Ticăloşia din Sănătate

La cîte lucruri nemernice se petrec în fiecare zi, în politica noastră, am ajuns să mă întreb „ce manevră” se ascunde îndărătul OUG privitoare la organizarea anticipatelor? Sigur, trebuie să acopere ea ceva!

După părerea mea, anticipate se vor petrece cînd Ludovic Orban şi Klaus Iohannis vor sta faţă în faţă şi vor vedea fiecare ceafa celuilalt. Dacă am dreptate, atunci, cu siguranţă, gălăgia vizibil intenţionată stîrnită de Ludovic Orban a fost menită să ascundă operaţiunea de cuplare a bugetului public din Sănătate la consumul instituţiilor private.

România nu prea mai are multe surse bani. În afara serviciilor, inclusiv în IT, a devenit un soi de deşert de business. Din asfaltări şi infrastructură se mai cîştigă doar praful de pe tobă. Astaldi, Swietelsky, Strabag şi alţi cîţiva abonaţi europeni papă tot. Afacerea cu retrocedările (ANRP) s-a cam terminat şi ea, marile privatizări care s-ar mai putea face nu sunt de nasul afaceriştilor mijlocii, aşa că singurul domeniu de luat bani mai la greu, ajuns şi la mare modă şi împins la mare nevoie, este Sănătatea.
Abordarea marelui caşcaval numit „bugetul Sănătăţii” a fost o preocupare a tuturor guvernelor, inclusiv a unor mahări din PSD. Un grup de iniţiativă numit GROS (Grupul Român pentru Ordine în Sănătate) a trimis la redacţie un material de analiză a situaţiei existente.

CIUMA ROȘIE și HOLERA GALBENĂ s-au înțeles pentru falimentarea sistemului de sănătate

După tot felul de reglementări şi ordonanţe, urmează marea lovitură liberală. Din care şi rezultă că primul atac al bugetului din Sănătate s-a produs printr-o Ordonanţă de Urgenţă, OUG 27/2019, semnată în numele Ministerului Sănătăţii de secretarul de stat Cristian Grasu (om cu ore multiple la Sanador!). De operaţiune ştia chiar şi Liviu Dragnea, cîştigat de partea acestei ordonanţe în timp ce se afla la tratament la respectiva clinică (proprietatea unui liberal de vază, cu sau fără legitimaţie, de prin 1991).

Materialul aparţinînd GROS scoate la iveală întreaga ticăloşie ascunsă sub ochii noştri. La Ministerul Sănătăţii şi la CNAS, au fost aduşi oameni din privat, între care ministrul are aparenţa mai degrabă de aventurier decît de administrator în Sănătate. Întreaga operaţiune este, în fapt, o formulă de introducere a instituţiilor private (clinici, spitale, laboratoare) la bugetul public, şi aşa subfinanţat în raport cu celelalte ţări europene şi aşa rămas în România la acelaşi nivel ca în 2019. Operaţiunea se desfăşoară mai mult pe sub masă. Cele cîteva proiecte aflate în dezbatere publică au trecut ca şi cînd n-ar fi existat. Au fost ocolite cu grijă, dezbaterile specialiştilor au fost minimalizate, iar explicaţiile şi prezentările făcute de ministrul Victor Costache, în apariţiile sale publice, nu au depăşit nivelul de înţelegere a unui rezident mediocru. Ba, pe la jumătatea frazei, ministrul cu titlu de universitar (de la Universitatea din Sibiu) şi chirurg cu un traseu european impresionant şi inexplicabil (în timpul rezidenţiatului) pierdea subiectul şi trecea la o alt idee şi subiect despre te miri ce.

Explicaţiile lui Ludovic Orban şi ale lui Victor Costache sunt la fel de „clare” ca cele ale vicepremierului Raluca Turcan, cea care răspunde de Sănătate, de judeţul Sibiu (în PNL) şi care este autoarea acestei promovări după criterii pe care numai ea le ştie.
Ce se poate înţelege din acestă campanie? Citiţi materialul redactat de GROS. Nişte specialişti care cunosc sitemul şi aşa hîrbuit al Asistenţei medicale ne lămuresc asupra afacerii. Ne aflăm în faţa unei operaţiuni de preluarea a unei felii enorme din marele “caşcaval” al Sănătăţii din România. Cu ce consecinţe? Numai Dumnezeu ştie. Se vor face mai mulţi bani din Sănătate şi cu consecinţe dintre cele mai păguboase asupra celor defavorizaţi.

