Ucrainenii cer bani pentru militari

Banca Națională a Ucrainei a decis să deschidă un cont special de strângere de fonduri pentru sprijinirea Forțelor Armate ale Ucrainei.
Acest cont acceptă mai multe monede, susțin oficialii ucraineni. Conturile au fost deschise pentru a primi transferuri de la parteneri internaționali și donatori atât în valută străină (dolari americani, euro, lire sterline din Marea Britanie) cât și în hryvnii (moneda națională).
Decizia băncii centrale vine după ce guvernul ucrainean a impus legea marțială în toată Ucraina ca răspuns la agresiunea armată a Rusiei și amenințarea reînnoită la adresa independenței și integrității teritoriale a Ucrainei.
Guvernatorul NBU Kyrylo Shevchenko a anunțat deschiderea acestui cont special în adresa sa video din 24 februarie.
Susțineți forțele armate ale Ucrainei!
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

 1. Parca NATO lucra gratis?
  Pana si califatul avea bani…

 2. Deci, bufonul Zelensky ofera mercenarilor 3000 de Euro, dar nu are bani sa-si plateasca militarii, in timp ce la Kiev domneste foamerete.

  „Cozi lungi s-au format la supermarket-urile din Kiev, luni, după ce interdicţia de ciruclaţie care a durat 36 de ore a fost ridicată, relatează CNN. Interdicţia de circulaţie a fost în vigoare de la ora 17:00, sâmbătă, până la 8.00 dimineaţa, luni. Toţi locuitorii capitalei au fost nevoiţi să ramână în locuinţe. Un producător CNN, care a mers la trei supermarketuri, a precizat că s-au format cozi extrem de lungi, iar rafturile se golesc rapid.” (stiripescurse)

  NOTA: Daca CNN spune ca sunt „cozi lungi” in supermarketuri, atunci situatia este mult mai dramatica, ca doar nu am fi chiar atat de natangi sa ne incredem orbeste in informatiile oferite de americani!

 3. Cum adica „Susțineți forțele armate ale Ucrainei!”??? Ce-i cu ultima propozitie din materialul de mai sus? Cotidianul e agent propagandistic al Ucrainei?!

 4. Pai si rromii nostri cereau bani ca aveau fmelii mari si nu puteau sa-i intretina . O fi secat izvorul pentru poslusnic si se dau orfani acuma .

 5. Analiza in paralel cu amanunte: azi e ultima zi si ultima noapte de cosmar groaznic, de maine-Martie si putin si ucraina se cam pacalesc intre ei sau putin intinde capcane gen ‘sa va ajutam ca trebuie sa…, sau orice’, dar glumetul presedinte puternic nu intra in capcane, o tine pe a lui/a lor cu orice pret, ceea ce este foarte bine. Putin in Aprilie inebuneste de singuratate si ca nu il inteleg cei din jur sa execute ordinele, pe cand ucraina simte protectia divina pentru lectia invatata din ultima perioada, dar nu se va relaxa, va sta in garda cu ochii in toate partile. In Mai, e posibil ca putin sa imbratiseze propria karma din plin, intelegand ca totul e venit de la dumnezeul lui, pe cand ucraina desi e insingurata, este puternca psihic, oricand zambeste, oricand renaste din propria cenusa si lupta in grupuri mari unite, se aduna din orice colt si se unesc, pentru a se imbarbata si a merge mai departe victoriosi. In Iunie pare ca e ceva oribil in ambele parti si in ucraina si cu putin, ambii vor noutate, schimbare brusca peste noapte, fiecare in favoarea lui. Doar victoriosii si demnii se pot bucura. In Iulie ambele parti pierd din neatentie: putin din cauza mincinilor si manipularilor pierzand pe banda rulanta dar nu recunosc nimic, ucraina vrea urgent sa isi revina, sa se refaca.

 6. Completare: In August scandalurile, revoltele in gradina lui putin se intetesc urat, pe cand in ucraina, se arata profesionalismul unor voluntari victoriosi cu incredere in sine si divinitate. In Septembrie si octombrie, cu aroganta, nebunia si tupeul propriu, putin se automarginalizeaza sau e plecat pe drumul insingurarii vesnice ca in noiembrie sa i se dea lumina de pomana, pe cand ucraina daca dispare cat de cat criminalul, incepe reconstructia in forta cu echilibru si cu tot ce ii trebuie unei ‘familii’ numita ucraina! E buna o lectie de viata invatata fortat! Sa nu uitam, cine sapa groapa altiua, o umple fizic la secunda. Asta e paralela intre putin si ucraina dar idiotul criminal cu ochiul la slanina Romania, poate intoarce cursul vietii ca atac si refugiat. Hai sa vedem pana sfarsitul anului ce se intampla. Oricum, putin ar mai avea cam 3 ani cu ochii deschisi ca mergator viu fara vata in nas, ar avea timp si de romanica, totul e in functie de cei care il inconjoara, ori natural vata in nas, ori obligatoriu ca multi ucrainieni.

 7. Daca SUA lui Joe Biden v-au „impins” la razboi cu rusii,atunci tot ei sa dea DOLARII de sustinere. Nu pomana de la Romania.

 8. Am trăit cu umilință și rușine ceva similar în 1990 când truditoarele din cartierul Roșu Walletjes din Amsterdam, pentru strângere de fonduri pentru România Revoluționară, au oferit numărul acela de cabaret cu tricolorul românesc cu gaură în mijloc să se vadă nurii dansatoarelor. Și atunci fost multe acțiuni de solidaritate. Se spunea că s-a strâns 1 Miliard de dolari în contul Solidaritatea. Și acei bani au ajuns la români cum au ajuns la ucraineni banii gestionați de Biden jr.

 9. De ce nu ajuta oligarhii ucrainieni tara pe care au devalizat-o? Soros,Rothchild Etc?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.