Spania şi Italia, alianţă pentru combaterea şomajului

Premierul spaniol Mariano Rajoy, cu omologul său italian, Enrique Letta s-au întâlnit luni la Madrid.

Uniunea bancară şi fiscală, pe de o parte, şi măsurile luate pentru combaterea şomajului, de cealaltă, au fost cele două aspecte importante discutate luni de cei doi, după cum au explicat aceştia la finalul reuniunii bilaterale de la Madrid, relatează Agerpres.

„Uniunea Europeană trebuie să facă mai multe”, a spus Rajoy. „Uniunea bancară, uniunea fiscală şi uniunea politică trebuie să înregistreze progrese mai rapide”, a spus acesta. La rândul său, Letta a subliniat faptul că, în luna iunie, la Consiliul European trebuie să fie pusă în mişcare această uniune bancară.

Enrique Letta a fost şi cel care a anunţat la Madrid formarea unui grup de lucru între reprezentanţi din Spania şi Italia, care să prezinte în comun propuneri pentru combaterea şomajului la acelaşi Consiliu European care va avea loc în luna iunie.

Vizita la Madrid a premierului italian, recent învestit în funcţie, are loc în cadrul turului european care l-a dus pe acesta la Paris, la o reuniune cu preşedintele Francois Hollande, precum şi la Berlin, unde a avut o reuniune cu omologul său, cancelarul Angela Merkel.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.