Trebuie să mai fac o precizare. Nu sunt nici adversarul formelor private din sănătate, nici partizanul unui sistem public aproape distrus cu bună ştiinţă de atîtea interese şi de greşeli manageriale. Mă gîndeam doar la un proiect de redresare, nicidecum la asemenea cîrpeli şi învîrteli care seamănă mai mult a legiferare partizană pentru tunuri cu preselecţie în Sănătate. Mi s-ar părea normal ca într-un anume fel, pentru anume operaţiuni, în anumite cazuri şi spitalele, clinicile şi laboratoarele private să poată beneficia de bani din buget. Dar nu cu toptanul, nu fără o reglementare serioasă, profesională, şi nu în beneficiul unor politicieni pe fugă!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 26

59 de Comentarii

 1. Privatizarea sanatatii si a pensiilor, vanzarea la straini a ce a mai ramas din avutia nationala…pentru a fi sclavi totul….
  IATA CE FAC ALOGENI, LUPII IMBRACATI IN BLANA DE OAIE, PARAZITII CARE S-AU COCOTAT ABUZIV CU TUPEU CU MUNCIUNA SI VICLENIE IN FRUNTEA STATULUI !!!

 2. Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării, a făcut un apel pe pagina sa de Facebook prin care cere oprirea lui Igor Dodon. Potrivit acestuia, dacă Dodon nu va fi oprit, atunci Republica Moldova va fi vândută pe bucăți. În plus, Șalaru susține că intenția Guvernului de a privatiza întreprinderea de stat „Metalferos” nu este altceva decât „plata datoriilor lui Dodon către Federaţia Rusă”.
  Ei, drăcie !
  Altă ţară care se vinde pe bucăţi ! Nu le este ruşine să copie România , că doar ea a început prima şi din păcate a continuat să se vândă ( acum şi sănătatea !) precum cele care şi-au pierdut respectul de sine ?!
  A ! Sau dacă te vinzi la ruşi e bai, dar dacă le dai totul de-a moaca ( pe 1 (un) dolar !!!), mai ţineţi minte ?!, la alde nemţi, francezi, olandezi, suedezi, iudei sau yankei e totul O.K !
  Nu vi se pare că în spate sunt aceiaşi păpuşari, cu aceleaşi sfori şi-n faţă acelaşi tip de trădători !?
  De neam şi Ţară, cui îi pasă ?! ?!

 3. Cetățeanul simplu a contribuit prin taxele sale la sistemul public de sanatate. Prin dirijarea banilor sărmanului muncitor catre sistemul privat, acesta este furat si nu mai are posibilitatea de a si îngriji sănătatea, atit datorita faptului ca spitalele statului nu -si mai pot procura aparatura ,dat fiind ca banii merg la clinicile private ,cit si pentru ca in sistemul privat costurile sint foarte umflate si el nu-si poate permite.Asadar,cu buna stiinta ,oamenii simpli sint furati si distruse de catre statul roman

 4. Sănătatea este subiect de securitate națională.dar romania a dispărut ca stat național,este jefuita constant de o adunătură de indivizi care își spun ministri și o mana de banci care ne creditează existența pe acest teritoriu geografic.populatia este condamnată la sărăcie și exterminare lenta in favoarea licuricilor și a ue.

 5. Asta ati vrut asta aveti.Cand Boc a-nchis 74 de spitale, toți au tacut. Acum, sunt convins, ca tăcerea va fi si mai profundă. Cand esti sclav,cu bună știință,jugul ti se pare colier si lanțul podoaba din aur in jurul gâtului. Si inca ceva. Sclavii vor continua sa sarute mana care-i loveste si bratul care-i trimte la jug. Pe acest fapt mizează cei care se află la butoanele destinului acestei țări, tradatorii de meserie.

 6. Cu Sanatatea publica din Romania se intimpla exact la fel cum s-a intimplat cu CAP-ul din Patirlagele (poate doar la o scara ceva mai mare) : 1. Capusare ; 2. Falimentare ; 3. Privatizare.

 7. Românul e rezistent și are bani, că doar de-aia muncește. Pe salariul minim. Și în fond și la urma urmei dreptul la viață e doar un drept, nu o obligație.

