanii nu vor mai avea nici un interes sa ramana in NATO si se vor tira. Cu onor raportez ca in acel moment va exploda un anumit miros de izmene maro, in frunte cu cele ale lu’ Secretaru’ General NATO. Care va fi ala, chiar nu va mai avea importanta. Daca nu, vom auzi cateva minute bum-bum, dupa care va veni „pacea eterna”. Hai salam!

 42. Charlie, in lumea aceasta nimic nu poate fi definitiv. Oricand pot aparea niste perturbari majore.
  Din pacate, intotdeauna fortele raului castiga, sunt mai numeroase, mai puternice dar, exista totdeauna o forta a binelui care salveaza.
  Ne putem intreba, omenirea se indreapta catre autodistrugere? Cine o salveaza? Asa se ajunge la credinta intr-Un Dzeu atotputernic.

 43. Banciu ne vorbește despre dobitoci iar Anca Alexandrescu despre lăbăreală! Succesuri guys!

 44. Nu mai mistocariti degeaba….
  Fiecare din cei doi candidati a facut cate o OFERTA pentru a fi desemnati….
  Cam ce fel de oferta credeti ca a facut Yoha ….ESCALADAREA CONFLICTULUI SUA – RUSIA cu IMPLICAREA ROMANIEI CA BATLEFIELD…..

 45. Se autopropune șef la NATO ! Așadar Marlanul tot Marlan rămâne. El care fugea de Viorica Dancila vrea șef la NATO !!! Uluitor !

 46. @Cornele …cred ca intre timp imi cunosti talentul(!) PROPHETIC :
  – Iohannis e alesul lui TRUMP pentru NATO !

  (adu-ti aminte de intanirelie recente , in afara, dintre Iohannis si Orban si straniile plecaciuni pe care i le face ORBAN neamtului nostru ! -> Nu doar ORBAN stie ca la NATO urmeaza IOHANNIS …stiu si cei care-l izolau acum al la MÜNCHEN pe sas !)

  Nu ma crede pe cuvant (-ul PROPHETIC) insa nici nu ma declara FALS (vezi doar „ROSIA MONTANA” prezisa din 5 febr.)
  ci fo atent cu RUTTE care nu le mai e bun nici olandezilor se scufunda odata cu PPE-eul su cu „nulandierii” fara NULAND -> nemtii a tradato prin …”discursul generalilor” … la RAMSTEIN si la FRNAKFUT la agentie se deja stie ca nemtii au ajuns in privinta yankeilor la LINIA ROSIE = care-i DE_INDISTRIALIZAREA GERMANIEi prin lipsirea ei de materii prime si energie russnace !

  Hai sa nu mai facem pe prostii -> Rusii vor chiar occupa ODESSA ! 😐
  (nu v-am zis desi nu trebuia: „LEAK”-ul PENTAGON-ului / allan dallas / „OFFENSIVA UKRANA E FASSAIITA din nascare !” ???)

  Sa sti ca nu-s razboi hybrid (desi-s 3301 Q) … ‘s doar Plictissit !
  ai rabdar si vezi daca le nimeresc sau nu … si nu e nimic mistic in cum le ante-stiu … e doar intelect-superior si ratiune pe facte ! !

  PUTIN a pierdut LOCAL (temporar) pentru a castiga in UKRANIA GLOBAL ! … v-am ziso pe nivele de intelegere si ASTEPTARE 😛
  de la inceputul-inceputului !

  Chiar URMEAZA : „NINGE PE FED!” …o sapun pentru ca chiar am acces la ce nici-visati sa aveti vreodata !
  DE ce crezi ca NULAND va cadea …desi … din cele oficiale … cu lunii inainte NU s-ar fi crezut asta ? 😉 !

  Numele meu e LEGION ! Si pentru ca suntem „multi” stim multe ! DAR nu ne bagam … deocamdata(!) …doar privim LUMEA !
  N-o spun deloc mistic !

  SHALOM !

  IQ=?

 47. [e una sa vorbesti aiurea si ea alta ca prin „ghiceli” sa contrazici STATISTICA …la fel cum e una sa castigi odata la LOTO insa e alt sa iei POTUL mereu … coincidentele sunt contrazise de ENTROPIA UNIVERSULUI … sti ! ]
  IQ=?

 48. E un scenariu la misto pentru că, televiziunile sa aiba ocupat spațiul de emisie, sa nu mai ceară dezbateri electorale între candidati. S-a saturat că e lovit cu propria manevră mincinoasă! Dezvăluirile il terorizează puternic.

 49. Pentru perioada imediat următoare d-l Iohannis a devenit un pericol major pentru noi. Pentru a-și atinge ținta va fi în stare de orice, inclusiv – fără să întrebe pe nimeni – să bage România într-un război care nu e al nostru. Deja Macron agită apele.

