Subvențiile PSD – Unde dai şi unde crapă

Cazul trezorierului PSD Mircea Drăghici capătă o nouă turnură. Daniel Barbu, fost președinte al Autorității Electorale Permanente, este acuzat de procurorii anticorupție de săvârșirea infracțiunii de neurmărire conform legii a respectării destinației subvențiilor, transmite DNA, fără să ofere și numele suspectului audiat miercuri de DNA în dosarul trezorierului PSD Mircea Drăghici.

În ordonanța procurorilor se arată că, în perioada 27 mai 2017 – 27 februarie 2019, în calitate de președinte al Autorității Electorale Permanente, Daniel Barbu u ar fi urmărit, conform legii, destinația subvențiilor acordate formațiunilor politice.

El este acuzat că nu ar fi dispus, așa cum prevede legea finanțării activității partidelor politice, verificări anuale pentru fiecare partid, privind respectarea prevederilor legale referitoare la venituri , inclusiv cele provenite din fonduri publice, și subvenții, precum și modul în care s-au făcut cheltuielile.

Mai mult, Barbu este acuzat și că ar fi stopat unele controale aflate în curs.

Fostul președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP), Daniel Barbu, audiat miercuri la DNA în dosarul trezorierului PSD, Mircea Drăghici, a declarat, miercuri, la ieșirea de la DNA, că nu era în atribuțiile sale să demareze controale în instituție, precizând însă că fiecare partid cheltuiește banii cum consideră oportun, potrivit normelor legale. Pe 18 februarie 2019, Daniel Barbu a demisionat din funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, pentru a candida la alegerile europarlamentare din partea ALDE.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au extins, luni, urmărirea penală față de Mircea Drăghici, trezorier PSD, cu privire la o altă infracțiune de delapidare. Procurorii DNA îl acuză pe Drăghici că ar fi scos din patrimoniul partidului un autoturism de lux marca Mercedes Benz, în valoare de 324.800 lei, fără încasarea contravalorii acestuia la momentul înstrăinării.

Trezorierul PSD a fost pus sub urmărire penală în 2 aprilie de procurorii DNA pentru că şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvenţiile acordate pentru PSD, pe care i-a folosit pentru plata unui imobil. Acesta este acuzat că și-ar fi însușit banii de subvenţii pentru partid prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil. Mircea Drăghici a precizat, în replică, că nu înțelege unde este infracțiunea de delapidare de care îl acuză DNA în ceea ce privește achiziția autoturismului Mercedes, spunând că mașina a fost plătită de PSD din fonduri private, nu din subvenție. Trezorierul PSD a adăugat că imobilul din Pipera nu a fost niciodată în proprietatea sa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. Pai Daniel Barbu, fiind candidat pe listele ALDE la europarlamentare, este o tinta a sistemului care, iata, loveste. Metoda veche, tinta noua… Istericii vor urla: PENALUL !!! Evident ca este tacere mormantala despre achitarea lui Tariceanu – declarat nevinovat (fapta nu exista)…

  2. Ma surprinde faptul ca, pana acuma, in acest caz, procurorii DNA nu l-au chemat inca, la audieri, pe baiatul lui Dragnea. Pai, ce faceti dragi procurori? Voi sunteti mai prejos decat saltimbancii aia care i-au vopsit gardul si l-au injurat cand s-a dus la meci? Voi ce asteptati?

  3. Chiar nu eram hotarat cu cine sa votez la europarlamentare insa acuma, dupa achitarea lui Tariceanu si anchetarea lui Barbu de catre DNA, stiu sigur pe cine voi pune stampila: ALDE.

  4. Cine zice ca dupa plecare Lulutzei, DNA are practici oneste, se insala! papusarul este acelasi( Klaunul) si ordinele merg la tinta! ” Pe ei pe mama lor”, nu zicea Sica Mandolina, daunezi? Iar seful lui nu este teutonul din Sibiu?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.