Trezirea, cetățean român!

Există o Românie a cetățenilor? Teoretic da, practic, nu! Există doar România politicienilor, a serviciilor secrete, a clientelei politice, a descurcăreților, a lătrăilor. A cetățenilor nu funcționează decît la deces. Și atunci cu pile, cu nervi și timp pierdut. Statul român se chinuie blocat în vagoane de legi și prevederi încîlcite, inaplicabile, ocolibile și contestabile.

Cu timpul, România cetățenilor s-a redus la un vot, dar mai ales la refuzul de a vota. De decenii, România cetățenilor s-a transformat în negativul acestui drept, tradus în hotărîrea de a nu participa. „Eu nu mă bag”, ”eu nu votez” sunt sloganuri ale nepăsării cetățenești, forme de renunțare la spiritul civic. „Nu este treaba mea” este răspunsul celor care lasă țara pe mîna descurcăreților și a afaceriștilor și care, mai apoi, se plîng de nedreptate și de marginalizare.

Sunt nevoile urgente ale țării noastre pe agenda celor care ne conduc? Putem continua cu așteptarea? Se îndreaptă țara într-o direcție greșită? Cei mai mulți răspund „da” fără să treacă de această „participare” monosilabică.
Vedem cum ne amenință ca un nor de mare furtună o direcție necunoscută pe care conducătorii refuză să o înfrunte. Cîte dintre nevoile urgente ale țării se află pe agenda celor care ne conduc? Între nevoile cetățeanului și prioritățile politicienilor se află zidul de pîslă al nepriceperii și al intereselor personale. Uneori, chiar și al trădării din prostie!

România cetățenilor

Promisiunile pompoase alcătuiesc cel mai bogat cimitir de idei, de legi și inițiative abandonate (neaplicate).
Încercăm să găzduim o expresie a gîndurilor și a sentimentelor celor mulți, fără a promova un mesaj în favoarea unui partid sau a unui politician. Dacă nevoile cetățenilor sunt mari și ele nu se regăsesc pe agenda publică, mai este o soluție. Implicarea lor! Ei sunt cei mulți și pot determina o schimbare. Dacă nu se regăsesc în formulările acestei platforme, pot să o completeze. Să-și alăture și gîndurile lor. Sau pot să o ignore.
România cetățenilor s-a scufundat în România politicienilor și redescoperirea ei este o datorie de onoare.
Cel puțin pentru Cotidianul, înființat de patriotul român Ion Rațiu!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 48

81 de Comentarii

 1. …ce explozie de patriotism!…oare de ce acum?…in ultima peroada, de cand partidul aur este in crestere intr-un ritm ametitor, toata lumea este cu grija poporului in gura…nu mai stiu padurarii ce sa mai faca, au incercat cu rezervisti din alte tari cartea cu simion si agenturilii straine…n-a tinut!…au incercat-o pe cea cu serviciili neaose…n-a tinut…cum nu tine nici cea cu extremisii…acu umbla la docomente, uite presedintele, nu e presedintele…tot cu un roman sadea, ciubuc…n-o sa tina nici asta…a ramas doar aceasta incercare la nivel de gradinita, toti care au furat, tradat, saracit acest popor au devenit brusc si dintr-o data imaculati, purtatori de drapel…din gura doar!…noul caltabos transpirat a descoperit patriotismul economic dar, pe fapte, a inceput sa vanda ce a mai ramas inca in proprietatea tarisoarei…da, sa iasa toata lumea la vot si sa voteze co oricine altcineva in afara celor care ne-au risipit treizeci de ani din viata…

 2. Mai bine ne-ați chema să ne luăm instituțiile înapoi. Toate sînt ale noastre și trebuie să ne slujească. Toate sînt azi în slujba cîtorva și împotriva noastră.

 3. Cineva sa aresteze pe cei care cakca constitutia. Aseara la tv s-a recunoscut ca consilieri ai primului ministru Tudose ereau ofiteri din servicii. Constitutia spune Armata nu face politica .Caz concret ARESTATI TOTI SECURISTII DIN POLITICA SI GUVERN. Altfel avem GRUP INFRACTIONAR ORGANIZAT….

 4. Deci daca nu votez ilici , nastase , severin , marga , stoica , roman , petrov , vadim , funar , emil , boc , blaga , hudrea , ddpp , joha , dottore ponta , haur , varani &co. ,sint nepasator , nu am spirit civic , nu sint patriot .Probabil urmeaza pasul urmator in care voi fi numit tradator .Refuz sa imi fac rau singur .Astept criticile filosofilor , analistilor , expertilor …

 5. Sintagma „România cetățenilor” contribuie la camuflarea contradicțiilor sociale, in final ramanand
  „România politicienilor, a serviciilor secrete, a clientelei politice, a descurcăreților, a lătrăilor”dar cu cativa notabili in plus la masa
  Suntem in epoca in care ideologiile au fost inlocuite de „barbati providentiali”vezi Franta Macronista,vezi Rusia Putinista, vezi America Trumpista
  Practica guvernarii in Romania in 33 de ani se limiteaza la trei criterii:
  1) interesul personal al politicienilor, al partidelor şi al afacerilor transpartinice;
  2) comanda din exterior, dictată de creditorii internaţionali;
  3) popularitatea.
  Nu este nimic de facut,practica democratica scoate la iveala aceleasi lucruri peste tot!

  PS Cum spunea un fost presedinte brazilian,”singurul folos in democratia e dreptul cetateanului sa-si faca bagajele”

 6. Faptul ca majoritatea romanilor nu voteaza nu poate insemna decat un singur lucru: puterea nu are nici un fel de legitimitate. Degeaba schimba ei pragurile pana spre zero, tot asta inseamna. Si e bine ca nu se merge la vot atata timp cat nu ai cu cine vota! Si asta este adevarul, din pacate, ca nu ai cu cine vota.

 7. Da „exista”cetateni romani pentru a plati „birurile”. „Exista „cetateni romani pentru votul , mai ales al STS.Exista cetateni romani pentru a fi batjocoriti de autoritati , mas-media si licuricii aciuati dupa ’90 in circa lor.Pentru autoritati si ceilalti „un cetatean roman bun este un cetatean mort”.Se aplica politica honvezilor.”Existam”ca cetateni romani pentru a se imbuiba altii ,mai ales alogenii. Exista cetateni romani pentru a fi batjocoriti de „genii”precum : Liiceanu , Patapievici, Alexandru Florian , Aurescu , fratii Muraru , si altii in frunte cu „maretul”ficus cotrocenean Klaus Johannis Wiermer Falsificatoris.Citindu-l pe „maret”nu as spune : „Rominia esuata”ci „Colonia esuata „!

 8. Am apreciat la Nea Cornel faptul ca a stat tzeapan/neclintit sub dusul dejectiilor AGENTILOR SOVIETICI RASPUTINISTI de pe forum si nu a inlocuit rapid articolul in care constatase ca „putinistii au facut pe ei”…Dar iata ca dupa doua zile o da cotita din nou, de data asta cu „trezirea”, din „somnul cel de moarte” in care l-a trimis SECURITATEA ROMANA „PATRIOTICA” care, in afara de partide si sindicate, CLONEAZA ong-uri, televiziuni si publicatii…Toate „patriotice” precum AGENTII SOVIETICI ai Securitatii care le iau in custodie!!!

