Sima arată din nou acuzator la adresa lui Bogdan Chireac

Brokerul Cristian Sima, care a fugit din România acum câteva săptămâni, după ce a pierdut toţi banii clienţilor săi, a acordat un interviu televiziunii islandeze RUV TV în care se lamentează din nou, aducând iar mai multe acuzații.

„Am venit în Islanda pentru că mi-a fost foarte frică de ceea ce politicienii şi oamenii de afaceri puternici pot face persoanei mele, fizic. Şi din cauza presiunii create acolo. Am preferat Islanda, faţă de Elveţia, unde, de asemenea, aveam unde să locuiesc, pentru simplul motiv că am gândit că Islanda este foarte atentă cu problemele de acest gen”, a declarat Cristian Sima televiziunii islandeze.

Brokerul fugar a afirmat în interviul acordat săptămâna aceasta că a primit mai multe telefoane de ameninţare:

„Da, m-au ameninţat, dar nu în mod direct. Nimeni nu m-a ameninţat în mod direct! Au pus pe altcineva să mă ameninţe! Am fost ameninţat prin alte telefoane, prin alte mesaje și, chiar când am părăsit România, am fost ameninţat, prin telefon, ziua următoare, când am ajuns în Elveţia. Am plecat pe 29 septembrie, am ajuns în Elveţia, iar după 3-4 zile am plecat în Islanda. Ei sunt îngrijoraţi de faptul că eu ştiu destule despre conturile lor, afacerile lor, despre circulaţie banilor şi, probabil, asta nu e ceva foarte confortabil pentru ei”.

Întrebat despre acuzaţia conform căreia Bogdan Chireac ar fi intermediat sume de bani între anumite firme şi oameni politici români, Sima a susţinut că poate dovedi afirmaţiile sale.

„O putem numi mită sau finanţarea ilegală a unor partide. Da, în anul 2000 el a primit mulţi bani de la companii multinaţionale. După aceea, a primit banii pe care i-a trimis politicienilor care erau în campanie electorală în acel moment. Ppot da nume. Compania Ericsson, care ulterior a câştigat proiectul 112 în România. Pot dovedi că Ericsson i-a trimis bani lui Bogdan Chirieac şi el a dat banii altor persoane”, a declarat Cristian Sima, adăugând că acest gen de informaţii i-ar deranja pe cei care îl ameninţă: „Le e frică de informaţiile pe care vi le-am dat deja dumneavoastră cum ar fi despre Ericsson, despre conturi bancare, despre transferuri”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8558 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.