 8. aici trebuie iesit in strada

  trebuie asediat Guvernul tradator

  si data o pedeapsa peneleprosilor ca in Evul mediu

  ASTA SE VA INTIMPLA

 9. Nu a votat majoritatea pe Jhoian!
  Nu vrea lumea liberalism!
  Sa pofteasca sanatosi $i liberali!

 10. Pedeleprele basiste rebrenduite (in holera iohanista) continua ce au gandit si de unde s-au infruptat nesimtit pe vremea JO Petrov – jaf si prapad din bugetul sanatati (si de asta asigurarile – de orice fel, au fost si raman vaca de muls, cu legea in brate, de toti spoliatori a mase intregi de asa zisi asigurati cu anasâna. Asta-i liberalismul sustinatorul, promotorul si beneficiarul capitalismului cu afaceri „cinstite” – prin ei insisi, pe spinarea (banii) altora.

 11. Sistem privat de sanatate inseamna sa iei bani de la privati contra serviciilor pe care le oferi. Privat nu inseamna sa iei bani de la stat. Daca privatii se conecteaza la banii de la buget s-a terminat cu spitalele de stat, vor intra in paragina. Dupa ce privatii elimina pe cei de la stat vor creste preturile ca nu mai au concurenta, in plus ei trebuie sa faca profit. Apoi vor pune conditii nu vor mai asigura oameni cu boli multe pentru ca ii va costa, oamenii vor ajunge sa-si vand lucruri din casa sa se trateze la privatii conectati la bugetul de la stat.
  Ministrul Costache si secretarul de stat Moldovan sunt salariati ai unor clinici private. Cum fac ei ambele servicii??? Cand vrei sa fii ministru si secretar de stat demisionezi din functia de doctor si invers. Nu se pot face amandoua e bataie de joc. Ca sa nu mai vorbesc de conflict de interese ei directionand fonduri clinicilor unde lucreaza. Asa ceva…

 12. Intr-o țară normală, o moțiune de cenzură da speranța că ceva se va schimba. În țara noastră moțiunea de mâine ce va face, ne va afunda și mai mult în hățișul meandrelor politicianiste ? Românie, haos e destinul tău, azi !

 13. Toata lumea este de acord ca in sis. de sanatate exista o mafie teribila.
  Eu nu imi explic de ce o zi de spitalizare in sis.public costa de trei ori mai mult decat in sis.privat.
  Hai sa vedem doi-trei ani daca ceea ce propun actualii guvernanti este ok.
  daca nu iesim in strada.
  Cum vine unul care incearca sa sparga aceasta mafie imediat ii dam in cap.
  Banisorii nostrii,imperialistii,toata lumea ne vrea raul si alte idiotenii.
  Vad ca in Bulgaria toti le vor raul dar construiesc autostrazi si spitale la greu.

 14. Haideți să facem un studiu de caz. În Programul național pentru infarct miocardic nu mai este acum obligatoriu accesul la cel puțin două angiografe. Ajunge unul singur. Și asta pentru ca la program să participe și unitățile sanitare private. Dacă angiograful se defectează și există cel puțin un pacient cu infarct în UPU ce se întâmplă? Se merge oare pe premisa că e PSD-ist și e lăsat în voia soartei? Oare nu era cazul ca unitatea privată să investească pentru a se ridica la nivelul impus de normă? Chestia asta cu investițiile nu e cumva specifică liberalismului? Întreb (retoric) pentru un medic liberal.

 15. .Asadar,cu buna stiinta ,oamenii simpli sint furati si distruse de catre statul român ”
  Nu de Statul Român, ci de nişte mişei ordinari, străini de neam şi Ţară , care , lăsaţi în pace vor distruge definitin România !
  Când o ţară cu 95 % cetăţeni români, creştin ortodoxi are în frunte aproape doar alogeni e şi normal ce ne aşteaptă !
  Preşedine – sas, premier, o corcitură dubioasă, guvernator matusalemic -idem, şefi servicii secrete – Maior, Helwig, Avocat al Poporului- Weber, în aşteptare cu alde Sneider, Cossette, sau Chichirău, Cacamitru, Bakomschi,Newmani, Tismeneţky, cu tot neamul lor şi alţii din afară, sau din umbră pe care nu-i cunoaştem, la ce mai putem spera !?