 9. Bravo, domnule Nistorescu! Azi, de ziua Drapelului. vrei să faci maioneză de intenții bune , dar vin haimanale care iti taie cheful de viață și maioneza la care freci cu talent.
  Găsești pe internet istoria echipei rapid Giulești. Poti cumpăra revista in care vei găsi soluția iesirii de sub influența politicienilor corupți. Caută pe Youtube cântecele galeriei si vei vedea că solutia poporuluiromân de a supraviețui este condensata într-o frază simplă:”galeria echipei rapid nu e membră de partid” . Prin venele rapidiștilor curge sânge visiniu. Îți sugerez să ataci teme care să unească societatea, nu să o dezbine. Dumneata nu ești spânul din harap alb, să ne zăpăcești cu prigojin, fratii Tate, Ciolacu, pandele si Ciucă… Dacă vrei să schimbi ceva, caută povesti de succes. Istoria echipei rapid este una din ele. Din tată in fiu, uniti in jurul unei iubiri neconditionate. Prin ploaie , frig, rapidiștii isi strigă iubirea si respectă culorile si blazonul. Cu demnitate si mult devotament.
  Faci ce faci si ratezi tene importante” De ce nu candidați ca independent pentru o demnitate in statul român?
  Să nu uit: Rapidul are ca suporteri, oameni de cele mai diverse ocupatii:artiști, scriitori… Galeria lor este o societate in miniatură, este anti sistem. Vrei o analiză a societății?
  Începe cu istoria echipei rapid. Generație după generație, părinți , copii și nepoți, laolaltă, educați prntru a iubi si a lupta.

 10. Lăsați-ne cu inițiativa voastră. Cine vă mai crede? V-am văzut sâmbătă. Ne-ați spus 30 de ani ce să facem. Voi ați făcut afaceri, noi credite.
  Cum vine un occidental, cum ne vindeți pe nimic.
  Ni i-ați promovat pe Constantinescu, băsescu, iohanis, niște nulități absolute, iar când jocurile voastre nu au mai fost satisfăcute, încercați să ne încolonați altor sforării.
  Fiecare pe cont propriu, asta e soluția.

 11. Cred ca o greva fiscala la nivel national este singura rezolvare;cetatenii nu mai platesc impozite,nici spaga la medici ,nici fondul cl;asei pentru copii la scoala iar firmele autohtone nu mai depun declaratii fiscale deci nu trebuie sa plateasca pe data de 25 a lunii,astfel incat vom vedea cum se descurca Budai,Bolos si Ciolacu sa asiogure prosperitate pe banii nostri.

 12. ‘ România cetățenilor s-a redus la un vot… ‘, să fim serioși, se mai pune problema votului în epoca AI uitând cuvintele lui Stalin ?! Urmează sclavagismul ‘modern’ instaurat ‘pas cu pas’ de niște dezaxați care se cred discipolii de drept ai lui Dumnezeu în fată cărora vremelnicii lumii nu prididesc a se închina și a oferi ‘ofrande’. Autorii prozei SF (fără a aduce niciun reproș acestor clarvăzători} au inspirat pornirile diabolice ale acestor puternici ai vremii, îi va putea opri cineva cu excepția unui cataclism de mare anvergură?!

 13. „Există o Românie a cetățenilor? ” – A caror cetateni? A alora care reprezinta Romania la contactul cu strainatatea vorbind/cantand in alte limbi decat limba Romaniei? A alora care platesc impozit pe venit in strainatate, dar emit pretentii fata de guvernul Romaniei? A alora care acorda asistenta medicala gratuita ucrainenilor, dar ii lasa sa moara pe romanii care nu au asigurare medicala? A alora care au interzis sa se scrie pe peretii scolilor SLAVA ROMANIA dar au scris SLAVA UKRAINA? A alora care au decis ca Deveselu si alte zone din Romania sa nu se mai supuna legilor din Romania ci celor din USA? A alora care nu vor sa reprezinte Romania in competitii sportive internationale ci alte natiuni? A alora care predau copiilor lectii cum sa strige lozinci pe trotuare? CARE CETATENI?!?

 14. Dl Iosif Buble cu doamna Diana Tușă s-au „trezit” încă de acum 20 de ani! Saltă bani frumoși, basculante cu bani, vagoane cu bani de la Bugetul României, cam 180 de Miliarde de lei vechi anual, spre 4 milioane de Euro! Băieți deștepți Buble cu Tușă! Numai „cretinii” asuda în România, numai cretinii! Cât de frumoasă este viața când iei 4 milioane de Euro anual, bani nemunciți! Viață frumoasă, Icre de Manciuria, șampanie Franțuzească, trabucuri Cubaneze! La Vita e Bella!

 15. La asa „cetateni”,asa conducatori, asa tzara.

  PS :”Sa vina americanii”,”vrem o tzara ca afara”! (N-are rost sa ma implic,vivat berea si un mic )

 16. Dl Iosif Buble cu doamna Diana Tușă s-au „trezit” încă de acum 20 de ani! Saltă bani frumoși, basculante cu bani, vagoane cu bani de la Bugetul României, cam 180 de Miliarde de lei vechi anual, spre 4 milioane de Euro! Băieți deștepți Buble cu Tușă! Numai „cretinii” asuda în România, numai cretinii! Cât de frumoasă este viața când iei 4 milioane de Euro anual, bani nemunciți! Viață frumoasă, Icre de Manciuria, șampanie Franțuzească, trabucuri Cubaneze! La Vita e Bella!

 17. Cea mai perfectă dintre toate lumile posibile? Exact adevărat! Ospătarul cu ștergar pe antebraț, cu 8 clase când punea benzină și dero lichid pe ceapa țăranilor din piața Crangasi în anii 90, multimilionar în Euro, bașca a ars de vii 66 de copii nevinovați, e primar Bucale sector 5, pușcăriaș cu 1 an în loc de 8,8 ani? Veceu? Latrina? Să uit asta e „hodina” sufletului! Să uit și să iert! De ce nu m-am născut elvețian? Scuip pe CNP-ul mei, scuip!

 18. Vita e frumoasă, doar Tică e urât, gras și arr ceafă groasă. In plus , nu citește editorialul, doar postează ca un tinomat. Întrebarea este cine bagă fisele. Cine îi dă comanda,il plateste cash, ori prin transfer bancar.

 19. „Peste 40 de mii de elevi de clasa a XII-a din generația curentă nu s-au înscris la examenul de Bacalaureat 2022, sesiunea iunie-iulie,” edupedu.ro
  De ce? Nu au fost pregatiti? Le-a fost teama sau pur si simplu considera ca se pot descurca si fara acea diploma?

