Și Piedone stă cu mortu-n casă! Ba chiar cu mai mulți

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, anunţă că a fost demontată o staţie GPL amplasată fără autorizaţie de construire la mai puţin de 30 de metri de primărie şi în proximitatea autogării Filaret. Însă, asta nu e tot! Potrivit primarului, 22 de stații GPL din Sectorul 5, doar… 4 respectă. Dacă se întâmplă o nenorocire, plătește iar Piedone ca la Colectiv?

În 2021 am atras atenția asupra pericolului pe care-l reprezintă stațiile GPL neautorizate!

De atunci, încercăm să le scoatem din Sectorul 5! CONFORM LEGII este însă…foarte, foarte dificil!
Noi, primăria, le putem desființa doar dacă avem decizii judecătorești definitive în acest sens, pentru fiecare stație în parte!
Sau… dacă primim acceptul administratorilor/proprietarilor pentru desfințarea acestor stații!
Astăzi, de exemplu, am beneficiat de înțelegere, iar stația GPL amplasată fără autorizație de construire fix lângă Primăria Sectorului 5 și autogara Filaret a fost demontată!
Administratorul a înțeles mesajul meu de ieri! Și-a luat rezervorul, restul aparaturii și… a plecat!
Pentru siguranța și liniștea cetățenilor, sper că și administratorii / proprietarii celorlalte 17 stații GPL care funcționează neautorizat în Sectorul 5 să procedeze la fel!
Situația rămâne gravă!
Din cele 22 de stații GPL din Sectorul 5, doar… 4 respectă legislația!
Restul… nu au autorizație de construire eliberată de Primăria Sectorului 5! Implicit… nu pot obține niciun alt aviz care să le permită funcționarea legală!„, a scris primarul pe Facebook.

În urmă cu o zi, Primăria Sectorului 5 anunţa că a demarat ample controale la staţiile GPL, în urma cărora au fost aplicate nouă sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 12.200 lei.

Pe de altă parte, Cristian Popescu Piedone aprecia că este „inadmisibil” ca anumite instituţii să elibereze avize de funcţionare fără a verifica existenţa autorizaţiei de construire. În acest sens, sublinia că opt staţii de pe raza sectorului au fost sancţionate încă din 2021 pentru că nu aveau autorizaţie de construire, dar că acestea funcţionează în continuare.

„Instituţiile care au eliberat avize de funcţionare fără a cere şi verifica autorizaţia de construire sunt în culpă. Trebuie urgent modificată legislaţia, pentru a scăpa de aceste bombe cu ceas situate lângă blocuri, în parcări şi lângă sediile instituţiilor. Încă din 2021 am făcut controale la staţiile GPL de pe raza Sectorului 5 şi am amendat acele staţii care funcţionează ilegal. Am făcut toate demersurile legale şi i-am acţionat în instanţă pe cei care îşi desfăşoară activitatea ilegal, dar aceştia funcţionează în continuare, fără să le pese de viaţa oamenilor, în lipsa unei decizii din partea instanţei. Eu nu vreau să mai trec iar printr-o tragedie cum a fost cea de la Colectiv”, declara primarul Sectorului 5.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Ioana Radu 8475 Articole
Author

7 Comentarii

  1. In Capitala o droaie de benzinarii s – au infipt intre blocur, nu doar statii GLP, si asta de 25 de ani…Capitalismul victorios si – a spus cuvantul, nimeni nu s – a putut opune. Acum canf a venit razboiul au inceput unii sa dea din clantza. Pentru furt de voturi.

  2. Hai, gata, nu mai discutăm. Piedone la pârnaie, ce-i așa greu de înțeles?

  3. De primar,în curtea unei școli din sectorul dvs,se află o stație gpl!…poate mergeți la deschiderea anului școlar acolo, daca o veti mai găsi…

  4. Si-a luat rezervorul in spinare si s-a carat, unde? Tot imprejur? Terminati dracului cu manipularea, este unica sursa financiara din care incasati toti hoiturile politice si stelare la greu! Nu a mai mers din prostititie si trafic de fetite, trafic de narcotice si mercur din care aveti subtiri incasari, minuscule, ca trebuiesc impartite, cum poti tu piedone sa convingi cetatenii ca nu sunteti implicati in gpl si ca le sugrumati ca omoara cetateni? Marsh ba mincinosule.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.