Te pui cu Florin Iordache? Te pui degeaba

Curtea Constituțională a României (CCR) a respins sesizările PNL și USR referitoare la numirea lui Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ.

Judecătorii CCR au respins sesizările PNL și USR referitoare la neconstituționalitatea hotărârilor privind numirea lui Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ și lui George Edward Dircă în funcția de președinte al Secției de evidență oficială a legislației și documentare a Consiliului Legislativ.

CCR precizează că a respins sesizările PNL și USR în cazul alegerii lui Florin Iordache și George Dircă la Consiliul Legislativ, pentru că nu are competența de a verifica îndeplinirea condiției subiective referitoare la buna reputație profesională.

„A respins, ca neîntemeiate, sesizările de neconstituționalitate a Hotărârii Parlamentului României nr.29/2020 privind numirea domnului Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ, sesizări formulate de liderul Grupului Parlamentar al Partidului Uniunea Salvați România din Camera Deputaților și, respectiv, liderul Grupului Parlamentar al Partidului Național Liberal din Camera Deputaților. A respins, ca neîntemeiată, sesizarea de neconstituționalitate a Hotărârii Parlamentului României nr.30/2020 privind numirea domnului George Edward Dircă în funcția de președinte al Secției de evidență oficială a legislației și documentare a Consiliului Legislativ, sesizare formulată de liderul Grupului Parlamentar al Partidului Uniunea Salvați România din Camera Deputaților”, transmite Curtea Constituțională.

Curtea a reținut, în esență, hotărârile care au fost adoptate cu votul majorității parlamentarilor prezenți (simplă).

„Față de criticile de neconstituționalitate aduse Hotărârii Parlamentului României nr. 29/2020, Curtea a stabilit, în conformitate cu jurisprudenţa sa constată, că nu are competența de a verifica îndeplinirea condiției subiective referitoare la buna reputație profesională, această competență exclusivă și discreționară revenind autorităţii publice care deţine competenţa de numire în funcţie. Totodată, Curtea a reţinut că procedura de numire a preşedintelui Consiliului Legislativ cunoaște doar două etape: data adoptării hotărârii de numire și data depunerii jurământului în faţa preşedinţilor celor două Camere. Prin urmare, orice incompatibilitate a persoanei numite în funcţia menţionată trebuie să înceteze la momentul depunerii jurământului, dată care semnifică preluarea funcției și a atribuțiilor aferente acesteia”, anunță CCR.

„Subsemnatul Florin Iordache că aduc la cunoștiință că începând cu data de 09.11.2020 am depus jurământul în funcția de Președinte aș Consiliului Legislativ”, se arăta și într-o notificare a lui Iordache trimisă conducerii Camerei Deputaților.

Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, a fost votat la sfârșitul lunii octombrie președinte al Consiliului Legislativ. Iordache a obținut mai multe voturi decât fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean.

Liderii PNL și USR s-au acuzat reciproc că au votat numirea lui Iordache la conducerea Consiliului Legislativ.

Recomanda 2
Ioana Radu 8632 Articole
Author

9 Comentarii

  1. „O belira si murri”, de Vasile Alecsandri! Cam asta au patit libereii si usereii! Adica au luat „muie” suedeza cit cuprinde! Auzi tu, „reputatie publica”! Asta cam suna ca „statul de drept” declamat de UE/CE!

  2. Daca Zegrean este „calificat” pentru aceasta functie, asa cum si un suplinitor de fizica este calificat , dar si un subinginer nepracticant este supercalificat, de ce nu ar fi si Iordache calificat. In Romania ca sa fi „calificat” trebuie sa sti cum sa arunci cu zoaie in opozitie si cum sa tragi pe turta ta avantaje de la ceilalti.