 50. Sper ca notiunea de „prima doamna” sa ramana la dulap, prea multa greata a generat toti anii astia.

 51. D-le Nistorescu, d-ta ai un „fix” cu Iohannis.Zau asa, nu-ti dai seama ca iti pierzi credibilitatea din partea cititorilor ?

 52. Ma gandesc ca totusi,d-le Nistorescu, sunteti flatat de atatea comentarii „valoroase” declansate de editorialul dvs.
  Vorba lui Lapusneanu :…..da’multi !

 53. Mare belea pe capul acestei țări! A stat încă 10 ani cu un Dulap, după un marinar care a vîndut cît a putut. Acum Dulapul își și bate joc de români spunând că vorbește și candidează în numele României! Noroc pentru el cu Ciucă și Ciolacu, ce-i țin isonul. Și pe aici, la Comentarii, cu Margelatu, ????? și Boul, care sunt, precum se vede, de serviciu la diversiune. E bine însă că din 58 de postări doar 3 sunt proJohannis. Așa e și în populație. Dar ce folos? Țară tot fără noroc, care plătește din greu alegeri greșite!

 54. Excelenta Sa Domnul Secretar General NATO Klaus Werner Iohanis este cel mai stralucit Presedinte al Romaniei si degeaba nu mai dormiti noaptea de grija Excelentei Sale ptr ca noi, cetatenii constienti care votam PNL si PSD contra Extremismului sustinem deplin demersurile Presedentiei.

 55. IENICERUL SOVIETIC Piotr zis Petre se face ca nu stie CINE SUNT PRAMATIILE si CINE LE ROTESTE, AGENTII URSS-Rasputin acoperiti in Romania, UE si NATO ca „antisovietici”!!! TEMBELElismu cu „miliardele, cerealele si Delta Dunarii” e definitoriu specimenelor care au fost spalate definitiv pe creiere in iepoca de Aur…

  Daca pana si pseudoistoricu Justinianus ce parea mai cu doxa in HAITELE reunite ale Securitatii ceausist-resovietizate dejecteaza ineptia cu „norocu” lu Alogenu Secu-i daca E LEGENDAT la NATO, cand e clar ca nu de „noroc”, ci de ordin e vorba, ca in CELEBRUL CAZ al INFRACTOAREI NATIONALE, INTERNATIONALIZATE, KoyveSSy ce pretentii de surprindere a REALITATII mai putem emite?
  A facut KoyveSSy vreun dosar MIILOR DE AGENTI Comintern legendati in COLHOZUL BOLSEVIC european? Si pt ca tot e vorba de UrSulla, i-a facut lu STRANEPOATA de MULTIMILIARDAR MARXISTOID in RUBLE-MARCI-LIRE STERLINE, toate in AUR si dolari americani la fel toate
  de O MIE DE ORI MAI VALOROASE CA AZI, vreun DOSAR PENAL? Si NU TREBUIA SA INVENTEZE PROBE si MARTORI!!!
  Ce-ar fi fost daca II PUNEA CATUSELE la Bucuresti la CONGRESUL NARODNICILOR? Doar NARODNIC a fost si STRA-STRABUNICU EI…

 56. TURCII …c statul cu cea mai mare/tare armazta NATO dupa USA il vrea pe Iohannis
  si Erdogan il vrea pe TRUMP vizavi de BIDEN !
  La ce sa ne asteptam stiind ca si BAVARIAil vrea, deocamdata subterna pe TRUMP si pe Iohannis ?

  INTREBARE !
  Pot pune BIDENISTII UNILATERAL de capul lor si stiind ca cei care se opun canditaului lor OLANDEZ stiu ca NULANDIERII sunt OUT si BIDEN la fel OUT ? Ce fel de NATO va fi un NATO care nu va fi sub SHAPCA trumpista ? 😉

  SA fim seriosi …vezi DIN TIMP (UTIL!) predictiile aluzive relativ la … LOIALITATEA lui IOHANNIS versus … TRUMP ! 😉
  NU pariati (ca-n cazul jaf-ului pe bursa „ROSIA MINTANA” 😀 ) impotriva prophetismelor
  straniu-strashnik-ului MISHTEUAUX ! (prea le demon strat ante-stie !)
  SHALOM !
  Tineti minte ! MISHTEAUX putea minti in cazul „7 octombrie”=GENOCID=”solutie finala”
  si putea minti si-n cazul „ROSIA MONATANA” … de ce n-a facuto ?

  De ce a tacut si-n cazul „ascultarii de chinezi a discursului Singapore – Rammstein 😀 ” ? stiind ca prin el nemtii, ei insisi, tradau „SURPRIZA” atat de nasol promisa afara , seara pe-nuneric la KIEW de … acum demisa NULAND ?

