Transgaz își dublează profitul

 

Profitul din Trimestrul 1 al anului 2024 este mai mare cu 93% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 242 milioane lei, potrivit unui raport remis bursei.

 

Dacă se iau în considerare rezultele grupului, adică și subsidiarele din Republica Moldova, atunci profitul este chiar și mai mare. Astfel, cu Vestmoldtransgaz şi Eurotransgaz, profitul net consemnat a fost de 263 milioane lei, în urcare cu 113% faţă de primul trimestru al anului trecut. Rezultatele sunt puse, în prinmul rând, pe activitățile de exploatare și construcții, adică s-au transportat mai multe gaze, contra unor tarife mai mari, și s-a făcut profit și pe baza construcției și reabilitării de gazoducte.

Transgaz este unicul operator al Sistemului Naţional de Transport Gaze Naturale (SNT) care asigură transportul a peste 90% din gazul natural consumat în România.

Transgaz desfăşoară următoarele activităţi: transportul intern al gazelor naturale – activitate reglementată de monopol, cu tarife stabilite în baza metodologiei emise de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei;transportul internaţional al gazelor naturale – activitate nereglementată realizată prin conducte de transport gaze naturale, cu tarife stabilite în conformitate cu contractele comerciale încheiate între părţi; dispecerizarea gazelor şi cercetarea şi proiectarea în domeniul transportului gazelor naturale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mihai Soare 1101 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Spolierea prostimii si falimentarea firmelor. Asta-i politica binomului aflat la putere. Cu nesimtire si nerusinare ni se spune ca o ducem, din ce in ce mai bine!!. Scarba si greatza….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.