 16. Vladimir Ilici Lenin, dixit ! „…nu trebuie condamnat cel care s-a nascut rob, ci numai acela care-si sulemeneste si poleieste robia si sclavia in care se afla”. Bine ati revenit robilor si sclavilor. Aveti ce ati votat aproape in unanimitate. Si este doar inceputul, urmeaza Portul Constanta, Hidroelectrica, Centrala atomo-electrica Cernavoda, Gazele naturale si petrolul din Marea Neagra, CEC-ul, abandonarea si lasarea in paragina a Sistemului National de Irigatii a subventiilor din agricultura si a tuturor celorlalte programe de ajutorare a amaratilor si napastuitilor. Nu mai vorbesc de pensii, salarii, programele incepute pentru cresterea economica si a veniturilor cetatenilor romani, autostrazi, spitale regionale si metropolitane incepute, totul va fi abandonat. Cineva ma considera bolsevic deoarece am spus ca suntem un popor idiot, e putin spus, suntem un popor sinucigas, fara egal si asemanare intre celelate popoare ale lumii, dupa ce am „reusit” sa ne distrugem tara, singuri, dupa care au luat calea bejeniei si a strainatatii. Rusine, mare rusine !!!.

 17. Azi / maine/ poimaine , motiunea de cenzura este ceva gen : // Hai, sa ne facem ca lucram ! // Zicea, candva un psdist/ vai de capu’ lui : ” In opozitie ma simt ca pestele in apa ! ” Dar, pe o asa otreapa, unii au votat-o ca pe un om de elita / care chiar sa faca ceva. Cat despre destin, vreau sa il vad bun !

 18. „Citiţi materialul redactat de GROS. Nişte specialişti care cunosc sitemul şi aşa hîrbuit al Asistenţei medicale…”

  Poate dati niste detalii, domnule Nistorescu. GROS nu exista ca asociatie sau fundatie sau sindicat sau orice altceva, nu are vreo activitate publica de niciun fel, nu are adresa, telefon sau macar o casuta de email… „Niste specialisti” ce exista exclusiv sub forma unui unic articol, anonim practic, din Cotidianul…

 19. România, ţara cu cel mai mare număr de cozi de topor pe cap de locuitor din lume… (cu şi/sau fără ghilimele)…

 20. De ce va agitati,de ce urlati?Asta ati ales in decembrie 1989!Mama prostilor e permanent gravida!

 21. Acum, obiectiv gandit, bolnavii mureau ori la poarta spitalului, ori la urgente, ori in salonul spitalului de stat sponsorizat de bugetul statului roman! Acum se schimba metoda, indiferent daca platesti sau nu, tot in aceleasi conditii mori! Asadar, platesti sau nu, tot mori dar inainte de a muri, deja ai chitanta ca ai acceptat plata pentru serviciul „pe ultimul drum in liniste” asta daca nu vor ramane datori membrii familiei! Sau, in cel mai bun caz, iti scoate casa la licitatie sa isi recupereze suma!

 22. Pensionarii au ce au votat. Să mai zică cineva că justiția divină nu este independentă!

 23. Vina o poarta ciuma rosie in frunte cu Dragnea! ( rezist si alte forte ale binelui)!

  unde se ascunde *lili*?

 24. Ticalosia din sanatate este 90% creatia PSD, acea adunatura de mafioti capabili doar de furt si dezordine economica, pentru ca in apele tulburi e mai usor de pescuit bogatiile apartinand celor care muncesc in mod real. E valabil si in domeniul sanatatii.

 25. Daca s-ar confisca tot ce s-a furat de la Stat.

 26. Daca ministrul sănătății V.Costache e asa mare specialist privat, ce caută in guvern, bani publici cumva, că era nevoie să-i fie plătită taxa de participare la nu știu ce congres (cică Academie ???/!!!) în Franta ??? Sunt curios cum l-ar caracteriza profesional dr. Brădișteanu !?! Penibil cum i-a scuzat absența purtătorul de vorbe Dancă, la conferința de presă încheiată după 2 zile cu bătăi pe umăr, zâmbete și îmbrățișări cu „ziaristele”. PS: Poftiți la banii publici și la scumpiri de coplată, că deja se plătește 200 lei consultația la un medic primar, iar Polisano imi oferea un deviz enorm cu doar 3 zile spitalizare pentru o operatie care a necesitat 15 zile post operator.

 27. Eu observ in jurul meu ca lumea nu este nici preocupata, nici ingrijorata absoluta deloc de aceste intentii, care se vor materializa pana la urma, de privatizare a sistemului de sanatate, a fondului de pensii, a portului Constanta, a aeroportului Otopeni, a Hidroelectricii, a Postei, a CFR-ului si a tot ce mai avem…absolut nici o preocupare, o indiferenta totala.