  MISHTEAUX de si nu pare … vezi doar „offensiva ukrana FASSAITA 😛 ” … e straniu ANTE-stiutor !

  IQ=?
  😉 🦨

 57. Să recunoaștem că mai bună dovadă a „capacității” lui Augustin Prostul, cum îi spun cunoscătorii, de a conduce cea mai criminală organizație internațională ar fi acea invocată de el la anunțarea istoricei decizii de a candida pentru ceva : mai întâi la UE, dar când ăia i-au pus un M în față , s-a orientat la NATi-O ție, dă-mi-o mie, „decizie care are la bază performanța României, experiența acumulată pe parcursul celor două mandate de Președinte al României” ! 🤣🤣😜😜😎😘
  Ei, dacă în urma unor asemenea criterii cineva este avansat, nu la Jilava, după tot ce a făcut, dar mai ales pentru ce N-A Făcut , ne dăm seama că „cum îi Tanda, așa-i și Manda” !
  Luați-l bă, împăiați-l și țineți-l acolo până când veți câștiga războiul cu rușii !
  Numai că în realitate augustinul ăsta s-a propus singur ( spunea cineva că nu mai există precedent, nici așa pretendent 😉 și acum urmează să dea, sau măcar să promită, tuturor celor 62 de state membre câte ceva, ca să fie de acord cu această tărășenie !
  Vă dați seama ce face ăsta cu România , cu bogățiile, cu suveranitatea ei și în ultimă instanță cu viețile noastre puse pe altarul unor interese străine de Neam și Țară, dar mai ales în vâltoarea unui conflict pe cale să izbucnească cu asemenea dobitoci la butoane ?! !
  Singura noastră salvare ar fi ca România să-și exprime dreptul de veto în ce-l privește spunând că noi nu ne vindem țara și nici eminențele cenușii ! 😉
  Așa că rămâne aici la noi ! Dacă nu la Cotroceni, că nu se mai poate, atunci măcar la Jilava ! Cât se mai poate !

 58. P.S.
  Șhal omule o să te dezamăgesc , dar de data asta știu de la alții , încă de ieri, ce trâmbițezi tu azi ca exclusivitate :
  Rutte e varianta Biden a celor care fac Robinet să curgă $ spre Zele, cu parandărătul obișnuit, în timp ce Trump nu e de acord cu nici unul din ăștia, dar nici cu Augustinul nostru !! Capișta ?!
  De ce i-a promis Trump lui Orban, nimic, nimic ?
  De MAGHU ai auzit ?! 😎

 59. ”Îmi asum această candidatură în numele României” Cînd a vorbit în Parlamentul European a spus numei despre Ucraina, nimic despre România, îi era poate ruşine. Acum cerşeşte candidatura în numele României.

 60. Sti gresit !
  Dar oricum nu-i motiv de cearta sas-ul !
  Va fi cums-a „pre-conizat” ! 🙂

  TE dezamagesc daca-ti spun ca multi „experti” nu mai credeau in Marele Blond inaintea
  perchezitiei FBI-ului la MAR-a-LAGO ?
  DE unde crezi c-a stiut TRUMP sa doseasca continutul acvelor dossare (gasite doar coperti) inca din aprilie 😀 ?
  Fara continutul dossarelor cautate (anume!9 de FBI la Mar-a-Lago … Trump putea, ipotetic, avea soarta lui JFK ! 😐

  (nu te pune cu propheti REALi pentru ca ca-n cazul serverelor CLINTON-esei si blocajul mental al lui COMEY-FBI de-ao saptamana in 2016 … nu sti cine-i in spatele lui TRUMP 😀 …atat iti spun: cei din saptele lui ante-stiua de „solutia araba” desi bidenistior le e inca o „clenci-electoaral” surpriza azi ! Spunele alora de ti-au zis altceva ca-s prosti, eventual si fuduli ! 😎)

  Nu ti-a fost straniu cum … inca din 5 februarie se pre-stia de „ROSIA MONTANA” ? Sau tu nu citesti ce critici ? 😉 !
  IQ=?

 61. Cum si-a depus Dulapul candidatura la NATO? A zis el asa ceva? N-am auzit…in fine, e o vrajeala, acolo te pun altii, nu-ti depui tu candidatura…e o aberatie…

 62. comasatii iau 30% si=a implinit visul de a distruge Peee..Seee…Deee…a fost greu citez:”Au trebuit sa moara ca sa-si dea demisia”…”vreau guvernul meu” si a reusit sa aiba aproape in fiecare an, hai la doi ani, cate un guvern dupa pofta inimii…o sa-i duceti dorul daca urmatoare persoana cu acte a noului presedinte, nu va fi la fel de plina de premii tip zmera…

 63. Nu-ti depui candidatura daca nu esti INCURAJAT s-o depui 😉 !
  Cine insa l-a-ncurajat pe sas-ul nostru ? 😉

  (vezi comentariiloe misteriosului MISHTEUAX 😛 de acum luni de zile … aluzive, pe tema loialitatii sas-ului si poate vei sti inaintea celor „cumintea de pe urma” -> PRE-informatia e cea mai scumpa marfa penru ca duce cel mai mare PROPFIT ! de „ea” depind toate targuriel ulterioare 😉 !)