  3. Nu se mai poate ascunde blatul tuturor partidelor in strategia de a-l vota ca presedinte al Consiliului Legislativ pe acest neavenit.Se cunostea importanta inaltei functii, iar prezenta demnitarilor atat din partea PNL cat si a USR a fost deficitara. Prin urmare, domnul Zegrean, cel calificat pentru aceasta n-a avut nici o sansa. Cu ”bolmojirea” de la Curtea Constitutionala a ciracilor lui Dorneanu s-au prefacut ca dreg busuiocul. Nu este vorba de o simpla prostie aici (cu care ne-au obisnuit din plin demnitarii nostri) ci de pura ticalosie. Problema este: cu ce scop? PNL pozeaza in campionul democratiei. USR in campionul dreptatii. (Asta nu-l impiedica sa se asocieze cu hotii PSD si sa calce legile cand interesele o cer). Desigur, nu spre binele Romaniei. Analizarea si aprobarea unor legi stabile si clare din partea unui profesionist ar limita campurile de actiune spoliatoare ale unora. De aceea l-au ales pe acest ticalos in importanta functie. Pescuitul in ape tulburi a devenit un sport national. Iar noi ii privim ca la circ. Vorba cantecului pionieresc: ”Tot inainte!”

  4. Este ca pe vremea cind tov. Dodon era pe cai mari si era alesul. Inca nu au primit ordinul, ca sa nu se desconspire, ca sandramaua bolshevica incepe sa scirtie, si nu va mai fi mult timp cind la faraonul Lenin, Dodon & Co (=popor “ales”, nu???), nu se vor mai grabi nimeni cu floricele. Profesori, precum Bombonel, trebui-au sa-l controleze, nu la oute, dar mai ales la studii, care se pare sunt facute in spatiul URSS, cind se stie ca impuscatul nostru NKVD, interzice-a sa mai avem de aface cu Estul. In anii 50, care sunt de actualitate pentru istoria noastra, exist-au ex.in agricultura ing.agronomi, care devene-au sefi la CAP, etc…, pt.ca chipurile, ei ave-au diploma facuta la Chisinau (kuku bau ca si la Ciordache!!!), numai si numai ca sa fie Elita bolshevica ce au dus la colectivizarea noastra. Nu mai spunem, ca mai inainte Ana Pauker se straduia sa numere si ea ouale de la taranii nostri, ca sa fie la impozitarea lor, ca prima etapa, de desfintate a taranimii (=Talpa Tarii, in toata istoria noastra). Deci Secu KGB, instaurat de Gorby, care le-a dat drept sa preia avutia tarii, nu mai lucreaza cu perdea, isi face de cap mai rau ca in R.Moldova.
    Constitutia se pare este caduca, avind deja mai mult decit dublu Parlamentari ca in alte tari similare, ex.Australia, asta poate, ca sa mai fie si ceva romani de umplutura pe acolo, probabil fosti minieri ori asa zisi revolutionari, aflati la furat pe la casele lui Ceaska, etc…
    O zi buna.
    Con

  5. Liberalii cu mari juriști printre ei și usristii sunt așa de prosti juridic încât nici constituția nu o știu. Vai de mama noastra cu astfel de partide handicapate juridic care vor sa conducă pe fraierii de romani. La sparanghel jigodiilor!

  6. Asta cu sesizarea la CCR a fost o directionare a atentiei si scoaterea unui tap ispasitor. Sa nu uitam ca iordache a avut nevoie de peste 40 de voturi care au venit in mare parte de la usr. Abia cand s-a iscat controversa si usr si pnl se jurau pe „rosu” ca ei au votat impotriva. Calculele arata ca nu e asa. Atunci au inventat sesizarea la CCR stiind ca oricum nu au succes. Dar dupa verdict , vinovatul e altul. Clasica deturnare a atentiei. Ce e surprinzator e faptul ca ziaristii merg incolonati in spatele acestei diversiuni. Sau… nu e delic ciudat, e la ordin

  7. POPORUL ROMAN TREBUIE TREZIT DIN ADORMIRE PENTRU A NU-I MAI LASA PE; narozi, sifilitici, borfasi, ticalosi, retarzi,hoti, banditi, mafioti, tradatori etc sa ajunga in functii ca sa faca legii pentru ei .

  8. Auzi, Zegrean! Vouă chiar v-au cazut toate tiglele de pe casă sau ne credeti idioți după „erata” acestui carutas cu pretenții de jurist?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.