Sorina Săcărin, fetița adoptată cu circ, „radiază”

Sorina Săcărin, fetița din Baia Mare, adoptată cu scandal de o familie de români stabilită în SUA, s-a transformat într-o tânără înfloritoare care radiază, potrivit jurnalistei Ioana Ene Dogioiu, care a publicat o fotografie.

Sorina Săcărin, copilul salvat din România având dezvoltare deficitară fizică, emoțională și de educație, a devenit în SUA, datorită părinților ei adoptivi, chinuiți și hăituiți de niște nenorociți din magistratură și presă, o tânără înfloritoare care radiază. Poza spune totul, cuvintele sunt inutile, a notat Dogioiu.

Fetița se afla la un asistent maternal când a fost adoptată. La acel moment, procurorul general al României a cerut instanței interdicție de părăsire a țării pentru fetiță. Totodată el solicitat și revizuirea deciziei de încuviințare a adopției internaționale.

O altă fotografie cu fetița a fost postată pe Facebook anul trecut de Daniela Popescu, o românce ce a apărat familia adoptivă.

Cazul Sorina: Apel pentru interdicţia de părăsire a ţării

Sorina Matei: „STS, implicat în scandalul Sorinei“

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Ioana Radu 8480 Articole
Author

30 de Comentarii

 1. Succes in viata! cei care se opuneau, nu intelegeau ca fetita trecea de la situatia de copil dat in plasament pana la 18 ani dupa care Dzeu cu mila, la situatia de a avea o familie care i-au dat un nume si o situatie pe viata.
  Sper sa inteleaga si ea. Cand citesc cum copii abandonati si salvati isi cauta mamele biologice, imaginandu-si tot felul de fantezii…

 2. Și se continuă programul înfieri copii din Romania. Exista tabele pentru in inscriere cetățeni străini, lista e cam lungă și sunt destui care așteaptă să înfieze, mă refer la cate familii cunosc eu, pentru că doar in Romania se pot înfia copii fara nicio piedică. Asta suna a dezmoștenire prin alungare legal.

 3. Sunteti constienta de ceea ce faceti cu acest articol? Dupa Basescu care indemna ca romanii sa plece si chiar au luat calea exodului sase milioane, acum veniti si dvs. sa spuneti:” dati copiii ramasi pt ca vor fi fericiti etc.” Nu ar fi mai bine sa va adopte altii pe dvs. si sa ne lasati copiii tarii in pace. Nu intotdeauna banii aduc fericirea, mai aduc si declinul prin slabiciuni. Sa stiti ca si cei mai saraci dintre copii rad si in Romania pt ca este firesc chiar daca ati vrea sa ne vedeti plangand tot timpul. Familia respectiva castiga o leafa/indemnizatie prin care isi cresc proprii copii fara grija, parca 30.000 de $/an scria presa…

 4. Rușine națională mai mare decât procuroarea aia elegantă și haină, fără nici o competență pe acea situație, târâind fetița pe caldarâm să o arunce în mașina unor străini de peste Ocean rar s-a mai întâlnit. În Ungaria sau Polonia a doua zi era grevă generală și toată populația în stradă. Copilul acela în prezent are de ales să nu fie “radioasă”? Din păcate președintele fiind cu musca pe pălărie a tăcut mâlc, iar cei din alte instituții plescăiau whisky-ul din duty free.

 5. „să o arunce în mașina unor străini de peste Ocean…” Strainii despre care vorbesti, sunt romani iar fetita fusese eligibila pentru adoptie si nimeni din tara nu a vrut-o.

 6. ”chinuiți și hăituiți de niște nenorociți din magistratură si presa.
  Important este ce a facut justitia.

  Incompetenta + exces de zel+ aservire. Toate aceste ”calitati” puse pe acelasi palier.
  De data asta un caz cu deznodamant fericit, dar cate vieti nu sunt distruse de ”calitatile” de mai sus”?

 7. Fetita nu era din Baia Mare, era din Gorjii, adica jiul de Munte , localitatea Baia de Arama , as crede eu.
  Oane Adina Forga , vrei sa verifici? Cum se face ca sunteti voi jurnalisti mereu cu un pas in urma cititorilor ??? Daca ti filucrat intr-un serviciu secret si dadeati rateuri de astea de Gaga ce vi se intampla???

 8. Daca ne-am fi luat dupa gurile americanofobilor, pana acum fata ar fi trebuit sa fie deja dezmembrata in organe de vanzare.
  Personal cunosc situatiile altor copii infiati de straini care acum au niste situatii de invidiat:
  -doi frati infiati de o familie de francezi
  -o fata infiata de o familie din Canada
  Niciunul dintre cei trei nu mai stie sa vorbeasca romaneste. Pariez ca nici Sorina.
  In Rromanistanul democratic acum ar fi fost boschetari……[Rumburak]

 9. Mintiti cu nerusinare. Un copil smuls din familia care o crescuse asa cum s-au petrecut lucrurile in cazul Sorinei va ramane traumatizat toata viata. Orice psiholog onest va va spune asta.