 64. Cu scuzele de rigoare pentru expresia ne academica citez dintr-un film romanesc, ad litteram: ” asa e când ajunge curul cap”

 65. Nu ne paraseste, stai flexata, merge doar in Maldive din când in când. Doar nu crezi ca-si trage Vila Lac 1 degeaba ? 🙂

 66. Numele meu e LEGION !

  N-o fi mai degraba Gionel ? :))

  mai era careva care credea, din 2014, ca rusii or sa lase cacraina sa faca ce vrea ? 🙂

 67. Nu stiu daca s-au saturat ei de Romania, dar romanii s-a saturat de ei. Klaus functioneaza ca Reichsprotektor al tarii noastre. Cehii au avut si ei unul, dar l-au ” rezolvat „. Ar trebui s-o facem si noi. Vizionati filmul ” Anthropoid „.

 68. je suis pas Charlie spune:
  13 MART. 2024 LA 15:30

  Postare semnata fals de catre personajul colectiv al Redactiei Cotidianul, o forma deloc originala de cenzura, forma margata.

 69. Cat infantilism!
  Cineva spune ca nu se poate ca Ioha sa se fi angajat in aceasta situatie fara a avea niste consultari…

  Piedone urmat de niste tineri impartea borcane cu apa, fara numar, fara numar… Oamenii erau perplecsi.

  Un deputat sau ce-o fi el, se plange ca pisicile nu au aceleasi drepturi precum cainii…

 70. „Piedone” este exact pe mintea bucurestenilor, acest marga al filosofilor primari, prima generatie in gumari.

 71. Crede cineva că după Prostănac, e drept că al doilea manechin din geamul UE, urmează Augustin Prostul ?
  Înseamnă că NATO se mai poate bate …doar cu pumnii-n piept , că cu rușii, sau chinezii, ca să nu mai spun de Iran, poate dacă-l trimit pe Bibi, cu ai lui 😎 :
  – Proștii voștri, șefii noștri ! 😉

 72. Cum se vede din ce debitează, acest Tomlin este tocmai lăsat scăpat de la balamuc ca să-l împiedice pe Piedone. Numai cu malazi mentali se poate opri Cristian Popescu Piedone. Nu mor caii când vor șoarecii.

 73. Nu ma preocupa Johannis…oriunde se planteaza tot un esec uman ramane. Johannis stie foarte bine ca este un ratat. Nu-l plang dar nu ma pot abtine sa nu ma gandesc ce viata de kk are.
  In schimb ce facem noi oameni buni? Cum scapam de diavolii astia care ne-au ocupat si ne-au inchis in inchisoarea globalista? Toate partidele romanesti sunt cu sistemul. Nu-i diferenta intre Biden si Trump! S-a uitat cineva la familia lui Trump? Parca-s iesiti dintr-un film hollywoodian de prost gust. Toti arata ca niste actori…Fiecare tara cu actorii ei machiati si imbrcati dupa cultura locala. La rusi actorul Putin, la romani actorul Ciolacu manelist cum ne place noua, la unguri actorul Orban…toti canta acelasi cantec adaptat la folclorul local. Doamne ajuta!

 74. persoana care semneaza „E clar, ca nu-.meritam!” Daca aveai tangenta cu Biblia stiai ca se foloseste majuscula L pt Dumnezeu. Pe El se pare ca nu-L meriti, dar oricum fiind creatia Sa va avea grija de tine. Situatia actuala poate fi ca la Congresul PPE, ” a fost si nu e”, dar poate fi si o mare nenorocire, acea mandrie a ….venitul caruia i se da atentie. Daca va ajunge este posibil sa joace rolul unui al II lea… din WW II, mai ales ca multi repetat obsesiv…al III lea. Chipul lui este plin de emotii negative, nu cred ca a fost intr-un film un actor cu simbolul s2 cu un chip atat de…negativ. In 25 dec. 1989 s-a intunecat calea poporului, mi-e teama ca aceasta creatie poate sa ne duca intr-un hau mai ales din cauza Visului lui Macron. Asa ca sa speram ca traim o iluzie si ca este doar ca sa nu adormim din cauza asteniei de primavara.

