
Compania Antibiotice Iași a câștigat a cincea licitație organizată de National Health Service din Marea Britanie (NHS – sistemul de asistență medicală de stat) pentru furnizarea în spitale, pentru următorii doi ani, a 7 milioane de flacoane din cinci medicamente injectabile – clasa penicilinelor betalactamice, cele mai prescrise în Regatul Unit.
Acest rezultat consolidează poziția fabricii ieșene la export iar, pentru segmentul produselor incluse în licitație(peniciline injectabile sterile), Antibiotice estimează să își majoreze în 2025 cota de piață la 43% în UK, comparativ cu cota de piață de 35%, deținută în anul 2021.
„ La aceste licitații participă cei mai mari producători din Europa și India, iar reușita companiei reflectă nu doar competitivitatea costurilor, ci și calitatea certificată a produselor și garanția de livrare la termenele stabilite. De asemenea, angajamentul companiei Antibiotice față de dezvoltarea sustenabilă a reprezentat un avantaj competitiv”, a spus directorul Antibiotice, Ioan Nani. Potrivit acestuia, fabrica își extinde operațiunile pe piețele farmaceutice cheie din Europa. Recent, compania a fost desemnată câștigătoarea unei licitații în Italia, pentru un produs injectabil, ce presupune furnizarea anuală a aproximativ 400.000 de flacoane. Această reușită va permite atingerea unei cote de piață estimative de 40% pe segmentul terapeutic aferent moleculei vizate.
Tot în acest an, compania își va face debutul pe piața germană – cea mai extinsă din sectorul farmaceutic al Uniunii Europene – prin introducerea de antibiotice sterile injectabile, având ca obiectiv atingerea unor vânzări anuale de 2,5 milioane flacoane și o prezență efectivă în spitale începând cu sfârșitul acestui an.
Compania Antibiotice este lider în România în producția de pulberi sterile injectabile, cu o cotă de piață de 60,1% pe acest segment. Compania este un partener strategic al sistemului sanitar național și un ambasador competitiv al industriei farmaceutice românești pe plan internațional.
TEVA a vrut sa o cumpere dupa revolutie, dar au băgat strâmbe austriecii in favoarea unei unități din Ungaria.
Statul sa-si mentina majoritatea in acțiuni. Competitia este mare si in antibiotice. Trebuie păzita de otrava corupției si dezvoltata cercetarea pentru diversificarea gamei de produse. Cand ai câștigat un client încerci sa-l tentezi si cu alte produse. Doresc succes.
E o minune ca asta a ramas in viata.Sau exista o explicatie mizerabila ?
BUNĂ!
ANTIBIOTICE IAȘI, statul român prin Ministerul Sanatatii deține cca 53%.
Cam subțire ,corbii stau cu ochii pe actiunile aceztei fabrici strategice.
O PRIVATIZARE,ADICĂ STATUL SA FIE ACTIONAR MINORITAR SI GATA, SE POATE DUCE PE URMELE SUTELOR DE FABRICI SI UZNEI CARE AU DISPĂRUT SI NIMENI NU A RĂSPUNS MACAR CU 5 ANI DE PUȘCĂRIE SI CONFISCAREA AVERILOR.
ca n-a fost data la ”gaste” ca Institul Can…ta…cu …pt ca avea material biologic/germeni patogeni autohtoni si deci mai ”asimilabili” decat altii ”speciali”…