 10. Asteptam cu interes aceleasi zambete dupa ce se va muta cu familia la „tent city”. Ca e ultima moda in state.

 11. Aiurea : „fericire” cu forta, cu violente care sa legitimeze coruptia autoritatilor. „Adoptie” ILEGALA. Fata trebuie sa revina la familia Sacarin, în România.

 12. multe este singurul copil cu ecuson, iar in cealalta poza ”pe masa”? Mi se pare ca masa are un rol special in cadrul unei familii comunitati, nu-i loc de stat, dar asa o fi in alte tari…

 13. Domnule Hmm, nu adopția am contestat-o deși cred că ar trebui limitată la max 5 % din copii din țara noastră cu această problemă și banii obținuți să asigure o dezvoltare și carieră normală celorlalți 95%. M-a revoltat neomenia, brutalitatea. Fiindcă doamna procuror a venit cu ticăloșia “mandat de percheziție” (parcă) ca să poată pătrunde în casa unde copilul era în îngrijire parentală de mai mulți ani și când a dat de copil contra voinței lui țipând disperat, în văzul lumi l-a târât pe jos până la mașina “americanilor”. Nu tu deștepții cu “consiliere psihologică” nu tu omenoșii de la protecția copilului. Un copil condamnat pentru școala corecție de pe vremuri nu era tratat astfel în public. Justiția română majoritar feminină nu s-a revoltat, o vorbuliță nu a scos. Probabil procuroarea (Jur să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanei, să-mi îndeplinesc atribuţiile cu onoare, conştiinţă şi fără părtinire) va face strălucită carieră până la 45 de ani când va fi pensionată special.

 14. ‘ Articol pe genunchi ‘, este vorba despre localitatea Baia de Aramă, de când o poză (în epoca AI) garantează realitatea ?! Nimic despre starea de sănătate în contextul în care, la vremea respectivă, media vehicula probleme de sănătate a băiatului acelui cuplu.

 15. Superb!
  Un singur aspect nu il am in clar, deci daca poate tovarasa colonel Dogioiu sa ma limpezeasca, deci ce gender a ales fericita adoptata.
  Senkio!

 16. Emile Esti pe langa tanti. Acea familie o adoptase pentru bani, nu pentru educatie, nu pentru a-i oferi dragoste si un viitor. Nu tu si nici statul nu decide ce se intampla cu copiii orfani. Statul si-a dovedit cinismul atat in comunism cat si in prezent. Destine distruse.

 17. crocodilul satul Ce om trist esti.Decizi tu fericirea unui copil? Imi dau seama ce copii cu traume ai.

 18. A aparut neomarxistul de serviciu care semneaza cu trei nickuri ca sa produca o majoritate de imbecili. Sa te semnezi la 3 minute interval, asta da prostie, mai rar. se vede din toate Insulele Feroe ca esti acelasi frustrat isteric si fudul ))

 19. Emile, ai si tu dreptate. Asa s-a vazut si ai fost impresionat de felul cum a fost tratat un copil. Din pacate, copilul nu stia ca se atasase de o familie care-l avea in plasament temporar. De fapt, familia aceea trebuia sa o ajute pe fetita sa inteleaga situatia. Este greu pentru orice faptura sa-si paraseasca cuibul dar noi oamenii avem cuvinte.
  Cred ca poza este facuta dupa un concurs.
  Daca ar fi ramas in plasament pana la 18 ani, ce viitor avea. Unii tineri au ajuns in strada.

 20. Important este ca aceasta fetita infiata de o familie de romani care au domiciliul stabil in strainatate ,va avea o viata cu foarte mult mai buna acolo, comparativ cu situatia in care ,ar fi ramas in Romania.Ce ofera statul roman tinerilor ,poate sa imi raspunde cineva ? Nu este suficient cum vedem zi de zi in ce hal ajung majoritatea tinerilor in Romania ?

 21. Cum calificati procuroarea care a smuls copilul de langa parintii adoptivi si a tarat-o pe asfalt? Sau iar ma cenzurati?

 22. 17.58, din pacate, nu erau parinti adoptivi, erau doar asistenti maternali. Este greu sa reiei povestea cu toate amanuntele dar asistentii maternali au gresit sfatuind-o pe fetita sa se opuna si intr-un final, contribuind la dramatismul situatiei.

 23. Abia a ajuns în State și e deja acro la portabil, tabletă, pc cu fb, instagram, X, Tik-Tok și alte născociri d-astea diavolești. Nu era mai frumos să meargă zilnic la biserică, să se roage și să sărute sfânta cruce sau să pupe niscai moaște sfinte sau poala popii? Ieșeau astfel și niște bănuți albi pentru asistenții maternali și ea putea să viseze ca la maturitate va vinde iconițe la talcioc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.