 28. La privati, un RMN cerebral costa 500 lei, o radiografie umar costa 300 lei, niste analize de sange obisnuite costa 340 lei – ACUM, cand, totusi romanii au acces si la spitalele de Stat, cat, oare vor costa niste investigatii obisnuite la privati, daca leprele astea inhata bugetul public, iar romanii nu vor avea alternative ?! Johanis vremelnicul sa nu indrazneasca sa promulge asemenea crima, impotriva Poporului Roman.

 29. L-ati auzot aseara pe Danca spunand :”pensionarii pot lua tichete(…)de la casa de pensii fara buletin sau fluturas..”! Ba, asta chiar e bolnav mental?! In primul rand, oriunde ai merge, trebuie sa te prezinti cu identitatea justificata si nu doar cu prezenta fizic, automat trebuie sa prezinti actul de identitate! Wow! Liber la excrocherii pe spinarea pensionarilor! E mostra perfecta! E posibil sa fie la fel si cu turismul electoral: datele sunt deja online!

 30. RADU HUMOR : Si cind ROMANIA a avut presedinte si P M romani ( ILIESCU , NASTASE ) , ce c,,,t am facut ? Asa ca maninca-ti pensia de nesimtit militianule ( cit o mai ai ) , si lasa manipularea !

 31. Mai, oameni buni! Daca nici acum nu va este cat se poate de clar, atunci chiar ca suntem dusi! Aseara tarziu, „noaptea ca hotii”, aceasta adunatura, autointitulata pompos „guvern”, a clocit o groaza de ordonante, care de care mai „interesante”, si care dau masura exacta a ceea ce doresc sa faca. Pe ultima „suta de metri”!(Urmeaza motiunea de cenzura!!!). Pentru ca, gasca sefului suprem Werner-Klaus, se pregateste sa receptioneze „ceva”, adica don’ Cojones-Sica-Mandolina un sut in poponet, duduia Raluka acelasi tratament intre mingile de ping-pong care ii tin loc de fese, invelite in izmene de culoare roz si tot asa…. Referitor la sanatate, este foarte clar ce doreste sa faca trupa „condusa” de Sica Coldea si Raluka Kovesi: luam bani din sistemul public (unde se trateaza populimea), si-i dam sistemului privat (unde se trateaza gusterii cu bistari), pentru ca, nu-i asa, doar d’aia suntem liberali!! Si asta nu este tot! Urmeaza imediat si SMURD-ul! Chiar credeti ca este intamplatoare campania salbatica, dusa impotriva doctorului Raed Arafat? Si…vor urma multe alte „surprize”, la fel de placute!. Asa ca, pregatiti-va sa le faceti cadou si „primarii mei” si „parlamentul meu”, etc. Eu zic ca merita! Ce mandru si fericit poate sa fie Petrov! Deci, dragi romani, noapte buna, oriunde v-ati afla!!!!!

 32. Revin cu inca ceva (cu scuzele derigoare): ati mai auzit ceva despre institutul „Cantacuzino”, care ar fi trebuit sa produca mult solicitatele vaccinuri romanesti? Aud????

 33. @Smarandache, e mișto sa descinzi din Caragiale și sa susții PNL. Ce dracu crezi tu ca a furat PSD? Poate sărăcia. Despre deviza patriotardă „Furam, furam și nu ne saturam” ce părere ai? E bomboana de pe coliva guvMeului?

 34. Da, măgăria facută ieri de Orban cu cele 21 de HG si OUG, de frica pierderii acestui drept prin votul moțiunii de azi, va intra în istorie. Mai ales acea „orbana-care”, va fi considerată un genocid asupra Ro. In prostia lui papagalicească, se consideră etern prin acel „l’orban est mort, vive l’orban”. Parca romanii sunt blestemați să trăiască permanent in „1984”.PS: Louis le premier est le dernier !