  A fost un titlu in care se vorbea de „putinisti” la care cativa comentatori au reactionat cumva, indignati. M-am intrebat ce inteleg ei prin „putinist”?
  Dupa mine, ca sa te declari adeptul cuiva, trebuie sa-i fi cunoscut opera filosofica, ideile filosofice care sa se suprapuna peste ideile tale de viata…Dupa mine, razboiul este un semn de slabiciune…

  Charlie… Sunt sigura ca are o sotie si niste prieteni care-l iubesc, il admira… Sunt „charlisti” dar aici pare radical, obtuz, arogant, orgolios… Se considera absolut superior celorlalti pe care nu-i mai individualizeaza…
  Viata in alb si negru.
  Slava Domnului ca existam cei din lista lui Charlie cu ideile fiecaruia poate uneori total diferite dar cred ca avem in comun, empatia cu disponibilitatea la dialog. Acolo unde exista dialog si ratiune, conflictele isi gasesc rezolvari pasnice.

 20. 1990 Nu ne vindem ţara!
  2004 Să trăiţi bine!
  2014 Ţara lucrului bine făcut!

  Românica cetăţenilor.

  MAI EXISTĂ PROŞTI CARE PUN BOTUL?

  SINGURII OAMENI CARE AU DREPTATE SUNT CEI CARE NU VOTEAZĂ LISTELE DICTATE DE SECURITATE ŞI CORPORAŢII! NIMENI NU VĂ REPREZINTĂ! TOŢI VOR SĂ VĂ FURE! INCLUSIV AUR ŞI USR!

 21. Postacii pzd postează, Iosif Buble încasează! Nu am găsit altă rimă! Urat, urat, urat este ” postura” de slugoi pzd, vezi limaxul de la ora 11.02! Să aduci la famelie pâine plină cu rahat? Doamne, Doamne! Speach Less!

 22. Nea Cornele, mata esti putred de bogat. Ce in clin si maneca ai cu amarasteanul care isi duce traim de azi pe maine? Daca chiar te intereseaza starea natiunii, ctitoreste niste biserici, construieste niste orfelinate, da niste burse de studii copiilor superdotati ai patriei sau inaugureaza niste cantine pentru saraci, dar nu mai mima implicarea civica pentru a masca campania de imagine pe care i-o faci Editat Andrei Marga in vederea alegerilor prezidentiala, ca pute!

 23. Citesc cu placere din Mossad. Nu este important cel ” care” muncește, important este cel „care” plătește! Doamna Core din trei miliarde de postări „nimic” de psd Cancerul Absolut al României? Chiar nimic? Nimic? Nimic? Citesc din Mossad! Dacă nu zici nimic de un act de furaciunea, atunci ești ori idiot, ori ești „platit”.

 24. …singura cale de a avea castig de cauza este organizarea…uitati-va in jur: in invatamant avem sute de sindicate, in politie la fel, in sanatate asisderea, pretutindeni toate formele de organizare sunt faramitate…oare de ce?…uitati-va la pensionari, sunt aproape 5 milioane…daca si-ar face un partid adevarat, ar conduce tara…de ce nu o fac?…pt ca au grija padurarii sa nu se intample acest lucru…singura posibilitate, si asta teoretica-atata timp cat ins-ul ne spune ca sunt mai multi alegatori decat traitori pe cocioc nu avem cum sa o consideram altfel- este votul…dar si aici au umblat la psihicul omului de rand, i-au infiltrat lehamitea, i-au insuflat ideea de inutilitate a alegerii individuale…mai punem si tabletele buclucase si…geaba elan revolutionar, indemnuri patriotarde…

 25. Unii postează, alții milionari in Euro, Chireac, Pieleanu! Numai imbecilii nu este multimilionari in Euro în România, unde vb lui Vanghelie este din „abundență”, apă, aer, fraieri! Fraieri? Mulți, mulți de tot! Piedone președinte, Piedone Președinte, Piedone Președinte! Ce dacă ai opt clase la 24 de ani? Ce dacă? Placi maselor? Placi! Doamna Core, votați Piedone președinte cu 4 mâini? Votați! Vă pup pe suflet! Piedone președinte, Piedone Președinte…

 26. Fiți smecheri, Fiți șmecheri! Furați în ” liniște” și consens! Dl Savaliuc dorește desființarea DNA, doamna Core și cu dl Rene, sunt pașnici pe Spațiul Virtual! Furați în liniște copii, Furați în liniște și consens!

 27. Nu prin „dialog” se rezolva problemele Romaniei asa cum sustine core duplicitar…Preocuparea lui core si a camarazilor lui pt persoana si viata mea personala are legatura cu ideile pe care le propag si pe care nu le pot contesta altfel decat prin mojicie!
  Societatea romaneasca e BOLNAVA fiind IMBOLNAVITA prin TEROARE si PROPAGANDA MARSAVA din 1945 pana azi nedand semne de vindecare
  tocmai datorita CETATENILOR, in parte transformati in „oameni noi”, in parte lipsiti de instructia necesara decelarii ADEVARULUI de MINCIUNA PROPAGANDISTICA, restul satui sa astepte ceva de la un STAT SECURIST si care in loc sa se organizeze civic prefera sa-si ia soarta in maini parasind Romania! Cu oamenii trecutului nu se poate DIALOGA asa cum se observa zilnic…

 28. Nea Cornele, nu mai o tot da cotita si spune-o direct: EU IL SUSTIN PE ANDREI MARGA LA PRESEDINTIA ROMANIEI SI AM NEVOIE DE CATI MAI MULTI Editat CARE SA PUNA BOTUL LA PROMOVAREA LUI!

  Hai, democratilor, cenzurati-ma si acum!

 29. ,,,serios domnule Nistorescu?
  Cum sa se trezeasca cetatenii romani, cand de 20 de ani sunt dezinformati, direct mintiti sau manipulati de presa, de servicii secrete, de ONGuri, de conducerea armatei, de conducatorii partidelor?
  Recunoastem cu nerusinare ca ultimii doi presedinti au fost alesi in primul rand de afara, de interese straine Romaniei, dar acceptam asta ca pe o fatalitate. Cetateanul roman este ilustrat perfect de mioriticul cioban care isi asteapta cu resemnare moartea…iar dumneavoastra in rolul „oitei barsane” veti avea acelasi rezultat.
  Nu cetatenii romani au iesit in strada in frunte cu „geaca rosie” si au strigat sa plece guvernul Ponta, carem chiar adaca nu va place Ponta, trebuie sa recunoasteti ca afost cel mai bun guvern din ultimii 20 de ani?!!
  Nu cetetatenii romaniei au iesit impotriva guvernului Dancilaml, o femeie pe care presa a tavalit-o ingrozitor, pana si faptul ca a infiat un copil si nu a vandut copii ca Iohannis a fost considerat de presa naimita un pacat? Li s-a spus cetatenilor romani ca Dancila e proasta, deci cum sa o alegi presedinte!
  Serios? Poata Dancila este mediocra, dar ar fi fost mai apraope de interesele Romaniei. Atat a urlat presa impotriva ei, ca a iesit cetateanul roman sa scape Romania de „proasta” Dancila….si cu ce ne-am ales?
  Acum cetateanul roman vorbeste senin ca sa astepte sa vada pe cine alege SUA sa fie presedinte al Romaniei. Nici macar nu mai e un secret pentru cetateanul roman ca nu conteaza cat si cum voteaza, ca hotararea o ia departamentul de stat al SUA!!!