 75. Până când România nu va depasi tezele Maoiste din iulie 1971, „Propuneri de măsuri pentru îmbunătățirea activității politico-ideologice, de educare marxist-leninistă a tuturor oamenilor muncii”, „mini Revoluția Culturala” din România Comunistă, care a lansat o ofensivă Neo-Stalinistă împotriva autonomiei culturale, o întoarcere la conducerea strictă a realismului socialist și atacuri asupra intelectualilor „necorespunzători”, nu vom reusi sa iesim la lumina. Competența și estetica au fost înlocuite de ideologie; profesioniștii din anumite domenii au fost înlocuiți de agitatori, iar cultura a devenit un instrument al propagandei politico-ideologice.

  Ce alegem noi? Inca alegem niste „tovarăși” cu șapcă.

  Inca traim in acea paradigma dupa 50 si ceva de ani…

 76. Am vazut aseara campania „apa la borcan”. Daca ma alegeti, a doua zi veti avea apa calda si caldura.
  Asa zicea si Nicusor.

  Bucureștiul, Tara, au nevoie de specialisti, de inteligenta si competenta nu de politruci, nu de papagali.

  Dovada ca nu reusim sa ne revenim dupa tezele lui Ceausescu din Iulie 1971 este ca am ajuns sa-l reevaluam pe Iliescu. Da, recunoastem, este o performanta genetica dar i se pot uita, greselile? A fost un tovaras educat care a dat cursul României dupa ’89 in acelas spirit al lui Ceausescu. Cum se spunea, la vremuri noi, tot noi!

 77. hai sa incercam sa privim un pic mai de sus… am avut niste presedinti care s-au confundat cu promiscuitatea dezvoltind psihopatii, care i-au determinat sa-si reevalueze pozitia in lume. atit basescu cit si iohannis manifesta intentia de parvenire adica sa-si schmimbe treapta astfel incit sa conteze intr-un anume grup, care sa-i confere o anumita putere si beneficii. oare de ce era basescu predispus la supt daca asta nu-i aducea un cistig personal, de dragul nostru? ha ha ha ha ha

  de ce se autopropune iohannis? pentru ca stie ca se apropie sfirsitul si a nu-l privi in ochi pentru el inseamna proba de curaj persoanl maxim. asa este el construit si asa vede.

  ce spera iohannis? acces ca si basescu acolo unde, odata intrat, e destul de greu de iesit. si acum sa-mi fie cu iertare, iohnanis si basescu au toate defectele acelei lumi si chiar se potriveste perfect: caracter duplicitar, hotie, minciuna, predispus la a-si bate joc de altii…
  in susbsidiar, vrea recunoasterea lumii asupra valorii sale. cit de sinistru a fost pentru el sa intre in malaxorul mistoului Miticilor… ha ha ha find un primitiv a luat-o personal in loc ca pe o lectie de evolutie, problema intotdeauna fiind de fapt el insusi.

  da, iohannis e necesar sa fie subiect de misto continuu pentru a-i asigura medicamentul necesar evolutiei sale. altfel va ramine un perpetuu cautator de clante a unor usi care duc spre nicaieri si fara scop definit in viata…

 78. Dl Octavian Stireanu face o foarte buna analiza in care spune printre altele: ” România n-are nimic de câștigat de pe urma numirii lui Iohannis la conducerea NATO” Eu intreb, dar de pierdut, are?

 79. „Se sparie gandul” cand citim si vedem la Tv despre ororile facute de droguri in randul copiilor si tinerilor. Se stie ca, odata cazuti, acestia nu se mai pot ridica. Citeam despre un adolescent de 15 ani care a venit de mana cu mamicuta sa o bata pe diriginta. Aceste tulburari nu sunt de ieri, de azi. Chiar nu a aflat Ioha despre ele? Chiar nu putea face nimic? Aceasta este intrebarea: Chiar nu putea face nimic? Si acum vine si spune cu nerusinare „In numele Romaniei….” si vin lacheii gen batistuta si-i tin isonul…

 80. Inteleg ca Piedone este din partidul a3, PUSL. a3 este o televiziune puternica a dat jos si a ridicat presedinti…A facut poltica lui Voiculescu.
  Aseara, Gadea l-a invitat pe alesul lor Piedone. Acesta cu sapca lui de proletar se exprima pe modelul tovarasesc cu bolovani in minte si in gura. Imi imaginez ca cineva i-a atras atentia sa-si dea sapca jos numai ca chelia stralucea orbitor sub reflectoare. Cum au rezolvat problema, nu stiu. Nu am rezistat mai mult.

 81. „Numai cu malazi mentali se poate opri Cristian Popescu Piedone” [Laurențiu]

  Multumesc ca mi-ai intarit parerea, altfel trecea neobservata ! PSD nu voteaza Piedone, PNL nu voteaza Piedone, USR nu voteaza Piedone, AUR nu exista in B (4%), cu 1% voturi PUSL ajunge primar la S5, unde este. Bucuresti cu un primar fara scoala ar fi rusinea UE. Continuati, pentru ca meritati !