 35. Banii pe strânși la CASS, (la Sănătate) nu sunt „banii statului”, că statul nu vine cu bani de-acasă. Sunt banii oamenilor din contribuții la sănătate. Si pentru asta trebuie folosiți, in folosul oamenilor. Păi, nu e logic ca orice om care are un necaz cu sănatatea să se trateze, cât mai repede, cât mai profesionist la care clinică/spital vrea el, FOLOSIND BANII DE LA SANATATE, care sunt și banii lui?!
  Vrei să faci un set de analize. La stat. Medicul de familie nici nu-ți dă pe luna curentă, ca au ei niște ..sume alocate ?? Iti dă luna urmatoare. Mergi la laboratorul de stat și te programeaza peste alte 2-3 luni, că e coada mare.
  Vrei să faci un RMN, ca ai un necaz mare. Aici te și avertizeaza medicul de familie că…cam prin iulie e acum coada la RMN-ul de la stat. Te duci la fața locului si programarea e pentru …sfârsitul lui septembrie !! Până atunci poți ajunge ușor in …loc cu verdeată. Nu mai zic ce presupune să te internezi intr-un spital de stat, unde dacă nu ai o pilă, dacă nu dai șpăgi consistente nu te bagă nimeni in seamă.

  Adică cum? Stăm la rând la RMN-ul de stat să ajungem prin toamnă, in timp ce alte 6 unități private, cu aparatură de ultimă oră, sunt disponibile la orice oră ! Si banii de la CASS stau și așteaptă, ce? Ca ăla de la stat să binevoiască să te ia de la rând, când va fi sa fie! Da’ de ce să nu mergem la primul RMN pe care il intâlnim in cale, să ne rezolvăm problema de sănătate si banii de la CASS la acest RMN să meargă, nu? Aparatul RMN care mă servește primul, păi ăla să incaseze banii de la Sanatate, nu să stau, pe banii mei (nu ai statului!) si să-si bata joc mafioții din clinicile de stat cu programarile lor halucinante!

 36. Așa că, nu picați in plasa de factură comunistoidă pe care o aruncă mafioții din sănătatea de stat, pentru interesul.
  Omul, pacientul trebuie sa fie in centrul sistemului, nu clica coruptă din spitalele de stat.
  Să pot să mă duc unde vreau să mă tratez, IMPREUNA CU BANII MEI cotizați la CASS.

 37. @Partidul Multinational Liberal
  In altele nu ma bag pentru ca nu stiu dar cu Portul Constanta m-ai dat gata.
  Ia vezi tu cine are interese majore in Port.
  Pe la ciment, VITROCIM nu cumva Voiculescu, la frigidere nu cumva Basestii si tot asa Stroe,Mironescu,Fagadau…..
  Ce au investit astia in acele dane?Nimic.Utilaje din anii ’70.
  Poate pe la petrol si containere mai e ceva normal in rest active ale statului roman sant confiscate de niste familii mafiote.
  Rotterdamul are peste o mie de dane.Toate sant concesionate de operatori privati olandezi,germani…..
  Aia nu-si mai vad tara nu?Dar castiga bani.

 38. @UNFORGIVEN

  „Da, măgăria facută ieri de Orban cu cele 21 de HG si OUG…”

  Recordul mondial apartine lui Victor Ponta cu Mega-Ordonanța din 2015 in care a ascuns ..26 de OUG-uri !
  Măcar Orban le-a dat in clar, nu le-a mai ascuns.

 39. ..pai ce s ar mai putea spune; observ de ex ca unul dintre mesaje condamna pe alienii cocotati in posturi…etc ..stimabilul uita ca si el s ar putea sa faca parte din cele n milioane d votanti care au pus umarul la ridicafrea lui ioHANUS care la randu lui a definitivat nenorocirea..

 40. firma la care lucrez ne plateste asigurare privata de sanatate , cam 100 RON pe luna si avem acces la niste clinici de poti sa mananci de pe jos. Totodata platesc cam 2500 lei lunar CASS la stat, si primesc in schimb acces la spitalul judetean din TM, unde soacra-mea a luat clostridium difficile si i-au taiat piciorul infectat.
  asa ca dle Nistorescu, mai usor cu pianul pe scari… daca intelegeti conceptul

 41. Da, asa o fi, sau ar trebui sa fie, numai că banii cotizați de mine la CASS, nu mai sunt ai mei, nu mai am acces direct la ei și altcineva îi folosește și distribuie cum vrea, iar eu trebuie sa stau la rând și să mă „rog” că să am acces la ei.