  Suntem TREJI domnule Nistorescu si la ce ne foloseste? Tara asta seamana cu o republica bananiera din epoci uitate si prin America latina…

  Cetatenii sa se trezeasca sau mai bine s-ar cauta un PRESEDINTE care sa spuna americanilor STOP JOC?!!!
  Asta ar insemna TREZIREA Romanie….dar ma indoiesc ca nu vom fi in continuare ciobanasul moldovan….

 30. Unul are URA FATZA de ROMÂNIA „PATRIOTICA”. Prin aceasta atitudine dovedeste ca este un NEromân si un ANTI român.

  Fara un ADEVARAT PATRIOTISM de tip NATIONAL ROMÂNESC … POPORUL nostru cel ROMÂNESC nu ar fi REZISTAT pe acest taram ROMÂNESC .
  Pentru a putea REZISTA pe acest taram ROMÂNESC … POPORUL nostru cel ROMÂNESC a trebuit sa LUPTE (contra a 35 de neamuri in ultimii 2500 de ani) si sa se JERTFEASCA in vremuri de restriste.

  Definitie …
  Patriotism, substantiv neutru
  Sentiment de dragoste și devotament față de patrie și de popor, statornicit în decursul istoriei.
  Etimologie: limba franceză patriotisme (DEX 2009)

 31. Cand se trezește din cumplita rătăcire ziaristul CN? Când? Politica? Un instrument de „îmbogățire” și nimic mai mult! Stai 4 ani la „butoane” și după, ce faci dacă nu mai ești ales? Ce faci? Te împuști în cap, îți vinzi un rinichi? Deci? În ăia 4 ani, furi de rupi, furi de rupi, devalizezi România! Voi nu ați face la fel? Voi nu???

 32. Încîlceala mentală cît vrei la inși care sunt zilnic la munca de la subsoluri, să facă diversiuni. Se poate scrie deja un volumaș cu Diversiunile de la subsoluri și urmările. Te poți și distra oleacă cu scurtimea de minte. Numai că are efecte, din pacati. Ca pildă, Călin nu vrea să facă nimic, dar vrea instituțiile înapoi. E bine că vrea, dar cine să i le dea? Pentru Gmplay toate ființele sunt una și negre, la grămadă. Noroc că nimeni nu pune preț pe mintea săracă și nu-i cere ceva. Margelatu dă tunul – nu-i nimic de făcut. Păi să stea cu cei care sunt. Pesemne nivel convenabil…

 33. Ticuta, ca sa zic ceva concret, despre oricine, ar trebui sa am niste date concrete. Tu le ai si eu nu te contrazic. Sunt absolut convinsa ca s-au facut multe faradelegi si, am vazut greseli facute de o justitie aservita. As vrea sa mai am entuziasmul de acum 33 de ani cand credeam in alb si negru.
  Un prieten mi-a trimis un link spre un video pe youtube. Acolo, cineva spunea, polonejii au avut Solidaritatea, cehii au avut Carta 77, noi am avut Aluzia…
  Daca tu ma vei convinge ca exista un partid care sa puna binele României ca țel, eu voi vota acel partid. Pana atunci, merg pe ideea ca daca nu poti face bine, macar sa nu faci rau!

 34. @ superbul de la 11: 59 – lumineaza-ma cu 15 barbati ai neamului cu legaturi solide in politrucie si sistemul care coordoneaza , care sint albi si imaculati si fac parte dintr-o haita care se invirte mereu in jurul ciolanului cu dorinta expresa ” de a face bine popolatiei ” .

 35. Societatea romanesca (din ROMANIA, cea ROMANOFONA nord dunareana, dateaza ca nume, inca din anii 383 AD/Auzentiu de Durostorum).
  Societatea romaneasca (din TARA ROMÂNEASCA/WALLACHIA, cea de sub Brazda lui Novac, dateaza ca nume, inca din epoca lui Attila/450 AD)
  Societatea ROMÂNEASCA (din TARA ROMANEASCA/cěra rumŭněskŭ, dateaza ca nume, de la Scrisoarea lui Neacsu/1521).
  Societatea ROMÂNEASCA (din ROMÂNIA, dateaza ca nume a tarii noastre reunite/Principatele Unite Moldova și Țara Românească, de la anul 1859).
  Din 1866, potrivit Constituției promulgate la 1 iulie, Principatele Unite Moldova și Țara Românească încep să se numească simplu ROMÂNIA.
  ASADAR, de la ROMANIA/383 AD … si pana la ROMÂNIA de astazi … NICIODATA noi ROMANII cei ROMANOFONI nu am ezitat sa ne numim tara noastra ROMÂNIA. Cu sau fara caciulita pe primul A.

  ASADAR, FARA NICI UN „dialog” in ISTORIE … noi ROMÂNII ne-am rezolvat in ISTORIA noastra (dintre 383 AD si pana astazi) … INDEPENDENT de vointa altora … problemele ROMANIEI/ROMÂNIEI.
  Trezirea, cetățean roman/român! Deșteaptă-te, române!
  „Deșteaptă-te, române, din somnul cel de moarte,
  În care te-adânciră barbarii de tirani!
  Acum ori niciodată, croiește-ți altă soarte,
  La care să se-nchine și cruzii tăi dușmani.

  Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume
  Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman

  Priviți, mărețe umbre, Mihai, Ștefan, Corvine,
  Româna națiune, ai voștri strănepoți” (din Imnul de stat al României)

 36. Misto?Hotii de la Realitatea striga jos hotii austrieci ca să fure ei! Jurnaliști milionari pling pe umerii săracilor, miniștrii care au fost în guverne spun că țara e distrusă, ei neavând nici o vina, cei care au votat de 30 de ani spun că politicienii pe care i-au votat au furat?Țara veselă, jalnic popor!

 37. esop spune:
  26 IUNIE 2023 LA 10:20
  Comentariul tău așteaptă moderare. Aceasta este o previzualizare; comentariul va fi vizibil după ce este aprobat.
  Propaganda de doi bani si un brinci nu mai pacaleste pe nimeni .Romania se afla in cea mai bogata perioada existentialista decind exista ea pe Terra .Stau marturie PIB natiunii , cozile uriase de pe litoral , plecarile in masa in concedii facute in strainatate , aglomeratiile din magazine , masinile de lux ce sunt vazute la tot pasul , vinzarile online ce cresc zi de zi , pietele agroalimentare ce sunt pline de marfa , consumul extraordinar de mare de benzina si tutun toate la un loc evidentiind bunastarea .Se pare ca autorilor le este dor de magazinele goale ale proletariatului sarac , lipit pamintul, de pe vremea lui Ceausescu .Romania nu poate ramine singura nu are capacitatea de a-si indestula cetatenii si nici de a se apara .Fara UE si NATO Romania dispare ca stat .Vedem ca unora nu le pasa de nimeni si de nimic .Le ajunge sa conduca doar Vlasca si Teleormanul .Stim asta de multa vreme .Acum lucrurile se schimba . Politicul muta decisiv si elimina pensiile speciale si parlamentare , vinde toate activele neperformante ale statului , protejeaza intreg teritoriul tarii aducind forte NATO din SUA si Franta ,pune in valoare legile avertizorului de integritate , ofera cetatenilor digitalizarea institutiilor de Stat ,pune in valoarea noua lege a Invatamintului cu alte cuvinte ofera cetateanului de rind obtinerea ruturor dorintelor expriomate cindva in strada .Opozitia de carton nu mai are ce promite si nici nu mai are ce face .Timp de 8 ani vom fi condusi de actuala alianta la guvernare .Atentie nu este o alianta politica .

