Trupuri dizolvate în soluţii caustice şi aruncate la canalizare

Antreprenorii belgieni vor să introducă o metodă controversată de dizolvare în soluţii caustice a trupurilor celor decedaţi, în locul incinerării acestora, care se dovedeşte foarte poluantă, scrie „Daily Mail”. La incinerarea unui cadavru se consumă o energie similară celei produse de un automobil care parcurge peste 500 de kilometri.

Noua metodă, deja folosită în mai multe state americane, presupune dizolvarea cadavrelor în hidroxid de potasiu la temperatura de 180 de grade şi la presiuni mari. Procesul durează circa 90 de minute, iar ceea ce rămâne din cadavru sunt o substanţă verde-maronie şi nişte reziduuri spongioase albe, produsul dizolvării oaselor. Antreprenorii de pompe funebre spun că reziduurile pot fi luate de rudele răposatului sau aruncate la canalizare şi duse la staţiile de epurare a apei menajere.

Procesul, foarte criticat, a fost botezat resomare, de la termenul grecesc care înseamnă renaştere. Comisia Europeană va trebui să se pronunţe în cazul iniţiativei din Belgia, întrucât există îngrijorări privind pătrunderea reziduurilor în apa menajeră. În SUA, soluţia este deja permisă în Maine, Colorado, Florida, Minnesota, Oregon şi Maryland.

Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.