Tensiuni în Kosovo: Trafic blocat spre frontiere

Sute de sârbi kosovari au ridicat baricade pe un drum din nordul Kosovo, blocând traficul spre două importante puncte de trecere a frontierei cu Serbia, a anunţat poliţia, informează AFP.

Camioane, ambulanţe şi utilaje agricole au fost aduse pentru a bloca circulaţia, într-un context de tensiuni marcate în ultimele zile de explozii, focuri de arme şi un atac care a vizat o patrulă a poliţiei. Un poliţist kosovar a fost rănit în acest atac.

Potrivit media locale, protestatarii minorităţii sârbe din Kosovo sunt revoltaţi de arestarea unui fost poliţist etnic sârb, suspectat că a fost implicat în atacuri împotriva unor poliţişti kosovari.

Alarme au răsunat în mai multe oraşe populate majoritar de sârbi în nordul Kosovo, pentru a da semnalul de începere a protestului. Manifestanţi au explicat pentru AFP că ei vor să împiedice „transferul la Priştina” a fostului poliţist arestat.

Ministrul kosovar de interne Xhelal Svecla a declarat că fostul poliţist este unul dintre cei doi suspecţi arestaţi după atacurile împotriva unor patrule de poliţie în timpul ultimelor zile.

Noile tensiuni au izbucnit după decizia autorităţilor kosovare de a organiza pe 18 decembrie în municipalităţile cu majoritate sârbă alegeri locale, pe care principalele partide sârbe au anunţat că le vor boicota.

La scurt timp după ridicarea baricadelor, preşedinta Kosovo, Vjosa Osmani, a anunţat că a decis amânarea alegerilor locale pentru 23 aprilie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

13 Comentarii

 1. Kosovo-albanezii vor primi cat de curand rasplata de la Sfanta Treime pentru bisericile ortodocse si manastirile sarbe darmate si incendiate si preotii si calugarii batjocoriti si ucisi de catre kosovo-albanzei. Si ei dar si prietenii lor amerloci. In final Kosova se va realipi la Yugoslavia. Cei 2000 de ani de intoarcere s-a celuilalt obraz s-au sfarsit.

 2. Kosovo ? Ce-i ala Kosovo ? NU exista Kosovo ! Exista doar o „entitate” mafiota creata de catre niste amerloci mafioti prin agresarea Serbiei, ceva fata de care pina si Narnia din basme e mai reala.

 3. Asta da nație!…Cu sârbii să nu vă puneți că muerte scrie pe fruntea ta!…Bravo lor!…nu ca cobilița noastră de la cotroceni!

 4. Ma intreb doar cum o cacareaza care se pretinde „stat” (??), nerecunoscuta de citeva adevarate state cu coloana vertebrala (printre care, felicitari !, si Romania) poate participa, de exemplu, la unele competitii sportive (s-a intimplat deja !) sau alte evenimente ?! (ps : in aceasta inventie a unor „savanti” nebuni (ca altfel nu pot sa-i spun), Kosovo, se pare ca Amerlocia e pe cale sa contruiasca cea mai mare baza militara din Europa, fata de care Ramstein sau Aviano vor deveni doar niste biete tabere de pionieri )

 5. Alo, vreti un nou Donbas, bai albanezilor? Poate al vostru va avea succes, ca sarbii nu sunt puternici ca rusii!!

 6. „Apocalipsa 16:5-7 declară despre Dumnezeu: „Drept ești Tu, Doamne, care ești și care erai! Tu ești Sfânt, pentru că ai judecat în felul acesta. Fiindcă aceștia au vărsat sângele sfinților și al prorocilor, le-ai dat și Tu să bea sânge. Şi sunt vrednici… Da, Doamne Dumnezeule, Atotputernice, adevărate și drepte sunt judecățile Tale!””

 7. „Sub Rezoluția 1244 a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, Serbia are dreptul de a trimite personal militar și de poliție în Kosovo în anumite situații, inclusiv în cazul în care „Viață pașnică și normală” din populația sa acolo devine amenințată.”

 8. Avand in vedere preliminariile C.E. de fotbal din toamna viitoare, e posibil ca meciul Kosovo-Romania sa se joace pana la urma la Belgrad…

 9. Kosovo, Donbas si toate nenorocirile ce vor urma sunt rezultate ale dorintei oamenilor din Est de a munci mai putin si de a manca mai mult si gratis, o recunoaste oficiala a faptului ca isi recunosc incapacitatea si neputinta…..De aici a pornit Gorbaciov opera lui de disolutie a Estului. Probabil a dorit ca oamenii Estului sa treaca prin Desertul biblic 40 de ani pentru a se destepta. Nu a mers.

 10. Luati aminte la cat lupta sarbii pt un om de-al lor. La cat lupta pt un petec de pamant sarbesc. O sa il is inapoi. Noi, romanii le-am dat Ucrainei.

 11. Orice om normal la cap, cu o minima logica (asta ca sa nu mai vorbim ca e necesara si o „doza” de onoare …) ar fi de acord ca Romania NU trebuie sa accepte un meci cu o „tara” (sanchi !) pe care nu a recunoscut-o oficial !

 12. „Trafic blocat spre frontiere”? NU, bre!
  Albanezii venetici în Kosovo au posibilitatea să treacă în Albania, prin frontiera permanent deschisă! …și pot să nu se mai înapoieze vre-odată! Italia, Elveția, Belgia au mare deficit de mafioți și traficanți de droguri și de persoane, așa că își vor găsi rapid de „muncă”, acolo, alături de marocani și turci……[Rumburak]

 13. Să-i bombardeze pe șkiptari la un loc cu stăpânii lor, americani.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.