 38. @Anca Lazar (10:00) -Si care , ma rog, ar fi rezultatul, respectiv, solutia ? Nu ne prezentam la vot , si ? UE,Putin, Binden,va vota in locul nostru ? Lipsa de implicare si comoditatea nu e o solutie .Vei fi ca o frunza batuta de vant si care sfarseste in tomberonul istoriei.

 39. Pe schimbarea proștilor, truditorilor din România, s-au acumulat averi fabuloasa, fabuloase averi! Morsa Competenta Slinoasa și Adormită, Pieleanu cu 1 simplu Adjectiv în vocabular, putreziti de bogați, putrezi de bogați, ultrabogati! Nici soarele nu ii parleste la soare, nici apă caldă nu beau la săpat la porumb! Miliardari în Euro! Vanghelie citire! România? Apă, aer și fraieri! Ați înțeles doamna Core, Ați înțeles? Apă, aer și fraieri! Pieleanu milionar în Euro! Ați înțeles doamna Core, Ați înțeles? Morsa Slinoasa miliardara în Euro! Doarme pe saltele cu Euroi, Dolari, lire sterline, piei de porc, grămezi cu aur!

 40. Politicienii ultimilor 33 de ani dau vina pe USR, pe Soros, pe straini, pe oculta.Iar PSD a inventat un partid „patriotic” AUR.Sila.
  Mai nou acest partid la care fac referire(PSD-AUR) ,provoaca prin Mures .Asa cum Iliescu si Magureanu au facut-o in anii 90.

 41. doru popescu Nene, traieste prezentul,lasa trecutul. Granitele s-au tot schimbat de-a lungul timpului.Acum suntem in UE,lasa provocarile de proasta factura. Ca tara suntem aparuti abia de la Cuza, nene.Cu aberatiile astea veti pierde mereu.

 42. În timp ce stralucitul ziarist CN se dă de lupta morții cu Dacii, Dracii și Lacii, Bogdan Chireac încasează 121 000 de Euro lunar, servicii de PR, psd furnizor bani de la Buget! 121 000 de Euro lunar și doamna Core zice ca să iubim România? Raport toxicologic! Cetățeni români alcoolici, parlamentari români milionari in Euro! Numai imbecilii muncește în România, numai imbecilii! Restul la Dorobanți, curve, sampanii scumpe! Piedone președinte, Piedone Președinte!!!!

 43. Este criză de oglinzi, oare? Unu ce semnează Prostia îngroapă România, poate văr al lui bulai sau alți de teapă, vrea cu tot dinadinsul să dea lecții. Nu-și pierde nimeni timpul cu imbecilitățile-i. Dacă s-ar uita în oglindă ar vedea că prostia îi stă mai aproape decît crede. Așa e cînd e criză de oglinzi. Țînțarul se crede elefant! Bine i-a zis Intelligentplay șoricelului gmbplay, că ce debitează este pentru uzul său personal. Prea mică scăfîrlie!

 44. Reforma vizata in 2000 de caractere.
  1. Romania nu este o exceptie, doar un caz mai rau al regulii generale. Asa ca, si scuzati imperativul, _incetati cu victimizarea de tara_, e un mind set maladiv! Vorbiti de traitul pe datorie: toata lumea occidentala traieste din datorii si derivative care au dat un sens nou conceptului de ‘cifra astronomica’! E doar o chestiune de timp, 2011-12 nu a plecat nicaieri! Ce nu are Romania este bogatia veche de spoiala, asemeni fardului pe o cocota batrana.
  2. Trebuie sa ne uitam la noi, la Romania, nu intrucit aceasta e un basketcase, ci intrucit doar asta vom avea cind UE se duce de rapa. Miza libertatii _nu se mai joaca in occident_ ci in tari precum Romania: aici e potential, speranta si iubire de libertate.
  3. Occidentul e un Titanic datorita unui stat administrativ in vigoare din secolul XIX. _Renuntati la acest miraj_. Taxe, stat redistributiv (‘coruptia’ decurge necesar din gestiunea de bani furati!), asigurari tip Caritas. Statul trebuie dat inapoi, nu ‘reformat’!
  4. Uitati-va in jur, la restaurantul de la coltul strazii, la instalatorul dvs., uitati-va ce s-a intamplat in covid cand i-au inchis! Uitati-va la ce poate sa faca un om cand e lasat cat de cat in pace. Imaginati-va ce vor putea face romanii daca le luati statul din carca! Acesta este _singurul_ viitor cu sens. _Doriti-va_ oameni puternici, si atunci si statul va fi puternic.
  5. Dati romanilor inapoi banii pe care ii ‘gestioneaza’ statul; dati-le bani _sanatosi_, nu inflatie ‘structurala’ de 3% care descurajeaza consumul decalat, economisirea, investirea – dati-le leul de aur.
  6. Pregatiti-va pentru o lupta darza _acasa_, in dvs. insiva, in sanul propriilor familii, cei cu slujba ‘si la stat si la privat’, ganditi-va cum sa va gestionati _singuri_ fondul de pensii, de boala, educatia copiilor. De aici incepe totul. Nu o faceti, doar un alt program frumos…

 45. La șirul de „mărturii” privind cea mai bogată „peroadă” … existențialistă (!?) adaugă :
  – 150 miliarde datorii, economia și bogații naturale în posesia capitalurilor străine
  – 6 milioane de români plecați în pribegie, întrucât în țara lor nu au locuri de muncă
  – sărăcie și analfabetism in creștere vertiginoasă conform unor statistici de necontestat
  – înarmare nesăbuită spre satisfacția și bunăstarea colonizatorilor
  – ca și la intrarea în UE, tot pe ultimul sau penultimul loc în sănătate, infrastructură …
  etc

 46. I-a ars Iohannis şi clica lui! Voi reziştilor i-aţi ars! (editat)! Le-aţi dat foc ca să-l schimbaţi pe Ponta! – SĂ AVEŢI GUVERNUL VOSTRU! ŞI ACUM GUVERNAŢI CU PSD-ul(editat)

 47. Citeam pe site- ul Economedia.R de azi 26.06.a.c., ca in 22 de ani s- au reconstruit doar 500 km dintr- o rețea de 8.000 km din care 3/4 s- au construit in Regatul României , formație statală atat de hulita de comunisti din cauza ca acestia si urmașii lor ,,ciolanarii “ nu au fost si nu sunt in stare sa întemeieze o societate ca cea de dinainte de 23 August 1944 . Se spune ca anii ‘ 60 ai sec.XX au fost pentru comunisti anii cei mai buni. Da, dar generațiile care munceau erau educate si instruite in timpul Regatului României. Prima cale ferată București – Giurgiu a fost finalizată la 26 August 1869 , dupa 3 ani de domnie Carol I, cu toata împotrivirea imperiului Otoman căruia nu ii convenea ca România sa își construiasca accesul cu Occidentul . Azi se remarca aceiasi atitudine din partea Rusiei asiatice care prin influențele internaționale malefice si a ,,marionetelor “ puse de ei in România in sectoarele cheie se opun cu îndârjire la reconstrucția cailor de comunicatii ale patriei noastre generand greutăți majore interne si in operativitatea trupelor NATO de a interveni ținând seama de razboiul din Ucraina.

