Turcan: La prezidenţiale, problema fundamentală e cine preia „doctrina Băsescu”

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Valeriu Turcan, a declarat, miercuri seară, că, pentru următoarele prezidenţiale, „problema fundamentală s-ar putea să fie, la un moment dat, cine preia doctrina Băsescu”, ale cărei elemente sunt, între altele, suveranitate efectivă şi lupta împotriva corupţiei.

„În arhitectura sistemului politic românesc, şeful statului nu are cum să nu fie o locomotivă pentru partidul cu care colaborează. Eu ştiu că mulţi oameni de la PDL vorbesc de locomotivă, uitând că preşedintele Traian Băsescu a fost şi rămâne o locomotivă, reprezentând nu doar un candidat şi un om politic ofensiv şi cu mesaj, ci şi un sistem de idei. Eu cred că, din punctul ăsta de vedere, s-ar putea să nu observe faptul că preşedintele Traian Băsescu reprezintă o doctrină în sine”, a declarat, la TVR Info, Valeriu Turcan.

Declaraţia acestuia a fost făcută în urma întrebării referitoare la afirmaţiile purtătorului de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, potrivit căruia nu vor mai exista locomotive electorale.

citeste mai mult pe realitatea.net

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.