 82. Desteptii care au votat dulapul să nu iasa Dancila vor vota Plicusor sa nu iasă Piedone.Romanii nu stiu sa aleagă răul c m mic.

 83. @Hmmm…da , are.Un decident „neinspirat” poate face mult rău in continuare.

 84. Viorica Dancila are bun simt. iohannis a fost votat de cei asemeni lui, adica cei fara de bun simt…

  si unde bun simt nu e, nimic nu e!

 85. IQ100, doar acesti doi candidati, exista? Poste reusesc aceste partide de fosti activisti PCR si UTC sa uite tezele din aprilie ’71 ale lui Ceasca si sa gaseasca un intelectual competent.

  PS Nu inteleg ce inseamna „malazi”.

 86. Dle CN,te-ai ales cu niste admiratori-postaci pe cinste,parca-s formati la „Saptamana” lui Eugen Barbu si „Romania Mare” a lui Vadim.

 87. Coane „Hmmm”, chiar daca asa cum tradeaza si pseudonimul proaspat ales de putina vreme ca inlocuitor al celor anterioare, ca esti cam cartitor, faptul ca mi te-ai adresat cu un minim respect m-a convins sa-ti raspund totusi, trecand peste ce ai comentat intre timp…E o mare deosebire intre PERISABIL si PERTURBARI ultimile neconducand la EXITUS si cred ca te referi la SOCIETATILE UMANE!
  Plus ca nu specifici de unde vin „PERTURBARILE” care intotdeauna sunt rezultatul interactiunilor umane,deci NU SUNT INTAMPLATOARE
  ca sa poata fi considerate „stihinice”, vorba marxistului bolsevizat…

  Iti sugerez sa depasesti faza cu INCLESTAREA DINTRE FORTELE RAULUI SI FORTELE BINELUI si sa incerci identificarea fortelor raului
  care sunt vizibile si chiar poti sa le pipai…De exemplu, eu vi le desenez aici dandu-le o infatisare inconfundabila…

 88. Iohannis face pe nebunu cum ca e concurenta la sefia NATO si statele din Est au si ele candidat…vrajeala curata..NATO e afacere de vindut armament si de fusherit popoarele cum ca Rusia/comunismul e dusmanul si alte povesti de adormit copii…Dulapul nu are nici o sansa, Rutte e noul sef NATO…Eu, ca român, NU il sustin pe Dulap, cum nici el nu m-a sustinut pe mine 10 ani…

 89. „parca-s formati la „Saptamana” lui Eugen Barbu si „Romania Mare” a lui Vadim”

  ai uitat sa specifici ca toti sunt sustinatori ai ceausismului-ortodos care pentru limba romana poarta numele de legionari !

 90. „parca-s formati la „Saptamana” lui Eugen Barbu si „Romania Mare” a lui Vadim”

  ai uitat sa specifici ca toti sunt sustinatori ai ceausismului-ortodos care pentru limba romana poarta numele de legionari . Nostalgia salveaza Romania !

 91. mai baieti, voi nu va ridicati inca la nivel de 🕎_Schengen_🕎

  sunteti ceva prea mici.

 92. mai baieti, voi nu va ridicati inca la nivel de 🕎«Schengen»🕎

  sunteti ceva prea mici.

 93. Oui, am avut dreptate cu acest Tomlin, scăpat pesemne de colea, de la Săftica.Am scris mai sus că insul se arată, din ce debitează, ca tocmai lăsat scăpat de la balamuc ca să-l împiedice pe Piedone și că se mai vede că numai cu malazi mentali se poate opri Cristian Popescu Piedone. Ce citește Tomlinul este de la el citire, carevasăzică încîlceală la etaj cîtă vrei. Crede că PNL și PSD sunt aceia, obsesia lui fiind Charlie, Barbu, Vadim. Doar că schimbă semnătura în Je suis pas Charlie. Grea maladie.

 94. Charlie, dupa mine, factor perturbator poate fi orice la „nici cu gandul nu gandesti” vorba poetului. Am citit ca unii isi construiesc adevarate palate subterane, arcale ale lui Noe fara sa aiba in vedere ca omenirii i-au trebuit mii de ani sa ajunga aici. Si ma intreb, atat de limitata a ajuns, inteligenta umana? Este articolul cu Einstein care ilustreaza perioada in care inteligenta crescuse la maxim. Este adevarat ca se degradeaza, in timp?
  Iti inteleg punctul de vedere dar tu presupui ca nu li se poate opune nimeni si ca omenirea este condamnata, irevocabil?

  Am citit un articol in care se spune ca Ioha si-a aruncat palaria, eu zic undita, pentru orice post.