 48. De pe net :

  „Să te lase Vestul cu c#ru’ gol și tu să-i înjuri pe ruși pentru asta, asta înseamănă să fii idiot cu creierul spălat de televizor”

 49. Când ai cei mai multi saraci din UE și cei mai putini bani din UE alocați pentru sănătate și educatie, iti dai seama ca statuletzul patronat de marionetele Ciuca și Ciolacu nu prea are nevoie de cetățeni romani. Ci doar de romani, asa cum cu sinceritate ni se adresează cei doi prostocrati si alții asemenea lor. Cetățeanul se construiește în instituții funcționale, care livrează stabilitate, servicii publice de calitate, prosperitate si demnitate. Cu excepția stabilității livrate pentru toti, statul capturat din Romania livrează servicii publice de calitate, prosperitate si o demnitate second-hand pentru prostocratii de la conducere. De treizeci de ani, avem de-a face cu un proces sistematic de de-cetatenizare a marii majorități a populației. Paradoxul e ca tocmai prostocratii locali sunt cei mai importanți manufacturieri ai ,,putinistilor” mioritici. Intr-un stat clientelar, cu ,,simplii cetateni” pauperi si needucați, nu poti sa fabrici cetateni si unitate doar cu lozinci. Si alea imitate.

 50. punetzi un oltean la conducerea tzarii si scaptzi de slugoii clujeni….
  slugile ardelene sint obisnuite cu munca la claca…pe vremea imperiului austroungar munceau mai mult de jumatate de an pentru grof…si le placea…munceau cintind….
  slugi…sri, guvern, totzi inchipuitzii pamuntului
  orice oltean e mai patriot decit orice ardelean sau muntean de buzau

 51. Pe unii, cum se vede, îi interesează mai mult să moară nu capra vecinului, ci vecinul ca să-i ia capra. Jalnică atitudine! Anonimatul scoate la suprafață cum se stă cu caracterul! Revenind însă la ceea ce este serios, așa cum arată, România de azi are nevoie de un om cu viziune, care se pricepe la administrație, cultivat și care pune interesul țării mai presus de măruntele interese de parvenire. Nu văd unul care acum să-l poată concura pe domnul profesor Andrei Marga. Știe cum să construiască instituții, are cultura la punct și contacte interne și internaționale solide. Știe bine interesele țării și ale oamenilor. Declarația lui de la Alba Iulia denotă un patriot, responsabil și clarvăzător. Se pot vedea scrierile sale legate de reforme. Are sensibilitatea necesară pentru situația țăranilor, muncitorilor, tineretului, specialiștilor. Știe cum să decidă transpartinic. Știe economie, drept, cultură. Nu știu dacă domnul Marga vrea sau nu să candideze. Dar ar fi un candidat foarte bun.

 52. Atata timp cat faci o lege sa scapi o javra,faci un minister pentru o javra,votezi pe unul dar guverneaza altul,iti ia din pensia muncita sa dea la trantorii care rad de tine,isi fac salarii de cate 24000 de euro pe luna si iti iau din pensia promisa,ca e mai mare ca a altora care au muncit mai putin,te fura,te mint,respect lipsa,manipulare grosolana,te lasa doar cat sa traiesti chinuit cu toate ca tu ii platesti din munca ta,s-au inmultit ca puricii si te sufoca!cand mai vezi lumina?

 53. Vroiam sa stau deoparte, dar nu pot. Demersul de mai sus va ramane unul „jurnalistic idiot”, tip cristoiu, chiereak, pieleanu, a.alexandrescu, r.tudor, si alti lingai diversionisti de clasa, platiti cu bani grei de oculta tradatoare profesionisti, daca nu incepe cu sustinerea argumentata obiectiv si onest a candidaturii lui Andrei Marga, Olgutza, Gabrielea Firea, Primarul Baluta de la sect. 4, generaulu Chelaru, A.Severin si altii la Presedintia Romaniei. Iar demersul trebuie sa fie unul civil, nationalist si patriotic, nu unul politico-partinic.Altfel vom/veti zapaci de cap din nou populatia Romania, care si asa este vai de mama ei. In Romania, de 34 de ani, nu politicienii, fac politica, exceptand pe domnul Presedinte Ion Iliescu. „Politicienii” romani au inceput cu „revolutionarii” apoi, „jurnalistii” si comentatorii de toate felurile si culoarile, putorile din televiziuni, diaspora diversionista si influentabila, etc. Astia au condus Romania, nu politicienii si Guvernul Romaniei. De 34 de ani nu mai gasesti un prost, toti sunt politicieni priceputi la tot si toate, vezi Piedone…?!. Asa ca domnule Nistorescu, daca demersul la care te-ai inhamat nu va fi unul profesionist si cu o tinta clara, mai bine lasa-te/lasa-ne, pentru ca nu ne mai trebuie inca un cristoiu, r.bogdan, etc. care sa le suceasca din nou mintile idiotilor si tampitilor care agonizeaza prin Romania, „facand” politica.

 54. In Romania nu exista partid cu care sa votez. Politicieni zero, retardati. Electoratul este vinovat si presarii care au presat. Politica romaneasca nu s-a vindecat de ceaussism si de legionarism, Duamne ajuta !

 55. Nici bunul Dumnezeu nu o sa trezeasca o natie fara coloana vertebrala. Pana si parlamentarii romani din Parlamentul UE voteaza impotriva Romaniei. Deci despre ce trezire faceti vorbire?

 56. Imnul Romaniei se numeste „Desteapta-te, romane”, iar romanii dorm din ce in ce mai mult.
  Despre ce vorbim aici?

 57. Rog CNA-ul sa se autosesizeze …

  Maestrul Cornerel NISTORESCU ne indeamna ” sa ne trezim ” …..

  se poateeee ? Noi vrem sa dormim ….

 58. Burebista, Decebal, Alexandru cel Bun, Mihai Viteazul, Ceaușescu .Sub ăștia Patria nu a fost colonie.

 59. …baieti, este doar un test de stres, nimic mai mult…padurenii, prin slugi, verifica tendinta…avem o platforma care este si nu este, dublata de un editorial…oricum, tinand cont de patratimea capetelor care vor analiza rezultatele-vedeti ca pe majoritatea site-urilor de media, sub o forma sau alta se desfasoara acest test-cu siguranta vor trage concluziile gresite…scriu atat de liber intrucat stiu sigur faptul ca sunt incapabili sa priceapa realitatea…va spun un secret: unii din putinii troli care presteaza pe-aici, contra cost, pt putere, vor vota cu aur…si ei, in micimea lor-o fac pt bani de club si fum-constientizeaza faptul ca, asa, nu au viitor…panica este mare…nu se va tine cont de lege, dupa cum nici ei nu au facut-o…e nasol sa treci de la icre negre la terci…

