Tudose, a doua discuție cu medicii de familie

Premierul Mihai Tudose are, luni dimineață, o întrevedere cu reprezentanţii medicilor de familie, aceştia fiind nemulţumiţi de birocraţia din sistemul de sănătate.

La întâlnirea de la Palatul Victoria participă şi vicepremierul Marcel Ciolacu.

Şi miercurea trecută, premierul a discutat cu medicii de familie, după ce câteva sute de cadre medicale au protestat în Piaţa Victoriei.

”Am avut împreună cu domnul vicepremier Marcel Ciolacu și domnul ministru Bodog o discuție bună cu reprezentanții medicilor de familie. Spun și pe această cale că chiar au dreptate și din păcate chiar au foarte multă dreptate. Spun din păcate fiindcă sistemul este în continuare foarte greoi, foarte birocratizat și medicii de familie s-au transformat sau au fost nevoiți să se transforme în contabili decât să-și facă meseria. Încercăm să găsim soluții”, a declarat atunci premierul.

Medicii sunt nemulțumiți de birocrația din sistemul de sănătate, militând pentru un act medical curat, dar și pentru o asistență primară puternică.

În urmă cu două săptămâni, sute de medici de familie au pichetat sediile Caselor Județene de Asigurări de Sănătate, din toată țară, unde au și depus un memoriu prin care aduc la cunoștință propriile revendicări.

Medicii de familie au format coaliția „Solidari pentru Sănătate”, împreună cu nouă organizații nonguvernamentale de pacienți, prin care vor să atragă atenția aupra problemelor cu care se confruntă această ramură a medicinii.

La nivel național, există, în acest moment, 11.000 de medici de familie și aproximativ 9.500 de cabinete de medicină de familie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.