Studenţii ies la rampă

                                                        

„Tragedia Omului”  pe scena TNB

Venind în întâmpinarea tinerilor creatori de teatru, TNB în parteneriat cu UNATC vă prezintă o serie de spectacole realizate de studenți.

Sâmbătă, 5 mai, la ora 19.00, la Sala Mică a Teatrului Național ”I. L. Caragiale” din București, va avea loc prima reprezentație a spectacolului Tragedia Omului, examen de Masterat 2017 din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București.

Tragedia omului este un ritual de inițiere condus de Lucifer. După alungarea din Rai, îngerul decăzut ghidează prima pereche de oameni, Adam și Eva, într-o călătorie prin timp și spațiu, având ca scop final iluminarea celor doi. Astfel, în Egipt, Omul învață că abuzul puterii provoacă suferință, în Roma – că plăcerea fără iubire este precum ciuma, în Bizanț – credința care ucide în numele Domnului este o minciună, în Praga – cunoașterea superioară folosită doar pentru forța individuală întunecă mintea. În Haos, moartea poate fi învinsă prin iubire.

Tragedia omului prezintă, într-adevăr, un ciclu al decăderilor, un cimitir al împărățiilor distruse. Nu întâmplător, Lucifer dezvăluie doar perioadele de declin al marilor Imperii. În ciuda tuturor atrocităților istoriei, omul deține arma supremă – LIBERTATEA – de a schimba, de a căuta, de a ALEGE.

Tragedia Omului  este un spectacol despre LIBERTATE. El prezintă o lume în care Dumnezeu tace, Lucifer conduce timpul, Istoria e o iluzie, iar omul, un chinuit care încearcă să reconstruiască un Paradis Pierdut având o singură armă – LIBERUL ARBITRU”. – Diana Mititelu

 

Tragedia Omului, adaptare după poemul dramatic cu acelaşi nume de Imre Madách, este un spectacol de disertație coordonat de Alexandru Darie (profesor master Regie Teatru), Ștefan Caragiu (profesor master Scenografie ) și Vladimir Anton ( profesor asociat).

Regia și adaptarea: Diana Mititelu

Decor: Ioana Ungureanu. Costume: Corina Boboc. Light design: Alexandru Bibere

În distribuţie: Dorin Enache (Lucifer), Dumitru Georgescu (Adam), Maria Veronica Vârlan (Eva), Alexandru Beteringhe (Spiritul Pământului)

Cohorta de spirite luciferice: Andrei Atabay, Adrian Loțcu, Claudian Șiman, Dragoș Stanciu, Bogdan Trifan, Ionuț Terteci, Ion Tudorache.

Un spectacol prezentat de TNB în parteneriat cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București.

 

 

Studenţii Universităţii de Arte din Târgu-Mureş la Festivalul Internaţional de Teatru ZMOLMVAZ de la Praga

Institutul Cultural Român de la Praga susţine participarea studenţilor Facultăţii de Arte a Univeristăţii de Arte din Târgu-Mureş la cea de a XXV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Studenţesc ZLOMVAZ, care va avea loc în perioada 2-5 mai 2018 la Praga, cu două spectacole:

“Medee/Ea sau Despre fericirea conjugală”

Un cor de opt femei frumoase, imagini ale femeii ideale ne prezintă propria versiune despre fericire. Spectacolul este o producţie a studenţilor clasei de Master în Arta Actorului, condusă de Lect. univ Monica Ristea.

Reprezentaţia va avea loc sâmbătă, 5 mai 2018, 19:30, la DISK.

“August”

Spectacol non-verbal inspirat din volumul de povestiri Prăvăliile de scorţişoară de Bruno Schulz. Spectacolul este o producţie a studenţilor secţiei de Artă Teatrală în Limba Maghiară, condusă de doamna prof. univ. Erzsébet B. Fülöp.

Reprezentaţia va avea loc sâmbătă, 5 mai 2018, 13:00, la Divadlo Na Rejdištifi.

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.