 95. @ Hmmm
  Din multimea comentariilor dvs la acest articol (unele date „cu manta” ca la snooker), intelegem ca PSD +PNL trebuie sa produca instant un intelectual pentru postul de primar general al capitalei. In caz contrar, „Nicu Primarie” sa ramana pe post, pentru ca a fost parasutat pe capul bucurestenilor, ca „vacanta cu trenul din Franta” si stie sa vorbeasca cu ” si conditionnel” ?

 96. Bravos, Natiune!, multumesc pentru atentie. Eu, ca romanul impartial, am o singura idee, Domnilor, sa ne intoarcem la competenta indiferent de unde vine caci, dupa credinta mea, in toate gruparile care se numesc partide, tot romani sunt si din pacate, nu si-au uitat originile comuniste indiferent cat de departe sau apropiate sunt.

 97. @ Hmmm
  Si eu, ca „roman impartial”, tin sa va semnalez un moment de istorie, ignorat (voit sau nu) de marea majoritate a romanilor.
  In calitatea sa de presedinte al UTC la nivel national, Iliescu este fondatorul statiunii tineretului, Costinesti.
  Ceausescu, care intre 1965-1971 a purtat masca de „comunist cu fata umana”, a dat-o jos brusc, prin tezele din iulie.
  Probabil ca ati petrecut ceva timp prin Costinesti si stiti care era starea de spirit a tinerilor aflati acolo.
  Ceausescu a fost sfatuit sa nu desfiinteze statiunea (asa cum dorea), ci sa o lase ca pe o supapa de refulare.
  In aceste conditii, singurul pedepsit pentru „fenomenul Costinesti” a fost Iliescu, care din 1971 a fost marginalizat.

 98. omu nu s a saturat de Romania. el nu a trait in Romania niciodata.
  sunt oameni care au trait printre sasi si unguri si stiu acest feeling pe care li l lasa aceste minoritati nationale. romanii sunt tzarani prosti, mitici, nespalati, putori etc.
  ce ne mai mira ca acest Dulapior a vrut si el si a obtinut o viata de lux, la carma tarii unori cretini care l au votat?
  asta e tot!

 99. Nu fiti rai!!! Aveti incredere in Johannis! Johannis se duce la Nato sa se lupte cu pesedistii, Iliescu, Dragnea, Putin, rusii, martienii, comunistii si reptilienii in numele nostru!
  #PropagandaHashtagRezist

 100. iohannis a primit, in functie de ce doreste privitorul, fie inca o spaca fie un scuipat in ochi de la ambasadoarea sua care face un comentariu general la o declaratie de asumare a unei pozitii pe persoana fizica.

  ambasadoarea sua, in limbaj local, se plimba pe cimpii pentru ca nu trateaza fix obiectul asumarii iohaniste. nu zice am luat nota de iar guvernul sua va analiza… nu. ii da un scuipat sau o sapca… sa-si aleaga… pai cine credeti ca i-a trecut pe linie moarta pe iohannis si hellvig si mai ales din ce motive?

  „„România este un partener cheie pentru SUA în cadrul NATO, contribuie cu un procent de 2,5 din PIB pentru apărarea sa. România este un aliat cheie şi un partener pe parcursul acestui război teribil de la graniţe şi noi avem cel mai înalt respect pentru preşedintele Iohannis”

  cind auzi placa cu cel mai inalt respect, fugi repede si departe, iohannis! sa nu te ajunga respectul din urma.

  ambasadoarea a separat lucrurile in doua: un este iohannis, cu totul alta este Romania…

 101. Eu nu m-am saturat de Romania! Tu ce crezi ca este Romania, ceva asemeni tie? in nici un caz, draga @Mos Ene!

  evolueaza! daca iti este la indemina…

 102. Sa plece cat mai repede ca ne-am saturat noi de el! Duca-se pe pustii!

 103. Pt astia care au transformat locul asta in chat: Bah, pe Facebook se poate sa va faceti xhat gratis, nu mai umpleti locul aici xu dejectiile voastre…comentati doar articolul idiotilor…

 104. Mă,. patriotule,. Ăsta, sasul din regatu lui cioabă a mizat mereu și mizează in continuare , pe drept, pe imbecilitatea tipică ortodoxă a romînului turmă.. El știe acu ce sfori are la indemînă și pe cine cum poate juca in teatrul de marionete la care asistăm zilnic. Cu siguranță e sătul d eromania, e sătul de jocul făcut și se simte chiar umlit de poziția ingrată jucată..Acu vrea răsplată. vrea ieșirea din scenă și o dispariție discretă.. Și le va face bre, CĂCI CHIAR MUT, DAR MAI POATE SCOATE O VORBĂ LA TIMPUL POTRIVIT.

