Sibiu: Cancelarul Austriei vrea un nou tratat european

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a declarat joi după-amiază, la Sibiu, că la reuniunea informală a Consiliului European au fost prezentat propuneri pentru viitorul Uniunii Europene, el reiterând necesitatea unui nou tratat european, transmite Mediafax.

„Au fost prezentate o serie de idei şi propuneri, am avut o discuţie necesară despre viitorul Uniunii Europene”, a declarat Sebastian Kurz, precizând că a pledat pentru eficientizarea procesului decizional.

Cancelarul Austriei a reiterat necesitatea unui „nou tratat tratat european, adaptat realităţilor actualei generaţii”.

Sebastian Kurz a subliniat că „Uniunea Europeană trebuie să fie flexibilă şi eficientă”.

Întrebat despre procedura pentru desemnarea viitorului preşedinte al Comisiei Europene, Sebastian Kurz a subliniat că procesul politic trebuie să fie unul „legitim”.

Întrebat dacă la summit a fost abordată tema Brexit, Sebastian Kurz a argumentat că s-a discutat despre „viitorul Uniunii Europene”, nu despre ţări care vor să se retragă din Blocul comunitar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

 1. Baiatul acesta infatuat canta fals si trebuie oprit.
  Flasnetele europene dezacordate mai au tupeu sa viseze asteptand state precum Ucraina sau Serbia carora sa le sara la jugulara cu fier vechi ,sange proaspat,tineret sanatos si paduri & resurse.
  Cum le-au tras-o romanilor.
  Mare tradare!

 2. Pai, bai Kur(z), viitorul nu-i legat si de cei care… ies / pleaca din UE ?
  Cred ca vrei sa zici ca VOI nu aveti un viitor fara NOI, astia abia intrati in ACEASTA asa zisa UE nu in cea vazuta de mai „recentul” Victor HUGO in, parca, 1851.
  „Cainele nu pleca de la macelarie”.

 3. Domnu` cancelar, pe noi ne doare-n kurtz de mofturile tale. Mai usor cu tratatele, ca ne-ati furat destul!

 4. Cata ipocrizie! Intre doua intalniri si o nunta cu plecaciuni la Putin Kurtz ne da lectii de viitorul Europei!!!

 5. Ce fata de exaltat mintal. Nu este de mirare ca Hitler a fost austriac.

 6. Domnul Kurz (scurt în limba germană) ne bănuiește pe noi scurți la minte. După ce austriecii ne-au jecmănit țara cum au putut, cu ajutorul cozilor de topor interne, acest Scurt, pardon, Kurz, ne vrea și mai mult marginalizați într-o nouă structură europeană. Ia să i se mai scurteze puțin nasul!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.