 42. @Tudor

  Nu neg ce spuneti!

  v-ati confruntat cu o problema, sa-i spun de incompententa sau eroare medicala..tine ea de modificarea sistemului…

  adica credeti ca prin modificarile aduse ceea ce vi s-a intamplat nu se va mai intampla?

  cum stam cu saracia, cati la suta dintre conationalii nostri sunt in starea de saracie maxima, si cati la suta in starea de saracie? daca imi aduc aminte, 30 la suta…

  cine are dreptul moral sa decida ca acesti 30 la suta nu ar trebui sa aiba acces la sanatate?

  Dumneavoastra?

 43. eu nu decid nimic. am vrut sa spun ca pentru 100 RON lunar primesc niste servicii decente de la privat.
  100 RON nu cred ca e ceva de nesuportat chiar si pentru cea mai saraca persoana din tara asta. ajutorul social merge la birtul satesc in majoritatea cazurilor. de ce nu le-am face asigurare privata de sanatate din o parte a ajutorului social ?

 44. @Tudor. Dacă dumneavoastră plătiți 2500 lei la sănătate, înseamnă că aveți un salariu de 25000 de lei brut. Frumos salariu, trăiască angajatorul. Dacă e înscris în întregime în contractul de muncă, jos pălăria. În cazul asigurării private, se plătește prima de asigurare, conform ofertelor de pe net, minim 2 euro/zi de persoană, adică 60 de euro /lună, adică aprox. 300 de lei pe lună. Ceea ce plătește firma dvs. este probabil pentru medicina muncii. Mi se pare că pianul la care cântați e puțin dezacordat.

 45. domnule nistorescu in finalul articolului spui ca nu esti nici pentru una si nici pentru alta…ramina ca articolul este doar o trecere in revista a ceea ce numesti tunuri in sanitate…noi romanii sintem smecheri vrem doar bmw si vile si vacante exotice …de manageriat am demonstrate-o de 30 de ani de libertate ca nu ne intereseaza…sa vina altii si s-o faca …noi cu bmw ,cu vile cu nato ,afganistan glorii militare cu jidanii teroristi …..

 46. aveti dreptate, am verificat cu „fluturasul” in fatza .. CASS 10% 1038 lei si CAS 25% 2990 lei. asta in dec 2019.
  nu trebuie sa va mai zic ce sperante am sa prind vreun fel de pensie de stat

 47. Cum romanii in general nu reactioneaza decat la paranghelii, pomeni electorale si concerte de manele, cand vine vorba sa-i arda cineva sau ceva la buzunare, nivelul de trai sau alte lucruri care le influenteaza direct viata n-o sa stea acum sa despice firul in patru. Cate injuraturi nu si-a luat PSD-ul pe ordonante de urgenta. Orban da zeci de ordonante de urgenta intr-o noapte si de data asta minoritatea tefelista n-a mai grabit in strada sa scandeze nicio Mu!e PNL, la fel cum au fost dirijati de cine trebuie de sus, sa procedeze cu PSD-ul. E vorba in interesul cui lucreaza cu multa putere si interese financiare pe masura, mai ales de afara de aia exista ambasadele.

  Intre timp – Guvernul intenționa să șteargă prin OUG datorii de 300 de milioane de euro ale băncilor Raiffeisen și BCR. Raiffeisen Bank are legături cu propaganda anti-românească din Ardeal, la care este conectată și un important lider PNL.

 48. „GROS”,tare de tot! Cine-s astia,cum sunt organizati juridic,ce vor,niste intrebari morometiene? Manipulare de manual,tu scrii ceva in ziarul tau apoi te legi de ce ai scris inainte,ca sa iasa comanda. Bani multi in joc! Baietii interesati si-au intins antenele prin media. Un lucru e logic si de necontestat,banul urmeaza pacientul. Procedura,standarde de cost si alte chestiuni de genul cad in sarcina specialistilor din sistem.

 49. @Tudor

  dumneata nu esti in real, traiesti in virtual…o suta de lei pe luna reprezinta o valoare pentru un sfert din populatia tarii..

  sa ma ierti, dumneata esti ori cinic, ori oligofren, ori neinformat..ori dus cu sorcova…in acest ultim caz cred nu ai tras curentul la toate etajele!

  din cate stiam, 30 la suta din populatia tarii traieste in saracie…in jur de 5 milioane de locuitori…acum cativa ani asta insemna 100 de euro pe luna pe persoana, casa, hrana, incalzire, utilitati, imbracaminte..cu alte cuvinte 1300 de lei lunar o familie cu 2 copii…

  imi displac profund aerele de superioritate morala pe care le aveti ( nu cred ca ati luat nici premiul Nobel, nici Fields,nici Pritzker) sa sustineti *ajutorul social merge la birtul satesc in majoritatea cazurilor.*.