 60. Dupa ce l-ai terminat mediatic pe Patriotul Liviu Dragnea acum te dai mare patriot. Esti o mare ….

 61. Stabunicul meu născut la stână din familie de ciobani in vremea boierilor oamenii in iernile prelungite ii cam bătea gândul să se ducă peste boier (să ii spargă geamurile , să-și verse supărările și frustrările pe el ) și se strânseră 7 inși au venit la străbunicul meu să li se alăture …”hai să mergem peste boier că face si drege ” stabunicul le-a spus calm ….dar ce mi-a făcut mie boierul ? Nu are nimic cu mine cu am nimic cu el ……uite așa din cele 7 persoane au rămas 3 revoltați …intre noi fie vorba nu erau chiar cei mai gospodări țărani și mai puțini chibzuiți …. Normal că nu mă duc la vot că și în politică că și in presă avem doar Doctorii și specialiști …. să-mi dau și eu cu părerea ar însemna să fiu eu mai specialist ca ei :))) adică m-aș transforma in ei …nu votez atâta timp că nu sunt convins ….sunt de principiu că fiecare să voteze in urbea lui în funcție de problemele sale individuale …nu inventate și neverificate ….sincer cred că dacă mă duc la primărie ….domnii de acolo m-ar ajuta …fie cu un serviciu fir cu o problemă …nu obișnuiesc să fac asta ….dar să mă dau de ceasul morții …mai bine muncesc 😉

 62. @Vanatorul de troli: asta ati inteles dvs. din ce spune dl. Nistorescu? Sa votam cu oricine altcineva, deci si cu AUR?

 63. Pe de-o parte Sosoaca tranteste dupa ea usa de la o ambasada.
  De de ceaLalata parte drogatii curcubeici intra si ies de la cealalta. Cum spune Ghitza educatia e cheia educatia. Trans. Fluida. Cu vana de bou?

 64. Tara a fost predata la aia de afara. Acum se ocupa aia de noi. Dar nu va faceti griji toti sefii de state si politicienii din vest iubesc Romania si urmaresc interesele noastre nu pe ale lor. Trebuie doar sa alegem presedintele si guvernul pe care EI ii agreeaza. Nu-i simplu? Jos nationalistii, jos patriotii, jos oamenii capabili care au alta parere! Traiasca colhozul UE!

 65. Probabil regimul autohton & co. si-a dat seama ca de fapt traieste in alta realitate fata de realitatea poporului. Dintr-o data parerea omului de rand conteaza: „Implicarea lor! Ei sunt cei mulți și pot determina o schimbare”.

  Denigrarea sistematica a nationalistilor/patriotilor (pentru ca Romania e stat national) isi arata roadele. Lideri patrioti din alte tari, cum e Trump, Putin, Orban, etc. au devenit favoriti pentru multi romani. Toti acesti lideri sunt vazuti ca dusmani de catre regimurile din UE si SUA. Sa fim chiar atat de naivi?

  Domnule Corneliu Nistorescu, daca doriti sa castigati buna-vointa potentialilor cetateni care s-ar implica in acest demers, ar trebui sa existe o metoda transparenta de comunicare, nu o casuta postala opaca, fara un destinatar cunoscut. Un web-site unde sa apara toate mesajele si discutiile ar creste semnificativ gradul de incredere al acestui demers. Sa vedem cat de serios este demersul.

 66. „Desteapta-te, romane” din fumuri de canabis.

  Votat cu altă țară mai sănătoasă la cap.

 67. Un ospătar din Caracal a fost lovit în timpul serviciului de un locotenent american din NATO, fără absolut niciun motiv. Omul a necesitat vreo 8 zile de îngrijiri medicale, însă locotenentul e bine mersi. Procuratura Militară s-a pronunțat în dosarul penal clasând cazul, pe motiv că infracțiunile soldaților americani, ale membrilor familiilor acestora, ale personalului firmelor care lucrează pentru unitățile NATO etc, nu pot fi sancționate dacă pedeapsa prevăzută este mai mare decât amendă sau un an de închisoare.

  Cazurile de violență a soldaților americani împotriva cetățenilor români au început să se înmulțească.

  Clasic.
  BATISTA PE ȚAMBAL.

 68. chiar daca apelul mi se pare patetic(sau poate doar provocator, cine stie) imi exprim de buna credinta opinia…nu de alta dar sa aiba suficiente date „naive” cei care analizeaza forumurile…dupa basescu&Co echipa ciolacu&Co pare a fi cea mai daunatoare pentru romani si Romania…si abia a inceput…echipa unui alt securist care la umbra unui populism ieftin si jenant ( tapajul cu scaderea pretului la alimente , cu pensiile speciale si taxarea „speciala”) a inceput mandatul intarindu-ne pozitia de colonie aservita prin continuarea distrugerii suportului economic de tara suverana (hidroenergetica)…tentaculele sorosite, (m)UE si U$ par a fi cel mai bine infipte in caiafa de ciolacu si echipa lui …si cand te gandesti ca ma tot intrebam, imberb, ce tot vrea ceasca cu „spolierea” …uite ca am primit raspunsul! PS am incredere ca „mintea romanului cea de pe urma” ne va scoate si de data asta din dezastrul pe care-l suportam !…sa nu uit: e foarte posibil ca diversiunea sorosista sa o aiba in vedere si pe „moldoveanca” maia sandu daca ciolacu se fasaie prea repede!

 69. Asta ce fel de păcăleală mai este? Trebuie să fie un chichirez pe undeva…

 70. Ca sa traiesti prezentul, trebuie sa cunosti NEAPARAT trecutul.
  „Un popor care nu-și cunoaște istoria e ca un copil care nu-și cunoaște părinții.” (Nicolae Iorga)
  Asta am si subliniat in postarea mea … ca TARA/taram NU suntem aparuti abia de la Cuza …

  Avem un taram ancestral locuit continuu (de 10.000 de ani, dpv. arheologic) si sedentar de catre o aceeasi populatie (inchegata de 8000 de ani, dpv.genetic), avand o prima proto-scriere in lume (de 7500 de ani, Vinta Tartaria), avand o limba PIE absolut originala pe glob (de 5000 de ani, de tip satem si de idiom latin, dpv. lingvistic), avand o religie proprie a NATURII (de peste 8000 de ani), avand o religie crestina a DRAGOSTEI (inca de la anii 50 AD), purtand un acelasi nume (ROMANIA nord dunareana/de la 383 AD, Tara ROMÂNEASCA/450 AD), taram REINTREGIT doar de catre Cuza/1859 sub acelasi nume stravechi ROMÂNIA.
  Granitele TARAMULUI nostru ROMÂNESC … NU s-au tot schimbat de-a lungul timpului … avem acelasi taram de acum 8000 de ani, reunit pe vremea lui Burebista/(80-44 BC) ca si pe vremea lui Cuza/1859. Taram ANCESTRAL in ale carei granite, poporul nostru cel majoritar poseda o aceeasi spiritualitate STRAVECHE (dpv. istorica/arheologica, genetica, lingvistica, culturala si religioasa). Granitele taramului nostru sunt trasate chiar de limitele de intindere a spiritualitatii noastre stravechi (arealul nostru national de 8000 de ani, dpv. geografic).

  PS. UE este doar o simpla „Piata comuna Europeana” de desfacere, comercializare si schimb de marfuri. SI ASA TREBUIE SA RAMANA !

