Te uită cum plâng revoluționarii, în decembrie…

„Azi, de Sfântul Nicolae, bunul sfânt al creștinătății, oamenii bravi (cei care mai sunt în viață) care au făcut Revoluția de la Timișoara (nu lovitura de la București) sunt triști. Sunt dezamăgiți. Mâine, șapte decembrie începe sfârșitul. Adică, încep cele trei zile (între 7 – 10) din decembrie când va avea loc închiderea oficială a programului ”Timișoara, Capitală Europeană a Culturii”. Trei zile, multe promisiuni, concerte, lumini etc… Nici nu știm cât mai este de important, după raportări pline de neadevăruri, cifre, bani, tot ceea ce a întunecat în loc să lumineze bucuria. Unii, da, unii s-au bucurat, au tremurat, au avut ”revelații”. Bine. Nu mai contează. Doar că se înșală sperând că instituțiile statului vor face pe proastele“ scrie Lia Lucia Epure în Ziua de Vest.

Nemulțumită de situație, Lucia Epure mai scrie:

„Revoluția de la Timișoara a fost argument al candidaturii noastre ca oraș pentru competiția începută în 2014, când unii repetenți și ipocriți habar nu aveau ce ar fi acest proiect, a fost unul dintre cele mai importante argumente ale intrării în competiție. Revoluția din 1989, de la Timișoara, a făcut posibilă eliberarea României de dictatură, dar a Timișoarei, înainte de toate, cu șapte zile înainte. Șapte, tot șapte, care acum, pentru cei care nici măcar nu erau aici, habar nu aveau despre spiritul Timișoarei (pe care, între altele, îl calcă în picioare unul venit în oraș de la sute de kilometri, pe post de mare rânduitor al ideilor din Banat, o rușine!) nu mai intră în calcul. Revoluția de la Timișoara, cu aniversarea, dar și comemorarea sa din 17 decembrie, nu intră în programul de închidere al capitalei culturale.

De ce? Cine manipulează istoria noastră recentă? Cine are interesul ca momentul ’89 al istoriei noastre să treacă în umbră? Răspunsurile vor veni, clar, fără echivoc!

Ah, da, s-au dat niște explicații mediocre, din gurile unor nedocumentați activiști penibili, care habar nu au ce a însemnat decembrie 89 pentru noi, s-au transferat niște expresii ce au sunat agramat și țipător din gurile unor ”specialiști ai centrului de proiecte”, marea realizare a afacerilor dezvoltate de prieteni, sponsori și alți ”emeriți”, dar toate au sunat în gol!

Explicațiile penibile doresc să transfere comemorarea, dar și aniversarea, într-un colț. Un colț rece al istoriei pe care tocmai o mistifică! Fără teamă de Dumnezeu, fără teamă de oamenii care știu ce a fost în Timișoara, programul Revoluției de la Timișoara nu face parte din programul Capitalei Culturale Europene, deși a fost argument esențial în câștigarea competiției pentru 2021 (inițial), apoi pentru 2023.

Toate acestea nu vor fi uitate. Toate acestea cer socoteală și asta se va întâmpla!

Tot mai greu se vede Timișoara noastră din oglinda Timișoarei pe care unii dintre noi o știam…

Revoluționarii sunt triști, istoria îi va recompensa!“

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

19 Comentarii

 1. Ambasadorul care sta in 46 de camere Statul Roman plateste chiria de 20.000 de dolari pe luna si închiriază 46 de camere cu 1000 de dolari pe luna si Castiga Ambasadorul 46.000 de dolari pe luna !

 2. parazitii poporului roman,gainari cu tupeu, nu mai au nici o rusine ;ai zice ca singura revolutie din lume a fost in Romania in dec 1989 si nu a fost CONCOMITENTA cu celelalte revolutii din fostul lagar comunist puse la cale de agentul american masonul Gorbaciov

 3. La Timisoara nu afost nici revolutie, nici lovitura de stat. La Timisoara a fost o diversiune la care au participat tineri visatori de cai verzi pe pereti si au fost „recompensati” cu certificate de revolutionari plus spaga aferenta sub forma de indemnizatie. Au schimbat umilinta de atunci cu cea de azi, atunci era pe gratis, acum e pe maruntis. Daca aia erau revolutionari adevarati, Romania ar fi aratat altfel. Prin tacerea si resemnarea lor au legitimat vanzarea tarii. Acum – ciocul mic, aveti ce meritati.

 4. pentru noi, cei care am strigat LIBERTATE, pentru cei UCISI, pentru ca noi toti sa avem astazi Constitutie, pentru noi a fost Revolutie, pentru latraii ceausisti, care si-au pierdut privilegiile de tatuci si tortionari, si urmasii lor de astazi, a fost si este lovitura de stat. depide de perspectiva….

  AZI LA TIMISOARA, MAINE IN TOATA TARA!

  Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei ucisi pentru ca noi sa avem LIBERTATE! sper sa ne trezim si NU acceptam noua dictatura mao pe care criminalii de atunci vor sa o ridice acum!

 5. Deocamdată imaginea Timișoarei de azi este clanul Cârpaci și a lor ceată, care și-au tras Primar din Țara Lucrului Bine Făcut. Second hand ca și BMW-urile, că doar marca contează. În rest, Revoluție, victime, copii rămași fără părinți, părinți rămași fără copii, în oglinda Spiritului Timișoarei de atunci sunt doar flori de gheață la ferești.