  asta cu * majoritatea cazurilor* ati scos-o inainte, in timp sau dupa ce ati iesit de la buda?

  iar solutia aleasa tine de fabulatoriu *de ce nu le-am face asigurare privata de sanatate din o parte a ajutorului social? * adica sa faca foamete cat ar putea…

  iar sintagma * tara asta* arata un caracter de doi lei…

  o recomandare: am vazut ca un deputat leton a trait o luna cu pensia minima si a slabit 8 kg… de ce nu incerci acest experiment? de ce nu incercati sa fiti subiectul adevarurilor pe care le sustineti? sa mergeti in concediu la tara, sa inchiriati o casuta si sa traiti cu salariul minim pe economie, o luna..odata vara, odata iarna…

  vad ca datul din gura, practica a fostilor activisti de partid continua si astazi…cum de vi s-a transmis? prin ereditate?

 50. Vreti sa va povestesc cea mai recenta experienta (de acum 2 zile) cu sistemul romanesc de sanatate, respectiv Spitalul Univrsitar (Municipal) din Bucuresti, cum functioneaza UPU, cum paznicii sint cel putini ministri iar medicii cel putin Dumnezeu? Va dau si nume: Stanculescu Roxana… Din respect pentru bunica mea ma opresc aici. Va confirm doar ceea ce nu se recunoaste oficiali de catre medici pentru ca asa au fost dresati de sistem- bugete- ,ca de la o anumita virsta incolo a pacientilor viata nu mai are vreo semnificatie si nici insemnatate. Lamentabili prestatori de servicii… Valoarea morala a juramintului pe propria constiinta este secata de lipsa de omenie! Inidferent cit se va investi, factorul uman ramine determinant. Deprecierea morala, lipsa valorilor umane distrug sistemul. Oamenii si calitatea lor umana sint sistemul.

 51. imi pare rau sa va dezamagesc (si sa va zgarii placa stricata) , dar nu am avut membri PCR in familie de nici un fel, nici macar strabunici.

 52. @Tudor

  Stimate domn,

  exista 4 (patru) forme ale diadei subiect-adevar, prima, parresiasticul, cel care sustine un adevar cu pretul vieții, retorul, care sustine adevaruri, dar nu-si risca viata si buna-starea, filosoful, cel care sustine un adevar odata la 10 ani si omul de stiinta, care face proba adevarului prin cercetari duse dupa o metodologie acceptata de comunitatea stiintifica…

  noi toti pe-acilea suntem niste retori..dar de la a fi retor la a fi demagog nu este decat un pas…

  cum poti spune ca saracii care primesc ajutoare de la stat le dau la birt? ai facut vreo cercetare, sondaj pe baza de esantion reprezentativ sau e datul din gura?

  te consider un demagog, sustii lucruri fara proba si-ti arati o superioritate care nu are nici un fundament…

  ti-am propus o luna sa traiesti cu salariul minim pe economie…

  iti mai fac o propunere, sa mergi toamna sa culegi cartofii de la 9 dimineata la 17, doua saptamani non-stop

  si dupa o luna sa te duci la proprietar si sa-l intrebi daca a vandut un kg!

  fa exact ce a facut Simon Weil care, ca sa inteleaga viata muncitorilor, s-a angajat muncitoare la Renault…vezi ca are o carte recent tradusa la Polirom, arunca ochii pe ea, ca sa vezi cam la ce nivel sunt unii…

  ma lasi cu aerele astea?

 53. Tov mariuta
  Judecând dupa mânia proletara cu care ma infierati, putem zice ca dvs traiti intr-o bula temporală, mai exact sunteti in 1930 la usa furnalului din Magnitogorsk cu cărticica rosie in mâna..

 54. @Tudor

  demagog ai fost, demagog esti, demagog vei fi toata viata!

  n-ai sensibilitate pentru cel necajit, n-ai nici carte!

  esti o suma de lozinci!

  si ca sa nu zici ca vorbesc neacoperit si intrucat trebuie sa fim pe acelasi referential in dialog, eu propun textul religios drept referential, citeste loaza *judecata de apoi*, este in Matei, 25/31-46

  pesemne ca ai tinut Craciunul si acum te pregatesti de Paste…tot la fel, la nivelul datului din gura, mestecand carnatul…

  hai pa…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.