 71. Ca sa traiesti prezentul, trebuie sa cunosti NEAPARAT trecutul.
  „Un popor care nu-și cunoaște istoria e ca un copil care nu-și cunoaște părinții.” (Nicolae Iorga)
  Asta am si subliniat in postarea mea … ca TARA/taram NU suntem aparuti abia de la Cuza …

  Avem un taram ancestral locuit continuu (de 10.000 de ani, dpv. arheologic) si sedentar de catre o aceeasi populatie (inchegata de 8000 de ani, dpv.genetic), avand o prima proto-scriere in lume (de 7500 de ani, Vinta Tartaria), avand o limba PIE absolut originala pe glob (de 5000 de ani, de tip satem si de idiom latin, dpv. lingvistic), avand o religie proprie a NATURII (de peste 8000 de ani), avand o religie crestina a DRAGOSTEI (inca de la anii 50 AD), purtand un acelasi nume (ROMANIA nord dunareana/de la 383 AD, Tara ROMÂNEASCA/450 AD), taram REINTREGIT doar de catre Cuza/1859 sub acelasi nume stravechi ROMÂNIA.
  Granitele TARAMULUI nostru ROMÂNESC … NU s-au tot schimbat de-a lungul timpului … avem acelasi taram de acum 8000 de ani, reunit pe vremea lui Burebista/(80-44 BC) ca si pe vremea lui Cuza/1859. Taram ANCESTRAL in ale carei granite, poporul nostru cel majoritar poseda o aceeasi spiritualitate STRAVECHE (dpv. istorica/arheologica, genetica, lingvistica, culturala si religioasa). Granitele taramului nostru sunt trasate chiar de limitele de intindere a spiritualitatii noastre stravechi (arealul nostru national de 8000 de ani, dpv. geografic). Si peste 8000 de ani … acestea vor ramane tot granitele taramului nostru.

  PS. UE este doar o simpla „Piata comuna Europeana” de desfacere, comercializare si schimb de marfuri. SI ASA TREBUIE SA RAMANA !

 72. Nu ma nicio indoiala ca demersul este onest si conform cu perceptia realitatii celor care l-au initiat. Nu am nicio indoiala ca majortitatea simte nevoia unei schimbari. He he, nu e munca usoara deloc! Iti trebuie timp, rabdare, stomac puternic, mineci sufelcate ligheane de apa rece, dorinta, respect de sine, bunavointa, compasiune, empatie, altruism. Viziune sau intelegerea ei, ai sa nu. Aici e simplu. Indispusul va gasi mereu argumente contra dintr-un motiv banal: nu reusete sa vizualizeze pasii si felul muncii. Sau pur si simplu nu are nimic de oferit si ascunde sub agresivitate, ipocrizie, infatuare. Partea buna este ca acestis se autoelimina elimina din start 🙂

  Succes, e un demers necesar!

  Unii au platit cu viata pentru ideea lor insotiti chiar si pe ultimul drum de hlizeala si ignoranta generala.

 73. Cetateni de mana doua si a treia in propria tara. „Drepturi UE” statut de scalvi tolerati rasa superioara vestica are intaietate in fata inferiorilor din est.

 74. Dl Nistorescu a prins esenta. Noi ne-am trezit dar degeaba. Hunta militaro securista sta de paza ca mercenarii Wagner impotriva poporului roman. L-ati vazut pe Prigojin cum apare in presa si media??? Pentru ca media Tv este o arma. Cine detine la noi in tara si mondial media Tv.??? Evvreii globalisti satanisti. L-au cenzurat si pe Trump. De ce Securitatea nu face nimic sa apere Romania??? Poate pentru ca si seful lor evvreu are doctorat in globalism. Clantza linsa…vorba lui Sosoaca..

 75. …ciobanu bucur…din editorialul domnului nistorescu nu este decat un singur lucru de inteles: s-a dat ordin de zi pe unitate sa se bata moneda pe suveranism, nationalism , patriotism economic samd dintr-un singur motiv…si anume acela de a duce in desuet aceste concepte…de a discredita putinele dar adevaratele miscari cu adevarat preocupate de binele tarii si de a pregati furtul la vot…cine il poate crede pe caltabosul uns in functie cand spune de nationalism economic din moment ce a inceput sa vanda din putinul pe care-l mai avem, care a facut primul drum la omv, care roaga lanturile de magazine sa mai reduca din adaosul nesimtit practicat, care arunca praf in ochi cu pensiile speciale samd, samd…parerea mea, singura solutie, nici macar un psd-ist, pnl-ist, usr-ist si ce or mai fi nu ar tre sa mai intre in parlament, nicaieri…

 76. Peshtele dela cap se inpute! Dupa ce allo!geniile noastre dupa coshmarul kamunizst al chibutzului PCR, au implementat chiar shi legi antinatzionale, ex.proletcultista Zoe Petre=pupola Levantzica Tzapului a vrut sa traiasca in ghettoul ei cultural, distrugand cultura noastra, inclusiv oameni neaoshi romani, dar mai ales vanzand ca de la khazar la khazar teritorii shi patrimonii, ce pretentzii mai avetzi la amarashtenii care privatzi de culura, cu salarii de mizerie, samd descopera ca in strainatate pana shi Hitler este publicat, etc.??? Nici de criminalii din dec.89, care traiesc liberi printre noi nu se ocupa Justitzia, iar marea manipulare a populatziei se face prin sinecuri shi instituzii pentru asha zishii Aleshi!Bula. Curand vor impanzii tzara cu lozinci bolshevice precum Gaza are Romania, pentru ca poliicienii noshtrii se inchina la altzi zei (ex.Tov.Ylici, tov.Petrov, etc), cum ar fi Rabyiile, facand acte de sfidare natzioanla prin bazaconiile lor inventate. De fapt avem o clasa politica cu acelashi Pedigree cum ar fi tov.Ylici Y., mankurtul Tzapu, Tov.Manoli, tov.Petrov, tov.Kapo de Mort, tov.MRU, tov.Pedro Romanu, tov.Savarina, Dofftorie Ponta, hartiste precum Ninel (citeshte invers Lenin) Morgenstern care la nasul ei pute romanashul nostru, savantzi ca celebrul fizician Pata/WC ce credea ca romanul merge in 4 labutze sau Eminescu este Legionarul Verde, nu ca el Legionarul KGB Roshu. De impostorul dovedit tov.WeiSSel sau tov.bolshevic din tata in fiu=tov.Alexandru Florian nu discuta-m ca deja au facut legi sa ne duca la Lubianka lor.
  O zi buna.
  Con
  P.S. Totul pleaca de la securici, ex. era unul pe la Uniunea Arhitectzilor gen Moshe ce racola precum pe Dinu Patricu, ca sa prospere cei care in ziua de azi din lipsa de Colon ishti pot sa fie cine vor Alles!Bula, cum se zice Bualaiash baiatule….

 77. Anonimule din țara cu fumuri de canabis, mai lasă-i pe români in pace cu fumurile tale.

 78. Ca sa nu va mai banuie ”cetatenii” de a caror grija nu mai dormiti nici noaptea ca sunteti o interfata Secu’ , de ce nu initiati o petitie pentru demisia presh tarii, a sefului SRI, presh PSD, PNL, etc??

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.