Supraviețuitor norocos: Motanul Coco, găsit în viață după incendiu

Supraviețuitor norocos.Motanul Coco, găsit în viață după incendiu. Pompierilor din oraşul spaniol Valencia nu le-a venit să creadă ceea ce au văzut vineri, atunci când au găsit o pisică în viaţă, ghemuită printre rămăşiţele carbonizate ale unui bloc de apartamente ce a fost devastat de un incendiu uriaş în urmă cu opt zile, informează Reuters.

Botezată Coco, felina s-a reîntâlnit cu proprietara ei, Andrea Rubio, care îşi pierduse orice speranţă că iubitul ei animal de companie ar fi supravieţuit incendiului, în urma căruia au murit 10 persoane şi zeci de animale de companie.

„Bietul meu micuţ!”, a exclamat Andrea Rubio, în vârstă de 32 de ani, în timp ce îl îmbrăţişa pe Coco, potrivit unei înregistrări video difuzate de Poliţia locală.

„L-am găsit din pură întâmplare”, a spus un pompier spaniol în aceeaşi înregistrare video.

Partenerul de viaţă al Andreei Rubio, Javier Fernandez, a declarat pentru Reuters că salvatorii lui Coco au găsit motanul la etajul al 13-lea, cu două etaje deasupra apartamentului său, într-o parte a clădirii care a suferit puţine pagube. Se pare că felina s-ar fi refugiat în interiorul unei nişe în care se afla un tub hidrant împotriva incendiilor.

Cuplul l-a dus imediat pe Coco la o clinică veterinară pentru un control complet şi animalul pare să fie sănătos, deşi mirosea puternic a fum, a declarat Javier Fernandez.

Coco va rămâne sub observaţia medicilor timp de 24 de ore pentru a se stabili dacă şi în ce măsură a suferit din cauza deshidratării.

Incendiul mortal din Valencia, care s-a răspândit rapid pe măsură ce flăcările au fost alimentate de vânturile puternice, a izbucnit în seara zilei de 22 februarie în cartierul prosper El Campanar.

Peste 150 de supravieţuitori, inclusiv Andrea Rubio şi Javier Fernandez, locuiesc temporar în locuinţe sociale goale, în aşteptarea unei soluţii permanente.

„Este o casă nouă pentru el, aşa că va fi puţin cam dezorientat la început, dar cu cât se va obişnui mai repede, cu atât Coco se va simţi mai bine”, a spus Javier Fernandez.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6

8 Comentarii

  1. Invita- pe Motanul Coco la Restaurant si da-i Mâncarea cea mai buna ! Ca Merita ! Ficatei de Pui la Tigaie Mititei Friptura de Pui ! Pulpe de Pui la Rotisor ! Snitzel Wienez Supa de Pui cu Kifle !

  2. Motanul sperios nu l-a uitat Dumnezeu in cardul disperarii sale rugandu-se sincer sa scape cu viata sa vada iubita-i stapana sa-i faca biscuiti iara.
    Hahaha, m-a binedispus pe ziua de azi, motanul Coco, incantat de cunostinta! Un Courvoisier, un courpapier?

  3. Azi vorbesc limbi straine.
    Corect este “in ceasul disperarii sale” intrucat e Vineri inainte de Sambata.

  4. A avut Instinct de SupraVietuire si – ca de Obicei – a consumat doar UNA dintre cele SAPTE Vieti cu care apar pe Lume TOATE Matzele … 🙂

  5. Datii la Motanul Coco . Grish cu Lapte si un pic dulce ! Nu prea mult Zahar ! Mere Ionathan fără Coaja ! Spanac cu Orez !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.