 6. Lia Lucia Epure este peneleu, nu?
  -face ca vampiru deconnectat de la beregată!

 7. Cate decenii vor mai primi aceste naparci, pensii de revolutionari, scutiri de impozite si alte favoruri?
  Cei mai multi dintre acesti escroci au fost revolutionari doar cu gura. Ce revolutiii au fost la Mizil, Gheboaia si Pocreaca?
  Singurii revolutionari au fost cei de la baricada……[Rumburak]

 8. la subiect:
  -pare ca a existat si o contra-revolutie,

  Timișoara, 22 decembrie 1989. Piața Operei (video)

  O filmare pe care încă n-o pusesem pe blog (pe canalul meu youtube am pus-o din 1 decembrie 2020) din Piața Operei, din 22 decembrie 1989. Sînt și filmări din interiorul clădirii Operei, unde se constituise comitetul revoluționar Frontul Democratic Român. Un reprezentant al armatei vorbește mulțimii. La un moment dat, Radu Bălan, care era atunci prim-secretarul PCR Timiș, scrie ceva (dă autografe?) pe buletinele de identitate pe buletinele de identitate ale revoluționarilor din jur. Mulțimea din piață cîntă „Deșteaptă-te române!” (care avea să devină noul imn al României), dar și „Internaționala”.

  „Internaționala” -Hai la lupta cea mare,
  Rob cu rob sa ne unim…

  Doamne iartă,
  n-au decat sa se uneasca robii intre ei!

  -de fapt „revolutia” este f.f.grea
  si poate fi facuta doar de catre ultra-extremishti!

 9. eu nu am certificat. nici prietenii mei. cei morti sunt plansi si acum de catre parinti… da, intr-adevar nu au nci un merit ca voi aveti drepturi astazi, ca v-ati imbuibat din conturile dictatorului si copiii vostri sunt pe meleaguri straine pe banii lui… si multi dintre boi au certicate ! ca pinguinii intotdeauna bat din labutze in „schimbarea vantului”. cum spuneam: ciocoii vechi si noi.

 10. Ne meritam soarta pt. ca nu am stiut ce sa facem dupa acel decembrie 1989 cind cel pe care l-am inpuscat in prima zi de Craciun ,lasa o tara cu o industrie ,agricultura,invatamant,sanatate comparativ cu ce avem acum foarte buna,lasa o tara fara nici-o datorie externa ,lasa o tara cu toti romanii la casele lor ,fiecare cu serviciul lor sigur,in tara lor.

 11. nu ar fi fost Timisoara, nimic nu ar fi fost!
  Dumnezeu sa-ii odihneasca pe mortii din decembrie!
  Iar voi astia de faceti umbra pamantului sa taceti, macar in zilele astea. Vedeav-as cu banii revolutionarilor, aia adevarati!
  Dar si cu ranile si traumele lor!..

 12. Daca:ati ramnas aceiasi fraieri increzuti,nu ati inteles nimic din mersul istoriei vai de timisoara voastra cumparata de rromi

 13. Paulian Ionescu: eu nu l-am impuscat pe dictator? poate dumneavoastra? daca va simtiti raspunzator pentru asta, nu este treaba mea. va rog sa nu ne bagati pe noi, romanii, in „vinovatia” executiei politice facute de securistii lui, care l-au tradat, pentru ca a fost prost si lacom. noi, romanii nu suntem partasi la asta. daca nu ne chinuia tradatorii criminali nu s-ar fi atins de el. si oricum, nu asa. probabil l-ar fi „sinucis” „accidental”. gheorghiu dej a fost iradiat de rusi. nu cred ca asta ar fi fost o problema pentru securistii de pe vremea acea.

 14. **securistii si serviciile de spionaj infiltrate in Romania, la vremea aceea***

 15. Io mai mari licheli ca ăștia de-și zâc “revol’ționari” n-am văst. S-o tras unu’ pi altu p’in mărturii mincinoasă cum c-or participat la răzmieriță in diferite cătune un’e nu era nici țipenie di om pi uliță. Și tuati aiestea pintr-un pumn di icosari… Ei nici glas să țâpe n-aviau, fincă urla fuamia-n iei…

 16. N-are rost, marine, să te-ncontrezi cu specialii.Ce mi s-a părut distractiv după ’89a fost că oltenii cu mașini cu nr TM încasau căramizi în parbriz și înjurături, odata ajunsi în patria mumă pentru că neamurili îi vedeaubdrept „bozgoti” care ar fi vrut să-l detroneze pe „tovarășul ion iliescu” care era „om de omenie, din popor” nu „boanghen”, unde mai pui că era un soi de consătean, unul”de-al nostru, oltean, om deștept!” si dăi și trage pârțuri până și azi, precum observi.Are rost sa le spui că-s un soi de Afganistan al României? Nțț.Le-ai da foc! Ca ei nimeni nu-i.Și-ntr-adevăr, priveste țara lu’ pesedeu, cum trece Bulgaria-n trombă pe lângă ea.Alții e dă vină, nu-i așa? Boanghenii! Știam noi!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.