Reacție la "ziua cea mai focoasă"

UDMR: „Să citim totul într-o cheie politică”

Liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, consideră că declaraţia prin care preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia premierului Viorica Dăncilă are „foarte multă conotaţie politică” şi nu va avea un rezultat direct, îndemnându-i pe Iohannis și Dăncilă să conlucreze.

Declaraţia de vineri a preşedintelui „are foarte multă conotaţie politică, dar o declaraţie care imediat, în perioada următoare, nu are cum să aibă un rezultat direct, procedural, pentru că efectiv, preşedintele nu are prerogative de a cere demisia, care să rezulte printr-o procedură constituţională şi prin demisia premierului sau prin înlăturarea premierului, asta poate să facă Parlamentul. Deci trebuie să citim totul într-o cheie politică până la ora actuală”, a afirmat Korodi la RFI.

Avertizând că „ziua cea mai focoasă” (ziua în care s-au făcut declarațiile – nr.) s-a resimțit în diferiți indici, liderul deputaţilor UDMR a spus totodată: „Eu sper un singur lucru: totul să se întâmple utilizând instrumente democratice şi fără să ne trezim peste câţiva ani de zile că unii sau alţii au apărut sau au dispărut din zona politică, utilizând instrumente mai puţin transparente (…). Un lucru este clar: astfel de scandaluri nu aduc nici un beneficiu, în general, României, pentru că numai dacă ne uităm la primele ştiri care au apărut în ziua cea mai focoasă, ca să spun aşa, în declaraţii, s-a văzut cum se resimte în diferiţi indici lucrul acesta (…). Eu îi invit atât pe preşedintele României, cât şi pe premierul Viorica Dăncilă în momentul în care situaţia rămâne în cele conturate acum, totuşi să încerce să lucreze, să conlucreze, chiar dacă cu reţinere, cu o anumită rezervă, pentru interesul României”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Ioana Radu 8562 Articole
Author

9 Comentarii

  1. Alo doman Olguta, vai de matematica pe care ai invatat-o in scoala si poate te-a tras de urechi doamna Dancila si tot nu ai invatat nimim. Desteapto, cum de are doctorita salariul mai mare ca a lui Johannel? Ori toti specialistii de la ministerul muncii habar nu au de aritmetica? Adivcatele adunare, scadere, inmultire si impartie. Pai doctorita are spor de doctorat de 15% pe cand Johannel nu are. Ce fel de calcule ati facut ca sunt unii chiar medici cu j’demii de sporuri de-l bat pe el comandante la partea dorsala? Ne-ai prostit, mergi la scoala desteapt-o, modica legea astfel incat cu toate sporurile posibile si imposibele(adicatelea de peste100%) sa nu-l spulbere pe Johannel. Alfel, totul e cancan si ROBORUL a ajuns la 2,46%!

    • Editat , nu te dezminti ! Parol ! Si daca are doctorat , ce ? Ca in ultima vreme nu poti sa tragi o rasina ca n-are pe unde sa iasa : sare din doctor in doctor ! Si ce e cu porcaria asta sa primeasca spor la salariu pentru ca are un doctorat ? Doctoratul e problema personala a individului ! Este el in mod real mai eficient dupa ce obtine un doctorat ? Daca da , atunci sa fie remunerat conform eficientei sporite dupa doctorat ! Le dam spor de doctorat asa aiurea , numai ca si-au cumparat un titlu de doctor ? Pentru ca asta e adevarul : titlurile de doctor SE CUMPARA ! In natura sau cu bani !

  2. Ce e cu relatia asta foarte serviciala dintre UDMR si RFI? Urmariti cum de fiecare data cand au un mesaj de transmis, o fac prin intermediul lor.

  3. Trebuia sa spuna public o poezie si UDMR,cu ocazia,decat sa faca tumbe pe asfalt in fata gemenelor VV Dancila!Mai misto era „catelus cu parul cret”ïn varianta maghiara „Kutyaszárú kölyökkutya,/Lopják a kacsa a házból.etc.,etc.,

  4. „Nu ca vreau sa ma dau importanta, dar am fost la supermarket si usile s-au deschis singure” dixit viorica de videle.

  5. ai gresit adresa, discutia trebuie intre johannis si dragnea. vasilica este catelusul lui dragnea.

  6. La voi la UDMR este mult mai simplu: Viktor Orban da un sms scurt si toata lumea executa intocmai si la timp. Ca la coreenii din Nord….
    In Romania este mai complicat. Tara mare, probleme mari. Arunca un prost piatra in balta si oamenii cu minte se chinuie s-o scoata. Dar voi ar trebui sa fiti multumiti ca doar va ghidati dupa logica: Cu cat mai rau pentru Romania, cu atat mai bine pentru Hungaria Mare ! Care ? Aia pe care o viseaza Viktoras cand se inchide singur in baie….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.