Tradiţii de Crăciun de la Putna la Praga

Institutul Cultural Român de la Praga în colaborare cu Asociaţia Românilor din Republica Cehă şi Parohia Ortodoxă de Limba Română de la Praga vă invită la concertul de colinde şi tradiţii de Crăciun al grupului folcloric vocal-instrumental “Fiii Putnei”.

Evenimentul va avea loc duminică, 3 decembrie 2017, ora 12:00, în incinta Bisericii Ortodoxe de Limba Română Sf. Arh. Mihail din parcul Kinsky.

Grupul folcloric vocal-instrumental “Fiii Putnei” a fost înfiinţat în 2012 şi este format din elevi și studenți cu vârste cuprinse între 12 și 20 ani, coordonaţi de către părintele profesor Bogdan Vasile Negrea.

Biserica Ortodoxă Sf. Arh. Mihail a fost construita in stilul baroc sătesc în a doua jumatate a secolului al XVII -lea în comuna Velke Loucky de lângă Mukacevo. Actualmente, biserica face parte din colecţia departamentului etnografic al Muzeului Naţional din Praga, iar din 2008 este folosită de către Biserica Ortodoxă a Cehiei şi Slovaciei ca Parohie Ortodoxă de Limba Română.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.