Transgaz cumpără materiale de 124 de milioane de lei

Operatorul Sistemului Național de Transport gaze, Transgaz, cumpără materiale de 124 milioane lei pentru construcția conductei Tetila – Horezu – Râmnicu Vâlcea, un proiect de importanță națională care va conecta la gaze orașe, firme instituții publice din două județe, Vâlcea și Gorj.

Achiziția vizează țeavă, robineți, fitinguri necesare construcției acestui gazoduct. Este al doilea proiect de importanță națională scos la licitație în ultima săptămână , după Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa, ambele gazoducte fiind amplasate în Oltenia, o zonă deficitară în alimentarea cu gaze a gospodăriilor, dar și o zonă industrială unde sunt în faza de proiect construcția mai multor termoentrale (Mintia, Vâlcea, Govora) care se vor alimenta tocmai cu gaze.

Tetila – Horezu – Râmnicu Vâlcea are ca obiectiv aducerea gazului la 90.000 consumatori casnici, 38.000 gospodării, 1292 instituții publice (școli, primării, grădinițe, biserici, dispensare, cămine culturale, cabinete medicale, etc) precum și agenți economici și consumatori industriali.

România are, în total, circa 1,8 milioane de consumatori de gaze. Gradul de branșare a gospodăriilor este de puțin peste 30%. Consumul anual de gaze este de circa 10 milioane de metri cubi, Directorul Transgaz, Ion Sterian, preciza anul trecut că acest consum aproape se va dubla, în următorii ani, odată ce vor fi puse în funcțiune mai multe termocentrale și după ce programul de branșare a cât mai multe gospodării va continua.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mihai Soare 1099 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Grija de olteni e mai degrabă acoperitoare la viitoarele termocentrale pe gaz ce vor lua locul celor închise pe cărbune.
    „Minciuni și fraze-i totul ce statele susține” (M Eminescu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.