Trump, cale liberă spre Casa Albă

Donald Trump  câștigă în disputa sa cu statul Colorado, care l-a înlăturat de pe buletinele de vot în vederea alegerilor prezidențiale de anul acesta, anunță Reuters.

Citeste si

Trump, pe buletinele de vot? Curtea Supremă îi va decide soarta

Judecătorii Curții Supreme de la Washington au respins în unanimitate de voturi decizia luată în decembrie anul trecut de instanța supremă din acest stat aflat în regiunea de Vest a SUA.

Curtea Supremă din Colorado îi interzisese lui Trump să candideze la președinție în statul asupra căruia are jurisdicție întrucât a considerat că acțiunile sale din data de 6 ianuarie 2021, când susținătorii săi au luat cu asalt Dealul Capitoliului pentru a opri certificarea victoriei lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din 2020, contravin amendamentului din Constituția SUA care interzice oficialilor ce s-au implicat în „insurecție sau rebeliune” să ocupe o funcție publică.

Ulterior alte două state americane, Maine și Illinois, i-au interzis lui Trump să candideze la alegeri, invocând al 14-lea Amendament din Constituția americană, însă implementarea deciziilor respective a fost suspendată până la pronunțarea deciziei Curții Supreme de la Washington în speța privind interdicția impusă împotriva lui Trump în Colorado.

Decizia Curții Supreme vine cu doar o zi înainte de așa-zisa „Super Marți”, când alegătorii americani din 15 state și un teritoriu SUA vor vota la alegerile primare pentru stabilirea candidatului Partidului Republican, respectiv Democrat, la alegerile prezidențiale.

Această zi electorală este cea care îi propulsează pe unii candidați spre nominalizare sau dimpotrivă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

15 Comentarii

 1. Bravo Trump ! Dupa re-alegere razboiul cu nazishtii pushi ce CIA la Kiev se va termina in 24 de ore pe baza hartzii publicate deja de Medvedev care arata clar ca VA fi re-facuta Romania Mare. Trump a spus de asemenea ca nu poate shi nici nu vrea sa apere tzarile Baltice care vor fi anexate de Rusia. Trump a spus: Estonia Este un sat sub-urban al orashului Rusesc St.Petresburg. Estonienii oricum foarte putzini sunt majoritatea Rushi sau metishi Ruso-Estonieni.

 2. Ha, Ha, Ha !
  Încă o zi neagră pentru Ceata lu’ Pițigoi, după ROTISAREA Abramșilor Urcaci…
  MAGA ! 2024 TRUMP 2024 ! MAGA !

 3. Multi in lumea asta sunt terifiati de spaima la ora asta dar nu vor renunta usor.
  Ma tem ca vor reactiona… vom vedea.

 4. Intre timp Trump candideaza si se lupta in direct pentru cistogarea fotoliului prezidential cu nimeni altul decit B.Obama si o numeste pe Halley Nanci Pelosi .Adicatelea si asta e tot o veste buna MAGA.Mistecioeux si cilotelul furios se bucura de zor .

 5. Una nu e buna..
  Nu vom vedea lupta între”titanci ” Biden și Trump.😆😆. Emisiunea putea să aibă rating-uri nebune.. Adunau tot Globul ..

 6. …ma intreb ce va face slinosul de buzau!… a pariat pe un cal mort, va intra la beciul domnesc, el va raspunde pt intrarea cociocului in incapacitate de plata…iar ucracii sunt pa, indiferent cate poduri mai arunca in aer britanicii, nemtii, cia…

 7. Iata ca deep state a dat cu pistes-n gard.
  Acum nu le ramane decat varianta clasica americana: să-l suprime fizic.

 8. Si iata cum circarul de la Kiev va ajunge sa-si faca bagajele! Americanii nu vor mai baga niciun dolar in gaura neagra din Kiev! In doua-trei luni se opreste razboiul, rusii ramanand cu ce au vrut si occidentalii ramanand sa plateasca oalele sparte! (Poate macar un ciob sau doua -Bocovina si Bugeacul?- vor ajunge sa fie „povara” romanilor).

 9. Welcome back, mr President!

  Reinstaurati traditiile, rasele, politica pentru interesul general, care este pacea si capitalismul planetar. Trimiteti serviciile sa si faca treaba constitutionala, altfel decapitati si trecuti in somaj.

 10. Miseleste noua „democratie” sorosista cu procurori si judecatori democrati a incercat sa-l elimine pe Trump dar n-a reusit! Trump for president 2024 !

 11. Avea dreptate MISHTEAUX
  TRUMP are in spatele lui niste nu mai putini puternici decat deepstate-ul de dupa 911
  (ii arre pe „cei vechi” 😉 )

  MAGA !

  [fara continutul dossarelor gasite de FBI goale la Mar-a-Lago … avea deja soarta lui JFK !
  Asa or sa-i umfle baloane din sandale ! 😀

  TRUMP=POTUS !

 12. @Munteanu:

  Iti faci iluzii crezind ca Rusia va reface Romania. Cel mai probabil, dupa Ucraina, va urma Republica Moldova.

  Nu sint excluse nici tari din UE si NATO, dat fiind mult prea la vedere conciliatorism al Occidentului, care il reoeta pe cel fata de Hitler.

 13. Daca ai fost la RAND CORPORATION (oricum ante-sti prea multe si fara „ei” -> „NINGE PE FED!” 😀 )
  sti si ce-i methoda „DELPHI”, la care nu odata faceai discret apropeaux ! Ce mai face TEXEIRA 😛 !
  De ce n-au crezut francezii, cand discret le-ai zis ca li se vor omucide mercenarii … ? 🙁

  Mare maestru al oracolului din DELPHi (via RAND Corporation)❤️❤️❤️

  PS: de ce RAND Corporation nu mai crede demultisor in capcitarea DEEPSTATE-ului de-a-l mai bloca pe TRUMP
  si de ce FUNDATIA CLINTON a deja pierdut 70% din investitiile in Urkania ?
  Si bancile care visau trilioane din RECONSTRUCTIA si polisirea proprietar-privata a Urkaniei sunt practic in faliment
  dupa deja pierderile din … AFGHANISTAN !

  Din 1971 , de la disparitia ETALONULUI AUR … datoria interna a USA e vizibila GRAFIC intr-o explozie cu incetinitoarul (catastrofa e aprope)

  PPS: MAGA ?
  TRUMP=POTUS ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.