 105. Care o fi fost motivul sa-mi fie blocat comentariul de ieri la 19:42, in timp ce lu „Je NE suis pas Charlie” i s-a publicat unul identic la 14:28 si 14:29? Repostez:
  „Hmmm”, nu am inteles daca te referi la mediu/Natura/”univers uranic”, ca se poarta intre IENICERII CEAUSISTI SOVIETIZATI sau cumva la societatea umana pe care o am in vedere…Daca ramanem simpli PERCEPTORI ai PERTURBARILOR, fara sa ne strofocam sa identificam „factorii”, ne incadram viziunii tale fatalist-mitic-ateiste pe care ai exprimat-o in expresia atat de incarcata de semnificatii, „miile de ani necesari sa ajungem aici”!?
  Miile de ani INCEPAND DE CAND? De cand Dumnezeu CREATORUL tuturor UNIVERSURILOR si LUMILOR a CREAT OMUL sau faci parte din HAITA
  ateilor lu Horror doru popescu APATRIDU?
  Cu LENINISTU Einstein ai dat-o in bara rau si nu ma refer la prestatiile stiintifice si teroriste pentru Cauza, rezumandu-ma strict la DECLARATIA CA E APATRID, adica „FOST”, a ce-o fi fost ca NATIONALITATE si MULTIPLELE CETATENII si ACOPERIRI!!!CLIENTZII
  mei incepand cu duo-ul Marx-Engels au fost exclusiv APATRIZI!!!
  Ce-ar fi, mai bine, sa-mi spui DE UNDE si DE CAND VII? La ce POIET te-ai referit CAPITANE core/Core?

 106. Charlie, sigur ca m-am referit la timpul de la crearea lumii de catre Dzeu.
  Rezultatul unui studiu științific a dovedit că există un revers al „Efectului Flynn”, efect care susține că fiecare generație progresează cu circa 3 puncte de IQ la fiecare zece ani. Acum, regresul este de 7 puncte per deceniu…

  Tocmai am citit pe un „Nemuriciu” care spune „… aceasta etnie malefica urmareste programatic exterminarea populatiei lumii pana la nivelul de 500 milioane de oamenii. O spun public toti rabinii, au spus-o si publicat-o si Jaques Attali sau recent Yuval Noah Harari, consultantul numarul 1 al lui Klaus Schwab. Si acum ma intreb, pe astia trebuie sa-i iubim noi chiar si cu forta prin amenintarea legilor facute de ei, pe asasinii in devenire ai omenirii? Tot ei se victimizeaza de mii de ani? Este foarte perfida aceasta tehnica a victimizarii prin care incearca sa obtina un ascendent nemeritat asupra altor neamuri.”

  Un hau se naste in fata noastra…Quo vadis, Domine? Ploaia care va veni, le va potopi pe toate…

 107. In ce-l priveste pe Jacques Attali a fost distribuit masiv un fake news pe care acesta l-a denuntat ca fiind total fals si mai apare cineva care uraste total bazandu-se pe acest fake. Ce mai poti spune? Doar, Doamne, ajuta!

 108. Proiectul de lege care permite ca alegerile prezidențiale să fie devansate a fost adoptat de Camera Deputaților, cameră decizională, pe data de 5 martie, 2024. Legea care permite ca alegerile prezidențiale să aibă loc în septembrie, devansându-le cu trei luni, a primit 183 de voturi pentru, 84 împotriva și două abțineri.
  Pe 12 martie presedintele Klaus Iohannis fiind întrebat, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său din Muntenegru, Jakov Milatovic, dacă are în vedere o scurtare a mandatului de preşedinte, în vederea obţinerii unei funcţii la vârful UE sau NATO, a dat un raspuns categoric: „Nu intenţionez să îmi scurtez mandatul de preşedinte”.
  (Vezi:https://www.cotidianul.ro/iohannis-nu-intentionez-sa-imi-scurtez-mandatul/)
  În aceeasi zi puțin mai târziu, la ora 17.00 Iohannis a anunțat că intră în „competiție” pentru şefia NATO: „Îmi asum această candidatură în numele României cu toată responsabilitatea, iar această decizie are la bază performanța României, experiența acumulată pe parcursul celor două mandate de Președinte al României, înțelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă NATO, Europa, și în special regiunea noastră, și angajamentul meu ferm față de valorile și obiectivele fundamentale ale NATO”.
  Atunci, cum rămâne cu scurtarea mandatului de presedinte, având în vedere că mandatul actualului șef al NATO, Jens Stoltenberg, expiră pe 1 octombrie 2024, iar mandatul președintelui Klaus Iohannis va expira în decembrie 2024. Este posibil ca Iohannis la asta să se fi referit în momentul în care a spus că nu-și va scurta mandatul, adică să nu ia în calcul sansele sale la șefia NATO.
  Ca in zicala : „Caut de lucru, Doamne dă să nu găsesc!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.