Trei ofiţeri de la BCCO Bucureşti, trimişi în judecată pentru trafic de influenţă şi complicitate

Trei ofiţeri de la BCCO Bucureşti – Serviciul Antidrog, printre care şi şeful Biroului Sector 1, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă, informează DNA.

Potrivit sursei citate, Georgel Ovidiu Negură, ofiţer de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (B.C.C.O.) Bucureşti – Serviciul Antidrog, şeful Biroului Sector 1, va fi judecat pentru trafic de influenţă. Mihai Claudiu Ionaşcu şi George Robert Coporîie, ambii ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul Antidrog, au fost trimişi în judecată pentru complicitate la trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, pe 25 februarie 2011, Georgel Ovidiu Negură a pretins de la un denunţător suma de 3.000 de euro, pentru ca, în calitatea sa de ofiţer de poliţie la Serviciul Antidrog din cadrul BCCO Bucureşti, să intervină pe lângă angajaţi din cadrul Laboratorului de Analize a Drogurilor pe care să-i determine să emită un certificat de analiză negativ pentru produsele etnobotanice aparţinând unei persoane cercetate într-un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri.

Procurorii susţin că, în dosarul respectiv, ofiţerii BCCO Coporîie şi Ionaşcu s-au sesizat din oficiu cu privire la comercializarea produselor etnobotanice de către persoana respectivă, existând suspiciunea că aceste produse fac parte din lista de substanţe stupefiante.

Pe 7 martie 2011, Negură, ajutat de ceilalţi doi ofiţeri, a primit suma de 3.000 de euro pe care o ceruse anterior de la denunţător, aceştia fiind prinşi în flagrant. O zi mai târziu, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă a celor trei pentru 29 de zile.

Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.